palīgā!!! nu kur var dbaūt uz fisko fotogrāfu uz 18.08.2007. :((( Cēsīs!
Pērlīte
Mna bēda, caur fotogrāfu fotogrāfiem, tad nu atradās viens brīvais, ka svar 18.08 bildēt mums kāzas. Kad prasīju, cik tas maksās, teica, ka pakalpojumi tā līdz 250 latiem, bet kad pateicu, ka man nevajag ne cd , ne albumus - vnk foto, tad teica - būs jau stipri lētāk, bet cenu nepateica. Tagad izdabūju to ciparu - 220 plus benzīns jālej!!! nu vājprāts. Un tikai vienu dienu.Pirmstam teica, ka 2 dienas fočēs un pa lēto. Un citu variantu nav:( Un viņam kauna nav, vieus namā vēl būs atsevišķa vieta pie galda, gan jau tusēs ar visiem un prom nebrauks, bet šitādu naudu!!!!
Lūdzu cienījamie fotogrāfi dodiet ziņu, ja kāds ir ar mieru cēsīs fočēt.
Lūdzu cienījamie fotogrāfi dodiet ziņu, ja kāds ir ar mieru cēsīs fočēt.
Līga
un man jau laika daudz, lai ievaktu lenaa gara info un kljutu skaidrs, kuru gribetu par kazu fotografu.
No vienas puses smiekligi, kad tik krietnu laiku ieprieksh plano, bet no otras - vari nesteidzigi izdomat ko gribi un atrast labako no velamaa varianta:)
No vienas puses smiekligi, kad tik krietnu laiku ieprieksh plano, bet no otras - vari nesteidzigi izdomat ko gribi un atrast labako no velamaa varianta:)
Līga
Zinu to, ka ja ar panjemshu, tad nekritizeshu, lai ar ka butu sabildejis un ieprieksh pateikshu, ka netaisos to darit. Bet tieshi kas - vel neesmu domajusi. Jo man liekas, ka es izdarishu taa, ka parasti pati pariem iesaku - neskatoties uz forshiem vai ne tik forshiem foto galerijas un majas lapas - apskatishos dzivee vismaz kadas kazas, ka ir sabildetas no A-Z. Pec ta jau ir skaidrs ka cilvekam kopumaa sanak kazas safotografet. Lai gan jaredz ir nevis vienas, bet nu sho to pec pasha izveles no kadam vismaz 2 kazam. Jo skaidrs, ka retajam bus pacietiba skatities no A-Z ap 1000 un vairak bildes:D Man jau ar to pacietibu ir ka ir:D
Un katram savs stilinsh, ka safotografee - pec ta jau pirmkart jaskatas bus, kura darbi man personigi labak patik. Ja butu shodien jaizvelas - nemaz i nezinu. Sapratu to, ka vairuma darbus es visai taa pavirshi zinu un nav ne jausmas, kaa tas cilveks bildee kopumaa. Pec paris darbiem, ko esi redzejis, var tikai dikti visparigu un subjektivu priekshtatu iegut...
Un katram savs stilinsh, ka safotografee - pec ta jau pirmkart jaskatas bus, kura darbi man personigi labak patik. Ja butu shodien jaizvelas - nemaz i nezinu. Sapratu to, ka vairuma darbus es visai taa pavirshi zinu un nav ne jausmas, kaa tas cilveks bildee kopumaa. Pec paris darbiem, ko esi redzejis, var tikai dikti visparigu un subjektivu priekshtatu iegut...
larri
hehehe,es jau gribeeju jautaat-kas Tev kaazaas fotograafees..jo kaa profesionaalim un sava amata pazineejam nu dikti gruuti buus izveeleeties,atrast utt..:))
Līga
Oi, man jau par shim foto temam ir daudz ko teikt.
Ja bildee visas kazas lidz micoshanai un varbut vel nedaudz - parasti mazak par 1000 pilnigi noteikti nav.u tada gadijumaa tur jabut ljoti ljoti garlaicigam kazam, ka laga nav ko bildet.
Bet man vienmer ir sabildets ap 1500 - dalju vel izlidinu araa braljos, jo pat pasaules labakajam kazu fotografam tadi noteikti ir:D Bet taa parasti klientam atdodu ap 1000-1200 bildem.Apstradatam.Neapstradatas nemaz nedodu un tas butu ar ta pat ka restorana iedot pusapceptu karbonadi - baudit isti nevari, bet vai pats apcept taa macesi? Un ja ar pacepsi - tas vairs nebus mans darbs, bet nu ja jau es ieguldijusi lielako dalju darba esmu bildejot - tad neesmu ar mieru, ka mazako izdara kads cits un mans darbs taa isti vairs nav mans:D Nu labi - shito drooshi tik fotografi sapratis:)
Bet par autores temu - te nupat par ligumiem diskutejam, bet nu zin, ai, ka tev tadu vajadzeja...Nebutu shitaa izgajis. Ir jau, kas godpratigi paliek pie norunata, bet ir - kas pacelj cenu, sak ditet pilnigi citadus noteikumus, ka sakumaa...
Par pazinjam - fotografiem. Man stabili gadaa ir vismaz vienas kazas, ja ne vairak, kuras sanak bildet par velti vai gandriz velti. Pagajusha gadaa bildeju draugam un vinji izdomaja samaksat 50 latus. No vienas puses - it ka japriecajas, no otraas - baigi samulsu, jo biju tak ar mieru savu darbu davinat.Vinjiem savukart likas, ka ta ir parak liela davana. Nu beigas jau ta nauda nodereja, bet parasti jau sabildeju tapat. No otras puses - ir jau taa, ka taja laika tu stradat nevari un lidz ar to, ja bildee pazinjam, draugam par velti - darbu par 150-300, ka nu kuram ta tame - nevari panjemt. Un visnepatikamaka lieta vismaz man - ir ta bilzju pecapstrade - tas intreresantas jau ar prieku apstradaju, bet katras kazas jau ir kvantums kopistisko bilzju pec baznicas, tad vel apsveikshanas...Bet arii tam jau vajag kaut kadu elementaro apstradi un man patik parbaudit katru bildi - vai viss ir ka nakas. Bet ja esi bildejis par brivu - tad beigas ai, ka gruti sevi piespiest apstradat tas bildes:D
Es zinu, ka tomer savas kazas saviem draugiem nelikshu stradat. Viena bridi priecajos - redz ka man veicas - man daudz draugi fotografi, laba draudzene - modes maksliniece, dj darugi un ta talak...Bet jo vairak par kazam domajam, jo vairak saprotu, ka lai vai ka gribetos naudu ietaupit - tomer ljaushu vinjiem but tikai viesiem, nemaz neludzot bildet, shut, spelet...Jo ipashi fotografs - kur ir arii ne tikai iepatikushies kadri janobildee, bet visam pilnigi jataisa hronika. Reali jau tas draugs-fotografs nemaz patuseties netiek. Vismaz es nekad taa arii neesmu tikusi, jo ja ietu dejot - paliktu kads kadrs nenobildets labs, ja ietu darit to vai sho - atkal butu tas un tas nesabildets.Tapec pagaidam man doma tada, ka savas kazas tomer algoshu mazak zinamu, labu fotografu. Lai savejie draugi var bildet tikai savam priekam, ja grib.
Ja bildee visas kazas lidz micoshanai un varbut vel nedaudz - parasti mazak par 1000 pilnigi noteikti nav.u tada gadijumaa tur jabut ljoti ljoti garlaicigam kazam, ka laga nav ko bildet.
Bet man vienmer ir sabildets ap 1500 - dalju vel izlidinu araa braljos, jo pat pasaules labakajam kazu fotografam tadi noteikti ir:D Bet taa parasti klientam atdodu ap 1000-1200 bildem.Apstradatam.Neapstradatas nemaz nedodu un tas butu ar ta pat ka restorana iedot pusapceptu karbonadi - baudit isti nevari, bet vai pats apcept taa macesi? Un ja ar pacepsi - tas vairs nebus mans darbs, bet nu ja jau es ieguldijusi lielako dalju darba esmu bildejot - tad neesmu ar mieru, ka mazako izdara kads cits un mans darbs taa isti vairs nav mans:D Nu labi - shito drooshi tik fotografi sapratis:)
Bet par autores temu - te nupat par ligumiem diskutejam, bet nu zin, ai, ka tev tadu vajadzeja...Nebutu shitaa izgajis. Ir jau, kas godpratigi paliek pie norunata, bet ir - kas pacelj cenu, sak ditet pilnigi citadus noteikumus, ka sakumaa...
Par pazinjam - fotografiem. Man stabili gadaa ir vismaz vienas kazas, ja ne vairak, kuras sanak bildet par velti vai gandriz velti. Pagajusha gadaa bildeju draugam un vinji izdomaja samaksat 50 latus. No vienas puses - it ka japriecajas, no otraas - baigi samulsu, jo biju tak ar mieru savu darbu davinat.Vinjiem savukart likas, ka ta ir parak liela davana. Nu beigas jau ta nauda nodereja, bet parasti jau sabildeju tapat. No otras puses - ir jau taa, ka taja laika tu stradat nevari un lidz ar to, ja bildee pazinjam, draugam par velti - darbu par 150-300, ka nu kuram ta tame - nevari panjemt. Un visnepatikamaka lieta vismaz man - ir ta bilzju pecapstrade - tas intreresantas jau ar prieku apstradaju, bet katras kazas jau ir kvantums kopistisko bilzju pec baznicas, tad vel apsveikshanas...Bet arii tam jau vajag kaut kadu elementaro apstradi un man patik parbaudit katru bildi - vai viss ir ka nakas. Bet ja esi bildejis par brivu - tad beigas ai, ka gruti sevi piespiest apstradat tas bildes:D
Es zinu, ka tomer savas kazas saviem draugiem nelikshu stradat. Viena bridi priecajos - redz ka man veicas - man daudz draugi fotografi, laba draudzene - modes maksliniece, dj darugi un ta talak...Bet jo vairak par kazam domajam, jo vairak saprotu, ka lai vai ka gribetos naudu ietaupit - tomer ljaushu vinjiem but tikai viesiem, nemaz neludzot bildet, shut, spelet...Jo ipashi fotografs - kur ir arii ne tikai iepatikushies kadri janobildee, bet visam pilnigi jataisa hronika. Reali jau tas draugs-fotografs nemaz patuseties netiek. Vismaz es nekad taa arii neesmu tikusi, jo ja ietu dejot - paliktu kads kadrs nenobildets labs, ja ietu darit to vai sho - atkal butu tas un tas nesabildets.Tapec pagaidam man doma tada, ka savas kazas tomer algoshu mazak zinamu, labu fotografu. Lai savejie draugi var bildet tikai savam priekam, ja grib.
Vucss
šajos gadījumos tiešām labi, ja starp draugiem un paziņām ir fotogrāfs. Man fotogrāfe ir omes draudzenes vedekla. Un kad iejautājos par maksājamajām summām, viņa teica, ka draugiem viņa naudu nespējot prasīt. Skaidrs, ka dāvana priekš fotogrāfes sagādāta un ja vajadzēs, tad tomēr kādu naudas summiņu samaksās, piem. par gatavajām bildēm.
Ir gan arī ļoti laicīgi šī lieta jāskatās, lai nerastos nepatīkami pārsteigumi.
Ir gan arī ļoti laicīgi šī lieta jāskatās, lai nerastos nepatīkami pārsteigumi.
Pērlīte
Frīdi, es jau saku, ka 150 latus maksātu ar prieksu, bet ne 250 plus benzīns. Pie 150 jau var piemest vēl benzīnam.
Africa
piekrītu friidim, jo mums bija paņemts fotogrāfs tikai uz zagsa laiku un mazliet pēc tam un ir 190 lieliskas bildes, ja būtu bildējis visu nakti, tad būtu pāri tūkstotim
Friidis
Pērlīt! Mainīt noteikumus, protams nav zolīda fotogrāfa un vispār cilvēka cienīgi. Bet par pāris bildēm baznīcā gan Tu maldies- vismaz man sanāk daudzi desmiti, jo visus svarīgakos momentus vienmēr dublēju, cenšos arī ar teleobjektīvu "pamedīt" jaunā pāra un viesu portretus, apsveikšanas bildes vien sanāk gandrīz tuvu viesu skaitam- ta ka drīzāk tuvu pie simta. Lielās kāzās ar daudzām izdarībām vispār sanāk sabildēt pie 1000 reportāžas kadru- toties jaunajiem ir, ko izvēlēties.
Un ja parēķina, piemēram, kaut 3 minūtes uz katras bildes pmatapstrādi datorā, sanāk 50 darba stundas- krietni vairāk par "standarta" darba nedēļu. Un, ja vēl parēķina, ka pieklājīga fototehnika (kopā ar datoru) izmaksā vairaki tūkstoši Ls, sanāk, ka minētie minimālie 150 Ls nav nemaz tik gigantiska summa...:)
Un ja parēķina, piemēram, kaut 3 minūtes uz katras bildes pmatapstrādi datorā, sanāk 50 darba stundas- krietni vairāk par "standarta" darba nedēļu. Un, ja vēl parēķina, ka pieklājīga fototehnika (kopā ar datoru) izmaksā vairaki tūkstoši Ls, sanāk, ka minētie minimālie 150 Ls nav nemaz tik gigantiska summa...:)
sancis
Paldies, Africa! :)
Visi, kam rādu bildes, ir sajūsmā un visus tos tehniskos mīnusiņus neviens pat nepamana. Ja Friidis ko tādu neaizrādītu, nekad pati neiedomātos, ka varētu būt arī savādāk.
Visi, kam rādu bildes, ir sajūsmā un visus tos tehniskos mīnusiņus neviens pat nepamana. Ja Friidis ko tādu neaizrādītu, nekad pati neiedomātos, ka varētu būt arī savādāk.
Niania
tur jau neko vairs nevar darīt - kad acs ir "piešāvusies" tas visādi "nerihtīgie" sīkumi ir pirmie kas krīt acīs :))
sancis
Redz, laikam reizēm atrodas cilvēki, kam nauda nav pirmajā vietā. Ar fotogrāfu mūs nesaistīja nekādas paziņu attiecības, vienkārši atradu internetā. Vispār jau 100ls par to darbiņu, ko viņš paveica tiešām nav nekas, bet summu nosauca viņš pats un savas domas nemainīja, arī kad kāzu dienā pavaicājām vai tas tiešām būs pietiekami.
Friidis
Sanci! Ja cilvēks brauc "pa pusei" kā viesis, tāda kompensācija būtu tīri pieņemama. Bet nobraukt ar savu autiņu pus-Latvijas un vēl nostrādāt pa 100 Ls ir tīrākais dempings!
Bilde ļoti veiksmīga, kaut gan tehniski ne visai- labā kāzu bildē līgavas kleitai jāredz detaļas, nevis balts pleķis. Bet sakarā ar labo momentu šoreiz tas laikam ir piedodami.
Bilde ļoti veiksmīga, kaut gan tehniski ne visai- labā kāzu bildē līgavas kleitai jāredz detaļas, nevis balts pleķis. Bet sakarā ar labo momentu šoreiz tas laikam ir piedodami.
sancis
Jā, Friidi, ar fotogrāfu tiešām ļoti ļoti paveicās un bildes varēja saņemt jau pēc 5 dienām. Un patīk tiešām visas bides. Varbūt tik maz paņēma, ka tas nav viņa pamatdarbs, bet tikai sirdsnodarbošanās. Pievienošu vienu bildi, kuru viņš notvēra braucot mašīnā pie stūres pa pretējo joslu... :)
Precos Pro
Esi pakalpojumu sniedzējs?
Pievienojies mums un paplašini savu klientu loku
Uzzini vairākReklāma
Fabrikas restorāns
bagātīgas garšas un lieliska apkalpošana ar Vecpilsētas panorāmas skatu
Ziedu Ekspresis
ziedu un dekoru bāze
Māris Arbidāns
Kāzu fotogrāfs, LKFVA biedrs
Iesakām
Pianista Brīvdienas