Kāzu pakalpojumi
Svinību vietas
Skatīt visus

Skatīt kartē

Kāzu modes katalogs
Idejas un padomi
Skatīt visus
Kāzu stāsti
Skatīt visus
plānošanas rīki

200 Ls par fotogrāfu???

Atvērt jaunu tēmu

Ariadne

vai tā ir normāla cena? man likās, ka būs mazāk....
101 atbilde
M

Melanija

cena ir augsta, jo zinu fotogrāfus, kuriem tas nav maizes darbs, bet hobijs un tādi vairāk par 150 neņem! Turklāt bildes kolosālas!
a

amnesia

manuprāt inly tikai pateica, ika tādu, kas vnk fotogrāfē un ir pieprasīti ir daudz
tātad pieprasījums ir arī pēc iesācējiem un tādiem kam patīk knipsēt un kaut kas varbūt arī sanāk,
nu nevar visi tikai pēc darba noalgot fotogrāfu - jo tas nav lēti
prasības arī dažādas, citiem ir ok, ja draugi sabildē, citiem vajag nez kādu fotogrāfu

pati arī bildēju sava prieka pēc un zinu, ka nav viegli dabūt labas bildes uz visām kāzām, jo mainās apgaismojums, telpas, apstākļi, gaisma ..
cilvēki kustas nevis nopozē
jāprot noķert pareizajā brīdī ar pareizajiem uzstādījumiem ...
nav viegli ... noteikti
bet apstrādāt gan es varētu .. stundām :) - pat gribētu kādam fotogrāfam par palīgu iet ... - tāds kā hobijs izveidojies :)
i

inly

Ko tad es, es jau neko... Tikai izvēloties fotogrāfu, noteikti jāredz viņa biles un jāievāc info par pieredzi, jo tādu manis iepriekš pieminēto "fotogrāfu" ir ļoti daudz. Es tādu fotogrāfu noteikti neizvēlētos, jo kāzas ir tikai vienreiz un otras iespējas nolīgt labāku fotogrāfu nebūs. Manis izvēlētais fotogrāfs jau pārbaudīts pāris pasākumos un jubilejās, varbūt arī vecmeitu ballīti fotogrāfēs.

ashele

jā, strīdēties nav vērts! jo pirms pati nebiju pamēģinājusi ko tas vispār nozīmē - es biju otrā frontes pusē un uzskatīja ka fotogrāfi plēš 9 ādas... ;)
tagad gan - visu cieņu šiem cilvēkiem, jo viņu darbs nav no vieglākajiem! :)

ingaa

Kad tikos ar fotogrāfu - viņš man sīki un smalki visu izstāstija par pašu fotogrāfēšanas procesu, kā arī par to,ko dara pēc tam..... godīgi sakot, nebiju iedomājusies,ka tas ir tik nenormāli sarežģīti un laikietilpīgi, katrā ziņā ,tagad zinu,ka ar fotogrāfu nu nekad negribētu strādāt. Cepuri nost fotogrāfu darbam un pacietībai,tas ir tiešām par ko ir vērts maksāt!

Dmitrijs Mokejevs

es protams piekrītu Līgai Fridim un ashelei, un šī problēma pacēlās ik gadu, diemžēl... strīdēties var stundām un manuprāt ir jāmaina sabiedrības attieksme un uztvere pret fotogrāfiju. man padomā ir viens projekts, kas skars tieši kāzu fotogrāfiju, tad jau nākamgad jābūt atbildei uz to - par kurām fotogrāfijām ir vērts maksāt un par kurām nav vērts maksāt.
L

Līga

ashele, gribeju baigi rakstit, bet tu tik forshi no sava viedoklja uzrakstiji:*

Otrs, nav jau jega baigi skaidrot, jo ta ka ta nesaprast tiem, aks nemaz nevelas.Un visu vienkarsho.Ir jau ta, ka shodien tehnika atvieglo dzivi.Bet tehnika nedoma.Tehnika tikai dara.To ko mes liekam ta darit....

ashele

inly - tas tiešām nav tik vienkārši. man pašai vīrs iedāvināja tādu pusprofesionālo iesācēja fotoaparātu - nu nemaz tik viegli jau nav sabildēt kāzas neskatoties uz to ka aparāts tāds gudrs - ne tikai jāpaspēj īstais mirklis notvert ar visiem pareizajiem uzstādījumiem, bet arī pareizais rakurss (ciest nevaru fotogrāfus-amatierus kas jebkuru puslīdz skaistu cilvēku pamanās nobildēt tik baismīgā rakursā ka kauns pēc tam citiem rādīt). tas nozīmē visa diena no ģērbšanas līdz gulētiešanai uz kājām un jābūt ļoti sakoncentrētam, savāktam...

kas attiecas uz pēcapstrādi - tas tak ir pamatīgs darbs un ļoti laikietilpīgs process. (es vispār ne ar ko tādu neesmu gatava krāmēties)
ja netici - aizņemies no kāda drauga fotoaparātu un pamēģini safotogrāfēt kāzas - ātri vien sapratīsi ko tas nozīmē. :)

Niania

var jau būt cilvēkiem daļa bilžu sanāk tīri ok, bet visu kāzu norisi ar vienu fotoaparātu un vienu objektīvu nofotografēt ir tikpat kā neiespējami. Par apstrādi - ir dažas operācijas ko var veikt automātiski "nospiežot vienu podziņu," piemēram, bilžu izmēru samazināšanu, bet neko daudz, jo katra bilde taču ir citādāka, bet programmu automātika jau to neredz! ;)

Friidis

Inly, vai Tev starp paziņām nav arī kāds skuķis, kas nopircis labas šķēres, iedomājas sevi par frizieri, jebšu kāds čalis, dabūjis tiesības un nopircis kādu Golfiņu, veiksmīgi strādā par taksistu, un vēl brīvajā laikā rallijos piedalās?...:DDD
Vai Tu pie tādiem labprāt iesi pēc pakalpojuma ???
i

inly

Ko tu sauc par sevis cienošu fotogrāfu? Starp paziņām ir vairāki cilvēki, kas nopirkuši labāku fotoaparātu, pamēģinājuši pafotogrāfēt un redzot, ka tīri labi sanāk, uzsākuši paši sniegt fotogrāfa pakalpojumus, labākajā gadījumā pāris mēnešu kursus izgājuši. Un ticiet vai nē, viņiem klientu netrūkst...

Friidis

Inly- Tu pārāk visu vienkāršo! Nu neies sevi cienošs fotogrāfs bildēt kāzas ar sākumlīmeņa kameru un vienu "lielāku" objektīvu, veicot pēcapstrādi ar vienas dator- podziņas spiedienu. Tāds fotogrāfs varētu eksistēt tikai tālos provinces laukos,kur nav nekādas alternatīvas. Citādi tautas antireklāma par tādu "haltūristu" jau pēc pāris pirmajām kāzām atņems viņam jebkādu cerību nopelnīt.
i

inly

Cik es esmu manījusi, visiem fotogrāfiem nav tik ļoti dārgas tehnikas... parasti viena no vienkāršākajām spoguļkamerām, papildus zibspuldze un vabūt lielāks objektīvs... Fotogrāfijas apstrādā nospiežot vienu podziņu, kā rezultātā dators automātiski apstrādā bildi...
Šādi fotogrāfi prasa 100-300 Ls... Nedomāju, ka viņi šai biznesa nenoturēsies. Vienkārši visi nevar atļauties dārgākus fotogrāfus...
p

photoLounge

Manuprāt "profesionāls fotogrāfs" - nozīmē to, ka viņš ar savu darbu pelna arī iztiku! Tātad tas ir darbs, par ko saņem algu. Domāju, ka vismaz 99% cilvēku vēlas saņemt pēc iespējas lielāku algu, vai ienākumus no biznesa. Zemāk neliels profesionāla fotogrāfa aprīkojuma, darbu apraksts:

Fotogrāfa aparatūra maksā tūkstošiem latu:
Viens fotoaparāts (bieži vien divi) - 1000-5000LS
Viens objektīvs (parasti fotogrāfam ir 2-4): 1000-2000Ls
Viena zipspuldze: 200-400Ls
Nemaz nerunāsim par studijas aprīkojumu utt.

Viņš sēž nedēļām pie Jūsu bildēm, lai dotu Jums skaistas, paliekošas bildes.

Kur tad lai viņš ņem tādus līdzekļus, lai Jūs vēlāk varētu baudīt estētiskas fotogrāfijas, ja viņš neņems naudu?

P.S.
Sliks fotogrāfs, vai tāds, kura bildes nevienam nepatīk, šā kā tā šajā biznesā nenoturēsies.

Noelle

Paskatījos Sergeja Gotnikova galeriju - tiešām skaistas bildes, arī tādas, ar rozīnīti un attieksmi. Redzi, cik noderīgi palasīt atsauksmes un citu viedokli... :)
Pro reklāma

Precos Pro

Esi pakalpojumu sniedzējs?

Pievienojies mums un paplašini savu klientu loku

Uzzini vairāk

Pieraksties jaunumiem

Saņem aktuālākās kāzu idejas, iedvesmu un jaunākos pakalpojumu sniedzēju piedāvājumus.