Kāzu pakalpojumi
Svinību vietas
Skatīt visus

Skatīt kartē

Kāzu modes katalogs
Idejas un padomi
Skatīt visus
Kāzu stāsti
Skatīt visus
plānošanas rīki

Kāzas: Neaizmirstamais 25.07.2008

Atvērt jaunu tēmu

naughtygirl

Nu arī mana kārta. Pēdējā nedēļa bija viena traka skriešana. Bet tā jau tam jābūt.
Pēdējo nakti ar topošo pavadījām šķirti. Es paliku vecmammas dzīvoklī kopā ar mammu. Topošais palika pie saviem vecākiem.
Bija neliels satraukums, jo nevarēju sagaidīt rītdienu. Viss bija padarīts, un še tev! Miegs nenāca! Pa LTV1 rādīja "Saldo indes garšu". Bija karsts. Visis logi vaļā. Vāļājos pa gultu līdz aizmigu, bet miegs bija diezgan švaks, jo ik pa laikam pamodos, jo aiz loga daudzdzīvokļu māju pagalmā vēl draiskojās jaunieši.

Pusdivpadsmitos vēl bija sazvanījusies ar topošo, viņš arī aizgāja tā pavēlāk gulēt, jo rakstīja diskos mūziku gan pirmajam valsim, gan pauzītēm, kad nespēlēs muzikants.

No rīta bija jāceļas 6.30, bet es pamodos jau 5.30 un sapratu, ka nav jēgas ilgāk gulēt, jo tikpat labi neizgulēšos. Mamma jau bija augšā un abas mierīgi izdzērām kafiju (mamma - tēju, jo negribēja, lai viņu pārņem uztraukums).

Pēc septiņiem ieradās tētis, lai aizvestu mūs pie frizieres.

Arī tur ieradāmies ātrāk. Bet... friziere pati nokavēja 20 minūtes! Tad mani jau nedaudz pārņēma satraukums. Bet daudz lielāks bija mans satraukums, kad friziere manu frizūru veidoja jau trešo stundu, lai gan bija paredzētas tikai divas stundas (izmēģinājuma frizūra tapa pusotrā stundā!).

Es jau prātā sāku pārcilāt, ko varētu pārcelt, atlikt, saīsināt... :D Mierināju sevi ar domu, ka galvenais ir paspēt laikā uz zagsu. :D

Kad beidzot frizūra bija gatava, steidzos ātri uz mājām(vecmammas) ģērbties. Ieskrēju mājās, un tur jau vedējmāte un fotogrāfs jautri pļāpā ar manu vecmammu! :)

Nu un fotogrāfs sāk jau fiksēt manu zibenīgo ģērbšanos...
88 atbildes

naughtygirl

Un tad jau jākožas āblā. Tas par laimi, bija īsts. Lielākais kodiens bija vīram. Tātad viņš būs naudas pelnītājs, es - tērētāja. :)

Trakākais,ka mums tā arī lika apēst visu ābolu.
Vienā brīdī ābols tā sāka šupoties no mūsu ņemšanās, ka nevarējām to saķert ar zobiem, tad īrs beidzot tajā iekodās un teica ar ābolu mutē: "Kod! Es turu!" :D

naughtygirl

un šķīvis lauskās....

naughtygirl

Mīļais nes mani un sper kāju uz dvieļa...

naughtygirl

Maize ar sāli un ūdeni....

naughtygirl

Tālāk sekoja goda vārti: kur vecāki sačukstejās "Runā tu, Gita!", "Es nevaru".. Kā tādi bērni :D Un tad vīramāte ņēm iniciatīvu :) Mums bija jādod viens otram solījumi. Vīrs solija: "Es apsolu, būt tāds, kāds esmu" :D Uz ko mans brālis priecīgi sauca: "Pareizi! Malacis!" :D

Kad tikām izlaisti caur vārtiem, bija jālauž rupjmaizes šķēlīte, kam būs lielāka šķēlīte. Tad maizīti mērcējām sāli un uzdzērām ūdentiņu. Protams, Ivo nolauza lielāko gabalau, un baroja to man! :D

Tālāk devāmies un bija šķīvis... Kurš sašķida simtiem gabaliņos... Turaidā draudzene mums novēlēja 5 (!) bērnus. Šeit tad vīrs, teica, ka tad jau labāk piecus, nekā simts... :D

naughtygirl

Viesi šajā pieturvietā nepiedalījās, jo viņi devās uz viesu namu, lai iekārtotos un paspētu mūs vēl sagaidīt...

Mēs pēc fotosesijas devāmies tālāk uz viesu namu, pa ceļam uzkožot pīrādziņus, un uzdzerot šampi.
Vārti pa ceļam nebija, laikam tāpēc, ka bija piektdiena. Visi kaut kā ir pārliecināti, ka kāzas parasti notiek sestdienā. Tā bija nodomājuši arī divi mūsu gados jaunāki viesi, kas mazā ceļojuma laikā zvanīja līgavainim, jautājot, ko viņš dara, uz ko līgavainsi atbildēja, ka precas! :D

Tā nu abi puiši aši steidzās uz viesu namu, un paspēja laicīgi sēsties pie galda... :)

Tā nu mēs devāmies uz viesu namu Kraukļi, kur pa ceļam limuzīnam bija jāpārvar mazs koka tiltiņš... Lieki piebilst, ka limuzīns sver 4 tonnas... un šoferis bija diezgan šokēts, braucot pāri.
Fotogrāfs pat izkāpa no limuzīna, sakot "Man tas ir janofotogrāfē!"
:D

aginja

..super diena :):)

...man jau vislabāk patīk bilde, kur fonā tās kaimiņmeitenītes tā satājušās apbrīno Tevi - bilde ar dziļu domu, jo visas jau noteikti sapņo par to :)

P.S. LAIMI JUMS!

naughtygirl

pēc tam sekoja fotosesija pie jūras un limuzīna...

naughtygirl

Turaidā draudzenes palīdzēja dalīt viesiem pīrādziņus, cepumiņus un sulu, ko padzerties karstajā dienā... Un daži tūristi mūs nepameta visu programmas laiku, turklāt bez liekas kautrēšanās nāca un ņēma pīrādziņus. :D

No Turaidas braucām uz Vitrupi, kur saslēdzām slēdzenīti, bet atslēdziņas iemetām upē. Piesējām arī balonus, atvadoties no bērnibas. Vīriņš pārnes arī pāri tiltam, kopā sanāca 75... :) Es viņu jau brīdināju, lai iet maziem solīšiem :D

Fūres taurēja kā trakas, visis sveicināja mūs... Limuzīna šoferis gan bija pie tā jau pieradis... :D

naughtygirl

Starpcitu, mēs tik ātri izbraucām no mājām uz zagsu, ka pa ceļam sanāca laiks fotosesijai mežā!

Pēc zagsa braucām uz Turaidu, kur vedēji bija sarūpējuši rogrammu mums ar visu vadītāju. Bija uzdevumi ar kāpnēm un mīļvārdiņiem uz katra pakāpiena, piemēram "rozītis, neļķīte, piciņa, ozolzīlīte..." Līgavainis nesa mani uz rokām iekšā baznīciņā, kur klausījāmies stāstu par Turaidas Rozi un paralēli atstājām novēlējumu grāmatā nākamajiem pāriem...

Tad devāmies pie Turaidas Rozes , kur lasīj;am viens otram zvērestsu, tikai vadītāja nedaudz pārteicās, pasakot "Šodien, 2005. gada 25. jūlijā..." :)
Bija "Rūgts!", skaitot līdz 25, jo tāds datums tajā dienā... Tālāk nestāstīšu, lai nākamajiem pāriem būtu interesantāk... Katrā ziņā, bija interesanti!
Bijām arī pie kalēja, kur izkalām gan pakavu, gan monētiņas...

ieveens

Vijiet kopā dzīves audus
Zeltītiem ziediņiem.
Tā kā šodien visu mūžu
Roku rokā staigājiet.

naughtygirl

ai, bildes visas skaistas...

Kādā brīdī, šķiet, ka bija lapsene palidojusi vai kāds kukainis palīdis zem kleitas limuzīnā, un fotogrāfs ir noķēris labu kadru!
:D

Pati to pat neatceros!

naughtygirl

nu jau kā vīrs un sieva...

naughtygirl

gredzentiņi...

naughtygirl

Viss noris ātri... bez dzejas rindām un tautasdziesmām... svinīgā balsī tiek pateikti vienkārši vārdi. Mazliet smaidu radīja dziedātāja, kas uzsāka operas cienīgu gabalu, kad vilkām viens otram gredzenus...

Mīļotā vecmamma visu laiku raudāja, jau no brīža, kad iegāja zagsā...

Miervaldis Jenčs dažbrīd izraisīja smaidu ar savu svinīgo balsi, teikdams tik vienkāršus vārdus, kā "pamatojoties uz jūsu rakstīta iesnieguma".. Bet ceremonija bija jauka un man patika. Šķita ļoti īsa.

Daži novēlojošies viesi ieradās ceremonijā, kad Miervaldis jau teica apsveikuma vārdus, bet viņš apsveikumu pārtrauca, lai ļautu sveicējiem mūs apsveikt :) Tas bija jauki no viņa puses.
Pro reklāma

Precos Pro

Esi pakalpojumu sniedzējs?

Pievienojies mums un paplašini savu klientu loku

Uzzini vairāk

Pieraksties jaunumiem

Saņem aktuālākās kāzu idejas, iedvesmu un jaunākos pakalpojumu sniedzēju piedāvājumus.