No sākuma mums bija cita Svinību vieta Cēsu pusē, netālu no ceremonijas, bet 5 mēnešus pirms kāzām sańēmām zińu, ka vińi bankrotēs dēl kovida. Tā kā visas vietas, kuras mums patika Cēsu pusē jau uz mūsu datumu bija aizńemtas, atradām Porto Resort Lilastē (mazliet vairāk kā 1 stunda bija jābrauc). Vińi nāk ar savu galdautus klājēju, kas ir no restorāna turpat viesnīcā.
Pēc kādiem kritērijiem izvēlējāties svinību vietu un galdu klājēju?
Pievienot savu pieredziGalvenais bija skaista vieta - Bēršās tā ir, un viņi iedod tikai divas ēdinātāju izvēles. M Product ir restorāna kvalitātes ēdiens un lieliska apkalpošana.
Viesu namu meklēju ilgi un rakstīju daudziem. Protams, pirmais kritērijs bija cena, vēlējos atrast pēc iespējas lētāku, bet labu, ne pārāk tālu no Rīgas (meklēju pārsvarā tieši Ķekavas rajonā un ap to). "Vilciņus" izvēlējāmies tā, ka aizbraucām ar vedēju aplūkot uz vietas, un mums tā iepatikās, ka negribējām pat apdomāt citus variantus. Plus bija daudz iespēju aktivitātēm nākamajai dienai - pirts, kubls, džakuzi, dīķis, bērnu laukums, lapene u.c. - un guļammāja bija lieliska, milzīgas, ērtas gultas, arī kopējā istabā, un vairākas atsevišķas istabas. Ēdinātājus izvēlējāmies no tā, ko ieteica pats viesu nams, un kaut sanāca daudz dārgāk, kā cerēju, esam ļoti apmierināti, viss pietika, bija garšīgi, un cilvēks, ar ko runāju, foršs un pretimnākošs. (Ēdinātāji mums bija no "Svētki Jums")
Ļoti daudzi kāzu viesu dzīvo netālu no svinību vietas, tāpēc parūpējāmies par šoferīti un viņi varēja izgulēties mājās. Viesiem, kas palika uz vietas, bija savi numuriņi ar labierīcībām un dušām katrā istabiņā atsevišķi, Tas arī mums bija svarīgi - lai viesiem ir pēc iespējas ērtāk. Galda klājēji viesu namam ir paši saimnieki - bija garšīgi :) Par to vispār nebija jālauza galva - tik vien kā kopā jāsastāda ēdienkarte.
Meklējām svinību vietu atbilstoši mūsu budžetam, negribējām maksāt pārāk lielu naudu. Nevēlējāmies arī pārāk ilgu pārbraucienu no ceremonijas vietas uz svinību vietu. Pēc ceremonijas vietas izvēles apskatījām dzīvē kādus 2 - 3 viesu namus, kas patika vislabāk un veicām izvēli. Noteikti izvēli ietekmēja arī saimnieku komunikācija - nemaz neizskatīju variantus, kur komunikācija bija strupa vai bija jāgaida ilgs laiks līdz atbildei e-pastā. (Zinu, ka sazvanoties visu var izrunāt ātrāk, bet šoreiz negribējās tērēt laiku uz sarunām un visus jautājumus un sākotnējo pieprasījumu prasīju e-pastā un tikai pēc tam sīkāk izrunājām detaļas ar tiem, kuri mums atbilda pēc budžeta un izmēriem, kā arī pēc datuma). Ēdienus sūtījām turpat no viesu nama piedāvājuma.
Izvēlējāmies svinību vietu pēc tā, lai tā spētu piedāvāt visu mums nepieciešamo. Tas ir ceremonija, svinību vieta, ēdināšana.
Daugavas muzejs - jo gribejas vietu pie ūdens, bet Likteņdarzā ir dārgi + viņiem ir forsie piedāvajumi kāzu dienai. Iecupes - ideāls līdzsvars kvalitāte/cena un fantastiska saimniece. Galdu klajējs bija uz vietas viesu namā.
No sākuma vēlējos kādu no Jelgavas ne tik tālu esošu viesu namu, bet nolēmu par labu Bēršām, jo ļoti uzrunāja bildes no šīs vietas un tad jau nodomāju, ja tālāk būs viesu nams, jo lielāka iespējamība, ka viesi paliks pa nakti. :) Svinību vietu pirmo reizi dzīvē apskatījāmies janvārī. Dienā, kad bija -17 grādi, biju pārsalusi, bet priecīga par redzēto. Ar līgavaini nospriedām, ja mums te patika ziemā, tad vasarā, kad viss būs skaisti apkārt saplaucis, te būs brīnišķīgi. Un tā arī bija. Otro reizi uz Bēršām aizbraucām jūnijā, mēnesi pirms kāzām un bijām laimīgi, ka izvēlējāmies šo vietu. Ēdinātāju M produkt izvēlējāmies, jo vairāk uzrunāja ēdienkarte. Ik pa laikam no sava tēta vēl aizvien dzirdu, cik mūsu kāzās bija brīnišķīgi teļa vaigi. :D Patika, ka cenā ietilpa arī bārmenis līdz, ja nemaldos, tad 2:00 naktī. Cena nebija noteicošais faktors, jo abiem piedāvātajiem uzņēmumiem, tā bija praktiski vienāda.
Ieraudzījām saimnieces azartu, degsmi, pašas vietas burvību, "Viesistabas" publikācijas sociālajos tīklos kā arī iespējamo scenāriju, ka līgavainis ar laivu pārairējas pār ezeru, uzved līgavu kalnā, lai apņemtu par sievu, un sapratām, ka šī vieta ir kā radīta mums
Svinību vieta bija tā pozīcija, uz ko negribējām tērēt lielu summu. Meklējām vietu, kas atbilda mūsu kāzu stilam, nebija vēl guvusi lielu popularitāti (līdz ar to arī lētāk) un spēja nodrošināt to, kas mums nepieciešams.
Galvenais bija viesu nama ietilpība (80 cilvēkiem), atlikušais brīvais laukums dejošanai, nama īres cena un tas, cik ļoti mums tur patīk. Galda klājējus izvēlējāmies pēc cenas, jo nebija īpašu ekstravagnto ēdienu vēlme.
Rīkojām svinības turpat, kur ceremonija - Krimuldas muižā! Pirmais kritērijs, lai visiem būtu jumts virs galvas, bet no vienas puses esam tuvāk dabai. Galda klējēji bija vietējie, tiem ir bijusi liela pieredze ar kāzu galda klāšanu, un mēs uzticējāmies viņiem! Kopumā bija viss super!
Svinību vietas izvēlē mums ļoti svarīga bija platība, jo zinājām, ka kāzās būs daudz viesu. Tā kā kāzas plānojām trīs dienu garumā, svarīgi bija visus gan izguldīt, gan otrajā dienā piedāvāt viesiem dažādas aktivitāšu iespējas – atpūtas kompleksā ir gan volejbola, gan basketbola un futbola laukumi, laivas un katamarāni, pirtis un pat baseins. Tāpat tur uz vietas ir dažādas aktivitātes bērniem – gan batuts, gan automašīnas, ar kurām vizināties pa bruģējatiem kompleksa celiņiem. Galdu klājējus kāzu mielastam izvēlējāmies pēc kāzu organizatores ieteikuma – tā kā profesionāļiem ir gan pieredze, gan savi pārbaudīti sadarbības partneri, mēs svarīgākos kāzu organizatoriskos jautājumus uzticējām Dacei Ozolai-Slaidiņai no pasākumu aģentūras “Medūza Events”.
Svinību vieta - cena, pieejamība, vietas izskats. Galda klājējs - cena, porcijas, atsauksmes.
Iepatikās pils apkārte un piedāvātie pakalpojumi (ekskursijas). Izvēloties pili uzreiz sapratām, ka vēlamies Viduslaiku stilu ieturēt un galda klājums bija lina salvetes ar māla traukiem.
Svinību vietu izvēlējāmies pēc iespējas tuvāk baznīcai (~stundas brauciena attālumā), ar pietiekami lielu svinību zāli un, galvenokārt, guļvietām, jo kāzās bija liels viesu skaits, kam jānodrošina nakšņošana. Ēdināšanu nodrošināja viesu nams - izcili!
Pēc atsauksmēm, sajūtām, finansēm un iespējām. Ne katrs vēlas doties uz līgatni un, viesu skaists ar nebijua no tiem maākajiem. Kā arī, loti daudzu ēdinātāju piedāvājumi mūs neapmierināja.
Tikai pēc labākajām atsauksmēm - iepriekš izpētīju visus facebook forumus un viedokļus.
Billē nevarēja citu pavāru izvēlēties, kā viņu pašu, tad nu tas tika izvēlēts. Nebijām vīlušies, Aivars no Salt and Pepper savu darbu veica godam. Ēdiena daudz un garšīgi. Labi padomi.
Svinību vietu izvēlējāmies pēc ietilpības, iespējas visiem nakšņot, attāluma no ceremonijas vietas un izmaksām. Galdus klāja pati svinību vieta.
Skatījāmies viesu namus Cēsu apkārtnē un izvēli ietekmēja ietilpība un guļvietu nodrošināšana vairāk kā 60 viesiem. Galda klājēju piedāvāja pats viesu nams. Nenožēlojām.
Citas šāda veida svinību vietas Jēkabpils apkārtnē nebija, tāpēc izvēlējāmies šo vietu. Galdu klājējus izvēlējāmies, jo garšoja ēdiens, kas tiek pasniegts šajā kafejnīcā.
Svinību vietu izvēlējāmies, jo 80% viesu bija netālu dzīvojošie un līdz ar to ekonomija uz izguldīšanu, pārējie tika izguldīti mūsu mājā un dzīvoklī. Galda klājēji pēc ieteikumiem un atsauksmēm, bet nepaveicās, kaut ir pāris sliktas atsauksmes, tās obligāti jāņem vērā.
Galvenie kritēriji bija telpas izskats un lielums, izmaksas un atrašanās vieta.
Svinību vietu vēlējāmies Rīgā, jo lielākā daļa viesu bija Rīdzinieki. Tā kā mums nebija 2 dienu kāzas, tad šis variants naudas, vietas un citu kritēriju izvēlē likās vislabākais.
Mums vienkārši ļoti patika svinību vieta un tās skaistā apkārtne pie gleznainā Salas ezera. Galda klājējus mums ieteica viesu nama pārvaldniece.
Svinību vietu meklējām vairāk, kā trīs mēnešus, jo vēlējāmies, lai tā ir "mūsu sajūtu" vieta. Ne mirkli nevēlējāmies izjust konveijera sajūtu, jo jau sākotnēji zinājām, ka neprecamies "ķeksīša" vai apstākļu dēļ, citādi tas būtu izdarīts jau agrāk. Precējāmies tieši tagad, jo šis bija tas brīdis, kad patiesi un no sirds abi to vēlējāmies. Ēdināja mūs "Jēkaba sēta" no Kuldīgas, jo šajā vietā tiek gatavota gardākā maltīte - tāda, kas atbilst mūsu gaumei.
Tā kā radi pārsvarā dzīvo Rīgā vai Vidzemes pusē, vēlējāmies svinību vietu Rīgas apkārtnē. Bijām izvēlējušies datumu, tāpēc atlasījām tajā datumā pieejamos; atmetām viesu namus, kuros pastāvēja iespēja, ka uzturēsies vēl citi sveši viesi (vai arī tad jāīrē visa teritorija par milzu naudu), pārāk dārgus variantus. Mazajam viesu skaitam mūsu izvēlētais viesu nams bija pilnīgi pietiekams, patika arī, ka ir melnā pirts, ugunskura vieta, karstais kubls, viesu nams priežu mežā. Galdu klājēju izvēlējāmies viesu nama ieteikto, jo tad viesu nams piedāvāja savas apkalpotājas. Turklāt arī ēdiena cena bija zemāka nekā citiem ēdinātājiem. Ja gribas ko smalkāku vai pārbagātus galdus, tad gan šī nebūs piemērota.
Vienmēr esmu dzīvojusi jūras krastā, tādēļ arī svinību vietu vēlējāmies pie jūras. Izvēlētais viesu nams bija visizdevīgākais. Iepriekš bijām kāzās, kur bija šie galda klājēji, tādēļ zinājām, ka viss būs garšīgs, bez vilšanās.
Nebija daudz variantu 70+ viesu skaitam, jo liela zāle apvienojumā ar pietiekamu skaitu guļvietu nemaz daudziem nav. Kritēriji bija cena, vide, vieta, zāles lielums, guļvietu skaits un veidi (jo bija seniori un ģimenes ar zīdaiņiem, kam nepieciešamas atsevišķas telpas). Gala variants iepatikās ar skaisto vietu apvienojumā ar labo cenu. Un tas ka īstais datums bija brīvs. Galdu klājēju ieteica radiniece, kuras padomam uzticējos. Un nelika vilties it nemaz. Bija Ligita no firmas Nīke-E. Strādā augstskolas Turība kafejnīcā. Bet lai tas neliek domāt, ka ēdiens kā ēdnīcā, it nemaz. Tā pa pusei pa smalko, pa pusei pa lauku variantu un super garšīgi. Un galvenais - cena pilnīgi adekvāta, nekāda kosmosa. Bija arī degustācija, pēc kuras tikai pārliecinājāmies ka būs garšīgi. Arī atsauksmes no viesiem bija tikai labas.
Viesu nama izvēlē galvenie kritēriji bija atrašānās vieta (tuvu mājām), daudz viesu izguldīt iespējams, daudz aktivitāšu, principā nākamajā dienā bija tā, ka katrs darīja ko sirds kāro, vieni gulēja, vieni brauca ar laivu, citi spēlēja volejbolu, kāds atkal uzturējās chill telpā, tā kā vieta ar ļoti daudz dažādām iespējām, tāpēc sapratām, ka pareizi darām, ka nepaņēmām vakara vadītāju arī uz nākamo dienu.
Jau sākumā izvēlējāmies ballīti tādā mazliet viduslaiku vai tagad moderni rustic stilā. Tāpēc par ēdinātājiem bija skaidrs uzreiz. Z/s ķirši ir vienīgie Eiropā ar tādu ēdināšanu
Bija svarīgi, lai nav pārāk lielas izmaksas un arī lai patiktu gan viesu nams, gan ēdināšanas klāsts.
Vieta mūsuprāt visskaistākā pilsētā, bet arī tāpēc, ka pirms mums tur kāzas tika rīkotas tikai 2 reizes. Galda klājējus nevarējām izvēlēties, jo svinību vieta piederēja ēdināšanas uzņēmumam un citus galda klājējus izvēlēties nedrīkstēja.
Svīnīu vietu izvēlejamies tā, lai nav tālu no Rīgas, jo negribas karstumā kratīties mašīnā, apmeklējam vairākas vietas, bet izlēmam ka šī ir visskaistākā. Galdu klajējus paņēmam no viesu nama puses, iepriekš atbraucam uz degustāciju!
Izvēlējāmies pēc atsauksmēm un cenas, bet viennozīmīgi savu izvēli nenožēlojam!
Pēc viesu skaita un naktsmītņu daudzuma. Ļoti laba un izsmalcināta ēdienkarte bija pieejama viesu namā, ēdinātāji atsevišķi nebija jāmeklē.