Meklējām svinību vietu atbilstoši mūsu budžetam, negribējām maksāt pārāk lielu naudu. Nevēlējāmies arī pārāk ilgu pārbraucienu no ceremonijas vietas uz svinību vietu. Pēc ceremonijas vietas izvēles apskatījām dzīvē kādus 2 - 3 viesu namus, kas patika vislabāk un veicām izvēli. Noteikti izvēli ietekmēja arī saimnieku komunikācija - nemaz neizskatīju variantus, kur komunikācija bija strupa vai bija jāgaida ilgs laiks līdz atbildei e-pastā. (Zinu, ka sazvanoties visu var izrunāt ātrāk, bet šoreiz negribējās tērēt laiku uz sarunām un visus jautājumus un sākotnējo pieprasījumu prasīju e-pastā un tikai pēc tam sīkāk izrunājām detaļas ar tiem, kuri mums atbilda pēc budžeta un izmēriem, kā arī pēc datuma). Ēdienus sūtījām turpat no viesu nama piedāvājuma.
Pēc kādiem kritērijiem izvēlējāties svinību vietu un galdu klājēju?
Pievienot savu pieredziIzvēlējāmies svinību vietu pēc tā, lai tā spētu piedāvāt visu mums nepieciešamo. Tas ir ceremonija, svinību vieta, ēdināšana.
Daugavas muzejs - jo gribejas vietu pie ūdens, bet Likteņdarzā ir dārgi + viņiem ir forsie piedāvajumi kāzu dienai. Iecupes - ideāls līdzsvars kvalitāte/cena un fantastiska saimniece. Galdu klajējs bija uz vietas viesu namā.
Ieraudzījām saimnieces azartu, degsmi, pašas vietas burvību, "Viesistabas" publikācijas sociālajos tīklos kā arī iespējamo scenāriju, ka līgavainis ar laivu pārairējas pār ezeru, uzved līgavu kalnā, lai apņemtu par sievu, un sapratām, ka šī vieta ir kā radīta mums
Svinību vieta bija tā pozīcija, uz ko negribējām tērēt lielu summu. Meklējām vietu, kas atbilda mūsu kāzu stilam, nebija vēl guvusi lielu popularitāti (līdz ar to arī lētāk) un spēja nodrošināt to, kas mums nepieciešams.
Galvenais bija viesu nama ietilpība (80 cilvēkiem), atlikušais brīvais laukums dejošanai, nama īres cena un tas, cik ļoti mums tur patīk. Galda klājējus izvēlējāmies pēc cenas, jo nebija īpašu ekstravagnto ēdienu vēlme.
Rīkojām svinības turpat, kur ceremonija - Krimuldas muižā! Pirmais kritērijs, lai visiem būtu jumts virs galvas, bet no vienas puses esam tuvāk dabai. Galda klējēji bija vietējie, tiem ir bijusi liela pieredze ar kāzu galda klāšanu, un mēs uzticējāmies viņiem! Kopumā bija viss super!
Svinību vietas izvēlē mums ļoti svarīga bija platība, jo zinājām, ka kāzās būs daudz viesu. Tā kā kāzas plānojām trīs dienu garumā, svarīgi bija visus gan izguldīt, gan otrajā dienā piedāvāt viesiem dažādas aktivitāšu iespējas – atpūtas kompleksā ir gan volejbola, gan basketbola un futbola laukumi, laivas un katamarāni, pirtis un pat baseins. Tāpat tur uz vietas ir dažādas aktivitātes bērniem – gan batuts, gan automašīnas, ar kurām vizināties pa bruģējatiem kompleksa celiņiem. Galdu klājējus kāzu mielastam izvēlējāmies pēc kāzu organizatores ieteikuma – tā kā profesionāļiem ir gan pieredze, gan savi pārbaudīti sadarbības partneri, mēs svarīgākos kāzu organizatoriskos jautājumus uzticējām Dacei Ozolai-Slaidiņai no pasākumu aģentūras “Medūza Events”.
Svinību vieta - cena, pieejamība, vietas izskats. Galda klājējs - cena, porcijas, atsauksmes.
Iepatikās pils apkārte un piedāvātie pakalpojumi (ekskursijas). Izvēloties pili uzreiz sapratām, ka vēlamies Viduslaiku stilu ieturēt un galda klājums bija lina salvetes ar māla traukiem.
Svinību vietu izvēlējāmies pēc iespējas tuvāk baznīcai (~stundas brauciena attālumā), ar pietiekami lielu svinību zāli un, galvenokārt, guļvietām, jo kāzās bija liels viesu skaits, kam jānodrošina nakšņošana. Ēdināšanu nodrošināja viesu nams - izcili!
Pēc atsauksmēm, sajūtām, finansēm un iespējām. Ne katrs vēlas doties uz līgatni un, viesu skaists ar nebijua no tiem maākajiem. Kā arī, loti daudzu ēdinātāju piedāvājumi mūs neapmierināja.
Tikai pēc labākajām atsauksmēm - iepriekš izpētīju visus facebook forumus un viedokļus.
Billē nevarēja citu pavāru izvēlēties, kā viņu pašu, tad nu tas tika izvēlēts. Nebijām vīlušies, Aivars no Salt and Pepper savu darbu veica godam. Ēdiena daudz un garšīgi. Labi padomi.
Svinību vietu izvēlējāmies pēc ietilpības, iespējas visiem nakšņot, attāluma no ceremonijas vietas un izmaksām. Galdus klāja pati svinību vieta.
Skatījāmies viesu namus Cēsu apkārtnē un izvēli ietekmēja ietilpība un guļvietu nodrošināšana vairāk kā 60 viesiem. Galda klājēju piedāvāja pats viesu nams. Nenožēlojām.
Citas šāda veida svinību vietas Jēkabpils apkārtnē nebija, tāpēc izvēlējāmies šo vietu. Galdu klājējus izvēlējāmies, jo garšoja ēdiens, kas tiek pasniegts šajā kafejnīcā.
Svinību vietu izvēlējāmies, jo 80% viesu bija netālu dzīvojošie un līdz ar to ekonomija uz izguldīšanu, pārējie tika izguldīti mūsu mājā un dzīvoklī. Galda klājēji pēc ieteikumiem un atsauksmēm, bet nepaveicās, kaut ir pāris sliktas atsauksmes, tās obligāti jāņem vērā.
Galvenie kritēriji bija telpas izskats un lielums, izmaksas un atrašanās vieta.
Svinību vietu vēlējāmies Rīgā, jo lielākā daļa viesu bija Rīdzinieki. Tā kā mums nebija 2 dienu kāzas, tad šis variants naudas, vietas un citu kritēriju izvēlē likās vislabākais.
Mums vienkārši ļoti patika svinību vieta un tās skaistā apkārtne pie gleznainā Salas ezera. Galda klājējus mums ieteica viesu nama pārvaldniece.
Svinību vietu meklējām vairāk, kā trīs mēnešus, jo vēlējāmies, lai tā ir "mūsu sajūtu" vieta. Ne mirkli nevēlējāmies izjust konveijera sajūtu, jo jau sākotnēji zinājām, ka neprecamies "ķeksīša" vai apstākļu dēļ, citādi tas būtu izdarīts jau agrāk. Precējāmies tieši tagad, jo šis bija tas brīdis, kad patiesi un no sirds abi to vēlējāmies. Ēdināja mūs "Jēkaba sēta" no Kuldīgas, jo šajā vietā tiek gatavota gardākā maltīte - tāda, kas atbilst mūsu gaumei.
Tā kā radi pārsvarā dzīvo Rīgā vai Vidzemes pusē, vēlējāmies svinību vietu Rīgas apkārtnē. Bijām izvēlējušies datumu, tāpēc atlasījām tajā datumā pieejamos; atmetām viesu namus, kuros pastāvēja iespēja, ka uzturēsies vēl citi sveši viesi (vai arī tad jāīrē visa teritorija par milzu naudu), pārāk dārgus variantus. Mazajam viesu skaitam mūsu izvēlētais viesu nams bija pilnīgi pietiekams, patika arī, ka ir melnā pirts, ugunskura vieta, karstais kubls, viesu nams priežu mežā. Galdu klājēju izvēlējāmies viesu nama ieteikto, jo tad viesu nams piedāvāja savas apkalpotājas. Turklāt arī ēdiena cena bija zemāka nekā citiem ēdinātājiem. Ja gribas ko smalkāku vai pārbagātus galdus, tad gan šī nebūs piemērota.
Vienmēr esmu dzīvojusi jūras krastā, tādēļ arī svinību vietu vēlējāmies pie jūras. Izvēlētais viesu nams bija visizdevīgākais. Iepriekš bijām kāzās, kur bija šie galda klājēji, tādēļ zinājām, ka viss būs garšīgs, bez vilšanās.
Nebija daudz variantu 70+ viesu skaitam, jo liela zāle apvienojumā ar pietiekamu skaitu guļvietu nemaz daudziem nav. Kritēriji bija cena, vide, vieta, zāles lielums, guļvietu skaits un veidi (jo bija seniori un ģimenes ar zīdaiņiem, kam nepieciešamas atsevišķas telpas). Gala variants iepatikās ar skaisto vietu apvienojumā ar labo cenu. Un tas ka īstais datums bija brīvs. Galdu klājēju ieteica radiniece, kuras padomam uzticējos. Un nelika vilties it nemaz. Bija Ligita no firmas Nīke-E. Strādā augstskolas Turība kafejnīcā. Bet lai tas neliek domāt, ka ēdiens kā ēdnīcā, it nemaz. Tā pa pusei pa smalko, pa pusei pa lauku variantu un super garšīgi. Un galvenais - cena pilnīgi adekvāta, nekāda kosmosa. Bija arī degustācija, pēc kuras tikai pārliecinājāmies ka būs garšīgi. Arī atsauksmes no viesiem bija tikai labas.
Viesu nama izvēlē galvenie kritēriji bija atrašānās vieta (tuvu mājām), daudz viesu izguldīt iespējams, daudz aktivitāšu, principā nākamajā dienā bija tā, ka katrs darīja ko sirds kāro, vieni gulēja, vieni brauca ar laivu, citi spēlēja volejbolu, kāds atkal uzturējās chill telpā, tā kā vieta ar ļoti daudz dažādām iespējām, tāpēc sapratām, ka pareizi darām, ka nepaņēmām vakara vadītāju arī uz nākamo dienu.
Jau sākumā izvēlējāmies ballīti tādā mazliet viduslaiku vai tagad moderni rustic stilā. Tāpēc par ēdinātājiem bija skaidrs uzreiz. Z/s ķirši ir vienīgie Eiropā ar tādu ēdināšanu
Bija svarīgi, lai nav pārāk lielas izmaksas un arī lai patiktu gan viesu nams, gan ēdināšanas klāsts.
Vieta mūsuprāt visskaistākā pilsētā, bet arī tāpēc, ka pirms mums tur kāzas tika rīkotas tikai 2 reizes. Galda klājējus nevarējām izvēlēties, jo svinību vieta piederēja ēdināšanas uzņēmumam un citus galda klājējus izvēlēties nedrīkstēja.
Svīnīu vietu izvēlejamies tā, lai nav tālu no Rīgas, jo negribas karstumā kratīties mašīnā, apmeklējam vairākas vietas, bet izlēmam ka šī ir visskaistākā. Galdu klajējus paņēmam no viesu nama puses, iepriekš atbraucam uz degustāciju!
Izvēlējāmies pēc atsauksmēm un cenas, bet viennozīmīgi savu izvēli nenožēlojam!
Pēc viesu skaita un naktsmītņu daudzuma. Ļoti laba un izsmalcināta ēdienkarte bija pieejama viesu namā, ēdinātāji atsevišķi nebija jāmeklē.
Svinību vietu izvēlējāies pēc iespējas tuvāk Rīgai, jo viesi brauca no visām Latvijas pusēm. Kā arī atvieglotu mūsu pašu gatavošanos, lai viss būtu pēc iespējas tuvāk mājām un lai var izguldīt visus viesus. Etnogrāfiskais viesu nams "Gungas" bija vienīgais viesu nams, ko apmeklējām un izkāpjot no mašīnas pārņēma maģiska sajūta, ka tas ir īstais un uzreiz piekritām nosacījumiem. Svarīgs aspekts bija arī tam, ka ēkas ir autentiskas, jo katram nobružinājumam ir sava vēsture un tas piederās vietai, nevis kārtējais viesu nams, kas jau ir palietots un celts no rīģipša. Kā arī apkārtne ļoti skaista, blakus pasakains mežs. Galda klājējus ieteica vecāki, jo vēlējāmies pārbaudītas vērtības, kas arī bija pareizā izvēle. Saprātīgas summas, perfekts ēdiens. Viss gards, skaists, svaigs. "Runcis un Co" vadītāja arī iesaka labākos variantus, ēdiena daudzumu. Brokastu soļanka ļoti smeķīga. Kā arī saldasi, kas bija uz galda pazuda ātri vien un viesi ilgi runāja par to cik viss gards bija.
Pēc baznīcas atrašanās vietas un pēc cilvēku ietilpības, kā arī skatījāmies vai būs gana vietas dejošanai.
Pēc emocijām izvēlējāmies viesu namu - to, kas mums patika. Galda klājējus ieteica viesu nams.
Vietu izvēlējāmies ņemot vērā mūsu kāzu "tematiku" un gaisotni, ko gribējām radīt - nepiespiestu, omulīgu atmosfēru. Ļoti daudz gribējām darīt paši, lai piešķirtu dienai daudz lielāku "vērtību", šī vieta bija lielisks punkts uz i visām mūsu iecerēm. Galda klājējus ieteica viesu mājas saimnieks.
Noskatījāmies vietu vīra brālēna kāzās, tā kā tur ļoti iepatikās, tad mes ar tur pat izlēmām svinēt. galdu klajēji sadarbojas ar konkrēto viesu namu tādēl tos speciāli nemeklējām