FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Precos.lv raksti

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Precos.lv raksti

Vai man uz kāzām jāaicina arī bērni?

P
Precos.lv 19.07.12. 10:17 | Kāzu datums: 20.05.2023

Bērni, protams, ir mūsu nākotne, svētība un lielākais prieks. Tomēr tie mēdz skaļi uzvesties, jāpieskata un jāliek laicīgi gulēt. Vai bērni un kāzas ir apvienojami? Kāds ir Tavs viedoklis?

Lasīt visu rakstu

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
zuze2010 19.07.12. 19:52 | Kāzu datums: 15.09.2012

Mēs bez bērniem. Būsim maz svinētāju (16 cilv.) un gribas, lai viņi būtu pieslēgušies pasākumam un izbaudītu laiku nevis visu laiku dalītu uzmanību un ar vienu aci vaktētu, vai mazie podus negāž burtiskā un pārnestā nozīmē.

l
lauvens 24.07.12. 18:56

Manuprat, ir loti nekorekti likt viesiem nakt uz kazam bez berniem. Tie kuri velesies, savus bernus sarunas atstat kada uzraudziba, bet tie, kuri nevelas - ta ir vinu briva izvele, jo vini ir gimene. Vismaz es butu loti vilusies, ja uz kazam mes ar viru tiktu uzaicinati tikai 2 vien, nerekinoties, ka tagad esam gimene ar visu mazo.
Musu kazas bija laikam 3 berni (bet mums bija ari salidzinosi mazas kazas), man bija liels prieks, ka vini tika panemti lidzi, nekadas problemas vini neradija.

P
Peerlite 24.07.12. 22:58 | Kāzu datums: 12.08.2012

manuprāt, kāzās vissvarīgākais ir tas,ko vēlas jaunais pāris. Un Katra mviesim vienmēr ir izvēle- iet/neiet! Ja būtu ļoti vīlusies, tad varbūt labāk vispār neiet uz kāzām,lai ar savu vilšanos nesabojātu jaunajam pārim dienu?
kā vienmēr - cik cilvēku,tik viedokļu. Jācer,ka katram jaunajam paŗim apkārt ir līdzīgi domājoši cilvēki.

saulux5 04.08.12. 09:34 | Kāzu datums: 10.07.2009

Njaaa...tik tiešām, cik cilvēku, tik viedokļu! :D

Man patīk mazi bērni, BET tracina tādi, kuri nav audzināti un kurus vecāki nevaktē!!!

Mēs kāzās arī mazus bērnus negribējām, bet vienai ģimenītei bija līdzi mazais, kurš uz to brīdi bija 4 mēneši vecs. Šoreiz gan jāsaka, cepure nost vecākiem, jo nevienā brīdī viņš mums netraucēja - ne baznīcā, ne zvērestos, ne apsveikumos, jo tiklīdz kā mazais sāka knosīties, mamma klusiņām gāja uz citu telpu. Par ko esmu patiešām pateicīga!...

Lūk tā! Es uzskatu, ka viss ir atkarīgs TIKAI un vienīgi no vecākiem! :)

R
Reda 05.08.12. 01:10 | Kāzu datums: 21.07.2012

Mūsu kāzu viesi pārsvarā bija precēti pāri, kuriem ģimenē jau ir viens vai vairāki bērni. Parēķinājām, ka pavisam kopā sanāktu ap 20 bērniem, turklāt lielākā daļa tādi, kurus mammas vairs nevar ucināt klēpī. Tas, protams, ietekmētu viesu nama izvēli, viesu izguldīšanas iespējas un mūsu kāzu budžetu, tāpēc mēs laipni aicinājām tos, kuriem ir iespēja, uzticēt savus lolojumus omītēm, opīšiem vai citiem radiņiem. Neviens tāpēc neapvainojās, gluži otrādi - teica, ka nemaz neplānoja bērnus ņemt līdzi, jo paši grib no sirds atpūsties un izklaidēties, nevis visu laiku uzmanīt bērnus.

A
Anitavitola 26.09.12. 18:39

Kāzas nav bērnu izklaidei domāts pasākums. Daudziem jārēķinās arī ar izmaksām, kas tomēr ievērojami palielinās, ja, piemēram, 40 viesiem brauc līdzi 12 bērni. (Parasti par bērniem jāmaksā tāpat kā par pieaugušajiem) Un vai tad ir forš, ja nevarat uzaicināt, piemēram, savu jauko draugu bariņu vai vēl kādus sirsnīgus radiņus, tikai tāpēc, ka iespējamās vietas aizņēmis tuvāko radu bērnu pulciņši.
Bet pasākumu var padarīt nebaudāmu arī pat tikai 2 nepieskatīti vai niķīgi bērni. Nez vai viņi klusēs un sēdēs mierīgi svinīga tosta,izjusta dzejoļa vai kāzu zvēresta laikā.
Pat, ja tiek nolīgts speciāls bērnu pieskatītājs-izklaidētājs kautkur atsevišķās tepās, tomēr vecākiem nebūs mierīgs prāts. Un vai to vajag?
Galvenais atcerētis - kāzas ir jaunā pāra Lielā diena! Nevis vienkāršs izklaides tusiņš.:)

k
kakene99 26.09.12. 21:12

Anitavitola - piekrītu ...jo piemeram mūsu situācijā berni ir aptuveni 20 un viesu maja kur par vienu cilvēku jamaksa pāri 20ls tad nu maksāt par 20 bernem kuri pie galda max sēž 15min. man negribētos tad labāk es ielūdzu tiešām savus draugus, vecākiem kuriem bērni ir būtu to arī jāsaprot....kazas tomer nav tas pasākums kur ņemt 6 gadus vecus bērniņjus tas ir mans viedoklis

zuze2010 27.09.12. 13:32 | Kāzu datums: 15.09.2012

Mums arī neviens nebija apvainojies, ka bērnus nevar ņemt līdzi, drīzāk priecīgi, ka var vienu vakaru atpūsties un padejot, nevis visu laiku uzpasēt atvases :)

Burvigaa 06.11.12. 17:35 | Kāzu datums: 13.07.2013

Manuprāt, tā ir tikai un vienīgi bērnu vecāku izvēle ņemt viņus uz kāzām vai nē. Mēs savus radus un draugus cienam kā ģimeni, tātad ir jārēķinās arī ar bērniem. Arī ja tā tīri simboliski to lietu skata - laulības ostā iestūrē jauns pāris, kuri paši nākotnē plāno ģimeni un bērniņus, bet savās kāzās negrib redzēt bērnus, jo viņi redz riebjas. Kaut kā neiet kopā. Mēs aicināsim Vītoliņu ģimeni, Kalniņu ģimeni utt. Nevis Līgu un Edgaru, Lieni un Kasparu. Un lai tad viņi paši izvērtē, vai viņu bērniem šis pasākums būs piemērots, vai mācēs uzvesties, vai gribēs saviem bērniem skraidīt pakaļ un vaktēt, vai labāk atpūtīsies bez bērniem.

r
rozaa 06.11.12. 18:35

sii ir musu dillema ari. varbut stulbi, bet - nav taa, ka, rakstot ieluguma - Kalninu gimene, sanak, ka uzsvars uz visu gimeni, un ja nu vel sagrib pakert lidzi vira maasu vai maati utml? :D

P
Peerlite 06.11.12. 19:35 | Kāzu datums: 12.08.2012

manā gadījumā visi tuvākie par kāzām zināja krietni agrāk,nekā saņēma ielūgumu.
Līdz ar to kaut vai mutiskā līmenī cilvēki zināja,ka tiks ielūgti utt..
ielūgums..tāds punktiņš uz i no formalitātes puses.
tāpēc, pieņemu,ka uzrakstot draugiem Vītoliņu ģimene, netiks ņemti šo draugu vecāki,vecvecāki utt.

nevienā komentārā nesajutu no topošajām sieviņām,ka viņām "redz riebtos bērni". Bišk pa traku pateikts - ja vienu pasākumu jaunais pāris vēlētos bez bērniem, tad viņiem automātiski bērni riebjas.

Ja mani uzaicina uz kāzām ar kaut kādiem ierobežojumiem (kaut vai,piem, dress code), es ņemu vērā,jo jaunajam pārim noteikti bija tam savi iemesli.Un man ir tas gods būt viņiem klāt šajā nozīmīgajā dienā.

k
kakene99 06.11.12. 22:25

piekrītu -Peerlitei....manā gadījumā ir tā ka man viesības ir uz 120cilvekiem un ja visi mazie berniņi tiek lūgti tas sanāk pie 30 bērniem un visi vecuma no 1 līdz 7 gadiņiem un ja rēķina viesu namu kas man izmaksā 1 persona25ls tad parēķinot 30 bērnus reiz tie 25ls arī summa...bet bērni sēž pie galda 20min un vecāki visu laiku vaktē mazos un nevar paši izklaidēties ir omītes, māsas brāļi pie kā mazos atstāt nevis mocīt mazos visu nakti tādēļ ka vecākiem gribas izklaidēties...manas domas

Burvigaa 07.11.12. 10:28 | Kāzu datums: 13.07.2013

Jā, tiešā tekstā neviena nesaka, ka riebjas bērni. Bet attieksme ir skaidra - bērni raud, skraida apkārt, līgavas satracinātas utt. Bet tie taču ir bērni! Varbūt attieksme mainīsies, kad pašām būs savi ;) Nezinu, man noteikti neuzdotu pa nerviem, ja baznīcā ceremonijas laikā kāds mazais ieraudātos. Un nezinu, kādai ir jābūt tai mātei, kas tādā situācijā neizietu ar mazo ārā. Vai ja kādā klusuma brīdī kāds bērns pateiktu kādu skaļāku frāzi vai komentāru - man tas izraisītu smaidu. Bet kā te dažas raksta, ka viņām tracina bērni, tad laikam uzpsrāgtu no dusmām, ka redz tas mazais knēvelis bojā manu svinīgo momentu...
A par to, ka vecāki svinībās nespēs atpūsties, ja būs līdzi mazie, es jau savas domas izteicu - vecāki tak paši izvērtēs, vai spēs vai nespēs atpūsties, lielākā daļa tāpat mazos līdzi neņems, bet man negribētos, ka tā ir uzspiesta prasība no mūsu puses.

k
kakene99 07.11.12. 15:21

nu, manuprāt, tu bišķīt pārprati te nu neviena nav rakstījusi tā ka man tracina visi bērni , te dažas sieviņas topošās ir izteikušās svādākā nedaudz rakursā....

Burvigaa 07.11.12. 15:44 | Kāzu datums: 13.07.2013

nu rekur tak saulux5 augstāk raksta, ka tracina it kā tikai tādi, kuri nav audzināti un nevaktē, bet tai pašā laikā bērnus uz kāzām negribēja - nekādus. ne tos audzinātos, ne tos neaudzinātos :) man liekas, te daudzām sinonīms vārdam "bērns" ir "problēma". ja caur tādu prizmu uz visu skatās, tad tiešām labāk bērnus neaicināt ;)

edge_2012 07.11.12. 23:30 | Kāzu datums: 03.08.2012

Mums bija jautras kāzas 3 dienu garumā, kopā 30 cilvēki. Visiem mūsu draugiem ir mazi bērni. Mūsu izvēlētajam viesu namam visapkārt bija ūdeņi, baseini un ūdenskritums, tad vēl trepes malu malās. Mūsu viesiem nevienam nebija iebildumi, kad lūdzām bērnus līdzi neņemt.
Pēc kāzām visi bija priecīgi, ka atpūtās visu šo dienu garumā, neskraidot pakaļ mazajiem, jo viņi ir jāvaktē, jāliek gulēt- tad nevar atstāt vienus, jo vieta sveša, untt untt.
Un ja vēl šie mūsu vistuvākie cilvēki bērnu dēļ nevarētu baudīt ar mums kopā mūsu svētkus, tas būtu skumji, jo kāzas nav bērnu ballīte!
Ar bērniem kopā mēs nosvinējām atkāzas :)

k
kakene99 08.11.12. 12:00

edge_2012- piekrīte Tev...mazus bērnus labak neņemt līdzi...nav jau kāzas katru otro sestdienu var mazos ķiparus arī atstat pie omītēm:)

r
ritinja 23.11.12. 18:19 | Kāzu datums: 20.07.2013

Man ta ka pasai ir 2bernini un viesiem,kurus velos redzet savas svinibas ari parsvara ir bernini,tad izlemam,ka aicinasim ari bernus un iresim uz svinibam ari kadas aukles,kas bernus pieskatis un izklaides un tai pasa laika vecaki vares atpusties!

K
Kukainic 02.01.13. 12:02 | Kāzu datums: 24.08.2013

Hmm... nu mums šobrīd ir tādi pati dilemma. Neiet runa par to, ka traucēs vai nepatīk. Mums ļoti patīk bērniņi, bet vienkārši tīri finansiāli, tas ir vēl 12 cilvēciņi klāt jau 65 viesiem. Turklāt vēl papildus rūpes un izmaksas par izguldīšanu, jo starp tiem ir maziņie līdz 1 gada vecumam. Domāju mēs laipni palūgsim un aicināsim viesus padomāt iespēju šoreiz atstāt bērniņus pie omītēm un auklītēm.

Aktiiviste 08.01.13. 20:35 | Kāzu datums: 08.08.2008

" Nezinu, man noteikti neuzdotu pa nerviem, ja baznīcā ceremonijas laikā kāds mazais ieraudātos."

man nekas nav pret bērniem- bet ja baznīcā (kur ir kolosāla akustika) viens nepārtraukti raud vai kliedz, tad spēj uzkrist uz nerva, patiešām ;)