Kāzu plānošana
Kāzu materiāli
Kāzas bez bērniem
Sveiki, gribētu dzirdēt citu varinatus, ko rakstīt ielūgumā, lai viesiem būtu skaidrs, ka pasākums ir BEZ bērniem?
Kādam noteikti ir bijušas kāzas bez bērniem?
Runājot ar draudzenēm sapratu, ka šis ir pieaugušo pasākums nevis bērnu! Bērniem ir savas ballītes.
Redzot negadījumus, kas notiek vecāku neuzmanības dēļ, bērnus tiešām savās kāzās nevēlos, nevēlos to uztraukumu un raizes, ka kādam kas var notikt.
Turklāt pieaugušos aicinu, lai šo skaisto dienu pavadītu ar viņiem, nevis lai noskatītos, kā viņi skraida pakaļ bērniem, vai liek tos gulēt. ;)
Tāpēc, lūdzu, variantus, kā pateikt, ka tiek aicināti bez bērniem. :)
Kāzas bez bērniem. Kā korekti rīkoties, izvēloties šādu scenāriju?
Mēs savos ielūgumos tām ģimenēm, kurām ir bērni rakstījām vnk pieaugušo vārdus, piemēram, Liene un Jāni, nevis piemēram Lienei ar ģimenei. Tādā veidā. Ā un vēl, ielūguma pašā apakšā mazākiem burtiņiem (ja vien formāts un dizains to atļauj) var rakstīt:
P.S. ielūgums paredzēts divām personām :) īsi un kodolīgi
Tad nu gan sapratīs, ka BEZ bērniem.
Mēs tieši tāpat! Rakstījām tikai pieaugušo vārdus un klātienē tiekoties uzvedinājām uz domas,ka kāzas ir bez bērniem un tā būs daudz mierīgāk arī vecākiem :) prinicpā neviens pat nebija domājis ņemt bērnu, visi kā viens teica:”ā,nē, protams bez bērna, es taču arī gribu izbaudīt pasākumu”
Mēs arī tā rakstīsim ielūgumos.. jau laicīgi rosinu cilvēkus uz domām,ka labāk,lai bērnus neņem, jo būs pie ūdens, svinēšana ārā.... bērniem nebūs atsevišķs pieskatītājs, vai bērnu galds utt...un viesu nams tāds,ka nevaram piedāvāt visām ģimenēm nummuriņus... nummuriņos tikai vecākā gada gājuma un tuvākie radi, pārējiem kopējā telpa,protams, ar zolīdām gultām, bet uzreiz pabrīdinām,ka es viņu vietā neņemtu bērnus uz tādu pasākumu,jo negribētu,lai mans bērns guļ blakus,kādam pieaugušajam,kurš sadzēries.
visi ir ļoti saprotoši un paši atzīst,ka mūsu kāzās vēlas atpūsties, nevis vaktēt bērnus...
Lai gan mana draudzene, man paziņoja,kā tas būs,ja krustbērns nebūs savas krustmātes kāzās.... tā,kā mums arī, būs ar visu šo piedzīvojumi..
Mēs šo informāciju ielūgumā neiekļāvām, bet pusgadu pirms kāzām visām ģimenēm ar bērniem atsevišķi par šo pateicām/uzrakstījām, lai visiem būtu laiks atrast auklītes.
Mūsu kāzu diena vēl priekšā, bet cilvēki lielākoties uztvēra ar sapratni, tāpēc ceram, ka respektēs mūsu izvēli par pieaugušo svinībām.
Mums arī būs kāzas bez viesu bērniem, bet būs paši tuvākie bērni - mūsu dēls, līgavaiņa brālis ar māsu un mana krustmeita. Jau tagad esmu daļai jau ieminējusies, ka kāzās būs tikai mūsu tuvākie bērni, pieminot to ka viņi ir pietiekoši lieli lai paši par sevi parūpetos - jaunākajam būs deviņi gadi :) kā arī viesiem ar bērniem saku, ka viņiem pašiem būs vieglāk un foršāk atpūsties bez bērniem, jo arī ka jau meitenes te minēja - neplānojam ņemt bērnu pieskatītāju un īsti negribu iespringt uz numuriņu sadalīšanu atsevišķi ģimenēm. Principā domāju, ka ar šo baigām problēmām nevajadzētu būt - kā mans līgavainis saka "Mēs precamies, mūsu kazas, mēs darīsim kā mēs gribam!" :)
Mēs ielūgumos vienkārši rakstījām "Jānim un Annai", nevis "Bērziņu ģimenei".
Vienīgais izņēmums bija tiešām tuvas radu ģimenes (māsas-brāļi).
Un tad, kad sazvanījos ar kādu no draugiem, netieši uzjautāju, kādā sastāvā būs- ar/bez bērniem. Bet pamatā visi paši jau uzreiz pateica, ka būs (vai grib būt) bez bērniem, un, ja kas mainīsies, dos ziņu.
Beigās tā arī baigi neviens ar mazajiem īsti nebrauca- visi atrada variantus, kam atstāt pieskatīt.
Sveikas,
Arī mēs rīkosim bez bērniem, saglabā datumi jau ir izsūtīti tieši kokrētiem vārdiem nevis gimenēm.
Ieteiktu ielūguma apakšā piebilst, ka ballīte bez raizēm paredzēta pieaugušajiem, tāpēc aicinām atpūsties.