Ģimenes karogs- vai vajag
Meitenes pastāstiet man par šo tradīcīju- zinu, ka daudziem ir!! Bet neko tādu agrāk nebiju redzejusi- tas tāds pēdējo gadu modes kliedziens?!?!? kādēļ vajag- kur jūs viņu turat pēc kāzām?! Man šobrīd dalītas jūtas!! Karogs tā tomēr tāda svēta padarīšana un darīt kā visi man negribas
Var būt pat izveidot kaut ko universālāku, ko varētu nodot tālāk dēlam viņa kāzās,kā dzimtas turpinātājam un karoga nesējam, klāt pie mūsu kāzu datuma pieliekot vēl jaunus ciparus, vai arī otrā pusē veidot dzimtas stāstu, vai dzimtas koku, pieaudzējot jaunus zariņus, ooo, baigās idejas panesās :))))
Pēc gadiem 30 šis "aksesuārs" tiešām būs vērtība!!! Nenovērtējams mantojums:)
Es šo karogu izgatavoju pati apgleznojot zīdu un tagad ši brīnums stāv goda vietā.
Galda nofrmējumam pārsteigumu sagādāja draugi - uztaisot mūsu gleznu kāzu tematikā - Prinča un Princeses galma dzīres. Kaut arī draugi teica, tas tikai tāds veinas reizes "prasts" dekoriņš - pēc kāzām esam nolikuši savā guļamistabā - kā fantastisku kāzu gaisotnes atgādinājumu. Un gan jau arī vēlāk jaunajā mājā atradīs savu vietu :) Tā kā tie karogi utt - nav slikta lieta. Par karogiem, ja būtu - tad laikam gan patiktu, ja uz viņa būtu ģērbonis un datums, vai uzvārdi - bet nevis abu vardi. Jo vēlāk jau ģimene nesastāvēs tikai no Ilzītes un Pēterīša, bet klāt jau nāks arī berni. Un tāpēc labāk, ka tas ir Ģimeneskarogs, ko pacelt nozīmīgos brīžos, nevis tikai jaunā pāra viendienītis.
Mēs zinājām, ka vēlamies karogu, nevis plakātu ar pantiņu vcai kādu dekorējumu... Turklāt saka, ka esot silkti jaunajiem sēdēt ar muguru pret logu vai durvīm, tāpēc parasti tos aizsedz un tad liek karogu, plakātu vai dekorējumu... Tā man vismaz nostāstīja :)
Šobrīd tas ir manās lauku mājās mūsu istabā pie sienas virs gultas. Ik reiz to ieragot atceros kāzu dienu :)
bet kas attiecas uz karogu, tas bija ļoti smieklīgi un ļoti, ļoti mīļi. Vedējtēvs nodzindzina savu zvaniņu un lūdz visiem piecelties svinīgā ģimenes karoga ienešanai. Tajā brīdī vedējmāte ienes uz pakaramā pakarinātu, ar sintaponu sapildītu bēbīša rāpulīti!!!! Bijām neizsakāmi pārsteigti par šādu variāciju iz tēmas "ģimenes karogs" :)))
Bet bij tas loti jauki un miilji, ar vissu Muuzikas pavadiijumu ,kaut kads marshs tur bij :d
Tagad karogs mums staav maajas un paskatoties uz to vienmeer gribas pasmaidiit jo tas ir skaists un atgaadina visjaujaako dienu Musu muuzaa :))
Nu katrs dara kā grib, kā arī cik cilvēku - tik viedokļu!
Mūsu kāzu "vimpelis" stāv kā dekors istabā, līdz ar to neliels pielietojums sanāk, un piemiņa jau ir tik un tā. Karogu savukārt man īsti nebūtu kur novietot, skapī salocīts - nez vai piemiņa skapī man ko izteiks.