Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
Dzimtsarakstu nodaļā - paldies vecākiem.
Sveiki.
Jautājums: Mums zagsā tiks teikta pateicība vecākiem, to teiks sieviete, kas mūs laulās, jautājums ir par to kā ir jādod puķes vecākiem? Katrs dod savai mammai? Katrs dod otra mammai? Līgava dod abām mammām? Līgavainis dod abām mammām?
Tēviem protams buča un rokasspiediens, bet nav mums skaidrība par tām puķēm kam kurš ko dod?
Puķes ceremonijas laikā turēja vedējmāte, kad zagsa darbiniece (tā, kas skaitīja dzeju) , mums teica:"Pieiesim pie saviem mīļajiem un sveiksim viņus..." Mēs ar puķēm gājām klāt pie mūsu abu vecākiem pēc kārtas, tādā secībā kā viņi paši bija sastājušies. Puķes mans vīrs deva abām mammām ar tēviem sarokojās, es visus 4 sveicu ar bučām :)
Ā tad sanāk ka līgavainis dod puķes abām mammām, un līgava sveic visus 4 ar bučām.
Nē,tas nav obligāti, arī līgava drīkst pasniegt ziedus.Tā ir pilnīgu jūsu pašu izvēle, kurš dod bučas un kurš puķes.tas, ka ziedus pirms tam tur vedējmāte, tas gan.
Tā taču ir jūsu brīva izvēle, kā jūs darat un kā sveicat. Ja sveikšanai kā tadai pamatdoma ir pateikties vecākiem par audzināšanu, aizejot no vecākiem, tad man tomēr liktos pareizi to pušķi dot savai mammai, bet viss jau atkarīgs kā uz šo procesu skatās. Mēs, piemēram, pateicām ceremonijas vadītājai, ka neplānojam sveikt.
un, ja laulājas baznīcā? kurā brīdī tad sveic vecākus?
mūsu mācītājam bija pirmā dzirdēšana par vecāku sveikšanu baznīcā, tāpēc mēs sveiksim pēc mičošanas (dāvanas, bez ziediem), kad notiks tā saucamā pūra dalīšana :)
Mēs devām puķes mammām un omēm :) Katrs savējām. Savukārt mičošanā dāvanas pasniedzām vecākiem abi kopā :)
Es kad biju vienas kazas,tad katrs sveica savus vecakus,bet micosana jauna sieva apdavinaja vecakus visus un radus,ko nu gribeja apdavinat!
Es pat nezinu,ko man darit,jo man masa visu doma,es nezinu,ko vina tur bus saplanojusi,ka un kas man bus jadara...:)
Mums bija tā, ka katrs sveica savus vecākus. Bet jau otrajā, neoficiālajā daļā sanāca tā, ka vīrs teica apsveikuma vārdus, bet es dāvināju dāvanas.