Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
Zīda apgleznošana
Sveikas, meitenes! Es ceru un zinu, ka šeit ir kāda, kura aizraujas ar zīda apgleznošanu! Man būtu nepieciešams padoms - izdomāju, ka viena dāvaniņa maniem mīļajiem varētu būt apgleznota zīda šalle - taču man nav ne jausmas KĀ to dara. :) Jau parakājos pa netu un sapratu, ka ir jānopērk krāsas, kontūrzīmulīts, kontūrzīmulīts, kuru var izdzēst un pats zīda lakats. Kas nav mazsvarīgi mani pārsteidza draudzīgās cenas, jo vadoties pēc galaproduktu izmaksām biju iedomājusies, ka tas man nebūs pa kabatai, bet izskatās, ka varēšu to atļauties! :) Taču tā īsti nebija minēts kur to visu īsti var nopirkt -tikai norādīts, ka radošajās darbnīcās, dažreiz kancelejas preču veikalos. Mani interesētu veikaliņi Rīgā!
Tāpat - vai tiešām jāpērk tas rāmis, kur novilkt audumu, vai var izmantot kaut ko citu? Kā arī vai vajadzīgas speciālas otas, vai var pindzelēt ar mājās esošajām!
Būšu pateicīga par jebkādiem padomiem un knifiņiem, un ceru, ka man izdosies iecerētais! :)
šitas ir mans lauciņš :))
visu nepieciešamo nopirkt var veikalā uz artilērijas un tērbatas ielas stūri- "preces māksliniekiem", vai "mākslinieku veikals", "mākslinieku darbnīca" saucas (nu kaut kā tā, bet tur uz stūra šis ir vienīgais), šķiet adrese ir artilērijas 5. otrs veikals kuru zinu ir ošiņa rakstāmlietas, pie kīno Rīga uz elizabetes ielas.
vienmēr jau var klejot un meklēt arī ko lētāku, bet mani personīgi apmierina vislabāk tas uz artilērijas- tur viss uz vietas, ko vien vajag un pārdevējas pašas visu ņēmušas darījušas. iesākumam ļoti labs.
tālāk tur izvēlies zīda lakatu pēc vajadzīgā izmēra(cenā varētu iekļauties uz 3-4 LVL). tad iesaku to flomiku ņem, kurš saskarē ar ūdeni izdzēšas (maksā ap 2 LVL), tad kontūrkrāsu- izvēlies vienu toni, jo vairākas krāsas reti kad izskatās labi uz viena lakata, lai arī pirmo reizi mālējot gribas visas likt un visas pirkt (ap 2 LVL), tāpat izvēlies arī zīda krāsas. ņem tās kuras piegludināmas, nevis karsējamas. izvēlies labāk pamatkrāsas, jo tās savā starpā jaucamas. iesaku uzreiz ņemt arī balto, jo viņa dod ļoti labus toņus jaucot un šķaidot krāsas (pamatprincips kā guašām), katra arī ap 2 LVL.
otas- ņem cietās, nevis vāverotas. der visas kuras ir mājās. tikai rēķinies ka ar akvareļu pludināmajām nepazīmēsi uz zīda. vajag cietās guašu un eļļas krāsu otas.rāmi nevajag- es piemēram izmantoju gludināmā dēļa kājas, der arī veļas žāvējamais.
pirmo reizi gleznojot ievēro: nezīmē ļoti smalkus un sarežģītus rakstus, baigi nogurdina. neizvēlies arī pārāk lielus, jo krāsa ātri žūst un pārklājot pāri nožuvušajai veidojas satecējuši pleķi. tad labāk ar kontūrkrāsu sadalīt uz mazākiem laukumiem. kontūrkrāsai jābūt vienmērīgos triepienos- nedrīkst būt pārrāvumi, tur krāsa plūdīs ārā.
nosūtīju aprakstu privāti :):) citādi dikti gari te sanāk :)
Meitenes, jūs esat zelts! MILZĪGS paldies par padomiem un tik izsmeļošu informāciju! Man liels prieks, un ceru, ka man izdosies! :):)