Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
Ko dāvināt vedējiem?
sveikas līgaviņas! nu jau līdz manām kāzān nav atlicis ilgi un mēs sākām meklēt davanas vedējiem! īsti nezinu ko varētu viņiem uzdāvināt! varbūt kau ko varat ieteikt??!
es neteikšu ko mēs saviem vedējiem (vedējmāte ar pa forumiem mēdz tusēt), bet ir daudzas idejas atkarībā no naudiņām.. un vedēju vecuma/attiecībām. Mūsējie ir jauni gados, forši, ar humora izjūtu ;)
mini budžets: Apdrukāti krekli, krūzes, kalendāri, gravētie trauki, lielformāta drukas darbi, prikolīgas dāvanas no prikolu veikala utt.
vidējais budžets: kopīga atpūta abiem (piedāvājumi vietējos kurortos) masāžas, procedūras.. brauciens izjāde un pusdienas.. lidojums virs rīgas utt
lielais budžets, sākot no weekenda tepat kādā labā viesnīcā līdz ceļojumam kautkur labi tālu :)
Es ļoti gribēju uzdāvināt vedējiem un mums šampanieša iedzeršanu gaisa balonā virs rudenīgās Siguldas, bet vīrs bija kategoriski pret, un tad arī apdomājot vedējus, kas mēdz iesaistīties extrēmās izklaidēs varbūt nebūtu sajūsmā. Tāpēc uzdāvinājm atpūtu SPA viesnīcā ar pāris procedūrām tepat Jūrmalā.
manā uztverē ļoti pateicīga dāvana ir dāvanu kartes : )
Dāvanu karte ir laba lieta.
Man nepatīk naudas un dāvanu kartes, jo tad ir redzama summa.
Savai draudzenei radu risinājumu - bijām vienojušās par summu.
Taču dāvanu karte man nešķita personiska.
Tāpēc uzdāvināju dāvanu karti un pašas gatavotu grafikas darbu ar viņas bildi. :)
Hmm...mēs arī ilgi lauzījām galvu....gribējām, lai ir viņiem arī k-kas paliekošs no mūsu dienas, lai ir k-kas kas atgādina viņiem par viņu veikumu, jo arī viņi ir tie, kas padara šo īpašo dienu vēl īpašāku :)....nopirkām lielu kausu, tādu kādus pasniedz sportistiem (tāds liels, apzeltīts ar ausīm gar malām, lai ir nepajokam), tikai viņiem būs apbalvojums par to, ka viņi ir tik fantastiksi... tā arī iegravēsim-> visforšākajiem vedējiem, bet tagad vēl domājam ar ko kausu piepildīt, varbūt kāda lūdzu varētu pamest kādu ideju???
www.tortesdiena.lv mēs sameklējām tur - gan vedējiem, gan vecākiem.
Vēl jāatrod vecvecākiem un topošajam vīratēvam. nekādi domas neraisās
..man jau liekas, ka pirmais, kas būtu jāizdara domājot par dāvanu - izvilināt no viņiem to - vai viņi grib kko paliekošu vai izbaudāmu - jo cilvēki ir dažādi...
un tad attiecīgi, ko viņi labāk vēlētos - to tad arī sākt domāt...
..jo vienam pilna māja ar visādiem traukiem un citām lietām, ka viņiem jūsu "paliekošā" dāvana būs kā apgrūtinājums - viņi labāk gribētos atpūsties kkur
savukārt, ir cilvēki, kas labāk saņemtu kādu personisku piemiņas lietu, kas turpmākos gadus atgādinātu par paveikto darbu..
un atpūtu viņi organizē paši sev
mēs tā arī tieši pajautājām - ko vēlaties, lai uzdāvinam. Bija dāvana, ko viņi vēlējās un dāvana ko viņi nezināja, ka būs :)) viena bija albūmi 2 pa 200 bildēm un otra bija apgleznotas lielas vīna glāzes.
..piem mums jaunie uzdāvināja superīgu dāvaniņu - gan paliekoša, kas ir smuki, mīksti, zaļi dvielīši ar viņu simboliku, gan atpūtu - Līvu akvaparkā....
..un vēl Stendera ziepītes...
visss tik mīļi un forši sasaistīts kopā... :)
Mums katra dāvana mīļa bijusi gan lidojums ar lidmašīnu ,gan šokolādes fondī ,gan vāze grīdas un glāzes šampanieša un spa atpūta.Man jau liekas ka katra dāvana mīļa ja viņa nāk no sirds.
..tieši tā - dāvanai jānāk no sirds....
..un tajā jābūt kaut pavisam mazai, mazai kripatiņai dāvinātāja... kaut vai kartiņa pielikta klāt :)
mēs vedējiem uzdāvinājām dāvanu karti spa. Vedējmāte bija tik priecīga, ka jau otrā dienā gribēja braukt atpūsties:)) arī vedējtēvs priecājās un sapņo par to ka ziemā būs auksti, un tad viņi brauks atpūsties uz spa:))
Reiz noklausījos un piefiksēju, ka mūsu vedējmāte teica (kopā ar vedējmāti un viņas mazo meitiņu datorā skatījāmies bildes):"Būs jāpasaka tētim, lai nopērk fočiku!"Es to pastāstīju savam topošajam. Tā arī nolēmām, ka dāvināsim viņiem digitālo fotoaparātu. Mēs visiem centīsimies dāvināt to, kas būs nepieciešams. Varbūt mazliet neinteresanti, bet cilvēkiem, kuri ir vistuvākie, paši pajautājām, ko dāvināt. Lai nav jādāvina nevajadzīgas lietas.
Mēa saviem vedējiem vakar Alan Deko veikalā nopirkām ļoti interesantu svečruti, kutam varu uztaisīt vēl klāt savu kompozīciju - svečturis ir ar 12 svecītēm un no stikla.Man likās interesants un neredzēts tāpēc arī nopirkām - uz svečtura vēl uzgracēsim pateicību!!!
Tā kā nāk zelta rudens, tad Siguldā ir lieliska iespēja iegādāties dāvanu kartes -1 stundas un 1/2 stundas braucieniem ar elektromobili!!! Sīkāka informācija www.impresso.lv sadaļā tirdzniecība!!!
Varbūt ir vērts padomāt par patīkamu atpūtu?!
nu mans variants laikam īsti nederēs, jo vedēju lomu mums uzņēmās mūsu abas māsas un viņām dāvinājām kuloniņu ar pērlīti. vecākiem dāvinājām apgleznotas glāzes ar mūsu iniciāļiem un ābeļziediem (par cik ābeles ziedēja mūsu kāzu laikā). pārējiem palīgiem (šoferim, krustmātei, kas vadīja mičošanu, māsīcai, kas palīdzēja ar vakara vadīšanu...) nopirkām krūzītes, kuras paši aprakstījām "Lieliskais palīgs", piezīmējām sirsniņas un iekšā ielikām mazu maisiņu ar tēju.
Tagad varu teikt :) Tas pats seno rotu kalējs, kas kala mums gredzenus, izveidoja mūsu vedējiem vienādus kuloniņus, stilistiski līdzīgus mūsu gredzenu simbolikai ar ģimenes pavardu aizsargājošām dievību zīmēm. Kuloniņos iegravējām mūsu kāzu datumu, kopā ar ķēdītēm katram ielikām pašu apgleznotās šampanieša glāzēs - "visvisvislabākajai vedējmātei" un "visvisvislabākajam vedējtēvam".
Dāvanas otrā daļa pēc kāzām. Saprotot, ka vedēji nekādā veidā nepieņems finansiālu paldies - par tiešām arī lielajām materialajām investīcijām mūsu neatkartojamas dienas radīšanai, izdomājām uzdavināt ainavu arhitekta pakalpojumus viņu lauku īpašuma iekārtošanai. Kā arī paši dosimies talkā realizēt arhitekta saplānoto, tajā skaitā dāvinot un iestādot kādu kociņu.
Mums bija Vedēji ar Lielo burtu. Dievs dod, lai katrs jaunais paris saņemtu tādu mīlestību, gādību, un patiesu svētību, kā arī caurumcaur fantastisku kāzu dienu no saviem Vedējiem.
Mēs šodien izlēmām, ka vedējiem dāvināsim SPA Mārcienas muižā.
Mēs uzdāvinājām apzeltītus vizītkaršu turētājus, aizmugurē iegravējām "vislabākajai vedējmātei" un "vislabākajam vedējtēvam"