FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu dāvanas

Cik tev, kā viesim, izmaksā aiziet uz kāzām?

a
amnesia 03.06.08. 11:09 | Kāzu datums: 23.08.2008

aizdomājos par to, cik patiesībā mani ielūgtie viesi iztērēsies - nākot uz mūsu kāzām, aš neērti palika :(

un pat ja pieņem, ka kleita, kurpes, rotas, uzvalks, krekls, kaklasaite, apavi ir ....
tik un tā ... dārgi dārgi dārgi

mums izdevumi par kāzām svārstījušies no 150 - 550Ls ieskaitot vecmeitu un vecpuišu ballītes

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Deisiii 03.06.08. 11:16 | Kāzu datums: 05.07.2008

Tieši tā:) Skumji, ka daudzi dēļ tā neierodas uz kāzām. Tāpēc jau saviem viesiem saku, vienalgā kā, tikai atnāciet. Nelūdzu savus viesus, lai atpelnītu daļu no kāzu izdevumiem. Tas par dāvanām....Bet vēl jau paliek apģērbs,ziedi, degviela.....Piekrītu tev amnesia!

T
Taube 03.06.08. 11:18 | Kāzu datums: 28.06.2008

Nu man izmaksas ne tuvu nebija tik lielas!
Viram pirkam melnu uzvalku pa 55Ls, kreklu pa 10Ls, slipsi pa 5Ls laikam, kurpes pa 40Ls.(kurpes tagad valka, jo tieshi vajadzeja melnas jaunas)
Sev nopirku klietu pa 45Ls, kurpes bija, sominju iedeva masa - kaut kad pirkta uz balli, ap kaklu liku mammas perles, matus pati taisiju, tik piepirku spradzites.
Davinajam 40Ls no musu gjimenes un benzina aizgaja kadi 10Ls, jo daudz nebija jabrauka un ziedi maksaja kadi 10Ls!Vecmeitu ballitei metamies kadas desmit draudzenes un sanaca kadi 15Ls no katras! Tatad kopa: 230Ls
Ta ka lidzeklji bija ierobezjoti, tad ta prieksh mums bija minimala summa! Starp citu bilde var redzet ka mes izskatijamies!

a
amnesia 03.06.08. 11:29 | Kāzu datums: 23.08.2008

nu re! - skaidrs, ka var visas lietas arī lētāk nopirkt - katrs pērk pēc iespējām un vēlmēm

bet tik un tā - man neērti, ka mani viesi pārāk daudz tērējas uz manām kāzām
jo man svarīgi, lai viņi ir ar mani šajā dienā, nevis tas, cik uzdāvinās, vai cik dārga kleita būs ...

r
rutuxs 03.06.08. 11:29 | Kāzu datums: 20.02.1993

Man gan nesanāk TIK daudz. Man kostīms 30 Ls. Kurpes jau ir dāžādiem dzīves notikumiem.Drēbes kombinēju ar citām drēbēm kas ir skapī. Un nemaz nesanāk katru reizi pirkt ko jaunu.Vīram uzvalks, krekls un kurpes ir. Ziedi- 5- 10 Ls+ dāvana (atkarībā ko jaunie vēlas), noformēju pati.

any_a 03.06.08. 11:34 | Kāzu datums: 23.08.2008

Nu sanāk jau daŗgi, bet tas jau arī tapēc, ka negribās taču pašam iet uz kāzām nošņurkušam - gribās labi izksatīties, gribās jaunu kleitu, skaistas kurpes, frizūru un vēl taču dāvana, ziedi - tā sanāk kopā, var jau protams, arī pa minimālu naudiņu saposties, nav jau jābūt dārgām lietām, tas jau atkarīgs no rocības un vēlmēm

i
innne 03.06.08. 11:35

mans viedoklis - galvenais, esiet klāt ar pļavā saplūktām margrietiņām un pašu taisītu apsveikuma kartiņu!
Bet tos lielos tēriņus es tik traki neuztveru, tomēr uzvalku, kreklu un apavus nepērk vienai reizei.. arī ne jau visiem skapī nav uzvalka, kad saņem ielūgumu uz kāzām. Zinu, ka tāpat salasās - vecmeitu ballīte, kāzas.. Bet tāpēc esmu jau pateikusi savu viedokli draudzenēm - nevēlos saģērbties tā kā dvīņu māsas, kā arī limuzīns un tādas izklaides nav manā gaumē..

a
amorita 03.06.08. 11:38

Mēs vakar ar draudzeni tieši par šo jautājumu aizdomājāmies...Sanāk tiešām riktīga summiņa..un pilnīgi piekrītu,ka bēdīgākais ir tas,ka ir tādi,kas šā iemesla dēļ nemaz neierodas.
...Man paziņa stāstīja,ka kad viņus noguldīja un viņi uzreiz metās skaitīt naudu kāzu naktī,kas sadāvināta un apspriest,cik kurš sadāvinājies-nu piedodiet ap dūšu apmetās nelabi tādus tekstus klausoties...
Es ļoti ceru,ka uz mūsu kāzām ieradīsies visi(izņemot kas tiešām netiek) un nebūs galvenais,cik un ko kas uzdāvinās...galu galā,kā raxtījām ielūgumā,ka lielākā dāvana mums ir mūsu mīļo IERAŠANĀS UN LABA VĒLĒJUMI:)
Bet fakts paliek fakts,kāzas mūsdienās ir dārgs pasākums gan jaunajiem,gan ciemiņiem.

i
innne 03.06.08. 11:38

tajās kāzās taču nepamanīs vai esi pirmo reizi to kleitu uzvilkusi (īpaši jau vīriešiem jaunu vai vecu uzvalku). un ap pusnakti jau arī pašam būs vienalga. Turklāt, ja nevar nepirkt jaunu kleitu, ja laba vecā skapī karājas, tad , manuprāt, nedrīkst teikt: "Ārprāts, cik tās kāzas mums kā viesiem izmaksā.."

M
Milaa_Princesite 03.06.08. 11:42

Man ir neērti vienīgi par to, ka maniem viesiem ir jātērē daudz degvielas, lai pabūtu ar mums mūsu kāzās, jo ceļš līdz viesu namam ir nu ļoti tāls, bet cita vienkārši tuvāk nebija. Bet par pārējo nejūtu sirdsapziņas pārmetumus, jo tas jau ir katra paša ziņā, kā viņš pucējas. Man nav jājūtas vainīgai par to, ka viena draudzene kurpes pērk par 120 ls, bet otra par 20 ls. Tāda nu ir viņu būtība, zinu, ka viena nemaz lētākas nepirktu un otra atkal nemaz dārgākas nepirktu.
Neesmu nevienam noteikus Dress Code un dāvanas lielumu.
Pagājušā gadā bijām uz kāzām un iztērējām ~ 180 ls par visu kopā, bet tas tāpēc, ka manam topošajam nebija ne uzvalka, ne kurpju; man tika šūta kleita, lai gan to varēju arī nedarīt, jo bija cita kleita, ko vilkt.
Zinu, ja tagad vajadzētu iet pie kāda uz kāzām, tad atliktu tikai nopirkt puķes, dāvanu un ieliet degvielu. Viss pārējais jau ir.
Naudas jautājums vispār ir ļoti individuāls par ko grūti strīdēties.

T
Taube 03.06.08. 11:44 | Kāzu datums: 28.06.2008

Nu ja butu jaiet uz vel kadam draugu kazam viram noteikti uzvalks deretu, tik japieperk krekls un slipse, bet es diezin vai veletos taja pasha kleita iet, jo man praktiski neviens apkart neprecas un tad tas ir ka ipash notikums!

sigita123 03.06.08. 11:46 | Kāzu datums: 07.06.2008

Kad pēdējo reizi bijām kāzās, mums gan nebija lielas izmaksas...draugam uzvalks un kurpes bija (speciāli nepirka jaunu) un man tieši citam pasākumam bija nopirkts tērps un kurpes arī bija...Vienīgi frizētavai, ziediem un dāvanai tērējām naudu!

marin4ix 03.06.08. 11:59 | Kāzu datums: 09.08.2008

mēs oktobrī bijām kāzās. nācās pirkt gan uzvalku, gan arī kreklu, šlipsi un kurpes mīļotajam (cik izmaksāja nezinu, dorši vien pie kādiem 180-200ls) un man kleitu pirkām (45ls). benzīnam gandrīz neko netērējām, jo mans mīļotais bija vedējtēvs, viņš jau no rīta aizbrauca, tika iztērēts tikai tik benzīna, lai es nokļūtu no mājām līdz rīgas centram un atpakaļ uz mājām. pārējo laiku braucu līdzi draugiem. jo vienai mašīnā nebija interesanti (un augstapēžu krupēs arī nav diez ko ērti braukt pie stūres), bet kādu paņemt savā mašīnā nevarēju, jo manam mīļotajam ir divvietīgs auto.
plus vēl dāvana un ziedi.
īstenībā nebiju pirms tam aizdomājusies cik mums izmaksāja iešana uz kāzām, bet tagad sarēķinot pat nedaudz nobrīnījos... bet tā nu tas sanāk, ka vīrietim pēc tam vēl ir iespēja uzvilkt uzvalku, bet zinu, ja man būtu jāiet uz kāzām, tad nevilktu otro reizi to pašu kleitu, jo mūsu draugi tur bija un visdrīzāk tie paši būtu arī citās kāzās.

c
cido 03.06.08. 12:01 | Kāzu datums: 26.07.2008

nuu es nejuustos vainiiga par to, ka kaadam uzvalks nav liidz shim bijis skapii, bet atbildiibu vairaak izjuutu par tiem +/- 8 cilveekiem, kuri nedziivo LV un vinjiem tieshaam atlidoshana uz manaam kaazaam izmaksaa ljoti daudz..

i
innne 03.06.08. 12:02

Tas cits jautājums, vai vilktu vai nevilktu kleitu. es ar jaunu kleitu iegādājos ejot uz kāzām, bet nevienu brīdi neiedomājos, ka kāzu dēļ man tie lielie tēriņi - tas vienkārši mana prieka dēļ.. Es neuzskatu, ka jaunajam pārim vajadētu justies neērti un vainīgiem par viesu tēriņiem, jo tie ir svētki ari viņiem , kad var uzposties un arī paši izballēties.

S
Solchinja 03.06.08. 12:17 | Kāzu datums: 16.08.2008

Nu kad parekjina tad jau sanak diezgan, ipashi davanai, jo es domaju, ka mes draugiem noteikti 100 ls davinasim, jo vinju velme bija dalja no kaazu celjojuma, bet ja laikus ieperk gan kleitinju un kurpes, gan virietim kreklu, kaklasaiti utt, tad nav tik traki, lai gan, protams, pie musdienu inflacijas salikums "nav traki" laikam isti neiet kopa :) bet cik cilveku, tik viedoklju un vienmer kads izteresies mazak, kads vairak, bet vai no ta mainisies svetki? diez vai..

M
Medusa 03.06.08. 12:19 | Kāzu datums: 15.08.2008

Pirms dažiem gadiem gadījās iet uz 3 kāzām vienā vasarā un iztiku ar vienu un to pašu kleitu, ko uzšuvu uz pirmajām! Paveicās, ka pāri savā starpā nebija īpaši pazīstami. Pie tam tolaik arī rocība bija mazāka un visi sapratām, ja kāda uz 2 kāzām pēc kārtas iet ar to pašu kleitu. Var jau pamainīt frizūru, rotas, aksesuārus, pat matu krāsu! Arī ar izlaiduma kleitu uz pāris kāzām esmu bijusi. Puisim vispār pucēšanās neko neizmaksā, jo pāris uzvalki, šlipses viņam tāpat ir, ja nu vienīgi citu kreklu var piepirkt...Dažreiz tik izdevīgi būt džekam...:))
Benzīns ir nosacīti, citreiz jābrauc 200 km, citreiz kāzas un svinības notiek tajā pašā apkaimē, kur dzīvojam...Friziere ir mana māsa. Krāsojos un nagus lakoju pati. Tā kā dažreiz var izsprukt tikai ar izdevumiem par dāvanu un puķēm! Ja ļoti paveicas:)

ashele 03.06.08. 12:50 | Kāzu datums: 14.07.2007

nu kāzas ir un paliek tēriņi! neatkarīgi no tā vai pats precies, vai esi tikai viesis.
mēs šovasar esam ielūgti uz 2 kāzām, tēriņi:
man jauna, kleita, kurpes, somiņa un jaciņa - apm. 50 ls (lai slavēts ebay). Jaunu visu pirku jo kopš pagājušās vasaras esmu notievējusi un tā īsti nav ko vilkt (bet jaunai kleitai vajadzēja pieskaņotas kurpes, somiņu) + būšu lieciniece māsai un pie altāra ejot gribas tomēr kaut ko tiešām skaistu un piemērotu, jo bildēs tak būšu redzama arī es.
vīram jauns uzvalks - 60 Ls (paldies ebay). kurpes, krekls jau bija. vīrs arī būs liecinieks, tāpēc atkal jādomā kā glītāk izskatīties. tātad apģērbam nedaudz virs 100 ls, bet nu tas uz 2 kāzām un drēbes jau paliks.
pārējais:
ziedi - 15 Ls
auto uzpucēšana un rotāšana - 15 Ls
degviela apm. 10-15 Ls
frizieris vīram - 10 Ls (sev matus veidošu pati, ietaupīšu 25 Ls)
un dāvana... vismaz 50 Ls.
tātad virs 100 Ls.

negribas briesmīgi tērēties, bet knapināties arī neliekas zolīdi - jaunais pāris precas un es atceros cik svarīga man bija mūsu kāzu diena, tāpēc arī saprotu un cenšos piedomāt pie tā lai ne tikai aizietu uz kāzām, bet arī pārsteigtu, iepriecinātu jaunos, lai kārtīgi izballētos (jo kāzas vērtē pēc tā cik viesiem jautri).
no otras puses - labi ka šovasar tikai 2 kāzas, jo mūsdienu ekonomiskā situācija ir gauži bēdīga...

m
maijuks24 03.06.08. 12:52 | Kāzu datums: 12.07.2008

Pagājušajā gadā maijā biju uz draudzenes kāzām. Kleita man izmaksāja ap Ls40. Dāvana kopā - 50Ls (uz abiem ar draugu). Ziedi: Ls5. Draugs laikam iegādājās tikai kurpes (40Ls),viss pārējais jau bija.Degviela izmaksāja (braucām kopsummā ap 600km,gan ceļā gan visās izdarībās) pa tā laika benzīna cenām arī ap Ls 50 aptuveni. Arvienvārdsakot dārgi izmaksāja.Protams,var jau pa prasto - dāvanā kādu nieku,uzvilkt kādu pavecāku kleitu (tikai tādas nebija skapī),bet tā kā nekad kāzās iepriekš nebiju,gribēju tā pa svinīgo.Tātad vidēji kopā iztērējām plus/mīnus Ls185

tenso 03.06.08. 13:04 | Kāzu datums: 05.07.2008

Man pagājušo vasar bija jāiet uz 4 kāzām un 5tajās mēs piedevām bijām vedēji. No pāra dāvinājām 50Ls katrās kāzās, kā vedēji iztērājām ap 150Ls un + puķes katru reizi 15Ls. Tad nu vesels kapitāls aiziet,bet neuzskatu to par iemeslu neierasties, vienkārši ir sakristis attiecīgais vecums par ko es tikai priecājos :)

03.06.08. 13:08

Mēs braucot uz kāzām rēķinamies ar šādiem izdevumiem:
mašīnas nomazgāšana - aptuveni 10ls;
ziedi - aptuveni -20ls
dāvana - konstanti 50ls
bērnam zeķbikses, man zeķbikses - 5ls
drēbes - nepērkam, jo ir iekrājies no visādiem pasākumiem, sakombinējam, vīram uzvalku , ka pilns, ir ko vilkt.
benzīns gan jārēķina pamatīgi daudz - uz saviem 60ls.

Nav vēl gadījies iet uz kāzām kādam tuviniekam, kur pašiem gribētos spešalī pirkt štātes un lielāku dāvanu.