FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu dāvanas

dāvaniņa aploksnē jaunajiem

L
Lindija 02.06.08. 21:35

Jautājums varbūt mulsinošs, taču no precētajām sieviņām gribēju uzzināt - cik lielu dāvaniņu (ja tā atradās aploksnē) saņēmāt no viesiem? Vidēji tā padomājot! Zinu, ka katrs var atļauties cik var, taču tomēr gribētu uzzināt:) jāiet šogad uz vairākām kāzām, tīri teorētiski interesē - cik ta mūsdienās dāvina! :D

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Augustīne 02.06.08. 23:48 | Kāzu datums: 30.05.2008

nu mēs tieši pagājušonedēļ bijām tie, kas saņēma ļoti daudz "aploksnīšu". Viss, protams, atkarīgs no viesiem un to tuvības pakāpes jaunlaulātajiem :). Mums bija apmēram 100 lati no pāra, citi, protams, mazāk, citi nedaudz vairāk uzdāvināja. Bet katrā gadījumā mēs bijām ļoti, ļoti pārsteigti par to, cik daudz naudiņas mums sadāvināja. pilnīgi neērti palika no viesiem :)

D
Dianīte 03.06.08. 00:11

Mēs gājam uz kāzām ar 50 Ls aploksnītē :)

inesegatis 03.06.08. 02:32 | Kāzu datums: 25.07.2009

Pagajuso vasar gajam pie draugiem uz kazam ielikam 100 Ls -aploksne!

D
Digna 03.06.08. 08:12 | Kāzu datums: 01.09.2007

Mums aploksnēs dāvināja sākot no 20 līdz 400 Ls, katrs pēc savām iespējām. Paši kāzās dāvinam 100 Ls.

Kukainiitis 03.06.08. 08:51 | Kāzu datums: 05.07.2008

Mēs dāvinājam ar 50 Ls.... Nav ne īpaši daudz, ne īpaši maz... :)

kikucis111 03.06.08. 09:26 | Kāzu datums: 26.07.2008

es domāju 50ls no pāra ir tā zolīdi...protams, ja macins atlauj vairāk tad var arī vairāk...arī mēs pagāshgad uz draudzenes kāzām gājām ar sādu aploksnīti!

any_a 03.06.08. 09:37 | Kāzu datums: 23.08.2008

Arī pag. gadā 50Ls dāvinājām, bet tas tapēc, ka bija jāiet uz 4 kāzām pēc kārtas - tas jau cik vari atļauties un cik tuvi cilvēki, bet nu mazāk par 40 jau laikam ar nevajadzētu no pāra...

a
amnesia 03.06.08. 10:40 | Kāzu datums: 23.08.2008

mēs divās kāzās - abi pāri tuvākie draugi - dāvinājām 50ls
šogad ja būtu identiskiem cilvēkiem kāzas, laikam jau domātu par simtnieku, bet tas tikai tamdēļ, ka rocība atļauj vairāk
nedomāju, ka vajag vairāk par 100, ja vien tas akurāt nav krustbērns vai kāds īpaši tuvs un mīļš cilvēks un ir iespēja uzdāvināt vairāk
uzskatu, ka iepriekš te minētie 50ls ir vairāk nekā ok
tajā pašā laikā no saviem draugiem negaidu tādas summas
man svarīgāk, lai viņi ierodas un tāpat zinu, ka kurpes, kleitas, puķes, frizūras maksā bargu naudu, zināmā mērā neērti, ka apzinos, cik viņi daudz iztērējuši, lai atnāktu uz manām kāzām

jebkurā gadījumā - katrs dāvina tik, cik var atļauties un nedomāju, ka kāds jaunais pāris pēc tam analizēs cik tas un cik šitais uzdāvinājis, skaidrs, taču, ka katrs dāvina tik cik var atļauties vai cik uzskata par vajadzīgu
kāda starpība, cik liela summa

Deisiii 03.06.08. 10:49 | Kāzu datums: 05.07.2008

Bet ir tādi pāri, kuri pēc tam analizē, cik kurš uzdāvināja....Pretīgi! Kad jaunā sieviņa sūdzās, ka tas pāris uzdāvināja tikai 20ls, bet tas tikai 30ls - bet viņas māsa uzdāvināja 100ls - lūk tas ir normāli!!! Jo viņa taču savām kāzām esot iztērējusi TIK daudz!!!! Klausoties šajā meitenē - domāju, ja būtu zinājusi ātrāk viņas attieksmi, nebūtu uz šīm kāzām gājusi:)

iveta25 03.06.08. 10:51 | Kāzu datums: 02.08.2008

Mjā...drūmi...man nekad nav ienācis prātā salīdzināt dāvanu cenas...cik nu kurš var atļauties:)

Shuko 03.06.08. 10:56 | Kāzu datums: 02.08.2008

Tas man šķiet it tik ļoti pakārtiti un nesvarīgi, ka īsti pat par tādām lietām neaizdomājos.
Pagājušajā gadā summiņa svārstījās no 40-60ls, šogad no 50-80 naudiņām. Pašiem tuvākajiem 100ls

Bija kuriozs gadījums pagājušajā gadā - aizgājām uz kāzām ar aploksnīti, bet piemirsām kartiņu ielikt, un kad jaunais pāris sāka dāvaniņas skatīt, tad esot izskanējuši tādi teksi kā - ooo, pasties, šie jau nahaļavu bez dāvanas uz kāzām atnākuš -, jo nav varējuši aploksnīti no mums atrast :) :) :) :) :)
Beigās jai viss bija ok, bet situācija pastulba sanāca :D

any_a 03.06.08. 11:07 | Kāzu datums: 23.08.2008

Ir gan tā ar to apspriešanu, bet tas gan bija tikai vienās no 4 kāzām, kur bijām pagājušajā gadā un arī to nedarīja līgava, bet gan viņas māsa - viņa jautāja cik mēs dāvināsim, es tā arī atbildēju, ka vairāk par 50Ls nevarēsim un man tas arī likās ļoti normāli, tad viņa gan nobrīnījās un nokritizēja, ka viņa gan 100LS dāvināšot un vēl tur redz draudzene arī tikpat, tā viņa bija runājusi ar vairākiem mūsu draugiem un tad nu viņi māsas iespaidā tiešām vēl pa 10-20Ls piemeta, lai gan bijām vienojušies, ka visi pāri pa 50Ls. Mēs gan ne, jo vienkārši nevaru to atļauties un neuskatīju to par tik svarīgu...
Žēl, ka tā tomēr notiek. Es uz kāzām aicinu cilvēkus, ko gribu redzēt sev blakus šajā skaistajā dienā nevis sponsorus!

ingaa 03.06.08. 11:10

Vispār man liekas pilnīgi stulbi tā ņemties ap to naudu.... Nesaprotu,kā vispār cilvēki var tā vērtēt viens ielicis aploksnē tik ,otrs tik...vēl jo vairāk pasniegt to kā - es tak tik daud iztērēju šīm kāzām... Es piemēram viesiem tā arī pateicu, lai dāvina,ko vēlās un dāvana nav obligāta, jo aicinu pavisam nedaudz cilvēkus ar kuriem tiešām vēlos būt kopā šajā dienā un neaicinu tādēļ lai tie segtu manus kāzu izdevumus....

c
ciks 03.06.08. 11:15

Man ziemā uz kāzām dāvināja no 20 Ls - 500 Ls, skatoties pēc iespējām, pārsvarā bija 100Ls, bet arī 20 Ls no cilvēka kam zinu, ka mēneša ienākumi nav 100 ls ir ļoti daudz, jo ir jau arī vēl ziedi un jāsapucējas pašam.

L
Lindija 03.06.08. 13:44

nu mēs tieši tā arī bijām domājuši - 50ls dāvināt, jo cilvēki nav pārāk tuvi. Ja precētos kādi tuvāki, tad drošvien dāvana būtu lielāka.

a
amorita 03.06.08. 13:50

Ja precētos mana MĀSA,noteikti vismaz 100Ls dāvinātu,bet tā uzskatu,ka 50Ls no pāra ir okey. Un tiešām kāzas netiek rīkotas ar domu,ka lai tas viss atmaksātos

a
amnesia 03.06.08. 15:36 | Kāzu datums: 23.08.2008

:D, lai mūsu kāzas atmaksātos katram viesim nāktos dāvināt ap 250 Ls :)) :))

skaidrs, ka neviens nedomā par kaut kādu atpelnīšanu
taču ēdiens vien cik izmaksā uz cilvēku, naktsmītne utt ... tas taču nebūtu loģiski -- rēķināt, lai atmaksājas .....

ingins 03.06.08. 16:04 | Kāzu datums: 16.08.2008

Man tomēr liekas,ka foršāk kāzās dāvināt ir dāvanas nevis naudu....ir tik patīkami pēc gadiem atcerēties,kas katru lietu dāvinājies,bet nauda "te ta tā ir, un te tā vairs nav" Mēs nolēmām, ka savās kāzās gribam saņemt tikai dāvanas. jo patreiz kopā nedzīvojam, līdz ar to mums nekā kopīga nav....nav pat adata un diegs:)

a
amnesia 03.06.08. 16:09 | Kāzu datums: 23.08.2008

tavā situācijā tas ir baigi ok, bet ja jau gadiem kopā un viss ir, pie tam katra lieta pārdomāta, pieskaņota utt utt .... tad var gadīties, ka liela daļa dāvanu nav vajadzīgas vai neiederas
bet ja es precētos 6 gadus atpakaļ arī būtu gribējusi, lai dāvina visādas mantas .... :))

iveta25 03.06.08. 16:14 | Kāzu datums: 02.08.2008

Mums daudz ko saimniecībā vajag:) un tad nu, kam ir idejas, dāvinās dāvanas...kam, nev, lai dāvina naudiņu:) Sētai:D