Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
Simboliskas dāvaniņas viesiem
Klau, vai ir kāda domājusi dāvināt arī viesiem kādu nieciņu, kas paliktu par piemiņu no jūsu kāzām?
Mēs te abi sēžam un domājam, ka it kā gribētos, lai viesiem kaut kas par piemiņu paliek, bet tikai kas?
Vai kādai ir pieredze vai idejas?
Nu dikti mīļas un saldas dāvaniņas:)
Tā ideja par krāsainajiem cukura graudiem man likās riktīgi feina, tikai nezinu, kur tos var nopirkt. Meklēju internetā kādu info, bet neatradu. Vai gadījumā kāds nezina?
Maisiņus tak pašas nešūsiet, vai ne? Varbūt kāda ir redzējusi kādā veikalā, kur tādus varētu nopirkt gatavus...
Tādus mazus, smukus caurspidīgus maisiņus kā reiz šodien redzēju Timari iekš Origo, tā ka palūko tur, kur visādas lentītes un dāvanu maisiņi- tādā mazā stūrītī noslēpušies:)
Tiimariitī atkal ir visādas smukumlietiņas!
Laikam jau pārpalikumi no 14.02. :)
Bet kāzām tieši laikā!
man arī iepatikās doma par krāsainiem cukurgraudiņim.Rimi pie cukura stenda redzēju cukurgraudiņus Bridžs (?!) tā kā kāršu zīmes,maksā 0.89Ls vesela paka (0.5 vai1 kg )vēl tik vajadzīga konditorijas krāsa un aiziet!!!! Domāju šo izmantot saviem viesiem. It kā sīkums, bet patīkami.Pie tam iedomājos ka šīs dāvaniņas salikt grozā pie Viesu grāmatas,lai riktīgi smuki izskatās un kad viesi dodas prom,katram individuāli pasniegt :)
kaut kur netā atradu ideju,kas man dikti iepatikās :) Uztaisa disku ar īpašu mūzikas izlasi,es ļoti labi pārzinu savu draugu gaumi,vēl uztaisu nelielu aptauju un man top forši diski.Tā,kā man mājās ir aparatūra ar kuru var apdrukāt diskus,tad uz diska uzdrukāšu kādas sirsniņas un katra ciemiņa vārdu un tad uztaisīšu smuku vāciņu ar mūsu bildi,domāju,ka tā ir noderīga un forša dāvaniņa un piemiņa no mūsu dienas :)
Es esmu gatavojusi dažiem pāriem dāvaniņas, kas saistās ar foto lietām. Kādus gadus atpakļ viens pāris bij izdomajuši, ka viesiem dāvanā vajag disku ar fotogrāfijam no kāzām. Jautāja, vai to maz var īstenot, jo bildes jau parasti apmēram nedēļu fotogrāfs apstrādā. Padomāju - kāpēc gan ne, viena to nespētu pēc garas fotografētas dienas, bet ..Tā kā viņi bij gatavi apmaksāt darbu draugiem, ko pieaicināju palīgā - uztaisījām uz nākošās dienas pusdienlaiku, kad viesi dodas prom - diskus ar gatavām fotogrāfijam, noformētus daudzos eksemplāros. Pārsteigums viesiem izdevās, jo daudzi nespēja noticēt, kā tik ātri to var dabūt gatavu... Katrs disks, katram viesim bija īpašu vāciņu. Tā kā sveicot biju fotografējusi pilnīgi visus viesus - tad tieši tādus vāciņus arī pāris vēlējas - katram, kam davināja - virsū apdavināmais cilvēks un viņi - jaunais pāris.
Vienās citās kāzās ko līdzīgu īstenoja saistībā ar foto - safotografēti tika visi viesi apsveicot jauno pāri un pec tam - tas pašas bildes turpat velāk viesu namā tika izdrukātas atklātnes formā(ir ne pārak dārgi , nelieli printeri, ar ko to var izdarīt), iesaiņotas un pasniegtas prom braucot kopā ar šokolādes končam gatavotām šim gadijumam.
Man liekās - vaļu fantāzijai un var uzdarināt ne pārak dārgus, bet skaistus pārsteigumus savējiem;)...Jebkuram budzētam iespejams ko izdomāt un īstenot pārsteigumu.
Man gan tās šokolādes padarīšanas nekad nav īpaši patikušas. Tāpēc, ka vismaz man - gadas to šokolādes dāvaniņu ielikt somā, piemirst un izvilkt, kad viss sabirzis:D Bet no otras puses - man nepatīk krāmi mājas. Atceros, ka vecākiem uz sienas bij salmu austs tepiķitis ar nozīmītem, vimpeļiem, medaļām - daudz no kāzām. Bet kuriem šodien tadi stāv un tā tur tas medaļas? Man , piemēram, traucē apkarinātas sienas. Kur citur tadas lietas likt? Atvilknē? ....
Laikam jau jaizdomā katram kas orģināls, lai davinātais sīkums ar neapgrūtinātu apdāvināto:D
Mūsu dāvaniņa viesiem arī būs salda. Pati šūšu maisiņu un iekšā liksim konfektes sirsniņas formā. Rimi pirms valentīndienas varēja nopirkt.
Draudzenes kāzās - bij patīkami saņemt šādu nozīmīti... virsū datums un abu laimīgo vārdi. Pasūtījuši: draugos: http://www.draugiem.lv/friend/?315939
es arī piekristu, ja dāvina, tad jārod kaut kāda pievienotā vērtībā. Vai maisņš ar smaržīgu zāļu tēju iekšā, vai tiešām labas idejas par fotogrāfijām diskos vai mūziku diskos, vai pildspalvu. Tās ir mūsdienīgas, kā arī praktiski pielietojamas lietas. Es tiešām nezinātu ko darīt ar kaut kādu maisiņu ar akmeņiem, vai vimpeli, vai tmldz. ja nu vienīgi tie būtu ļoti īpaši cilvēki vai draugi, tad solidaritātes pēc un atmiņu pēc kādu laiku paglabātu. Savādāk, piedodiet, lai cik skumīgi nebūtu to teikt, bet būšu patiesa, pa ceļam no kāzu vietas uz mājām, nāktos iet gar atkritumu kasti.
tadus maisinus var atrast e-bay
http://search.ebay.ie/wedding-favours-bag_W0QQcatrefZC6QQfsooZ1QQfsopZ3QQftrtZ1QQftrvZ1QQga10244Z10425QQsabfmtsZ1QQsacatZQ2d1QQsaobfmtsZinsifQQsbrsrtZl
vaio kada var pateikt kur konfektes var nopirt?
Kāzās kurās bijus saņēmu ļoti mīļu dāvaniņu - katram viesim uz šķīvja bija uzlikts mazs lina maisiņš uz kura bija jaunā pāra simbolika un maisiņā liepziedu tējā!!!
dzerot tēju vēsos ziemas vakaros varam atcerēties jauno pāri, bet mūs gadījumā šie maisiņi stāv mājās ka dekorācija.
Paši viesiem dāvaniņu sagādājām jau pasniedzot ielūgumus - aploksnītē pie ielūguma klat nāca musu monētiņa ar simboliku, kuru mainījām pret viesu izvēlētu kursu - proti kā dāvanu prasījām naudiņu, be paprasījām to savādākā veidā.
sākumā arī domājām par tāda vieda dāvaniņām, bet tomēr nē...
mums būs kāzu avīze, kā arī ļoti interesantas galda karte...un tas arī paliks piemiņā viesiem...
mēs ar nolēmām viesu namā uz šķīvīša katram viesim uzlikt tilla maisiņu ar jūras akmentiņiem,tajā tiimari veikalā redzēju smukas mazas kārbiņas baltas ar lentīti,katra maksāja laikam 45sant,padārgi sanāk uz 50 cilvēkiem,bet skaisti...mani nobremzēja fakts,ka nebija tur uz vietas viņu tik daudz un tad man nāktos meklēt vēl citur...tādā veidā apvienosim galda kartiņas ar dāvaniņu,jo pie katra maisiņa pieliksim kartiņu ar vārdu un iekšā pateicības vārdus...viesiem tiks arī kāzu avīze un nieciņi no loterijas...tā ka domājams pietiks...nu protams par piemiņu paliks arī amati,kuri būs katram piesprausti...
Mēs dāvināsim ziepju burbuļus mazās šampanieša pudelītēs, šķiet ļoti atraktīvi un pa tēmu!
Mums būs mazās konfektītes ar mūsu bildīti virsū, mazā smukā kastītē :)
Arī mēs gatavojam saviem viesiem mazas dāvaniņas. Mēs esam izveidojuši savu dziesmu izlasi, kuru ierakstīsim diskos un dāvināsim viesiem Uz vāka būs mūsu bilde. Vēl lai būt interesantāk, dziesmu sarakstu veidojot nerakstījām orģinālos dziesmu nosaukumus, bet izdomājām savus. Saistītus kas mums ar to dziesmu asociējās. Piem. pirmā buča:) Viesiem būs interesantāk klausīties, manuprāt.
Man jau liekas, puslīdz noderīgi - jo vismaz vienu reizi katrs noklausīsies un novērtēs. Nu ja nepatīk, lai met ārā:)
Māsai kāzās bija apdrukātas pildspalvas - arī forši un noderīgi:)