Kāzu plānošana
Kāzu frizūras, make-up
Pirmskāzu diēta
Kāzas tuvojas nemanāmi ātri, nu jau palikuši 3 mēneši, bet ar savu izskatu nebūt neesmu apmierināta...
Lielākā problēma, kas man ir - liekas svars, no kura ir jāatbrīvojas. Par lieko svaru es nepārspīlēju un, lai justos skaistai, man ir jānomet vismaz kādi 15 kg...
Vai tas ir reāli? Kā to labāk panākt? Varbūt varat ieteikt ko efektīvu?
Ceru, ka atradīsies meitenes, kuras vēlētos uzsākt šo notievēšanas procesu kopā ar mani, jo, kā saka, kopā jautrāk un arī ir kaut kāds stimuls, nebūs vēlēšanās nolaist rokas...
Nolēmu atvērt šo tēmu, lai arī sevi disciplinētu, laiku pa laikam rakstīšu kā man iet, ko esmu panākusi...Tāda kā savdabīga dienasgrāmata, kurā ar prieku ieraudzītu arī domubiedrus un lietderīgus padomus :)
Sveikas - nāku pulciņā :)
Esmu diezgan mistisks gadijums,jo mans svars gada robežās svārstās 13kg amplitūdā :D
Var teikt,ka esmu kā lācis - rudenī strauji pieņemos svarā (pie vainas lielā kāre pēc šokolādes un saldumiem) un tad sveru ~75kg pavasarī svars pats pakāpeniski krītās līdz ~62kg. Šobrīd esmu svara krišanās posmā :) Bet šogad tas kautkā lēnāk notiek kā parasti :(
Attiecīgi kopš vakardienas esmu ķērusies pie sevis ierobežošanas dzeru maksimāli daudz ūdens,un neēdu miltu izstrādājumus( izņemot rupjmaizi,to ēdu brokastīs) un saldumus - nemaz un nekādus,un tāpat neēdu neko ceptu un žāvētu.Priekš manis šī metode strādā :)
Galvenais manā gadijumā noturēties un ideālā variantā saņemties un uzkāpt uz velotrenažiera,kurš šķiet ir pārklājies ar putekļiem vai kļuvis pat drēbju pakaramo :D
Tiko nokāpu no svariem - 71,8kg mans ideālais svars 60kg
Nu ko kāzas augusta beigās tātad plānā ~4kg menesī :)
Es pēc mēneša gultas režēma arī no šīs nedēļas cītīgi sākšu ķerties klāt - man tāpat es apmēram gribu - 3 kg mēnesī! :)
Paldies dievam guļot un neko nedarot kg nav nākuši klāt!!! :)
ēdu 5reizes dienā. Dzeru ūdeni - tādā kartstā laikā pats iet iekšā! :)) Organisms prasa!
Nedēļas nogalē jau sākšu veikt kādus vingrojumus! Ticat vai nē - man fizioterapeits teica, ka efektīva svara nomešāna ir rāpošana! :) Rāpojam pa māju! :d
Gultas režīms - izklausās draudīgi :( Ceru,ka nekas nopietns :)
Jā, ūdens par laimi tiešām iet labi iekšā :) man tā ir lielākā problēma,jo esmu nedzērēja pēc dabas (šķidrumu organisms kautkā neprasa vispār),bet kopš vakardienas,kad īpaši piedomāju,kautkā vieglāk padzerties :) Tagad pārvietojos komplektā ar ūdens pudelīti :D
Rāpošana - :D Nu ko sākšu pa mājus pārvietoties rāpus,vienīgi topošais vīrs varētu nesaprast,ja nepaskaidrotu :D
Jā, es kad savējam pateicu, ka rāpus poza ir laba - viņa sejā parādījās smīns! :D
Man gultas režīms bija muguras traumas pēc - bet nu es ceru, ka ies uz labo pusi! :))
Ievuxs
Man tas pats ar to dzeršanu, aš ar varu jālej iekšā.
Nu tagad kad karstāks paliek, tad jau biki prasās.
Par to rāpošanu- labs! :)) Domāju, ka manējais ar nosmietos ja es sāktu rāpot pa māju! :))
Es rīt dodos pie makrobiotiķa, prasīšu, lai uzsēdina uz kādas diētas, tik tādu, lai spēka pietiktu un negrīļotos.:))))
Meitenes kādas diētas? Nelasiet žurnālus un visādus forumus, kur kāds kaut kādā veidā iesaka diētas?
Es mācos par veselības sporta speciālistu un vēl otrā universitāte, kā arī pati precos šo gad!!!
Gribu Jums pastāstīt par vienkāršu programmu. Nav jāsēž uz ūdens, nav jāievēro nekādas diētas!!
Katru dieniņu pa 50 min vai 3x 1,5h fiziskā slodzīte ar sirds ritmu no (220 - vecums) * 0,6 līdz (220 - vecums) *0,7 !!! Šajā diapazona tiek dedzināti TAUKI !!! Bet skrienot, pat lēni, jums nekad nebūs šīs sirds diapazons un dedzināsies OGĻHIDRĀTI nevis tauki !!!!
Pie tām 1 tauku kg - 7 000 Kcal, tērējot fiziskas slodzes laikā un 9 000 kcal neēdot !!!!
es neieveeroju nekaadas dieetas, tikai censhos dzert daudz uudesn, jo tas ir veseliigi, tas attiira organismu, kaa arii naak par labu aadai...un to 1 liidz 4 reizes meenesii, kad censhos neest, tas arii ir, lai attiiriitu organismu un uzlabotu vielmainju...taa nav nekaada iipashaa dieeta :) un censhos 2 reizes pa 60 min katru dienu miities uz velo trenazhiera...par pulsu iisti nezinu...varbuut vajadzeetu nedaudz aktiivaak saakumaa, jo uz beigaam jau puls ar laiku iet tik uz augshu :) bet nevar arii paarforseet, jo paaraak augsts puls arii nav labs :)
un es arii esmu no taam, kas nedzer, taapeec ir taa gruutaak, bet to man ieteica dariit kosmetalogje, kaa arii visur, kur runa par aadas kopshanu, tas pats tiek teikts...un veel, kad maaciijos vidusskolaa, tad arii biologjijas skolotaaja par to uudeni teica :)) tik tad tam iipashu veeriibu nepieveersu, jo nu man vnk neprasa organisms dzert...bet tagad to daru ar visu to, ka negribu, bet nu paliek aizvien vieglaak :))
Sveika :)
Piedod ,bet neesmu spoža anatomijā.
Tāpēc man nav skaidrs,kas būtu minētā fiziskā slodzīte ar nosaukto sirds ritmu?
Ja skriešana neder,tad ,kas der?
Sveika, Ievuxs :))
Vislabāk kontrolēt savu sirds ritmu jeb pulsu ar pulsa mērītāju, kuru var iegādāties i-net veikalā no 13- 130 Ls. Derēs vislētākais.
Piemēram, man ir 20 gadi, un tauki "dedzinās" pie pulsa diapazona no 120 līdz 140. Parasti es trenējos katru dienu 2,5 st un no tiem 1,5 h tieši "tauku dedzināšanas" diapazona.
Skriešana galīgi neder, jo nevar sasniegt šo diapazonu. Bet der ātra soļošana (kkur tā, 2 soļi sekundē), velo vai riteņbraukšana, bet ne body bike nodarbības. :))
Paldies par informāciju :) Tātad mans velotrenažieris būs derīgs :)
Šodien biju uz medus masāžu :) Esmu priecīga,tagad katru nedēļu 2x plānots man šīs pasākums. Patīk,ka svars,katru rītu uzkāpjot uz svariem rāda mīnuss kādus gramus :)
Motivācija rosīties :)
Es Tev pilnīgi piekrītu! Internets ir pilns ar pareiza uztura principiem un diētām vajag teikt nē! Man tikko tāda situācija - atgriezos darbā ieraudzīju vienu kolēģi un biju šokā!! Viņa mēneša laikā zaudēja 3 kg un apkārtmēros vēl vairāk. Piegāju pie viņas un klusi paprasīju noslēpumu - viņa saka ne kas cits kā tikai pareiz uzturs 5 reizes dienā nelielām porcijām (neatsajkoties no nevienas grupas - OG, OB utt. )un fiziskas aktivitātes - spēka treniņi+kardio+staipīšanās!!! un tā arī ir!! Viņa man tagad defilē pa priekšu un ir labs motivācijas avots! Jo pareizu svara zaudēšanas formulu zinu tikai jāsāk pielietot dzīvē! :)) Es pati no 86kg tiku uz 81kg tikai ar sportu un ar pareizu uzturu. Palukuši vēl 8 kg lieki! :))
Nav par ko!! :))
Lai veicās Mazaaa86!
Pats galvenais: sports ir dzīvesveids !! Sasniedzot rezultātus jāturpina nodarboties !!! Un tā visu mūžu!! Gan skaistumam, gan VESELĪBAI !!!
Pilnīgi nepiekrītu, ka skriešana galīgi neder. Der, pie tam ļoti der, protams, ja skrien 15 - ~45 min, tad tas neder, bet, ja skrien stundu un vairaak, tad rezultāti ātri par sevi liks manīt. Vēl atkarīgs kā skrien, var skriet arī lēni, ja ļoti gribās, bet, tad ilgi gan ir jāskrien.
Visnotaļ man skriešana der par visiem 100%!!!
Vari nepiekrist, bet tas jau ir sen sen pierādīts !!!
Tādā sirds frekvencē kā skrienot, nekad netērēsies tauku rezerves !!
Tikai ļoti ļoti ļoti ļoti trenētam maratonistam!!!!
Vari nepiekrist, bet tas jau ir sen sen pierādīts !!!
Tādā sirds frekvencē kā skrienot, nekad netērēsies tauku rezerves !!
Tikai ļoti ļoti ļoti ļoti trenētam maratonistam!!!!
Tādā gadījumā man būtu interesanti palasīt pētījumus! Visnotaļ pēc savas pieredzes varu teikt, ka pirms pieciem gadiem, kad sāku skriet, pēc mēneša bija redzami rezultāti.
Tomēr es nenoliedzu faktu, ka kādam/kādai skriešana tiešām neder. Katram cilvēkam organisma īpatnības ir savas, viens var stūķēt iekš sevis visus pārtikas izstrādājumus, kas vien pieejami, citam viena maza konfektīte radīs kilogramu pieaudzējumu.... un dabūšanas nost process arīdzan ir individuāls.
Taču pētījumus tiešām labprāt palasītu, ar nosacījumi, ka tie ir korekti. Pietiek jau par diētām visādus mistiskus pētījumus visos portālos!!!
No acos. profesora lekcijas materiāliem.
Galvenās adaptatīvās pārmaiņas slodzē, kurā SR sasniedz 60-70% (tas ir 60-70 % no (220 - vecums))no maks. :
Lipīdu vielmaiņas uzlabošanās (paātrinās lipolīze tauku šūnās, pieaug lipoproteīnlipāzes aktivitāte);
Sirds kambaru tilpuma palielināšanās;
Mitohondriju skaita palielināšanās lēnajās muskuļšķiedrās;
Miofibrillu daudzuma palielināšanās lēnajās muskuļšķiedrās;
Visu organisma sistēmu atjaunojošo procesu aktivizēšana;
Galvenās adaptatīvās pārmaiņas slodzē, kurā SR sasniedz 70-80% no maks. :
Sirds muskulatūras hipertrofija;
Kapilāru skaita palielināšanās;
Palielinās mitohondriju spēja enerģijas iegūšanai izmantot ogļhidrātus un pienskābi;
Mitohondriju izmēru palielināšanās;
Lēno muskuļšķiedru šķērsgriezuma laukuma palielināšanās;
Galvenās adaptatīvās pārmaiņas slodzē, kurā SR sasniedz 80-90% no maks. :
Sirds muskulatūras hipertrofija;
II A tipa muskuļšķiedru oksidatīvo spēju palielināšanās, mitohondriju skaita un oksidtīvo fermentu koncentrācijas palielināšanās;
II A tipa muskuļšķiedru kapilāru skaita un mioglobīna daudzuma palielināšanās;
Asins tilpuma palielināšanās;
Palielina organisma noturību pret acidozi;