Kāzu plānošana
Sirds izkratīšanas kambarīt's
Lielas kāzas vai eksotiska sala?
Meitenes padalieties savās domās, kā labāk darīt. Taisīt lielas kāzas ar visu viesu ēdināšanu guldināšanu un nākamās dienas atrakcijām, vai tomēr mazākas, kur pēc ceremonijas ir zviedru galds un pēc tam doties pasakainā ceļojumā uz kādu no eksotiskajām salām. (Dominikāna, Maldīvijas, Seišelu salas u.c.)
Vai tomēr nav tā, ka vairums viesu nenovērtē to darbu un nervus, kas ielikts lai visiem viesiem būtu labi viesu namā, vai nav labāk par to naudu nedēļu atpūsties pasakainā kūrortā, kuru tu atcerēsies visu mūžu?
Kāzas tu arī atcerēsies visu mūžu. Ceļojumā jūs varat braukt katru gadu, toties kāzas katru gadu nesvinēsi. Kas tev skaitās lielas kāzas?
sveika Jana85, man ari ta gribejas ar tuviniekiem milas kazas,svinigo tad kopigi pie zvieru galda ta laiski un pectam mes dotos skaista jauka celojuma, bet mans toposais virs velas ar riktigu galdu ar visiem radiem, pazinam..ceru ka pardomas lidz 2013gada vasarinai...kad plano Tu, padalies ko plano ko jau esi izdarijusi...cik nojausu esam 85 gads
es gan gribu vairāk lielas kāzas (ar radiem un draugiem) , nevis ceļojumu... piekrītu rutuxs... ;) ceļojumā aizbrauksim vēlāk :) tomēr ja tās ir vienīgās kāzas dzīvē, tad vajag nosvinēt kārtīgi, lai ir ko atcerēties. :)
mess kopa esam 7gadus un velamies piepildit savas vemes par kazam un galvenais lai esm virs un sieva
tadel varbut gribas skaistu ceremoniju ar tuvakajiem un tad doties divataaa baudit..jo pirms 6gadiem bijam kopa egipteee tas bija super gribas ve kaut kur aizbraukt...un vel dzivojam vacija tagad tadel ari ja celojam tad uz LV..bet zinu cik cilveku tik viedoklu
es arī sākumā šaubījos, nevarēju izlemt, bet tagad esmu pārlaimīga,ka mums bija kāzas ar draugiem un tuvākajiem radiņiem. Tās bija IDEĀLAS kāzas. Un tik daudz pārsteigumu no draugiem. TAS bija nenovērtējami!
Kāzas ir tikai vienreiz mūžā (parasti tā cer)- vai vērts ceļojuma dēļ nekad neizbaudīt visas kāzu tradīcijas, atrakcijas? Mazliet pat izbrīna, ka jaunā paaudze tik augstu vērtē ceļojumus- nu tagad, kad robežas vaļā un ir lētās aviokompānijas, aizbraukt relatīvi lēti var katrs un gandrīz jebkur. Nekad savas kāzas nemainītu pret ceļojumu, jo ceļot var kāzu jubilejās, tāpat ikdienā, bet baltu kleitu un lielas svinības ikdienā un kāzu jubilejās nebūs. Bet, ja radi, draugi, ģimene nav īpaši tuvi, tad jau ceļojums būs īsti reizē.
Tur jau tā lieta, ka zinām, ka tuvākajos gados nevarēsim atļauties tādu ceļojumu, jo pēc kāzām plānojam bērniņu un arī jāmaksā kredīts par māju. Domāju, ka lielu tusu ar draugiem un radiem varam uztaisīt arī uz mājas pabeigšanas darbiem, bet tādā eksotiskā ceļojumā aizbraukt būs grūti, jo būs daudzas citas prioritātes kam vajadzēs naudu.
Esmu dillemas priekšā, joprojām neesam pieņēmuši galīgo lēmumu, kā svinēt. :D
Mēs nolēmām 'aizbēgt' no visiem un salaulāties Maurījas salās. Pēc tam taisīsim gan LV ballīti, gan UK (kur pašlaik dzīvojam). Bet īpašā diena mums būs pavisam īpaša un savādāka. No vienas puses jau var uzrīkot lielas un greznas kāzas, bet no otras puses kāpēc izgrūst sūri krāto naudu mājokļa iegādei par lielām kāzām un pēc kāzām atkal būt īrētā dzīvoklī ar '0' iekrājumiem?
Es personīgi esmu ļoti atvieglota, ka man nav jādomā par krāsu shēmām, līgavas māsām, floristiem, vedējiem, transportu utt.
Es neuzskatu, ka lielas kāzas un kāzu tradīcijas or vienīgais kas padara šo dienu īpašu. Dienu īpašu padaram mēs paši ar savām vēlmēm un ambīcijām - vienam tas ir 300 viesu kāzas ar 10 stāvīgu kūkua, citam mičošana ir kāzu kulminācija, citam ēšana un dzeršana pie gariem galdiem, bet citiem pietiek tikai vienam ar otru un vissa pasaule kļūst mazsvarīga.
Neizsakāmi gaidu kad dosimies savā kāzu ceļojumā.
Gan ballēties gan braukt ceļojumos var visu dzīvi, bet katrai no mums būs kāds īpašs ceļojums vai/un īpaša laulību ceremonija.
+Rozally
Atbalstu Rozally :)
Ar to ceļošanu jau viss ir ļoti skaisti, es tikai nesaprotu, kur tiek ietaupīta nauda, ja jūs (rozally) pēc tam tāpat 0rīkojat ballītes, pie tam vēl 2! Bet vispār par šo tēmu strīdēties nav jēgas, jo katram jau tas sapnis par kāzāw ir savādāks. Bet es tomēr ieteiktu padomāt, jo manuprāt 90% no kāzu dienas emocijām sniedz cilvēki, kas ar mums ir kopā šai dienā. Un padomā, jūs tik divatā, apkārt sveši cilvēki, nebūs pat ar ko emocijās padalītīties...
Ar to ceļošanu jau viss ir ļoti skaisti, es tikai nesaprotu, kur tiek ietaupīta nauda, ja jūs (rozally) pēc tam tāpat 0rīkojat ballītes, pie tam vēl 2! Bet vispār par šo tēmu strīdēties nav jēgas, jo katram jau tas sapnis par kāzāw ir savādāks. Bet es tomēr ieteiktu padomāt, jo manuprāt 90% no kāzu dienas emocijām sniedz cilvēki, kas ar mums ir kopā šai dienā. Un padomā, jūs tik divatā, apkārt sveši cilvēki, nebūs pat ar ko emocijās padalītīties...
Nesaku, ka laulāšanās pludmalē eksotiskā salā ir lēti, tā ir mūsu dāvana pašiem sev (piekrājām pie plānotā brīvdienu budžeta). Nu gluži vieni ar nebūsim, ar mums būs pāris ļoti tuvi ģimenes locekļi, tā ka būs arī kam emocijas izrādīt.
Balītes gan sanāk kreitni lētāk kā kāzas, jo atkrīt loti daudz izmaksas kas saistas ar kazam, kaut vai tas pats 'kazu' nodoklis. pie kam ari atkrit durdzaina gatavosanas kazam (kleita, viesu nami, gredzeni, baznica, edinataji, frizura, meikaps utt) un to energiju var veltit, piemeram, kuku cepsanai pecpusdienas ballitei ar kukam un teju.
Nu man nebija lielas kaazas , bet ljoti sirsniigas, par taam veel tagad runaa... draugi un gjimene, neveeleejos visas kaazu tradiiccijas , uz brokatiim palika tikai gjimene.....
Tieshi nesen esam nesen no clejojuma atgriezushies , kas bija muusu kaazu gadadienaa, man jau liekas ar zviedru galdu taa ir super opcija.....
Un peec tam celjojumaa
Mums bija tiko lielas kāzas nelielam cilvēku skaitam! Uztaisījām lielas un ldārgas kāzās, bet uzaicinājām tikai svarīgākos un tuvākos, kopā 40 personas. Jāsaka, ka laikam nekad vairs netērēšu tik daudz naudas drēbēm, ziediem, kūkām un draugu/radu izmitināšanai un barošanai. Un tieši tadēļ tādas kāzas ir jātaisa - trakas, jautras, dārgas, skaistas un arī nedaudz tradicionālas! Visi palika apmierināti, draugi un radi sadraudzējās, bet cilvēku bija tik maz, lai visi justos, ka tie ir arī viņu svetki. Ceļojums tā pat būs, jo ciemini sadavināja naudiņu! Protams, ka kāzas izmaksāja daudzkārt dārgāk, bet vienkārši kāzas vajag, jo tā ir atvadīšanās no vecās vecmeitas vai vecpuiša dzīves - kā rituāls iesvētībai pieaugušo kārtā! ;)
Piekrītu, ka labāk tomēr lielas kāzas. Stāstīt jau to visu varat, ka "tas nav svarīgi, un īstenībā svarīgi ir tas...un ietaupās" ņefiga nekas jums tur neietapīsies, ja vēl 2 ballītes gribat rīkot.
Es balsoju par lielākām kāzām, nekā lielāku ceļojumu. "laulāties" divatā ārzemēs varēsiet kādā savā kāzu gadadienā, tāpat kā braukt ceļojumos...
...un starp citu, kāzu shēmas, toņi, puķes un ielūgumi ir arī daļa no kāzu sajūtas...tāpat kā gatavošanās Ziemassvētkiem. Arī to var izbaudīt starp citu.
Esmu pabijusi Karību jūras ūdeņos un vilinājums ir liels, lai mestu pie malas lielas kāzas un dotos vēlreiz baudīt eksotiku, TOMĒR....esam izlēmuši rīkot lielas kāzas, jo tādas mums būs tikai vienreiz dzīvē... Karību jūru, baltas smiltis un tirkīza zilus ūdeņus mēs esam ieplānojuši citiem gadiem, jo viss vēl būs priekšā.
Mums tā ir ne tikai mūsu diena, bet arī svētki ģimenēm, tuvākajiem radiem un draugiem. Zinu, ka mūsu draugi priecājās kopā ar mums, kas ir vienreizēji patīkami, spēj novērtēt pūles un arī ieguldītos līdzekļus.
Es gan esmu par mazām un mīļām kāzām, kam seko pasakains ceļojums, jo kāzu būtība jau nav pabarot visus radus un draugus, bet darīt to, kas ir tuvāks pašam un dara laimīgu jauno pāri.Tā visa izrādīšanās man ir pavisam sveša, jādara tas, ko sirds saka. Kāzas tomēr ir 2 cilvēku padarīšana un jādara tas, ko vēlas :)
Es gan esmu par mazām un mīļām kāzām, kam seko pasakains ceļojums, jo kāzu būtība jau nav pabarot visus radus un draugus, bet darīt to, kas ir tuvāks pašam un dara laimīgu jauno pāri.Tā visa izrādīšanās man ir pavisam sveša, jādara tas, ko sirds saka. Kāzas tomēr ir 2 cilvēku padarīšana un jādara tas, ko vēlas :)
Katram apakšā ir savs stāsts, tapēc nav tāda pareizā vai nepareizā varianta.
Man topošais grib uztaisīt to ballīti, jo viņš saka ka nebūs vairs tādu svētku dzīvē kad mūsu abu tuvaakie draugi un radi sanāks kopā, uz dzimšanasdienas balli tomēr vieglāk neierasties, bet uz kāzām pacentīsies. Piemēram, lai gan mēs esam kopā jau 5 gadus mūsu mammas vēljoprojām nav iepazinušās, jo nav bijis tāds pasākums lai viņas brauktu 200 km viena pie otras. Kā arī brālis aprecējas pa kluso tikai ar lieciniekiem un ōmes bija ļoti sašļukušas ka nācies palaist tādu brīdi garām. Un mēs abi tādi sabiedriski kuriem patīk ballītes, īpaši ar savējiem ar kruiem tik reti sanāk, jo dzīvojam tālu prom. Ja būt pēc dabas mierīgāki noteikti nebojātu nervus un tās astranomiskās summas, bet uzaicinātu ōmes uz zagsu ieēstu kūciņas un dotos ar mīļoto kaut kur priecāties divatā!