FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Sirds izkratīšanas kambarīt's

Mēnešreizes kāzās un medusmēnesī

N
Nokia 08.06.12. 09:26

Meietnes, ko lai dara... Izskatās, ka tieši uz kāzām un medusmēneša laikā man būs mēnešreizes:(
Biju jau visu sarēķinājusi, ka sāksies tieši medusmēneša beigās... Bet šomēnes sākās par nedēļu ātrāk- tātad viss mans plāns novirzās par nedēļu...
Esmu dzirdējusi par kautkādām tabletēm, kas varētu aizkavēt mr. Bet nezinu, cik viņas kaitīgas organizsmam.
Varbūt varat kautko ieteikt no tautas metodēm?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
kerija21 08.06.12. 09:28 | Kāzu datums: 21.05.2011

novirzīt mēnešreizes var tikai ar hormonālo kontracepciju.
vai arī cerēt uz stresu, kas kāzām tuvojoties pilnīgi noteikti būs, un stresa dēļ daudzām sievietēm mr mēdz aizkavēties.

S
Sunrisy 08.06.12. 10:12 | Kāzu datums: 30.06.2012

njā, man izrēķināts tieši nedēļu pirms kāzām. Ļoti ceru, ka neaizkavēsies.

a
aiijaa 08.06.12. 10:17 | Kāzu datums: 12.04.2012

nu ko meitenes varu pateikt no pieredzes rēķināšana neko nedod :) man bija viss sarēķināts, viss gāja kā pa diedziņu visus iespriekšejos mēnešus sākas laikā,un man vbajadzēja būt tā, ka sākas vairāk kā nedēļu pirms kāzām un 2-3 dienas pirms beidzas, rezultātā man nekas nesākas, gaidu un gaidu un nav, stress it kā nebūtu...nu neko dzīvoju tālāk, un sākās tieši kāzu dienā ap mičosānas laiku :) starp citu neesmu vienāgā kurai tā ir bijis man paziņai esot bijis tāpat, ka vajadzētu pat beigties stipri pirms kāzām bet sākās tieši kāzu dienā...nekas izdzīvoju, nekas traks nenotika :)

N
Nokia 08.06.12. 10:22

Man jau vairāk ir žēl ne par to, ka būs pašās kāzās- to varētu arī pieciest... Bet medusmēnesī...:(

edge_2012 08.06.12. 11:35 | Kāzu datums: 03.08.2012

Piekrītu Kerija21, ja nēesi sākusi dzert hormonālās tabletes un ja nav palicis pavisam maz laika līdz kāzām, tad aizej pie sava ginekologa. lai iesaka tev piemērotākās tabletes un ar viņu palīdzību Tu varēsi koriģēt mēnešreižu sākumu. Un ja arī medusmēnesī Tev viņas būs, tad nebūs tik izteiktas, jo dzerot tabletes mēnešreizes galīgi netraucē dzīvot :)

K
Katrina173 08.06.12. 12:01 | Kāzu datums: 28.07.2012

manos aprekinos man saksies krietni pirms apmeram 20 dienas pirms kazam!!!ceru ka vinas nekludisies un atnaks laika lai man nav lieki stresi kad tad nu vinas tagad bus!

Ķipīte 08.06.12. 12:55 | Kāzu datums: 06.07.2012

man vispār mr ar kāzu stresu aizkavējās par 2-3 mēn,un sākās tikai tāpēc,ka aizgāju pie dakteres,kas izrakstīja zāles,lai viņas sāktos. Nākamnedēļ eju pie dakteres un abas jau iepriekš vienojāmies,ka izrakstīs recepti,lai pastieptu mr pēc kāzām...Pirmdien zināšu precīzāk kas tās par zālēm.Jo nebrīnos,ka man šomēnes atkal nesāksies....:D Man tās kāzas kaut kā galīgi dod pa galvu,daudz stresa...:D

r
rutuxs 08.06.12. 13:10 | Kāzu datums: 20.02.1993

Man kaut kā nedaleca. Tu visu medusmēnesi gribi lai nav suņu dienas? Vispār es nečakarētu savas sieviešu lietas ar hormonālajām tabletēm un medusmēnesis nav vienīgais mēnesis laulībā, kad varēs mīlēties ar vīru. To būs bezgala daudz. Galu galā suņu dienas nevelkas mēnesi.

Mona92 08.06.12. 13:15 | Kāzu datums: 18.08.2012

Uh pa šito lietu biju pilnigi uztraukuma aizmirsusi,labi ka man izkrit jo menesa sakuma tik ir :) 18 talu vel :D

S
Sunrisy 08.06.12. 14:31 | Kāzu datums: 30.06.2012

Man gan negribās, lai es satraukumā gaidu kad tad būs, vai tik pēkšni nesākas pašā kāzu dienā. Un man parasti nenormāli sākumā sāp mugura un vēders un esmu kašķīga.

N
Nokia 08.06.12. 14:35

Es ar medusmēnesi domāju kāzu ceļojumu, kas būs aiznākamajā dienā pēc laulībām un ilgs 7 dienas.
Mēnešeizes sāksies (pēc maniem aprēķiniem) kāzu dienā un parasti man tie prieki ir 7 dienas:(
Tik daudz, lai sparastu, ka veselu mēnesi bez mēnešreizēm iztikt normāli nevar, man prāta pietiek.

zuze2010 08.06.12. 16:01 | Kāzu datums: 15.09.2012

Man ar gluži tie paši simptomi, tā kā man mr negribas pat vairāk dēļ tām sajūtām kā dēļ tā procesa. Bet nu, kā būs lemts, tā būs. Es tikai izdomāju to, ka, ja jutīšu, ka būs, tad ņemšu somiņu, pretējā gadījumā nē. Tabletes gan nedzeršu, negribu indēt organismu un pēc tam vēl gaidīt vismaz pusgadu, lai par bērniņiem varētu domāt...

d
danstan 08.06.12. 16:19 | Kāzu datums: 16.06.2012

kādā citā diskusijā (varbūt citā portālā) lasīju vēl par visādiem tautas līdzekļiem (bet detaļas neatceros).
jebkurā gadījumā - es nelietotu tabletes, zinot kā tās ietekmē organismu.

edge_2012 08.06.12. 17:15 | Kāzu datums: 03.08.2012

Mīļās meitenes! Es nezināju, ka ņemot vērā lielo pieejamo informāciju mūsdienās, tiešām vēl kāda domā, ka hormonālā kontracepcija "indē un čakarē"!! Tas jau sen ir novecojis viedoklis, kopš tiem laikiem, kad poļu Trikvilārs vairs nebija gandrīz vienīgās tabletes.
Modernajā medicinā viss tiek pielāgots sievietes dzīvesveidam, vecumam un vajadzībām- gan meitenēm, kurām vnk ir sāpīgs, neregulārs cikls, gan jaunām meitenēm, kuras nesen uzsākušas attiecības ar puisi, gan sievietēm, kurām jau ir bērniņi, bet viņas vēlas baudīt dzīvi līdz minimumam samazinot mēnešreižu radītās neērtības.
Pati pirms pirmās meitiņas lietoju kombinētās hormonālās tabletes 6 gadus, meitiņai ir 10 gadi un viņa ir super vesels bērns. Arī tagad vairākus gadus jau lietoju tabletes, bet pēc kāzām gatavojsimies bērniņam. Tieši mana ginekoloģe man ieteica, lai nepārstāju šobrīd vēl dzert, lai izbaudu kāzas un pagarinu par pāris dienām ciklu, ja tas būs nepieciešms.

Vai tās, kuras saka, ka tabletes indē un čakarē un piesārņo organismu, pašas dzīvo perfekti veselīgi - nedzer, nepīpē, regulāri sporto, vnmēr ēdienreizē puse šķīvis ir ar dārzeņiem, regulāri guļ 8-9 stundas un kad sāp galva, tad nevis dzer ibumetīnu (kurš ļooooti piesārņo organismu!!!), bet gan iet uz mežu elpot svaigu gaisu?????? Tā varētu turpināt un turpināt...

Atvanojiet par garo komentāru, bet mani tiešām besī, kad cilvēki mūsdienās ir tik aprobežoti....

r
rutuxs 08.06.12. 18:32 | Kāzu datums: 20.02.1993

Man ir sava un pie tam negatīva pieredze ar hormonālajām tabletēm. Un neiet runa par aprobežotību. Pus gadu ar zālēm mēģināju visu dabūtu atpakaļ, lai olnīcas sāk darboties. Neviens ārsts liekot sirds uz rokas nepateiks, ka hormonālās tabletes ir veselīgas,ēdiet veselas un saujām. Neiet runa par bērnu veselību, bet sieviešu. Ēst jau tu vari. Uz veselību, bet es atsakos un tās nereklamēju.

edge_2012 08.06.12. 19:43 | Kāzu datums: 03.08.2012

Nevar zināt, vai vainīgas bija tabetes. Kamēr mēs nedomājam par bērniņu, mēs izsargājamies, un pēc tam jau, kad vēlamies to, tad vainojam kontracepciju.
Varbūt, ja jau vēl pirms tablešu lietošanas būtu vēlējusies bērniņu, tad olnīcas nebūtu strādājušas kā vajag.... To nevar zināt!
Ceru, ka tagad Tev ar veselību viss ir kārtībā!

-
-inese- 08.06.12. 20:03 | Kāzu datums: 25.08.2012

Tām, kas lieto tabletes - domāju nav jēgas pārstāt, sanāks kā man :)
Domāju pārtraukšu lietot, lai tīrāks organisms un pēc kāzām var sākt domāt par mazo, bet še ku reku nepagāja ne 2 meneši, ka esmu stāvoklī un brīziem sabēdājos, ka jau gadu plānotās kāzas vairs nebūs tādas kā izsapņotas kaut vai ar mēnešreizēm tieši kāzu dienā

edge_2012 08.06.12. 21:37 | Kāzu datums: 03.08.2012

Apsveicu -inese-! Bērniņš un kāzas- tik daudz pozitīvas emocijas :)
Man tā bija ar pirmo bērniņu, tiklīdz pārstāji dzert tabletes, paliku stāvoklī. Daktere teica, ka olnīcas sāk strādāt ar dubultu sparu un bieži šādās reizēs var tikt pie dvīnīšiem ;)

r
rutuxs 08.06.12. 21:53 | Kāzu datums: 20.02.1993

Tieši tabletes bija vainīgas. Bērnus es vairs negribēju, jo tie man jau bija (3). Tabletes nebiju lietojusi. Izsargājos citādi, bet ārste ieteica tabletes. Noticēju un še tev. Vēlāk dažādas problēmas dzirdēju arī no daudzām citām sievietēm, kuras bija spiestas mainīt kontracepcijas metodi.

mrs.Norman 08.06.12. 22:15 | Kāzu datums: 14.07.2012

Neviens sintetiskais hormons neko labu sieviesu organismam jau nu nenes, diemzel, ja ir jaizvelas starp gimenes planosanu un veselibu, vai ari jasaarste neaugliba vai jaregule cikls, vai jaaptur spontanais aborts, tad labak tas neka nekas! Bet vesalem sievietem labak ir izveleties savadaku kontracepcijas veidu. Man pasai tapat ka rutuxs ir looooti negativa pieredze ar hormonalo kontracepciju, konkreti ar Mirenu, tapec tagad zinu tik daudz par sintetiskajiem, bioidentiskajiem hormoniem, endokrinologiju un medikamentiem, ka pasai neticas ka kaut kas tads kadreiz dzive bus vajadzigs. Berni jau dzimst veseli, bet ar sintetiskajiem hormoniem, kurus molekulari ne vienmer var laboratoriski izveidot pilnigi identiskus, var pamatigi nojaukt cilveka dabigos endokrinos ciklus, kas organisma iet ka pulkstenis, kur viss sasaistits ka kedes reakcija. Tapec labak tajos ciklos neiejaukties, pietiek jau ar visam hormonus mimicejosam kimikalijam un partiku apkart, no kuriem musu sabiedriba pilnigi nav iespejams izvairities!