Kāzu plānošana
Sirds izkratīšanas kambarīt's
Senču gudrības vēsta ka Maijs nav tas labākais mēnesis kāzām...
Sveikas dāmas!
Pirms neilga laika nolēmām, ka beidzot vēlamies iestūrēt laulībā, nolēmām arī ka nevēlamies standartu (jūn, jūl, aug), bet gan Maijā, kad ārā skaists laiks un viss kļūst zaļš....
Pašlaik jau domājam rakstīt iesniegumu dzimsrakstu nodaļā, bet tad uzdūros šim rakstam:
http://www.kosmopulss.lv/lv/raksti-5747/open-news:15400
šajā rakstā nu ļoooti nelāgas lietas izteiktas par Maija mēnesi.. itkā jau tikai mīti un seņču gudrības, bet nu tomēr lika aizdomāties....
Zinam ka nevēlamies Jūnijā-Augustā, bet arī Aprīlis liekas par mazu, jo tikai Februāri plānoju pabeigt Maģistra grādu UK...
Ko jūs domājat par "senču gudrībām?"
Nu nezinu, es nevaru iedomàties kà tas viss var ietekmèt laulìbas dzìvi. Mùsu senchi varbùt kàdàs lietàs arì bija zinoshi, bet nu ja ticèt visam, tad jau vispàr jàdzìvo vienam bunkurà! Shogad ir garais gads, un pèc ticèjumiem garais gads atnes visu ljauno un arì precèties nedrìkst...
Nu ja un tad obligāti jāprecas pilnā mēnesī ,pāra datumos un pāra pulksteņos.Zinu daudzus pārus kas precējušies maijā un neko ,dzīvo jauki un mīļi.Ir daudz ticējumi ,bet laiki mainās un ticējumi un dzīve tāpat.Mēs arī aprecējāmioes maijā ,tāpat kā mana tēta brālis 26 maijā ,plkst.14.00.Viņi dzīvo saticģi un mīļi un ja mums būs lemts tad tāpat dzīvosim.Ja paši nemācēsim savu laulību nosargāt tad tā arī notiksies.
"sestdiena - neveiksme visā" :D Gribētos teikt, ka tad jau 90% Latvijas pāru ir neveiksme visā, tad redz kas visu ķibeļu pamatā - tas, ka visi precas 6dienā...
Oi, mums laikam nebūs lemts ilgs mūžs kopā, tas pats neveiksmīgs, jo precējāmies maijā, sestdienā, dilstošā mēnesī, nepāra datumā un nepāra laikā :D
Nu neticu visām šīm lietām, tās pat nav senču gudrības, vienkārši izdomājumi.
Katrs pats savas laimes kalējs un to, kā dzīvosiet un kāda vispār izvērtīsies laulība, ir tikai katra paša ziņā :)
nu protams, kā sevi katrs noskaņo, bet nu jau mūsdienās maijs ir kļuvis ļoti populārs mēnesis ;) un arī man ir paziņas, kas precējušies maija mēnesī nu jau varētu būt 22 gadus ;) nekāda vaina :)
ja pameklē, tad katram gadam, mēnesim un dienai var atrast visu ko, labāk izvēlietes sev īpašu dienu, kas arī paliks ar Jūsu īpašo pozitīvo auru arī turpmāk ;)
Nē, nu.... mūsu senči jau vispār dzīvoja meža vidū, brauca pajūgos, ara laukus ar zirgiem un vienīgā izklaide bija svētdienas baznīca un vērpjamais ratiņš... :)
Ja akli ticēt visam bijušajam, tālu netiks.
mums tas pats - arī maijs, sestdiena, nepāra datums un nepāra laiks :D
tad jau mūsu izredzes ir labākas:))))
mums vismaz pāra laiks bija:))) bet tā arī - maijs, sestdiena, nepāra datums:)))
ja visam ticēt, tad tālu tiešām nevar tikt
Ak šausmas. Tagad brīnos, kā pēc šitā raksta esmu ar vīru nodzīvojusi 21 gadu. Mums jau vajadzēja izšķirties kāzu naktī. Ja kāds vēl tam tic, tad man vairs ko teikt. Šito tumsonību.
jā, jā es ar jūsu pulciņā- jo precējāmies maijā, sestdienā, dilstošā mēnesī, nepāra datumā un nepāra laikā :D
kikucee - kā pats dzīvosi, tāda arī būs laulība, un ja nebūs mīlestības un saskaņas, tad laulību neglābs nekādi ticējumi.
Es neticu visām tām muļķībām... viss ir atkarīgs no paša ticības.
Es domāju, ka tās ir pilnīgas muļķības, vēl varētu astrologa viedoklī ieklausīties, piemēram, mūsu kāzu datums 28.jūlijs pēc mēness kalendāra nav tas labākais laiks, bet tomēr viss ir tik individuāli.
Nav ko lasīt tādus rakstus.
Maijs man liekas ir riktīgi forši, tad būs maijpuķītes, varēsi kāzu pušķi kā princesei Keitai izvēlēties, viss plauks un ziedēs, varbūt pat ar ziedošiem ķiršu zariem varēsi izdekorēt svinību vietu.
Mēs laulājāmies šogad 05. maijā 13 tos , un es pilnīgi nejūtos sliktāk,tieši otrādi es esmu laimīga.
Mēs paši veidojam savu likteni un nav jātic visām muļķībām, u
Lūk kas ir rakstīts raksta beigās , un domāju ka tas atspēko visu ;)
Nosauciet kāzu datumu, bet neaizmirstiet, ka to variet izdarīt jebkurā mēnesī – vislabākajā mēnesī priekš jūsu kāzām. Laimīgas laulības formula – savstarpēja mīlestība un harmonija intelektuālā, dvēseliskā un seksuālā sfērā. Par spīti visām astroloģiskām prognozēm, ticējumiem un parašām – veidojiet stipru un laimīgu ģimeni, kurai nebūs bail ne no kādām vētrām un sīkām ķildām. Debesīs vienmēr būs labs laiks jebkurā gadalaikā. Esiet laimīgi!!!!!!!!!
esmu saskārusies ar tādu pašu situāciju, vīrs pilnīgi neatbalsta precības maijā...zināju, ka negribu kāzas jūnijs-augusts, jo mēdz būt karsts uttt, žēl to puišu uzvalkos.... tāpēc mēs nolēmmā kāzas rīkot aprīlī pietam mums bija skaista diena, tagad pat smejas, ka aprīlī espot bijis labāks laiks nekā tagad jūnijā :) vēl esmu domājusi, ka skaistas kāzas var būt rudenī, septembris, pats oktobra sākums, kad lapas tik skaisti krāsojas un vēl ir tās pāris siltās atvasasras dienas :) varu noteikti ieteik šo laiku, galvenais lai tā diena ir īpaša jums :)
nu ja saak iedziljaaties senchu gudriibas , vispaar vai jeega preceeties / laulaaties ( taas beigaas vienalga nonaak pretrunaas ) , es arii laulaajos nepaara dienaa , nepaara datumaa , nekas nebija peec standartiem - lauliibas gredzenu neesaaju tikai izejot ar viiru vakarinjaas uz randinjiem ar vinju ... ( darbaa traucee) , jaa tulinj buus gads kopsh esmam laulaajushies , vai taapeec nelaimiigi , ka nebija paara diena , datums laiks ? nepavisam , man cilveeki no malas joprojaam jautaa vai esmu iemiileejusies , jaa savaa viiraa ..... joprojaam iemiileejusies un ar rozaa brilleem , bet tas jau gadiem ...
lauliibu veidosi TU un Tavs viirs , nevis senchu gudriibas un kaut kaadi priekshraksti - galvenais lai abi esat laimiigi , viens otru atbalstat , saprotat , sadzirdat un palutiniet :) , lai juus viens otram liekat starot :)
Paldies meitenes! tā jau mums arī itkā neinteresē ka kautgad seņči kautko runāja, bet diemžēl vecāki abiem ļooooti māņticīgi, un līdz ar to nu ļoti nelāgas lietas saka, viņi ir kategoriski pret un viss... Mēģinam tagad runāt un sarunāt, jo arī izdevīgāk sanāk, jo vasarā par viesu namiem ļoti bieži jāmaksā 2x vairāk..
Bet nu paldies par visiem komentāriem, mus arī ir vienalga ko saka citi, jo tā ir mūsu diena un dzīve! :)
Raksts ir diletantisks - absolūtas muļķības!
Tautasdziesmas tieši iesaka laulāties ceturtdienā, piemēram.
Es jau arī neticu tādām lietām, bet ja pēc tam jāklausās ka tā nav laba zīme, tad tas ir stulbi nedaudz.
Ja tas kādai ko palīdz - šis sakāmvārds ir cēlies no senajiem krievu ticējumiem un Latvijā aizķēries no Padomju savienības laikiem..
Tam sen jau uzmanību nepievērš pat paši slāvi.
Tā kā, ja vien Jūs neesat ar slavu saknēm - variet precēties droši - šīs senču `gudrības` uz Jums neattiecās.
Galu galā, neviena latviešu līgava taču nepārdzīvo, ka laulības dzīve sagrūs tikai tādēļ, ka kāzās nav `kaut kas vecs, kaut kas zils un angļu sīknauda kurpē`.
Par citiem ticējumiem:
- Jā, Senie latvieši kāzas sāka svinēt ceturtdienā un darīja to trīs dienas.
- Rakstā gan nav paskaidrots, ka katram reliģiskajam novirzienam ir savi laiki, kad netiek veikti zināmi baznīcas rituāli, arī laulības.
Piemēram, otrdienā, ceturtdienā un sestdienā nenotiek laulības tikai Pareizticīgo baznīcā. Uz katoļiem un luterāņiem tas īsti neattiecas.
Pirms satraukties par šādām lietām, droši pavērtējiet, no kādām tautām un kādēļ šie ticējumi ir cēlušies. Iespējams, uz Jums tie nemaz nav attiecināmi.
Veiksmi tām, kas kāzas plāno gada krāšņākajā un ziedošākajā mēnesi - maijā!
Tulpes, narcises, pieneņu pļavas, kāzu pastaiga ziedošā ābeļdārzā - ieelpojiet!!! Vai var būt vēl skaistāk?!