Kāzu plānošana
Citas tēmas
Kā nēsājat laulību gredzenu un saderināšanās gredzenu (JAUTĀJUMS DĀMĀM!!!) ?
Lauliibas gredzens tur kur jaabuut :) bet saderinaashanas uz garakaa pirksta:)))) jo izmeers bij bik pa lielu, kaa uzvilku taa negribeeju mainiit vietas :)
Modele , man tieši tas pats :)
Man arī šis aktuāls jautājums, jāsāk domāt ko un kā pēc kāzām.. :)
Šobrīd, ņemot vērā mūsu laul.gredzenu (nav tradicionālā stīpiņa), tad laulības - tur, kur jābūt. Saderināšanās gr. plānoju sākumā kopā ar laulības gr., bet tagad izskatās, ka uz otras (kreisās) rokas "zeltneša" likšu pēc kāzām :)
Pašlaik saderināšanās gredzens ir uz labās rokas zeltneša, bet pēc kāzām domājams nēsāšu uz kreisās rokas zeltneša, jo abi gredzeni man ir diezgan plati un uzvelkot abus kopā ar grūtībām varu pakustināt pirkstu.
Bet, ja mans saderināšanās gredzens būtu smalkāks, noteikti nēsātu abus uz labās rokas zeltneša.
es plaanoju nesat abus kopa uz zeltneša )
es plaanoju nesat abus kopa uz zeltneša )
Es domāju kāzu dienā pārcelt saderināšanas gredzenu uz kreisās rokas zeltnesi. Man uz viena pirksta nav ērti nesāt. Tālāk skatīšos, vai nesāšu uz abām rokām, vai nesāšu tikai laulības gredzenu, bet saderināšanas laiku pa laikam. Pēc manām domām laulības statuss jau ir uz pakāpienu augstāks, nekā saderināšanas, tāpēc laulības gredzenam priekšroka. Piemēram, skolas beigšanas diploms un augstskolas diploms - it kā abi ir svarīgi dokumenti, bet ja ir augstskolas papīrs, skolas dokumenti vairs nav tik aktuāli :D Bet šīs ir tīri manas domas.
Saakotneeji bija plaanots, ke neesaashu abus kopaa uz labaas rokas zeltnesha, bet tad jau redzees kaa buus eertaak. Saderinaashanaas gredzens arii shobriid paarceelies uz kreisaas rokas, jo uz labaas esot visu laiku paspruuk dezinfekcijas shkjidrums (straadaaju beernudaarzaa) zem gredzena un rodas pushumi aadaa.
Mans saderināšanās gredzens labāk "iedzīvojās" uz kreisās rokas zeltneša, tāpēc, kad būs laulības gredzens, nekādu problēmu - būs uz labās rokas. Arī tas, ka saderināšanās gredzens ir nestandarta - platāks ar ornamentu, nemaz kopā vienā pirksta nesaderētu! :)
Lai gan biju plānojusi, ka saderināšanās gredzenu atstāšu uz kreisās rokas zeltneša (kur tas šobrīd atrodas), un laulības gredzenu uz labās rokas zeltneša, pēc tam, kad saņēmām laulības gredzenus (+ vēl vajadzēja palielināt), secināju, ka uz kreisās rokas zeltneša tas der un izskatās kā uzliets. Turklāt man kreisās rokas zeltnesis ir mīļāks, nekā labās rokas zeltnesis. Vispār kreisā roka labāk patīk nekā labā. Tad nu pēc kāzām saderināšanās gredzenu pārlikšu uz labās rokas zeltneša, jo abi uz viena pirksta ne īpaši labi izskatās.
Saderināšanās gredzenu nēsāju uz labās rokas zeltneša, laulību gredzenu uz kreisās rokas zeltneša, jo saderināšanās gredzens labāk der uz labās rokas, laulības gredzens - uz kreisās.
Mans saderināšanās gredzens ir sudraba, jo topošais vīrs ņēma vērā ka labāk izvēlos sudrabu nevis zeltu. Saderināšanās gredzenu nēsāju uz kreisās rokas zeltneša, jo sava reljefa dēļ uz labās rokas tas nebija ērts. Laulības gredzeni ir zelta un to nesāšu uz labās rokas zeltneša un saderināšanās gredzenu ņemšu nost pavisam atšķirīgo materiālu dēļ. :)
Es abus nēsāšu uz labās rokas zeltneša - vispirms laulības gredzenu (tas simboliski - jo uz mūžu un to nekad nenoņem) un tad kā 2. - saderināšanās gredzenu.
Es nenesaju saderinasanas gredzenu. Lai ari krasu zona saderetos (sudrabs un baltais zelts), tomer sajuta bija, ka saderinassnas ir kaa pagajis posms un tagad valkaju tikai laulibas gredzenu.
Es nēsāšu kopā. Pirmo - laulības gredzenu, tad otro - saderināšanas. Saderināšanas gredzens man ir līgavaiņa ģimenes "relikvija", pirms manīm to nesāja topošā vīra vecmamma un tad mamma, kura diemžēl nesen nomira. Līdz ar to tā gredzena vērtība ir ļoti ļoti augsta. Un mēs plānojam to kādreiz uzdāvināt mūsu dēlam, kad viņš bildinās savu topošo sievu. :)) Saderināšanas gredzens man arī bija pa lielu, es to saspiežu pie juveliera.
Man arī saderināšanās gredzens mazliet par lielu! :) Bet juvilieris teica, ka labāk sašaurināt pavasarī/ vasarā, jo ziemā aukstuma dēļ pirksti ir mazāki un tikai siltajā periodā tad var redzēt īsti, kas un kā!
Es ikdienā nēsāju tikai laulības gredzenu. Pa retam uzlieku arī saderināšanās, bet tad uz kreisās rokas.