Kāzu plānošana
Citas tēmas
Bebis
Bijām plānojuši kāzas 2014.gada maijā. Taču uz maija sākumu pieteicās bebis. Šobrīd ir doma kāzas pārcelt uz 2014.gada augusta beigām/septembri. Gribam mazas, visticamāk vienas dienas kāzas ar pašiem tuvākajiem cilvēkiem. Vai kādai no jums ir pieredze, cik tas ir saorganizējams ar tik mazu bebuku?
mums bija līdzīga izvēle pirms kāda laika - saderinājāmies, noteicām kāzu datumu nākamgad un paliku stāvoklī - plānoti un gaidīti, vienkārši pārsteigta, ka tik ātri un uzreiz viss izdevās.
jā, arī man pirms tam bija 100% pārliecība, ka kāzām jabūt lielām un noteikti vasarā, taču līgavainis piedāvāja, vai nevajadzētu organizēties ātrāk. visu apdomāju, izdomāju, kā uztaisīt kāzas, kas man patiktu arī rudenī/ziemā un sākām plānošanu uz mums abiem ļoti īpaši datumu novembrī.
pēc 1,5 nedēļas svinēsim nelielas kāzas un ne mirkli nenožēloju:
pirmkārt, man ir principā ļoti svarīgi, lai bērniņš dzimst laulībā (ok, varbūt kādam tas šķiet vecmodīgs princips, bet mans viedoklis ir cits).
otrkārt, man ir svarīgi, lai mums visiem ir viens uzvārds.
treškārt, ja pati varu dzīvot nereģistrētā kopdzīvē, tad bērns tomēr ir cita atbildība - gribu, lai viņš ir arī tiesiski un likumiski pasargāts, ja nu - tfutfutfu - ar kādu no mums kas notiek.
ceturtkārt - tagad ejot cauri visiem organizatoriskiem jautājumiem, domāju - ja būtu jārīko viss vēlreiz, taisītu kāzas vēl mazākas, tikai ar lieciniekiem/vedējiem, jo galvenās lietas, kas ar kāzām saistās un ko no tām gaidām, nemaz nav tās, kas ietver tos pārējos viesus... :)
man liekas ka gan mazula gaidisanas laiks, gan laiks ar mazu zidainiti, gan kazu l;aiks ir loti ipasi un jauki - katrs ar savu skaistumu un tai pat laikā "sapi" - un manuprat tos labak kopa nejaukt - ta var pazaudet tikai skaistas emocijas - kur jums steigties - galu gala ir tik skaisti kad mazs bebits tipina pa prieksu ar rozu lapinu grozinu vai nes gredzenu spilvenitinu - nevis steiga, raudos bebitis un stress
Lai veicas! izbaudi gaidibu laiku un lai viss ir tiesi istaja bridi un laikā!
Paldies, meitenes, pieturesos laikam pie saviem planiem par "peec", jo ari negribas tagad stresot. Ja mazais bus nemierigs, parcelsim lielo dienu uz pavasari pec gada.
un jā piekrītu amorsita, par kolikām utt tieši tādēļ gaidījām kad meitiņa paaugsies un nebūs nekādu problēmu un abas vecmāmiņas lieliski tiks galā ar mazo jo paši ar vīru un vedējiem dosimies nelielā izbraukumā pēc banketa.
Mna arī bija līdzīga situācija...Precēties esot stāvoklī vai pagaidīt. Es nolēmu, ka nevēlos kāzas esot stāvoklī. Man vinekārši negribējās tie jezgu, stresu un ņemšanos esot ar punci. Protams varējām sarakstītioes bet tas nebija tas ko vēlos. Tāpēc nu mana kāzu dienu būs nākamā gada oktobrī, kad meitiņai jau bus 2 gadi. Bet nu protams katrs taisa pēc saviem ieskatiem...man arī noteicošais faktors bija tas ka es nevarēju ne ilgi stāvēt ne arī sēdēt ilgāk par 30 min.
Mums bija liidziiga situaacija...;) 2009. gada apriilii draugs mani bildinaaja, ureiz noleemamm, ka kaazas buus 2010.gada vasar, bet pieteicaas beerninjs gluzhi kaa tev bija gaidaams uz maija beigaam... bet man bija skaidrs, ka negribu kaazas peleekaa rudenii vai ziemaa un ar lielu punci pavasarii ne tik.. nu manas sapnju kaazas ar shiem faktoriem nesaliimeejaas...:D tad nu pie taa arii pietureejos un kaazas nosvineejaam 2010.gada septembra viduu... kazas bija lielas un 2 dienas... viss bija super, un neko nemainiitu shajaa zinjaa.. protams nepiecieshama aukle, kura mazo pieskatis, tur man paliidzeeja mana maasa un maasiica... un jaa pati piedevaam mazo baroju ar kruuti, pieninju pirmajai dienai biju atslaukusi un sagatavojusi kraajumus... ta, ka nekas neiespeejams tas nav... viss ir atkariigs no Taviem sapnjiem un taa kaadu savu kaazu dienu esi izteelojusies... Lai viss izdodaas un jauku gaidiishanas laiku!;)
bet cik noprotu, grutnieciba ir ar sarezhgjiijumiem..un tad parasti neiesaka ne lielu fizisku slodzi, ne uztraukumus...taadelj pakonsulteejies noteikti arii ar savu aarstu :)
nu tad tev kā reiz ir brīvs laiks saplānot kāzas. Ziemā viesu nami ir uz pusi lētāki nekā vasarā. Fotogrāfi ir daudz brīvāki un pieļauju, ka cenas arī runājamas. Fotografēšanos varat izdomāt kkur telpās nevis ārā. Kleitām šobrīd daudzos veikalos ir atlaides. Vārdu sakot - ideāls laiks priekš kāzām! Ja jums finanses atļauj, iesaku negaidīt. Man liekas, ka bez bērna uz rokām ir daudz vieglāk nosvinēt kāzas. Pēc tam ej tu sazin, kā bērniņš uzvedīsies... Visas kolikas, negulētās naktis, stresi. Vairs nekāda prieka no kāzām kā Īpašās dienas priekš jums ar topošo vīru!
Apdomājiet šo domu!
Mani arī mēģina pierunāt uz kāzām ap Ziemassvētku laiku. Tā kā mēs negribam lielas kāzas ar tradīcijām, iespējams, visu izdarīt pat paspētu. Man gan laikam viss vairāk atkarīgs no tā kā noritēs grūtniecība, jo šobrīd dzīvojos pa māju un uz darbu iet nedrīkstu.
Mana radiniece svinēja kāzas būtdama...ja nemaldos, 6 grūtniecības mēnesī (gaidot dvīņus). Tās bija viņas otrās kāzas,bet man šķiet, ka kāzas bija ļoti jauki saorganizētas. Viņai nebija balta bet dzidri zila kleita. It kā kāzas bija ar +/- tuvākajiem, bet tā pat ap saviem 40 cilvēkiem sanāca. Tika svinēts pirts zālē un pēc svinībām viesi devās mājās, savukārt jaunajam pārim un vecākiem, un vedējiem bija istabiņas pašā namā. Līgava izskatījās jo īpaši starojoša. Viņa arī pati teica, ka jutās lieliski.
Savukārt cits radinieks apprecējās, kad arī viņa līgava bija stāvoklī. Tas gan bija kādus 10 gadus atpakaļ, un es īsti neatceros, kurā mēnesī viņa varēja būt, taču neatceros, ka redzēju viņu ar punci. Kāzas- sarakstījās dzimtssarakstu nodaļā, mazliet pabraukāja ar vedējiem un devās uz vecāku mājām, kur notika nelielas svinības- klāts galds utml. Arī - vienas dienas svinības, turklāt pieļauju, ka atvieglot var svinēšana pazīstamā vietā (savas mājas, vecāku mājas?)
man bija līdzīga situācija pirms 4 gadiem. Bija variants - vai nu svinēt kāzas pēc bērniņa piedzimšanas, vai arī līdz. Izvēlējāmies otro variantu. Sanāca 3 mēnešu laikā noorganizēt kāzas. Viss sanāca ideāli. Kleitā ielīdu perfekti, kamēr vēl nebija puncis sācis augt. Neviens pat i nemanīja manu "interesanto stāvokli". Sanāca, ka kāzas bija manā 4.grūtniecības mēneša beigās. Jutos ideāli. Viss bija perfekti! Ne mirkli nenožēloju, ka sarosījāmies un pa fikso apprecējāmies. Galvenais atrast pareizos vedējus, pieslēgt palīgos visus radus un draugus, kas daudzas lietas izdarīt savā vietā. Kāzas mums bija pēc visām tradīcijām ļoti skaistas! :) Un mierīgi sirdi varējām gaidīt mazo tālāk.
Kāzās lūdzām lai dāvina naudiņu. No tās naudiņas nopirkām bērnam ratiņus, gultiņu u.c. lietiņas.