Kāzu plānošana
Kāzas Zemgalē
Kāzu izmaksas 2016
Sveikas, dāmas (un varbūt arī jaunskungi)!
Sāku plānot kāzas 2016. gada vasarai. Jau rezervēju viesu māju, ēdināšanu, apzināju fotogrāfus utt. Plāns galvā ir gatavs (izņemot kur Jelgavas rajonā aizvadīt ceremoniju! trakums!) un tāme tā teikt sastādīta.
Beigās skatos uz to summu un domāju - ak, vai...
Cik Jums aptuveni tas prieks izmaksās? :)
sveika!
es rēķinos uz 2000. mums nebūs viesu nams, bet būs dārgi gredzeni.
veicot aptauju draugu vidū... apmēram jārēķinās uz 2000 lidz 2500, ja viesu skaits ir līdz 30cilvēki.
Laikam man būs jāpārskata tas viss. man pagaidām sanāca 5000eiro. 40 cilvēki.
Un tas ir bez filmētāja, dāvanām visiem, vecākiem, ceļojuma, makeup, friziera utt.
Tur piekrītu, ka uz gredzeniem nav ko naudiņu žēlot, jo to kleitu uzvilksi 1x mūžā un tik pēc gadim foto redzēsi, bet gredzenu visu mūžu valkāsi, un katru dienu uz to skatīsies.
Mums sanāk ap 5000, redzēs vēl, par ko tas izvērtīsies. Viesi gan padaudz - ap 70. Cenšamies ietaupīt, kur tas ir saprātīgi, meklējam atlaides, sekojam līdzi cenām, kaut ko pasūtām internetā.
Ar ceremonijas vietu pagaidām arī nav līdz galam skaidrs.
Sveika, Susurs!
Prieks, ka aktīvi darbojies portālā un iesaisties Precos.lv Foruma pasaulē! :)
Šo jautājumu iesakam arī aplūkot portāla "Pieredzes" sadaļā, kur atrodama jaunlaulāto aptauja, lielākoties par visu, kas saistīts par un ap kāzām (aplūkojama šeit).
Šajā aptaujā arī ir jautājums par kopējām kāzu izmaksām (atrodams šeit), kas, cerams, tev sniegs plašāku ieskatu par summām, ar kādām jārēķinās, rīkojot kāzas.
Lai izdevusies nedēļas nogale un sals nekniebj vaigos!
Ance | Precos.lv
Susur - mums kāzas ap 70 cilvēki, ieskaitot bērnus un izmaksas būs uz 6000. Kopā ar visu, kleitu, apģērbu, dāvanām, rezervācijām utt.
Summa,ko iztērē par kāzām ir ļoti atkarīga no svinību vietas un ēdinātājiem. Ja ir vēlme rīkot super "krutu" pasākumu,kur par ēdināšanu ir 30 Eiro no cilvēka un viesu māja,kurā maksā ap 2400 eiro,protams,ka galu iznākumā būs iztērēts ap 5000, 7000 vai pat vairāk. Manas domas,lai mēs maksātu par diennakts ballīti tādu summu ir par traku. Mums ir žēl tādu naudu. Bet tas jau kā kuram. Un nekad nesapratīšu tos cilvēkus,kuri ņem kredītu,lai sarīkotu kāzas. Jā tā diena ir 1x mūžā,bet tas ir par traku. Mums kāzas būs vienkāršas. Ļauku variants. Svinību vieta 350 eiro ar visu lauku melno pirti. Nav gan labierīcību telpās. Ir sirsniņmajiņa 2GB. Ūdens ir virtuvē. Blakus ir upīte. Ēdinātāji - negribam aizrauties ar entajam karbonādēm un kotletēm. Vairāk iziet uz auksto galdu. Ap 10- 15 eiro no cilvēka. Plus paši samarinesim gaļu. Tik vajag cepēju. Fotogrāfs 300 eiro no rīta līdz vakaram. Ceremonija ap 200 eiro. Brīvdabas muzejā Usmas baznīcā. Kleita ap 150 eiro. Jo šuj pazīstams cilvēks. Alko ap 300 eiro. Viesiem dāvaniņas ap 70 eiro. Kopumā mums ir 50 viesi. Plus 9 bērni. Sanāk jau tāpat pāri 2000 eiro. Bet tas nav 5000.
Luciaa83, es tiešām nesaprotu, kur tā summa man sanāca tāda. Viesu māja salīdzinoši pa lēto Jelgavā, tas ir, 500 eiro. Nekur lētāk par 700eiro šeit neatrast. Es pat ceru, ka krēslu pārvalkus pa velti dabūšu, jo visur prasa ap 1,50eiro pa gabalu. Ja vajag kādus 50 krēslus, tad tā jau šķiet laupīšana gaišā dienas laikā. Ēdināšana 25eiro no cilvēka, jo tā dāma, kas klāj galdus ir fantastiska. Torte kādi 80 eiro, jo lētāk nav iespējams atrast.
Tiko atcerējos, ka to šašliku otrai dienai vajag! Ak, vai...
Un dāvaniņas viesiem... Vai tev jau ir kaut kas padomā, ko dāvināt?
Laikam jau liels pluss, ka kāzas notiek tālāk no Rīgas. Tur noteikti ir lētāk, un galvenais, ka 10x skaistāk.
Es arī, uzrakstot budžetu un ieraugot aptuveno gala summu biju šokā - vismaz 6000! un tas tikai provizoriski, gribējām tā mierīgi un pa lēto, bet nu izskatās, ka ja jau precamies, tad precamies ar vērienu.. viesi gan tik uz kādiem 60, ieskaitot bērnus! :)
Un kā ar muzkantiem un vakara vadītājiem?
Ļoti vēlējos redzēt Agri Bušu, bet vakar vakarā saņēmu apbēdinošu ziņu, ka šis datums ir aizņemts..
Par citiem vadītājiem ir diegzna pretrunīgas atsauksmes. Turklāt idēāli ir cilvēks-mūzika divi vienā
Domāju, ka, ja vien paziņas nav gan šuvēji, gan fotogrāfi, gan viesu namu īpašnieki, tad bez 5000 neiztikt. Mēs neko grandiozu neplānojam, bet uz pakalpojumu sniedzējiem arī īpaši nežmiedzamies.
Kāzas plānojam uz 50 cilvēkiem. Cenšamies ekonomēt, jo lielākās izmaksas tāpat aizies viesu mājai un ēdināšanai ( un alkoholam). Esam sarunājuši muzikantus pa 350 eur, viesu māja - 500 eur,fotogrāfs 300 eur. Gredzenus pasūtījām pie juviliera no mūsu zelta, tad tikai par darbu par abiem gredzeniem 140 eur. Toties kleita - 60 eur :) jau ilgi sekoju aliexpress, gadījās atlaide, noriskēju un ....vinnēju - kleita labas kavalitātes, pāršūt nevajag nekur, tikai akcentu uzlikt ( meistarošu jostu klāt). Ielūgumus, galda kartes meistarošu pati, pasākuma vadītāja nebūs, jo vedēji atraktīvi. Bet tāpat kopumā - savi 3000 eur sanāks.
Susur! Viesiem dāvināsim lavandas maisiņus. Viens maisiņš 1.40 Eiro. Vecākiem un vedējiem laimes pakavus. Takā man ir lauki,tad no veciem laikiem ir saglabājušies zirgu pakavi. Man ir pazīstama meitene,kura nodarbojas ar restaurāciju, tieši pakaviņiem. Vecākiem bija doma dāvināt kādu atpūtu kaut kur ārpus Rīgas,bet takā topošā vīra vecāki ir šķīrušies,tad izdomājām par labu pakaviņiem. Vakara vadītājs nebūs,jo atraktīvi vedēji. Par muzikantiem domājam,bet laikam ka nē,jo ir pazīstams dīdžejs. Mums nav krēsli,bet gan soli. Kā jau lauku kāzās. Krēslu pārvalki un bantes mums atkrīt.
Mēs sam plānojuši ap 6000-7000 eiro!
Viesi aptuveni 60, viesu nams un ēdināšana - aptuveni 3000tk., fotogrāfs-300 eiro, vakara vadītāja - 350 eiro, mūziķi - 450 eiro! Gredzeni mums jau ir, bet tos gribas uzlabot pie paziņas, kura ir rotkale, redzēs, cik viņa varētu paprasīt! Viss pārējais, kas nu paliek pāri - dāvaniņas un daži sīkumi. ā, vēl jau dekorēšana viesu namā, bet to viņi dara paši, tad nu cerams, ka vairāk par 200 eiro nenoplēsīs. Kāzu kleita un vīra uzvalks netiek skaitīts klāt!
Es domāju, ka tā summa gribot negribot sanāk uz 5000eiro kā minimums, ja ņem to, ko parasti cilvēki ņem kāzās - viesu māja, mūzika, ēdināšana, torte, fotogrāfs, video operators, vakara vadītājs, kleitas, gredzeni utt.
Vienīgais kā var ietaupīt ir, ja kādu pakalpojumu izmanto caur paziņām, piemēram, man būs divi fotogrāfi. Viens pa velti, otrs par tik simbolisku cenu, jo vienkārši pazīstams. Uzskatu to kā dāvanu, jo parasti footgrāfi ņem vismaz 300 eiro kā minimums.
Atliek tikai jautājums par gredzeniem (dzirdēju, kā sudraba namā ir ļoti pievilcīgas cenas). Un kleita!!!!
Es neticu, ka pa 150 eiro var atrast kvalitatīvu kleitu, kas neizskatās, kā lupatas gabals, kas atkarājas visās malās un nespīd (kaut gan ir pāris laimīgās, kam tas izdodas!). Internetā sūtīt negribu. Un pa 700 eiro nepirkšu kleitu pāris stundām...Tur tak gandrīz sanāk ceļojums!
Beigās tomēr atradu šādu lapu http://www.diydress.co.uk
Kas man šeit patikās ... TĀ NAV ĶĪNIEŠU, BET GAN ANGĻU! Tādad sūtīšana ir ātra, un tā ir Eiropa, tātad tiešām nevajadzētu būt problēmām ar komunikāciju un preces atgriešanu. Lasīju komentārus - visas līgavas esot sajūsmā. Kvalitāte laba, tieši kā foto. Pluss! Ja piemaksā tur kaut kadus eiro, viņi to kleitu uzšuj nevis pēc standarta izmēra, bet tieši pēc tavējiem!!
Es domāju, ka es varētu riskēt pasūtīt kaut kad pavasarī... nu tā lai paliek gana daudz laika, lai varu izskriet veikalus Rīgā un iegādāties tur citu kleitu.
Sveikas!
Mums plānojas ap 60 viesiem un izmaksās ļoti ceru iekļauties 7000.00Eur. Sākumā bija plānoti 100 viesi, bet kad sākām izvēlēties starp kāzām ar daudziem "puspazīstamiem" radiem un ceļojumu, tad sapratām, ka aicināsim tiešām pašus tuvākos draugus un radus, toties pēc tam aizbrauksim atpūsties! :)
Viesu nams 1000.00; ēdināšana ap 1800.00; dzērieni ap 1000.00; fotogrāfs 450,-; dj 450,- vakara vadītājs 400,-; kleita 650,-. Tās ir izmaksas, kas zināmas. Bet nu vēl jau dekorācijas, kūka, vīra un dēla uzvalki, meikaps+mati, ceremonija, kurpes, ielūgumi un vēl visādi "sīkumi", kuri savāksies.. Bet nu uzdevums ir iekļauties tajos 7000.- :D
Sveikas!
Vai ir ieteikumi labai, bet ekonomiskai mūzikai ?Gribētos DJ ar mūsdienīgu un labu gaumi.Ideālā variantā grupiņu, kurā kāds no dalībniekiem spēj būt arī DJ. Redzu,ka nemāku plānot, man uz 50 cilvēkiem aptuveni rēķinot, iznāk ap 10000....., bet protams gribētos arī iekļautis 5000-8000.
Ēdināšāna Krimuldas Ilzē vien pāri 2000, viesu nams ap 1600.
Sveikas!
Mūsu paredzētās izmaksas uz 75 viesiem ir ap 6000eur.
Viesu nama īre + guļvietas 950eur
Ēdināšana 20eur par personu 1500eur
Mūzika 350eur
Fotogrāfs 400eur
Vīra uzvalks un viss pārējais 200eur
Kleita un viss pārējais 400eur
Daudz kas vēl nav skaidrs, kopējās izmaksas varēs summēt tikai pēc kāzām. :)
Protams, beigās sanāk neplānotās izmaksas. Var nebūt sākumā daudz, bet pa 20 eiro vien un beigās jau savācas pietiekoši daudz :)
Piemēram, tiko atskāru, ka pēc ceremonijas šampanieša dzeršana un uzkodas paredzētas brīvā dabā, līdz ar to mums vajag vismaz 30 šampanieša glāzes, kas ir jāiegādājas.
Kleitu iegādājos pavisam nesen, un tās izmaksas stipri pārsniedza to, ko biju plānojusi. Bet, kad uzvilku skaisto kleitu, nespēju vairs paskatīties uz neko citu. Sapratu, ka nespēšu nopirkt kaut ko tādu, kas man nepatīk īsti līdz galam un ir lētāks :(
@susurs - kāpēc ir jāiegādājas glāzes, ja tās var izīrēt? :) Gemoss, arkolat, astro noma... Būs krietni lētāk. Lai gan Gemosā var arī iegādāties super smukas un labas vienreizējās šampanieša glāzes.
+ kur pēc tam liks 30+ šampanieša glāzes?
susurs
Pilnīgi piekrītu noturi par glāžu nomu no Gemosa vai Arkolat, ja vēlies stikla glāzes! Tas Tev izmaksās kādus 0,20-0.40Eur par glāzi.
Un tāpat piekrītu par vienreizējām glāzēm - tagad tās tiešām var nopirkt glītas un brīvā dabā tas pat ir labāk, manuprāt ;)