Kāzu plānošana
Kāzas Kurzemē
Liepājniecēm!
Vai šeit vēl apgrozās līgaviņas no Liepājas,varbūt varam pačalot,kas jau izdarīts,kas jādara,ieteikt viens otrai kaut ko,kā nekā kopā jautrāk!
Pašai kāzas plānojas 29.augustā.Viesu māja aizrunāta,ar saimniecēm arī tūlīt viss būs sarunāts.Muzikantus arī jau var teikt esam atraduši,tikai vēl viss kārtīgi jāizrunā un tas pašlaik būtu viss,kas sarunāts.Cītīgi meklēju fotogrāfu,make-up+frizierīti par saprātīgām naudiņām,jo precēties tad gribas,bet budžets ir tāds kāds tas ir!
Kā jums sokas?
Es piesakos!
Kaazas 9. juulijaa, visas organizatoriskaas lietas pa lielam sadariitas, nav vieniigi friziera un florista. Make up buus Iveta Ruiceena. Esi skatiijusies Valtera Pelna bildes?
Kurā vietā svinēsiet?Jūs malači ka viss jau daudz maz padarīts,izdomāts,mēs tik nedēļu atpakaļ izdomājām ka šogad vajag beidzot!
Es make-up skatījos uz Ilzi Kesus,kaut kā simpatizē un cik sapratu tad arī frizūras viņa taisa,būtu jau labi 2in1,cik Tev tas prieks izmaksā?Vai taisīsi izmēģinājuma make up?
Kā ar kleitu,esi atradusi,jo man šķiet ka tā ir neiespējamā misija,vismaz šeit Liepājā?
Es saaku pamazaam chubinaaties jau peec bildinaajuma sanjemshanas 2012.g. ziemassveetkos un taa pa iistam shepteet pagaajushovasar! :))) bet mums ir garsh un sarezjgjiits pasaakums - pashas kaazas veel taa, bet 70% viesu brauc no citaam valstiim liidz ar to ir daudz visaadu bonusa pasaakumu pirms un peec kaazaam, kas jaaorganizee. Turklaat es pati dziivoju Norveegjijaa un mums nav vedeeju ar organizatoriskiem pienaakumiem - vinjiem tikai pavisam mazi darbinji buus jaapadara.
Bet florists ir sarunaats - no Piinijas. Cena veel nav zinaama, bet nekaads kosmoss nebuushot. Savu kleitu pirku internetveikalaa, jo manaa miestaa arii tikai 1 kaazu salons, kursh tiek atveerts, tad ja piezvani un sarunaa randinju. Kleitaam silti iesaku skatiities sheit https://www.etsy.com/no-en/browse/weddings/dresses?h=ede4024a&lid=153576419&ref=cat_subcat_tile_0
Es tikko paskatiiju Ilzi Kesus FB un dikti forshi! Saaku domaat varbuut, ka varbuut jaapaarmetaas pie vinjas un lai Iveta labaak grimme manu mammu... Jaapaskataas kaa labaak. Es noteikti gribu taisiit izmeegjinaajumu, make up ne tik ljoti cik matiem, jo neesmu veel iistiizleemusi kaa labaak taisiit. Es iisti neatceros cik pie Ivetas tasaksaaja, bet, shkjiet, bija 15 par kaazu dienu un 7 par izmeegjinaajumu (vecajaa naudaa).
Es jau arī īpaši uz vedējiem neko neuzkraušu,jo viņi vairāk būs kā liecinieki,pārsvarā darīšu pati,man galvenais lai tajā dienā mums apkārt viss ir skaisti,bet tās izdarības man nav tik svarīgas.
Es jau arī te pa visādiem saitiem meklēju kleitu,lasīju visādas atsauksmes,bet kaut kā visu laiku raustos sūtīt.A tas ETSY ir drošs,tev atnāca tāda kleita kā fotogrāfijā?
Es jau arī kad sāku meklēt make up,tad pirmo atradu viņu un ļoti iepatikās,cik mājas lapā skatijos,tad maksā 15euro,es viņai uzrakstiju,redzēs ko atrakstīs.
Pa to fotogrāfu-es skatījos arī uz Valteru Pelnu,bet mums budžets ir tāds kāds ir,biju domājusi līdz 200euro kādu atrast,mums jau tā pāris lietas jau iet pāri budžetam(žēl ka viņš nav bezizmēru:))Bet nu bildes gribās jau smukas,kā nekā uz mūžu viņas paliks,tāpat arī gredzenus gribas vislabākos!Jums būs Pelns fotogrāfs?
Par etsy - etsy ir "tirgus placis", kur savus razjojumus un atradumus (antikvaaraas lietas utt.) tirgo maajrazjotaaji un mazie uznjeemeeji. Kleitu es pirku citur, bet es esmu peedeejo 2 gadu laikaa pirkusi tur daudz lietu, saakot no t-krekliem sev un misteram un beidzot ar ar rokaam gatavotaam smarzjaam. Kvalitaate visam ir bijusi super! Visas vedeeju/vecaaku daavanas peerku tur. Es arii prieksh sevis skatiijos uz vairaakaam kleitaam un daudzos veikalos ir 100tiem atsauksmju. Es uzskatu, ka kleita no etsy ir droshaaks variants nekaa no ebay "kjiinieshiem" vai no netveikaliem, kur tirgo pakaljdarinaajumus ar dizaineru bildeem. Daudzos gadiijumos tas, kas ir etsy, ir mazs gjimenes uznjeemums, kas arii shuj peec vislabaakaas sirdsapzinas.
Par Valteru - kaazaam mees esam sarunaajushi citu fotograafu - Agnetu Joneli, bet pie Valtera bijaam uz " smukumbilzju" fotoesiju pagaajushovasar. Super attieksme, ljoti patika kaa vinsh straadaa! :)
Jā Valters prasa nedaudz vairāk nekā sākumā bijām plānojuši,bet redzēs varbūt kaut kur ieekonomēsim,a to jau muzikanti mums izmaksā 2x vairāk,mūsu budžets sāk pārkāpt robežas un tas ir tikai sākums,kas būs tālāk?
Kleitas,jo vairāk skatos,jo vairāk nesaprotu kādu gribu,laikam nekad nenopirkšu!
Mums pasākums 22. augusta. Viesu māja sarunata, ēdinataji sarunāti, fotogrāfs ir, ar mācītaju viss sarunats. Vel no lielajiem darbiem palikuši muzikanti un ielūgumi. Ielūgumus ir doma sūtīt gatavus, bet iekšā visu rakstīt ar roku, darbs liels, bet kaut ka mīļāk liekas. Kleitu ar vēl nēeesmu atradusi, modeli apmēram zinu, bet tagad te palasot, saprotu, ka no ebay laikam nevajag sūtīt. Varbūt kada var ieteikt labu šuvēju?
Es arii buutu prieciiga par labu shuveeju, man shis un tas kleitai jaaieshuj un jaatshuj. Ja bail pasuutiit kleitu ebay, paskaties te - https://www.etsy.com/no-en/listing/178688359/beach-wedding-dress-cap-sleeves-lace?ref=favs_view_11
Visas kleitas pashu shuutas un noteikti arii uzshuutu tev kaadu tev gribas :)
Kuraa vietaa svineesiet?
Oi,man arī ar kleitu grūti iet.Vakar biju kāzu salonā uz Fr.Brīvzemnieka ielu.Uz vietas kleitas maz,bet ir iespēja šūt,kādu vien sirds vēlas.Jāaiziet vēl būs paskatīties uz Lielās iielas,ja vēl tur tāds ir.Es jau arī gribēju sūtīt no neta,bet izpētiju visu internetu un palika bailīgi,a ja nu nepiestāv.Pie šuvējas vēl var viskaut ko izlabot,pielikt,atņemt.Vai nu pēdējais variants ir braukt uz Lietuvu,bet tas tāds galējais variants.
Beidzot arī fotogrāfs atrasts,uzvalks noskatīts.Viesu nams ir,vienīgi ēdinātāji kaut ko vilcinās,jo vajadzēja jau pagaišo nedēļu mums satikties,bet vēl nav zvanījuši,laikam būs pašiem jāzvana atkal,sāk mākt šaubas,vai tikai nemeklēt citus,ja jau sākumā šitā,kas tad būs pēc tam???
Uz Lielaas ielas veikals, shkjiet, veel ir, bet tur ieprieksh jaazvana un jaasarunaa randinssh, jo daama tur visu dienu neseezj - ierodas peec pieprasiijuma. Kaadu fotograafu sarunaajaat? Kur juus svineesiet un kas juus baros?
Nu ja gribat iet uz kāzām plika, tad droši var piedzimsarakstu nodaļas šuvejas griezties. Arī biju domājusi tur šūt, bet kad vajadzēja iet uzlaikošanu, nav uz vietas un pati arī nepaziņo. Tu tāds mulķis aizskrien pa darba vidu, a viņai redz bērni mājās. Šuju Kuldīgā savu kleitu. Šuvēja vsk mosntrs labā nozīmē. Jau pirmajā laikošanā viss ir perfekti. Būs otrā laikošana un domāju, ka varēšu jau ņemt ārā kleitu. Ja vajag, varu padalīties ar kontaktiem privāti.
Tāds joks ar ēdinātājiem :) Biju pasūtījusi ēdinātājus no klajamgaldus.lv, it kā viss apmierināja, bet kad tāmi ieraudzīja mana laba paziņa, kas latgales pusē ņemas ar viesu mājām un visu ko tās nodrošina, viņa saķēra galvu, ka mēs esot traki. Par ēdināšanu nav iebildumu, bet trauku īre esot nenormāla. Viņa man iedeva majaslapu arkolat.lv, kur traukus nopirkt (nevis īrēt) ir uz pusi lētāk!!!
Tād pārsteigums :)
Protams tierm atteicu un atradām saimnieci, kas visu gatavos un apkalpos ciemiņus un nakammēnes braucam pirkt traukus :)
Divi ieguvumi - ietaupam nedaudz buģetu un tikšu pie jauniem (daudz) traukiem :)
Tāds joks ar ēdinātājiem :) Biju pasūtījusi ēdinātājus no klajamgaldus.lv, it kā viss apmierināja, bet kad tāmi ieraudzīja mana laba paziņa, kas latgales pusē ņemas ar viesu mājām un visu ko tās nodrošina, viņa saķēra galvu, ka mēs esot traki. Par ēdināšanu nav iebildumu, bet trauku īre esot nenormāla. Viņa man iedeva majaslapu arkolat.lv, kur traukus nopirkt (nevis īrēt) ir uz pusi lētāk!!!
Tād pārsteigums :)
Protams tierm atteicu un atradām saimnieci, kas visu gatavos un apkalpos ciemiņus un nakammēnes braucam pirkt traukus :)
Divi ieguvumi - ietaupam nedaudz buģetu un tikšu pie jauniem (daudz) traukiem :)
Tā dāmīte uz zvaniem neatbild(netā tikai parasto nummuru atradu),jāaiziet paskatīties,varbūt uz durvīm kāds mobīlā nummurs.
A Liepājā ir vēl kāds kāzu salons,vai tas ir viss?
Fotogrāfi sarunājām Ievu Lūku,jo gribās no ģērbšanās un ar sievieti kaut kā omulīgāk būs,pie tam cena samērā pieņemama.
Svinēsimies mēs viesu mājā"Janči",tā kā mums īpaši daudz viesu nebūs,tad plašums tur būs liels,varēs izdancoties;) Ēdinātāju pašlaik mums ir saimniece sarunāta,bet kā jau teicu viņa bija solijusi mums jau pagājušo nedēļu zvanīt,bet nekā.Šodien jāzvana un jāprasa būs,a to tā var novilcināties,ka beigās bez ēdamā paliksim!
Nu šūt es uz Lielās ielas netaisījos,vienkārši gribās kādu kleitu gatavu jau arī uzmērīt,jo itkā jau man prātā ir mana sapņu kleita,bet vai reāli viņa man piestāvēs,vot tas ir jautājums???Biju domājusi ka tur būs lielāka izvēle,jo kā jau teicu uz Brīvzemnieku ielas īpaša izvēle nav,jo pārsvarā viņa šuj,ko arī izmantošu,ja neko gatavu neatradīšu.
Cik Tev par darbu prasa Kuldīgas šuvēja,jo cik Liepājā ar divām šuvējām runāju,tad manas kleitas darbs 150€.Ja vēl audums kādi 150€,tad jau labāk gatavu kaut kur,mazāk kreņķu un tiešām zini ka piestāv!
Bet tā kā Liepājā,var teikt,vispār nav izvēļu iespējas,nākas šūt un cerēt ka piestāvēs!
Es pirms kazam ari biju uzlaikot kleitas Brivzemnieka ielaa... Mans apmeklejums beidzas, kad draudzene, kas man bija lidzi nospieda prusaku... Tas gan bija pirms diviem gadiem un tur varbut viss ir mainijies, bet attiecigi ta bija mana pirma un pedeja kleitu laikosanas reize. Kleitu uzsuvu pie Ingas Ezergales.
Fotografs gan man bija Edgars Pohevics. Joprojam domaju, ka viens no labakajiem lemumiem visaa kazu planosanaa.
No Liepajas gan man vairs nekas iesakams nav... Pat dokumentus braucam kartot uz Kuldigu, jo vieniga diena, kad mes abi bijam brivi un varejam aiziet bija pirmdiena, bet Liepajaa pirmdienas mirstigiem cilvekiem ciet, bet kaa mes smejamies - pienem tikai mironus (t.i. noforme tikai mirsanas apliecibas laikam, vai kaut kaa taa) :D
aa, jaa, toties afterparty bija Fonteinaa - izdevas sarunat, ka musu lidzi panemto grupu i izmitinas, i paedinas un mums un musu viesiem rezerveja visu balkonu!! :)
Nja,tur jau tā lieta,ka izbraukāt uz Talsiem diez vai varēšu.
Tā jau biju apmulsusi,bet tagad jūs vēl vairāk man prātu sajaucāt,laikam nāksies plikai iet uz kāzām;)
Edgars ir riktiigs briinums, jaapiekriit! :) Mums no Liepaajas ir kuuka un nashkji saldumu galdam - no Boulangerie, viesu daavaninjas - Art Soapworks, peec zaksa shampis - kafejniica Darbniica. Viesu nams un attieciigi eedinaataaji ir no Aizputes puses.
Lidoflife - vienmeer jau var ielekt autobusaa/mashiinaa un aizbraukt liidz Riigai pameeriit un varbuut arii pie viena nopirkt :) bet piekriitu, ka Liepaajaa gruuti atrast dreebes, mana mamma jau matus pleesh un arii taisaas suutiit savu kleitu kaadaa netveikalaa :)
Ja vēl kādai problēmas ar mašinu, varu piedāvāt tumši zilu kabrioletu:)