FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu apraksti un bildes

Maija + Thomas. 09.07.14

Spicausis 16.08.14. 21:10 | Kāzu datums: 09.07.2014

Mūsu kāzu diena bija patiesi brīnišķīga, viegla un gaisīga. Mūsu ieceres palīdzēja realizēt talantīgi un ārkārtīgi jauki cilvēki:
Līgavas gatavošanās: Viesnīca "Fontaine Hotel"
Līgavas make-up un mati: Ilze Kesus
Fotogrāfija: Agneta Jonele
Floristika: ziedu salons "Pīnija"
Ceremonija: Liepājas muzejs
Pirmais tosts: kafejnīca "darbnīca"
Viesu nams: "Kurzemes Pērle"
Ēdināšana: kafejnīca "Kāpenieki"
Kāzu torte un citi našķi: franču kafejnīca "Boulangerie" un "Ze Donats"
Dzērieni: Valmiermuižas alus un Mr. Plūmes sidrs
Mūzika: Dabasu Durovys
Mičošana: Alsungas Suitu sievas
Dienas koordinatore, dekoratore un labais gars: Inga Bērziņa

17 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Spicausis 16.08.14. 21:22 | Kāzu datums: 09.07.2014

Kāzu dienā modāmies kopā, viesnīcā Fontaine Hotel Liepājā. Kopā mierīgi pabrokastojām un paspējām vēl izbaudīt laisku rīta cēlienu pirms 9.00 ieradās brīnišķīgā Ilze, lai mani sapostu un Tomass devās pie vedējtēva uz mājām ģērbties un gatavoties. Matu pīšana un gatavošanās ritēja ļoti mierīgā gaisotnē, viesnīca bija gandrīz tukša un personāls ļoti atsaucīgs. Šampanietis gan nedzērās tik raiti kā biju plānojusi. Kad biju jau gandrīz gatava, piezagās arī nervozums - kleita jau mugurā, līgavainis gaida viesīcas pagalmā, bet man vēl solījumi nav pārrakstīti smukajā grāmatiņā... Tā nu trīcošām rokām rakstīju un klausījos kā līgavainis ar abiem vedējtēviem lejā pagalmā tādi drusku straukušies soļo apkārt. Tomasam tajā rītā bija piemeties lielais uztraukums - kā pats teica, tas no nekā nedarīšanas, jo apģērbties un sadekorēt mašīnu viņiem bija prasījis vien 15 minūtes.

Spicausis 16.08.14. 21:28 | Kāzu datums: 09.07.2014

Viss satraukums pazuda kā nebijis mirklī kad jau ar acs kaktiņu viens otru ieraudzījām. Satikāmies viesnīcas pagalmā. Turpat arī mazliet pafotografējāmies, tāpat arī izmetām nelielu riņķīti pa apkārtējām ieliņām un tad sēdāmies mašīnās un braucām uz muzeju.

Spicausis 16.08.14. 21:36 | Kāzu datums: 09.07.2014

Tā kā mums precoties vissvarīgāk šķita tas, ka mēs viens otram dodam personisku, pašu rakstītu solījumu un dzimtsarakstu nodaļa šādu ieceri pagalam neatbalstīja, tad mēs nolēmām sarīkot ceremoniju sev paši. Liepājas muzejs mums laipni atļāva izmantot savas telpas un mēs divatā, bez liecinieku klātbūtnes teicām viens otram "jā", apsolījām viens otram mīlēt un būt līdzās un apmainījāmies gredzeniem. Vēlāk izrādījās, ka Agneta bija paspējusi šo un to caur durvju stiklu nofotografēt :) Pēc tam lēnā garā apgājām riņķi ap muzeju, kurš ir ārkārtīgi jauka vieta un fons brīnišķīgām bildēm.

Spicausis 16.08.14. 21:46 | Kāzu datums: 09.07.2014

Pulksten 14.00 mums bija sarunāts "randiņš ar valsti” dzimtsarakstu nodaļā. Jau ieejot iekšā mūs sagaidīja dāma, kas mūs, delegāciju 6 cilvēku sastāvā, sakārtoja īpašā secībā, lai... ietu uz "līgavas istabu" pagaidīt :))) Pēc aptuveni 15 minūšu gaidīšanas mūs beidzot aicināja zālē un pretēji visiem mūsu lūgumiem, ceremonija tika sākta ar dzejoli. Tomēr viņiem par labu jāsaka, ka viss bija īsi un konkrēti, bez pārāk daudzām liriskām atkāpēm un pēc 5 minūtēm, mēs bijām vīrs un sieva arī valsts priekšā. No zāles mēs izgājām skanot šim te - https://m.youtube.com/watch?v=-bTpp8PQSog Nezinu vai un cik daudz līgavu viņiem dzimtsarakstu nodaļā ir bijis, kas visu ceremonijas laiku nevar beigt smieties :)

Spicausis 16.08.14. 21:50 | Kāzu datums: 09.07.2014

Pēc zaksa apmeklējuma pārgājām pāri ielai uz kafejnīcu "darbnīca", kur saskandinājām par savu civilstāvokļa maiņu un ieturējāmies. Lielisks alus, ļoti garšīgs ēdiens un brīnišķīga atmosfēra.

Spicausis 16.08.14. 21:57 | Kāzu datums: 09.07.2014

Kāzu dienas detalizētajā plānā, kurš bija gatavs līdz sīkumam jau vismaz 2 mēnešus pirms kāzām, bija viens "caurums" - zinājām, ka gribēsim un būs laiks pēc "darbnīcas" vēl kaut kur aizbraukt, bet īsti nevarējām izlemt kur. Tā nu nolēmām šo vietu atstāt brīvu spontānam lēmumam. Mans vedējtēvs ierosināja doties uz kanāla galu, pie bākas un zvejas kuģiem. Šampanietis bija mašīnā dikti sasilis, bet tā ļoti jau tas nevienu netraucēja. Katram pa malciņam un varējām doties uz svinību vietu satikt savus mīļos un tuvos, kas mūs jau tur gaidīja.

Spicausis 16.08.14. 22:11 | Kāzu datums: 09.07.2014

Mūsu ģimene un draugi, kas bija braukuši gan no tuvām, gan tālām vietām, lai svinētu kopā ar mums, mūs jau gaidīja Kurzemes Pērles terasē. Mums tika gan konfetti lietus, gan pārsteidzoši daudz puķu, bučas un dāvanas. Pēc apsveikšanās un apsveicināšanās mes bijām paredzējuši "kokteiļstundu" - uz terases mūziķi spēlēja ģitāru un saksofonu, visiem bija iespēja papļāpāt un našķēties ar sidru, augļiem un uzkodām. Daudz jauku atkalsatikšanos un jaunu iepazīšanos. Bijām paredzējuši foto stūri, taču nesanāca pielikt fona aizkarus, tomēr defekts izvērtās par brīnišķīgu efektu - fotostūrīša aksesuāri tika valkāti un mērīti visu laiku un bija varens "ledlauzis", lai viesi savā starpā iepazītos un arī bildēs izskatās brīnišķīgi.

Spicausis 16.08.14. 22:26 | Kāzu datums: 09.07.2014

Visu kāzu plānošanas procesu, viena no lietām ar ko es aizrāvos visvairāk bija dekorēšana. Es savācu diezgan prāvu kolekciju ar dažādām vāzītēm un svečturīšiem un ļoti daudzus sīkumiņus darināju pati, tapēc tas kā paviljons izskatīsies izdekorēts, man bija dikti svarīgi. Inga bija izdarījusi brīnišķīgu darbu - ziedi, izkārtojums, attieksme pret detaļām... Viss bija brīnišķīgi skaisti un pat labāk nekā "manā galvā". Gandrīz visi sudraba zvēri pēc kāzām tika adoptēti, mūsmājās ir palikuši vien 4 dinozauri. Sudraba zvēri bija arī vienīgā lieta, kas kāzu nakts laikā tika nozagti - zadzēji gan bija plānojuši taisīt nākamā rīta safari pa apkārti ar dinozauru u.c. zvēriņu meklēšanu, bet beigās tomēr apžēlojās un zvērus paslēpa lapenē.

Spicausis 16.08.14. 22:30 | Kāzu datums: 09.07.2014

Re, zvēri!

Spicausis 16.08.14. 22:43 | Kāzu datums: 09.07.2014

Kokteiļstundas laikā uztaisījām arī pāris kopbildes un pozētās grupu bildes. Tam bijām paredzējuši diezgan daudz laika, bet iznāca žiglāk kā plānots un labi ka tā, jo stāvēt plāniņa vidū un pēc komandas smaidīt, mums abiem bija kā zobu sāpes.
Mans dēls pirmskāzu ģimenes vakariņās bija dabūjis dāvanā kabatas pulksteni un visu ballītes laiku staigaja apkart, skatījās pulkstenī un uzmanīja, lai viss notiek laikā un pēc plāna. Tad nu bija: "bet mammu, mēs jau pusstundu kavējam vakariņu sākumu..." :))) Pie galda visus aicinājām paši, pirmo ēdienu servēja pie galda (zupiņa), otrais bija bufetes veidā un katrs galds rindas kārtībā gāja apkalpoties. Katrā ziņā ne rindu, ne sastrēgumu. Vakariņu laikā tika teiktas 3 runas - vispirms mans brīnišķīgais vīrs teica ļoti aizkustinošu runu (kuras laikā vairāki viesi apraudājās, savukārt man dikti gribējās viņu bučot), tad līgavaiņa tēvs un visbeidzot līgavaiņa vedējs. Vairāk kā nepieciešams gan pie galda nesēdējām, jo paviljonā spīdēja vakara saule un bija diezgan karsti. Deserts uz terases bija tieši laikā, jo silto ēdot viesi ik pēc 5 minūtēm sūdzējās, ka viss ir briesmīgi rūgts :)

Spicausis 16.08.14. 23:00 | Kāzu datums: 09.07.2014

Deserta galdam bijām pasūtījuši deserta mini porcijas no saviem ēdinātājiem. Tas aizgāja uz urrā, īpaši panna cotta. Tāpat arī saldumu galds ar eklēriem, makrūnien un donatiem. Čaļiem (un dažām dāmām) ļoti patika, ka var paniekoties ar cigāriem.
Mēs savai fotogrāfei palūdzām, lai viņa taisa smukbildes ne tikai ar mums, bet arī ar citiem pāriem un tā kā viņai līdzi bija arī asistents, tad pie smukām bildēm tika visi pāri, kas to vēlējās.

Spicausis 16.08.14. 23:13 | Kāzu datums: 09.07.2014

Ap pusvienpadsmitiem vakarā mans vīrabrālis bija gatavs "kāpt uz skatuves" un uzstājās ar pāris brīnišķīgiem ģitāras solo. Vienai no šīm dziesmām skanot, izlēmām par labu spontānai pirmajai dejai (bija plānota cita mūzika). Tomasam tā publiskā dejošana, kad citi skatās un nedejo līdz, īsti pie sirds neiet, tapēc padejojām vien minūti un tad Tomass uz deju lūdza savu mammu un es savu dēlu. Pēc tam jau maisam gals bija vaļā un sākās traka dejošana, kura nerimās visu nakti.
Vienā mūziķu pauzītē mana pusmāsa teica, ka viņa dziedāšot "vai nu tagad vai nekad" un a capella nodziedāja kaut ko tik brīnišķīgu (nezinu kas tas bija, nebiju nekad iepriekš dzirdējusi), ka es izplūdu nevaldāmās asarās - pirmo reizi visas dienas laikā. Tik ļoti, ļoti skaists mirklis.
Vainagu es biju plānojusi valkāt visu dienu, bet no rīta mati bija tā sataisīti, ka vainags īsti nelīda galvā. Citējot manu mammu: "izskatās pēc nimba" :) bet vakarā matu apjoms bija bišķīt sakrities un es cītīgi iesildīju vainadziņu, lai var mičošanā godam ņemt nost.

Spicausis 16.08.14. 23:24 | Kāzu datums: 09.07.2014

Pusnaktī ieradās Suitu sievas un dziedot novadīja skaistāko mičošanu kādu var iedomāties. Visi ciemiņi teica, ka esot skudriņas pa muguru skrējušas, arī tie kuri latviski nesaprot ne zilbītes. Tomass noņēma manu vainadziņu un uzlika galvā savai māsiņai. Sievas ielika man klēpī Bārtas sievas cepuri (jau frizūras izmēģinājumu taisot, sapratām, ka ar tiem matiem galvā uzdabūt nevarēs), apklāja mums plecus ar baltu seģeni un nu tik forši dziedāja, ka man bija gan jāraud gan jāsmejas un brīžiem tas notika vienlaicīgi. Fantastiskas emocijas! Pēc tam griezām torti un visi, īpaši jaunie norvēģu čaļi, bija kā sadeguši, ka suitu sievām jāpaliek vēl drusciņ un kā bitītes bizoja viņām riņķī ar vēl kūku un vēl vīnu :) Pēc mičošanas atvadījāmies arī no savas koordinatores un fotogrāfiem, bet viņi visi bija tik jauki, ka būtu gribējies, lai paliek ilgāk.

Spicausis 16.08.14. 23:40 | Kāzu datums: 09.07.2014

Ballītes turpinājums bija tieši tikpat brīnišķīgs kā viss līdz tam. Mēs gulēt aizgājām drusciņ pēc četriem, bet bija tādi, kas gulēt neaizgāja vispār un no rīta bija dikti noguruši. Piemēram, Tomasa vedējtēvs, ik pa laikam aizmiga, lai kur arī atrastos :))) Visu dienu pavadījām mirkstot baļļā, spēlējot volejbolu un muļķojoties. Tā kā kāzu naktī gandrīz neviens nedzēra stipro alkoholu, lielā Jameson pudele bija knapi iesākta - drosmīgākie tapēc nodibināja "darba grupu cīņai ar Jameson", arī tas deva iemeslu nerimstošai jautrībai :))

zizakii 17.08.14. 02:24 | Kāzu datums: 05.07.2014

Superīgs apraksts un feinas bildes!Lai jums viss laimīgi un mīlestība nekad neapsīkstas!:)

C
Crexcrex 17.08.14. 12:07 | Kāzu datums: 10.05.2014

Brīnišķīgs apraksts un bildes! Labdabīgi apskaužu visus kāzu viesus, kas piedalījās tik lieliskā pasākumā :) Un tie sudraba zvēriņi... :D

Maarina 17.08.14. 23:02 | Kāzu datums: 05.07.2014

Spicauci - vienkarsi lieliski :) Lai jums miila un laimiga kopa dzivosana :)