FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu apraksti un bildes

Sarīkot kāzas Latvijā, atrodoties ārzemēs!

S
Signy 18.07.12. 12:27 | Kāzu datums: 05.09.2015

Sveiki! Esmu šeit jauniņā, rakstu un lasu pirmo reizi. Es vēlētos palasīt rakstus par to, kā Jums ir izdevies sarīkot kāzas Latvijā atrodoties pašiem ārzemēs?
Ļoti vēlos apprecēties LV, bet baida tas, ka nedzīvojam tur. Aizbraukt abiem prom uz pāris mēnešiem, lai visu noorganizētu mēs nevaram atļauties. Tāpat arī noalgot kāzu organizētājus varētu būt ļoti dārgs prieks.

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
a
adazi-mr 26.12.15. 18:18

Nav jau nemaz tik traki ar to kāzu organizatoru izmaksām. Zinu, ka var atrast jau pat par 1000 EUR. Ņemot vēra to laika patēriņu, kas jāpavada organizēšanas procesos, it īpaši neiespējami, ja pats vēl neatrodas Latvijā, tad tās ir ļoti samaksājamas izmaksas.

L
Lindins 18.12.15. 09:04 | Kāzu datums: 09.07.2016

Sveikas,
Šobrīd saprotu, ka kāzas būs jāorganizē esot ārzemēs. Šareģistrējušies jau būsim, bet vēlamies kāzas baznīcā. Vai kādai ir bijusi pieredze ar to? Kā ir ar visiem pirmslaulību kursiem?

Dīīī 09.09.14. 12:40 | Kāzu datums: 04.09.2014

Sveika! :)
Mums bija vienas dienas kāzas, tā kā, ja vēlies, droši raksti un jautā sev interesējošos jautājumus. :)

S
Signy 30.08.14. 09:09 | Kāzu datums: 05.09.2015

Sveikas :)
Pēc vairākiem gadiem ienāku šajā portālā un redzu, ka man veidotā diskusija vēl aktuāla. Diemžēl, tā arī nav vēl sanācis apprecēties, visādi apstākļi tā sagriezās, ka vēl esam tikai draugs ar draudzeni.
Bet nu izskatās, ka tā diena beidzot būs pēc ~ 1 gada, 2015. gada augusta beigas/septembra sākums. Vēl joprojām atrodamies ārzemēs, tikai esam nolēmuši, ka kāzas mums būs kopā tikai ar tuvākajiem un uz vienu dienu. Ceremonija, izbraucieni, pasēdēšana kādā vietā pie nelieliem galdiem un ar šampanieti. Pēc tam mēs nozudīsim, uz kurieni to vēl izdomāsim. Vēl joprojām es neesmu bijusi nevienās kāzās un par kāzu organizēšanu man ir tumša bilde. Saprotu, tik to, ka mēs esam izvēlējušies vieglāko variantu bez lielās ballītes.
Tad nu man jāmeklē informācija par to, kā notiek kāzas uz vienu dienu. :)

Spicausis 05.08.14. 22:12 | Kāzu datums: 09.07.2014

Nu, tad taa! Kaazas, kuras vairaak nekaa gada garumaa tika organizeetas no liela attaaluma, ir nosvineetas un man ir zinaami secinaajumi un vairaaki praktiski padomi:
1) nodroshinieties ar izdeviigu tarifu zvaniem uz aarzemeem. Jaazvana buus daudz un tas paliidz, ja sarunas laikaa nav sajuuta, ka skaitiitaajs griezjas un var mieriigi izrunaaties.
2) pinterest boardi specifiskiem meerkjiem, piem, viens floristam ar pushkjiem, viens kuukas cepeejam utt., lai var aizsuutiit attieciigajaam personaam uz e pastu un uzskataami paskaidrot kaads stils juus interesee.
3) sastaadiit sarakstu ar visiem cilveekiem - radiem/draugiem, kuriem var prasiit paliidziibu (un kuriem ir laiks un gribeeshana paliidzeet) un tad sastaadiit sarakstu ar lietaam, kur vajadzees paliidziibu, taa lai jau laiciigi ir skaidrs vai un kam vajag veel papildus kaadu algot. Ja nav aktiivu un organizatorisku vedeeju, tad dienas koordinators ir laba izveele.
4) peec iespeejas mazaak darbu atlikt uz peedeejo nedeelju.
5) par dekoraacijaam un diy detaljaam - ir jaareekjinaas, ka visas taas burkas buus jaaved turpu shurpu un tas sanaaks daargi, vai arii, ja izveelaties racionaalaako risinaajumu un taisaat taas burkas (vai citas detaljas) jau esot Latvijaa, tam var nepietikt laika. turklaat peedeejaa nedeeljaa pirms kaazaam ir daudz forshaak dzert viinu ar mammu un seedeet pie pedikiira, nevis liimeet shpices uz burkaam, tapeec jaaskataas uz lietaam, kas izskataas maksimaali efektiigi un aiznjem maksimaali maz vietas.
6) peec iespeejas vairaak laika un uzmaniibas veltiit viesiem. Ieplaanot veel kaadus pasaakumus pirms un peec kaazaam, kad var ar tiem radiem un draugiem mieriigi parunaat un pabuut kopaa, jo kaazu diena paies tik zjigli un var nesanaakt tieshaam apseesties un aprunaaties ar katru, kursh sen nav redzeets.
7) taadas lietas kaa viesu maaju, eedinaataajus, fotograafu un muzikantus pilniigi mieriigi var pasuutiit vinjus pashus aci pret aci nesatiekot, BET tad ir svariigi tieshaam ruupiigi visu izpeetiit, reputaaciju, ieprieksheejo pieredzi, stilu utt. un daudz runaat (pa telefonu) un kaartiigi izrunaat, ko gribas un kaa. Un sleegt liigumus.

V
Vivy 24.10.13. 20:34 | Kāzu datums: 16.08.2014

Ingucis85
Mēs arī svinēsim kāzas vietā, kuras apvidu nemaz nepārzinu, bet šobrīd nešķiet, ka tas kaut ko sarežģītu, jo, pat, ja arī svinētu vietā, kuru teorētiski zinu, tāpat būtu jājautā apkārt par pakalpojumu sniedzējiem. Bet jāsaka, ka viesu nama vadītāja ir ļoti pretimnākoša un savas darbības laikā viņiem jau ir cilvēki, ar kuriem ir sadarbība, līdz ar to var ieteikt. Bet, tam, ka svinēsi līgavaiņa vecāku brīvdienu mājā, noteikti ir ļoti daudz citu priekšrocību. Jāsaka, ka daļu pakalpojumu sniedzēju neizvēlējos atkarībā no tā, kur viņi atrodas (tiesa, veiksmīgā kārtā visi, izrādās, atrodas ne tālāk, kā 1h braucienā no kāzu vietas).

Spicausis
Piekrītu, Tevis sacītajam, ka:

"Turklaat man jau shkjiet, ka taa kaa juus abi esat latvieshi stresa liimenis mazinaas deelj taa ka nav tik daudz jaadomaa par tulkoshanu, tik cik draugiem no citaam valstiim, ja jums taadi brauc uz sviniibaam. Mums veel plusaa ir jaaorganizee izklaides visaam norveegju omeem :))) "

Man nebūs norvēģu omes, bet 70 % cilvēku, kuri nekad nav bijuši Latvijā, un, kuriem jāizdomā, kā atrast naktsmājas un, kā noorganizēt to, ka visi varēs tikt no punkta A līdz punktam B un C, ja nepieciešams. Zinu, ka visi braucēji ir pieauguši cilvēki (+ daži ar bērniem), un neba pirmo reizi dodas uz citu valsti, bet kaut kā nemiers ir par to, kā visu noorganizēt un pasniegt, lai ne man, ne viesiem nebūtu jāstreso.

I
Ingucis85 24.10.13. 17:29 | Kāzu datums: 20.06.2014

Mēs svinēsim Limbažu rajonā - llīgavaiņa vecāku brīvdienu mājā. Tas mums patiesībā ir kā papildus izaicināajums, jo neviens to pusi nezinam, nav ne mazākās nojausmas ne par tās puses pakalpojumu sniedzējiem, ne par interesantām izbrauciena vietām.
Jau iepriekš kaut kur forumā aicināju padalīties vidzemnieces pieredzē, kuri no muzikantiem, vakara vadītājiem (vai vedējiem), fotogrāfiem utt. ir ievērības cienīgi tajā pusē...

Spicausis 24.10.13. 11:27 | Kāzu datums: 09.07.2014

Mums viesu sarakstaa ir apmeeram 60 + ljautinji, bet reekjinamies, ka no tiem ieradiisies ap 50, jo 70% viesu celjo un dazjiem jaabrauc tieshaam taalu + mums ir iereekjinaatas reaali dabaa neeksisteejoshas personas, piem. mana braalja draudzene. Vinjam taadas shobriid nav, bet ja liidz naakamvasarai buus un vinsh gribees njemt liidz, tad buus vinjai vietinja. Mees maksaajam fikseetu maksu par telpaam neatkariigi no taa cik cilveeku, taa ka sapraata robezjaas var izveersties ;))) svineesim 2 dienas. Kuraa LV pusee juus plaanojat svineeties?

I
Ingucis85 24.10.13. 08:37 | Kāzu datums: 20.06.2014

Spicausis
Vau-vau! Tev nu gan ir apgriezieni! Kāzas tikai jūlijā, bet Tev jau ir ko transportēt? Mēs vēl neesam apstājušies pie viena konkrēta viesu saraksta. Tas mums mainās un pārveidojas iknedēļas.
Cik lielas kāzas Tu plāno? Mēs mēģinam iekļauties kādos 30 cilvēkos - tikai vecāki, vecvecāki un jaunieši...
Tomēr gribam visu pa smuko - ekskluzīvu auto, labu fotogrāfu, kāzu muzikantus un pat vakara vadītāju. Nīkstu i-netā ikdienas, bet no piedāvājumu daudzveidības "galva reibst", bet gudrāka netieku, negribas ne pārmakāt, ne iegrābties lētā s..ā .

Spicausis 23.10.13. 18:46 | Kāzu datums: 09.07.2014

Mees bijaam LV vasaraa, neko daudz izdariit gan neizdevaas, bet bijaam apskatiities viesu namu, tikaamies ar iipashnieci un bijaam laikot kleitas, lai saprastu vai izveeleetais modelis labi izskatiisies. Beigaas gan mums sanaaca izveeleeties pavisam citu viesu namu, tur uz tikshanos bija mana mamma un braalis.Uz zsveetkiem tikt arii nesanaaks, brauksim uz nedeelju kaut kad februaarii - iesniegt papiirus un parakstiit dazjus liigumus. Es visu oraganizeeju pa e-pastu un telefonu (izveelies izdeviigu abonimentu zvaniem uz aarzemeem), maksaajumus veicu caur internetbanku, iepeerkos internetveikalos. Kleita un kurpes- nets, dekoraacijas (vaazes, glaazes, karodzinji u.c siikuminji) taisu pati jau tagad, mans braalis biezji brauc komandeejumos te garaaam un tad pa kaadai kastei aiztransportee uz LV. Man ir noliigta dienas koordinatore ar kuru es sameeraa biezji pljaapaaju pa telefonu, vinja ir gatava paliidzeet atrast un noliigt cilveekus, bet iznjemot vakara vadiitaaju neko citu man veel nav vajadzeejis paliidzeet atrast. Man ir boards ieksh Pinterest.com un linku uz to es suutu tiem ar kuriem runaaju - koordinatore, fotograafe, utt., lai vinjiem ir iespaids par manu stilu un veelamo vizuaalo paskatu.
Eedinaataaju jautaajumaa man nebija iipashi lielas izveeles, jo mana viesu maaja 90% gadiijumu sadarbojas ar vieniem konkreetiem, par eedienkarti vienojamies caur e pastu, kuukas cepeeju izveeleejos peec bildeem draugos. Make up daamu ieteica draudzene. Alko jautaajumaa skatiijaamies cauri spirits&vine online katalogu liidz nonaacaam pie risinaajuma, kas mums likaas garshiigs un sapraatiigs un domaajam iepirkties iisi pirms pasaakuma.
Es jau kaut kad ieprieksh rakstiiju, ka manupraat kaazu organizeeshanai no attaaluma ir savi plusi, lielaakais no tiem, ka labu griboshi radi neuzplijas ar neluugtiem padomiem :)))
Turklaat man jau shkjiet, ka taa kaa juus abi esat latvieshi stresa liimenis mazinaas deelj taa ka nav tik daudz jaadomaa par tulkoshanu, tik cik draugiem no citaam valstiim, ja jums taadi brauc uz sviniibaam. Mums veel plusaa ir jaaorganizee izklaides visaam norveegju omeem :)))

l
lapsinja 23.10.13. 00:52 | Kāzu datums: 29.11.2013

Ingucis85
mes ari ta ka ne Latvija dzivojam un bij mums tiesi taa VIENA nedela Latvijā, lai iesniegtu pieteikumu un tagad novembri bus 1 nedela pirms kāzām. Daudz kas jau ir atkarigs no taa kadas kazas Jus velaties, ar viesu namiem, muzikantiem, daudzajiem viesiem untt..
Mana draudzene budama ne Latvija rikoja taadas kazas divu dienu garuma...zinu ka daudz tiri praktiski palidzeja radi un draugi,aizbrauca apsaktit parunat untt...un tad plus ar e-pastiem sarakstijas, ja ko iemaksat tad konti banka un to visu var izdarit caur internetbanku...
Savukart mes esam izvelejusies ta teikt citu kazu dienas modeli...veltit so dienu tikai un vienigi viens otram, divata+liecinieki...Mums starp pieteikumu un kāzām 2 mēneši, izskatas mierīgi....

I
Ingucis85 22.10.13. 14:22 | Kāzu datums: 20.06.2014

Mēs arī esam ārzemēs strādājošo latviešu pāris. Nākamā gada jūnijā plānojam svinēt savas kāzas. Atklāti sakot, esmu sabījusies, jo līdz kāzām Latvijā būsim tikai ziemā uz 2 nedēļām, lai parakstītu dokumentus. Un pēc tam nedēļu pirms kāzām.
Savu lielo dienu pilnībā plānojam paši, nav mums ne uzticamu vedēju un negribam neko uzkraut vecākiem...
Tāpēc lūdzu padalīties ar saviem veikumiem arī citiem ārzemju latviešiem...

M
Murucite 07.08.13. 11:47

ja nu kadai rodas velme un sadarboties ar perfektiem cilvekiem,tad drosi rakstiet

pasakumi2014@inbox.lv

Vini organizee no Rita un lidz nakamai dienai visu nepieciesamo.Tik forsi ka ir iespeja mazliet atslabt,jo daudzas lietas atrisinajaas pasakot viniem paldies.Gan fotografs,gan edinasana,torte un parejas lietas:)

i
iwciic 06.08.13. 12:48 | Kāzu datums: 10.07.2013

Mees dziivojam Uk,saderinaajaamies pagaajushaa gada juunijaa un shaa gada juulijaa svineejaam muusu jaukaas kaazas Latvijaa :)
Nebija iipashu probleemu,lai saplaanotu kaazas no attaaluma,galvenais atrast un rezerveet sviniibu vietu,iesniegt un nokaartot visus dokumentus un tad paareejais ir nokaartojams caur e pastiem :)
Ir labi,ja ir kaads uzticams cilveeks Latvijaa(Mamma,Teetis,Maasa,draudzene),kas var paliidzeet ja nu kaads svariigs telefona zvans ir vajadziigs.
Kad ierados Latvijaa paaris nedeeljas pirms kaazaam,domaaju buus stress,bet atlika vien apzvaniit,apstiprinaat un precizeet visus pakalpojumu sniedzeejus un viss bija ok.
Domaaju ka ir daudz liigavinju kas to dara un noveelu visaam lai izdodas! :)

stirninja 05.08.13. 20:47 | Kāzu datums: 28.06.2008

Es, dzīvojot LV, savai draudzenei visas kāzas noorganizēju.Viņi dzīvo Vācijā.Laulību iesvēte būs 17.08., paši atlidos 07.08. Es LV visu runāju, organizēju, zvanījos, ar viņiem caur i-netu sazinājos.Ir iespējams!Vai pašiem vai uzticēt to visu kādam uzticīgam cilvēkam!:)

Bizambize 05.08.13. 18:17

Arī es mūsu kāzas esmu sākusi organizēt neatrodoties Latvijā. Uz doto brīdi pat nav vedēji, un kur nu vēl Latvijā. Es tā pat kā vairums meiteņu, visu kārtoju un noskaidroju caur saraksti, būsim Latvijā septembrī, tad arī ieplānota tikšanās ar mācītāju un viesu nama apskate/rezervācija. Ja grib, tad var ļoti daudz ko paveikt!

Spicausis 03.08.13. 12:42 | Kāzu datums: 09.07.2014

Pashlaik mana pieredze ir taada, ka ir vesela rinda lietu, ko no aarzemeem plaanot ir vieglaak - tad kad esi prom tavus leemumus apkaarteejiem ir gruutaak kritizeet untev vieglaak to nenjemt galvaa. Man bija jau viss izdomaats, aizbraucu uz LV briivdienaas un shaadas taadas kaazu lietas sakaartot un tad bija priekshaa visa famiilija ar dazjdazjaadiem viedokljiem par to kaa vajag. Man vinji galiigi nav taadi koservatiivi un ir visumaa viegli paarliecinaami, ja buutu striktaaki, tad pasarg dies! :) bet ir labi aizbraukt uz vietas visu apskatiit un satikt cilveekus personiigi un noskaidrot kaa jums sapas. Bet taa kaa laika ir tik cik ir, pirms tam ir visam jaatrod "finaalisti" un jaabrauc uz konkreetaam vietaam, lai nav taa ka ir tikai nedeelja laika un nezin ko kjert un ko graabt un beigaas nervu zaales jaadzer :)

i
inita337 27.06.13. 13:27

ir 21.gs. - visu ar izdarít caur e-pastiem, skaipu un telefonu.
bez tam - pakalpojumu sniedzéji jau ir tam "sagatavoti", ka Latvijas árzemju lígavas vélas komunicét un organizét visu sáda veidá, jo táda prakse ir loti izplatíta pédéjos gados.
labákajá gadíjumá vajag páris nedélas pabút Latvijá - 1x izraugoties ceremoniju un sviníbu vietas, 1 x plánosas laika vidú un tad max nedélu pirms kázám, lai sakártotu tás lietas, ko nevar no attáluma.

M
Modele 27.06.13. 12:27

Man atkal ir taa, ka esmu arzemees liidz oktobrim, bet preceeties gribam decembriii, tapeec kaazu organizeeshanai buus tik 1,5 meenesis...bik satraucos vai dzimsrakstu nodaljaa buus vieta decembriii, kaa domaajat? :)

R
Rockn´roll_Bride 07.05.13. 01:26 | Kāzu datums: 19.07.2013

mees nedziivojam LV, bet 95 procentus no visas organieeshanas daram pashi, caur eepastiem un zvaniishanaam , iesnigumu iesniedzaam , par viesu namu droshiibas naudu iemaksaajaam , kleitu un gredzenus pasuutiijaam kad bijaam LV uz divaam nedeeljaam janvaarii. Visas lielaas dekoraacijas stikjeesim divas nedeeljas pirms kaazaam kad buusim LV un tam varesim veltiit absaluuti visu to laiku,.