FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu apraksti un bildes

Sarīkot kāzas Latvijā, atrodoties ārzemēs!

S
Signy 18.07.12. 12:27 | Kāzu datums: 05.09.2015

Sveiki! Esmu šeit jauniņā, rakstu un lasu pirmo reizi. Es vēlētos palasīt rakstus par to, kā Jums ir izdevies sarīkot kāzas Latvijā atrodoties pašiem ārzemēs?
Ļoti vēlos apprecēties LV, bet baida tas, ka nedzīvojam tur. Aizbraukt abiem prom uz pāris mēnešiem, lai visu noorganizētu mēs nevaram atļauties. Tāpat arī noalgot kāzu organizētājus varētu būt ļoti dārgs prieks.

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
N
Neonalampa 18.07.12. 14:21 | Kāzu datums: 15.09.2012

Sveika!

Mēs arī nedzīvojam Latvijā, bet kāzas būs šogad rudenī! Man jau liekas, ka nekā sarežģīta tur nav. Mēs bijām uz nedēļu aizbraukuši, lai nokārtotu lielās lietas - baznīca, viesu nams, utt. Visu pārējo var nokārtot caur telefonu, skype un e-pastiem. Paši brauksim uz Latviju tikai nedēļu pirms kāzām:) Ja vedēji jums būs no Latvijas, tad vēl vienkāršāk. Mūsu vedēji nedzīvo Latvijā, bet pagaidām visa organizēšana norit lieliski! :)

Lai izdodas!

r
ritinja 18.07.12. 14:24 | Kāzu datums: 20.07.2013

Es ari tagad esmu arzemes,bet saku gatavoties kazam Latvija.Mekleju interneta visadu informaciju par viesu namiem,edinatajiem utt.Rakstu viniem e-pastus un pec atbildem meginu izspriest sev piemerotakos variantus,tad brauksu drizuma atvalinajuma uz paris nedelam un dosos apskatit sev piemerotakos viesu namus utt.Tad ari varesu izlemt kuru nemsu un ko talak darit.Ta ka nav ko baidities-galvenais sakt kautko darit :)

S
Signy 18.07.12. 15:14 | Kāzu datums: 05.09.2015

Paldies par Jūsu atbildēm, gaidu vēl :)
Ko Jūs darat ar kleitu?
Pērkat, šujat tur, kur dzīvojat?
Es visvairāk uztraucos par kleitu. Ja arī nopirktu noteikti vajadzētu pāršūt, jo neesmu ar standarta augumu. Šeit, kur dzīvoju šūšanas pakalpojumu būtu daudz, daudz dārgāki nekā LV.

R
Rozally 18.07.12. 15:32 | Kāzu datums: 09.10.2012

Sveika,

Es esmu UK un kleitu beigas nolemu sutit interneta. Lielaka dala majaslapu piedava pasutit kleitas pec saviem meriem. Galvenais tikai atrast modeli, kas patik un piestav. Sim nolukam apbrunojies ar zilbinosu smaidu, iedomatu kleitas budzetu (ideali ja saki ka 1000-1500£), kazu datumu vismaz 9 menesus uz prieksu (nav jabut istajam datumam, bet ja pateiksi ka mazak ka 6 menesi, tad saks vaimanat ka tik atri neko nevar pasutit) un tad dragajos salonos uzreiz tik laba attieksme, ka atliek tik merit un jusmot. Atvadoties panem visus iespejamos bukletus, un apsoli zvanit, rakstitt un sutit pastkartes :)
Pec tam tik atliek sameklet lidzigu kleitu interneta un pasutit pec saviem meriem. Un ari ja bus nedaudz japarsuj, tas notikti bus letak neka sutit kleitu salona. Tik neaizmirsti, ka kleitas garumam notekti ir janem vera ari papezu augstums.
Mana kleita kopa ar piegadi un nodokliem izmaksaja ~120£ un ari parsut neko nevajadzeja. Man ir viegla grieku stila kletia kazam pludmale.

r
ritinja 18.07.12. 15:36 | Kāzu datums: 20.07.2013

Par kleitu es domaju pastaigat par saloniem un pamerit kada man piestav un pec tam meklet tadu interneta.Ja vaidzes sarunasu suveju,kura man kleitu nedaudz parsus.

l
lauvens 22.07.12. 12:02

Atrodiet uzticamus vedejus un daudzas problemas atrisinasies. Ja ir labi draugi, gimenes locekli, loti biezi vini ari piesakas palidzet. Ta, ka pa visiem ir iespejams sarikot forsas kazas, pasiem uz Latviju aizlidojot vien paris reizes.

frauA 23.07.12. 00:23 | Kāzu datums: 11.06.2011

Es saku visu domat loti agri - apm. 1,5g pirms kazam. Visu lena gara - vispirms viesu namus, tad ceremoniju vietas, kada stila kazas gribam, cik bus viesu... Ta laika gaita izkristalizejas dazi viesu nami, lidz nonacam lidz vienam konkretam. To ari gadu un 2 men. pirms kazam apskatijam un sarunajam (vel bez liguma), apskatijam ceremonijas vietu.
Un tad saku domat par visu parrejo - edinatajus apmeklejam tad, kad jau vel pec kada pus gada braucam iesniegt iesniegumu dzimtsrakstos.. Interneta samekleju frizieri, floristi, kazu kukas cpeju, muzikantus, autobusu ar soferi u.tt. Gandriz visu pec atsauksmem seit foruma un man ir jasaka, ka viss bija perfekti.

Es visu, visu organizeju viena pati, maz iesaistot draugus un radiniekus. Vedeju mums nebija, tikai liecinieki (bez pienakumiem) un vakara vaditaja no viesu loka viesu lustinasanai. Ja tev skiet, ka tu to viena "nepavilksi", tad varbut uzreiz iesaisti kadus radiniekus, bet viss ir iespejams, ja vien laicigi sak. Rekinies ar to, ka viss labais atri tiek aizrunats.

Vienigais ko es mainitu, ja vien varetu - es kazu dienai noligtu profesionali, kas butu informets par pilnigi visu- kad, kur, kam janotiek, kas kad tiks piegadats u.tml. Tiesi organizacijas jautajumiem. Secinaju, ka nav pratigi, ja ligava ir vieniga, kurai galva ir viss kazu dienas plans no A-Z.

k
kotence 04.11.12. 18:51 | Kāzu datums: 25.05.2013

Varu padalities sava pieredze, cik nu ta gara- bildinajumu sanemu 20.augusta, tad nu septembra sakuma palenam saku gatavoties...
Viesu namu norezerveju balstoties uz interneta "riserchu"- tas, par kuru bija 99% labas atsauksmes un atbilda ieceretai kazu stilsistikai, nav parak talu no Rigas un piedava zolidu izguldinasanu.Ari edienu drosi vien pasutisim tur pat, bet vispar ,starp ligavam runajot, man skiet ka edienam jabut labam, bet tam kazas nav izskirosa nozime.Tagad gatavojos aizrunat viesu nama ieteikto floristu, ari pec interneta atsauksmem, tas pats cels pie forografa.Kleitinu susu LV, busu tur uz Ziemassvetkiem un tad vel paris reizu, modelis nav sarezgits, ta ka vajadzetu but ok.Valsts, kura dzivoju ir diemzel pazistama ar jebkadu pakalpojumu astronomiskajam izmaksam un zemo kvalitati...Vel jau ceramonija ir atklats jautajums.Bet sobrid visticamak ka juridisko pusi nokartosim te uz vietas, ligavainis nav latvietis, tad Latvija- izlidzinaanas ceramoniju senlatviesu stila un ligavaina dzimtene-baznicu.Tads luk planins:)

J
JuliannaA 17.01.13. 11:58

mēs rīkojam arī paši visu kāzu gaitu bez Jaunā pāra :)
Jums tikai jāatlido un jānopērk kāzu terpi :)

Zhagatinja 19.01.13. 13:45 | Kāzu datums: 15.07.2011

kaazas plaanot atrodoties aarzemees viegli , kad savas kaazas plaanoju biju Austrijaa , preceejos Ungaarijaa , kad sanjeemu bildinaajumu jau ieprieksh biju noleemusi nedeelju LV pavadiit , kameer LV biju noskatiiju kleitu , norunaaju ar salonu , ka shuus , nosleedzu liigumu :) tad pa ziemu visi bija darbos un nu inetaa un drauga ieteikumiem vadoties samekleejaam viesu namu , rezerveejaam , inetaa ieluugumi , kad pavasarii nedeelju HU bijaam aizbraucaam paarbaudiit garshas kvalitaati viesu namaa, kameer kleita tika shuuta , tikmeer nopirkaam gredzenus kurpes , mums bija ideaals viesu nams , jo bija gan dekoraacijas , kas jau cenaa bija , taapat arii cermonijas izmakas .....
tagad nav kaa pirms 13 gadiem , kad inetrnets nebija katram , tagad visu caur internetu ... galu beigaas peec diviem gadiem viesi joprojaam runaa par muusu skaistajaam kaazaam :)

Rokoko 19.01.13. 18:33 | Kāzu datums: 28.07.2012

sveika... arii mees savas kaazas organiizeem atrodoties aarzemes, bija nedaudz sarezgjiitaak , bet nekas neiespeejams, bildinajaumu sanjeemu atrodoties atvaljinaajumaa lv, uzreiz noteicaam kaazu datumu, izbraukajam viesu namus, atradaam issto un rezerveejaam, peec pus gada aizbraucaam veelreiz uz lv , sakaartojaam visus papiirus, tikaamies ar maaciitaaju, nopirkam gredzenus rezerveejam edinaatajus, floristu , fotograafu, un visu paareejo caur internetu atradaam ... nav tik traki, kaa liekas, un ja veel gjimenes paliidz tad vispaar nav par ko satraukties!!!!

a
amorisita 06.05.13. 20:41

esam vedējos pārim, kas dzīvo ārzemēs, bet kāzas svinēs LV. Liekas, ka lielākā daļa darba būs uz mūsu pleciem. Tāpēc domāju, ka svarīgi atrast labus vedējus. Sazināmies ar jauno pāri pa skype un visu koordinējam šādā veidā

M
Murucite 06.05.13. 20:48

|Man ir ar taa.ka pati atrodos Uk,bet Ligavainis Latvijaa,un vedeji arii Latvijaa:)Un tadelj visu organizeejam pakapeniski.Jo kaazas bus Julijaa:)Un viss tomeer ir tajos posmos kad busu arii Es Latvijaa:)
Un viss tomer izdarams to saku no pieredzes:)viss ir loti labi:)
Galvenais visu sadariit jau pec plaana kas rakstiits:)

t
thisisme 06.05.13. 22:14

Mēs nedzīvojam LV, tāpēc 90% visu organizē vedēji, kas ir mūsu ļoti tuvi draugi. Protams, neizsakāms paldies viņiem par to, jo bez viņiem tas viss nebūtu iespējams.. Tāpēc jā, mans ieteikums ir atrast cilvēkus, kas 1) ir gatavi ko tādu uzņemties 2) ar ko sakrīt domas, gaumes, utt 3) kam ir laiks to visu darīt, jo darbu ir tiešām daudz.
Kas pērkams, to nopērkam šeit, kur dzīvojam, kas organizējams (svinību vieta, utt), to caur e pastiem. Arī laulību iesniegumu uzrakstījām vēstniecībā. Tā ka nav nereāli, ir tikai citādāk :)

R
Rockn´roll_Bride 07.05.13. 01:26 | Kāzu datums: 19.07.2013

mees nedziivojam LV, bet 95 procentus no visas organieeshanas daram pashi, caur eepastiem un zvaniishanaam , iesnigumu iesniedzaam , par viesu namu droshiibas naudu iemaksaajaam , kleitu un gredzenus pasuutiijaam kad bijaam LV uz divaam nedeeljaam janvaarii. Visas lielaas dekoraacijas stikjeesim divas nedeeljas pirms kaazaam kad buusim LV un tam varesim veltiit absaluuti visu to laiku,.

M
Modele 27.06.13. 12:27

Man atkal ir taa, ka esmu arzemees liidz oktobrim, bet preceeties gribam decembriii, tapeec kaazu organizeeshanai buus tik 1,5 meenesis...bik satraucos vai dzimsrakstu nodaljaa buus vieta decembriii, kaa domaajat? :)

i
inita337 27.06.13. 13:27

ir 21.gs. - visu ar izdarít caur e-pastiem, skaipu un telefonu.
bez tam - pakalpojumu sniedzéji jau ir tam "sagatavoti", ka Latvijas árzemju lígavas vélas komunicét un organizét visu sáda veidá, jo táda prakse ir loti izplatíta pédéjos gados.
labákajá gadíjumá vajag páris nedélas pabút Latvijá - 1x izraugoties ceremoniju un sviníbu vietas, 1 x plánosas laika vidú un tad max nedélu pirms kázám, lai sakártotu tás lietas, ko nevar no attáluma.

Spicausis 03.08.13. 12:42 | Kāzu datums: 09.07.2014

Pashlaik mana pieredze ir taada, ka ir vesela rinda lietu, ko no aarzemeem plaanot ir vieglaak - tad kad esi prom tavus leemumus apkaarteejiem ir gruutaak kritizeet untev vieglaak to nenjemt galvaa. Man bija jau viss izdomaats, aizbraucu uz LV briivdienaas un shaadas taadas kaazu lietas sakaartot un tad bija priekshaa visa famiilija ar dazjdazjaadiem viedokljiem par to kaa vajag. Man vinji galiigi nav taadi koservatiivi un ir visumaa viegli paarliecinaami, ja buutu striktaaki, tad pasarg dies! :) bet ir labi aizbraukt uz vietas visu apskatiit un satikt cilveekus personiigi un noskaidrot kaa jums sapas. Bet taa kaa laika ir tik cik ir, pirms tam ir visam jaatrod "finaalisti" un jaabrauc uz konkreetaam vietaam, lai nav taa ka ir tikai nedeelja laika un nezin ko kjert un ko graabt un beigaas nervu zaales jaadzer :)

Bizambize 05.08.13. 18:17

Arī es mūsu kāzas esmu sākusi organizēt neatrodoties Latvijā. Uz doto brīdi pat nav vedēji, un kur nu vēl Latvijā. Es tā pat kā vairums meiteņu, visu kārtoju un noskaidroju caur saraksti, būsim Latvijā septembrī, tad arī ieplānota tikšanās ar mācītāju un viesu nama apskate/rezervācija. Ja grib, tad var ļoti daudz ko paveikt!

stirninja 05.08.13. 20:47 | Kāzu datums: 28.06.2008

Es, dzīvojot LV, savai draudzenei visas kāzas noorganizēju.Viņi dzīvo Vācijā.Laulību iesvēte būs 17.08., paši atlidos 07.08. Es LV visu runāju, organizēju, zvanījos, ar viņiem caur i-netu sazinājos.Ir iespējams!Vai pašiem vai uzticēt to visu kādam uzticīgam cilvēkam!:)