FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu apraksti un bildes

30.05.2008. – secinājums “arī apgredzenoti putni lido”

Augustīne 28.06.08. 01:32 | Kāzu datums: 30.05.2008

Šobrīd, kad kopš kāzām pagājis gandrīz mēnesis, ir pienācis laiks arī man pastāstīt par dienu, kurā pirkstā uzvilktais gredzens nemainīja neko un mainīja visu…

Bildinājumu saņēmu pagājušā gada jūnija sākumā kā dāvanu savā dzimšanas dienā. Pēc kāzu datuma noteikšanas un aprēķiniem, ka līdz šai no bērnības izsapņotajai dienai jāgaida gads, radās sajūta, ka tas ir tālāk nekā līdz Mēnesim un atpakaļ.
Tā nu vairākus mēnešus dzīvojos pa šo forumu, kas man kļuva gandrīz kā otrās mājas, pārdzīvoju kopā ar citām meitenēm, meklēju sev nepieciešamo informāciju un pamazām tas dienu skaits saruka arvien ātrāk, līdz kādā brīdī sapratu, ka palicis pavisam mazs brītiņš, kurā sevi vēl varēšu dēvēt par līgavu.

Jā, nenoliegšu, bija dažas nedaudz mazāk gulētas naktis, bija daži murdziņi par to, ka kaut kas nav sadarīts, bija daža asara, kas raidīta līgavaiņa virzienā ar sajūtu, ka viss vienai jādara J, bet tas viss bija ilgi pirms…
Jo tuvāk nāca kāzu diena, jo satraukums mazinājās. Iepriekšējā vakarā vēl topošajam vīriņam teicu, ka dīvaini gan- biju tomēr iedomājusies, ka uztraukumam taču vajadzētu būt. Ja nav vakarā, tad noteikti no rīta radīsies…

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Augustīne 28.06.08. 01:32 | Kāzu datums: 30.05.2008

…un tad pienāca rīts. Pamodos jau pussešos, kaut arī modinātājs uzlikts uz septiņiem. Patiesībā jāsaka, ka tajā rītā viss vedās vēl labāk nekā iepriekš cerēts- friziere savu darbiņu pabeidza ātrāk, uztaisot tieši tādu frizūru, kādas bildīti biju viņai aiznesusi. Arī meikapu līdz ar to varēja ātrāk sākt un ātrāk beigt. Pārrados mājās un daudz laika apcerējumiem nebija, jo tika jau saņemtas ziņas, ka līgavainis tā kā vēloties ierasties…Pēc dažām nelielām izdarībām mājās, visi devāmies uz Torņakalna baznīcu, kur 14:00 jau vajadzēja sākties ceremonijai.
Tētim pie rokas devos baznīcā. Biju tik laimīga, ka šajā brīdī viens man nozīmīgs cilvēks nodod mani cita man ļoti nozīmīga cilvēka rokās…

Augustīne 28.06.08. 01:33 | Kāzu datums: 30.05.2008

Pēc ceremonijas konstatējām, ka mums abiem tās laikā no karstuma ir sviedri tecējuši pa muguru, kaut gan pārējie apgalvoja, ka baznīcā esot bijis vēsi :) Mācītāja runa bija ļoti jauka un kaut arī iepriekš domāju, ka nevienu vārdu nespēšu uztvert, tomēr dažus brīžus domas tiem sekoja līdzi.

Augustīne 28.06.08. 01:33 | Kāzu datums: 30.05.2008

Pēc solījuma došanas arī brīdis klāt, kad tieku apgredzenota. Lai gan iepriekš biju lasījusi par kurioziem ar problēmām gredzena uzvilkšanā, mūsu gadījumā tomēr viss kārtībā. Un manas bažas par to, ka visnepiemērotākajā brīdī es to gredzenu varētu nejauši nomest un tad būtu jārāpo pa zemi meklējot, nepiepildās :)

Augustīne 28.06.08. 01:34 | Kāzu datums: 30.05.2008

Vēl daži mācītāja vārdi un atskan frāze, ka varam viens otru sveikt ar skūpstu. Šajā brīdī bijām nolēmuši mazliet uzjautrināt publiku, pirms skūpsta paspiežot viens otram roku kā jau pēc darījuma veikšanas, lai nav nekādu šaubu, kas apprecējušies :)

Pēdējo reizi parakstos vecajā parakstā…

Pēc apsveikumiem un fotografēšanās nu jau kā vīrs un sieva dodamies savā pirmajā kopīgajā piedzīvojumā, ko sagādājuši mūsu fantastiskie vedēji un kāzu viesi.

Augustīne 28.06.08. 01:35 | Kāzu datums: 30.05.2008

Pirmais pārsteigums mums sagatavots Arkādijas parkā. Divi balti balodīši…

Augustīne 28.06.08. 01:35 | Kāzu datums: 30.05.2008

…sajūtas gluži kā filmā- lidojiet, lidojiet. Prom uz savām mājām!

Augustīne 28.06.08. 01:36 | Kāzu datums: 30.05.2008

Tad arī pirmais tilts. “Konkludento darbību tiltiņš”. Vīriņam paveicās, tāds pavisam īss gabaliņš nešanai…

Augustīne 28.06.08. 01:36 | Kāzu datums: 30.05.2008

Notiek fotografēšanās, bet kamēr neviens pie mums nenāk, izmantojam manu garo plīvuru, lai mazliet noslēptos no apkārtējiem :)

Augustīne 28.06.08. 01:37 | Kāzu datums: 30.05.2008

Tad kopīgi ar fotogrāfiem aizbēgam no viesiem nelielai fotosesijai, tādējādi mazliet patraucējot vedēju plāniem, jo līdz viesu namam vēl tāls ceļš mērojams, bet ir piektdienas pēcpusdiena un Rīgas sastrēgumi visiem labi zināmi.

Augustīne 28.06.08. 01:37 | Kāzu datums: 30.05.2008

Nākamais pārbaudījums mums sagatavots Līgo parkā Ulbrokā. Uz “Laimes līguma” tilta jāizmakšķerē groziņš ar trim jautājumiem. (vismaz šobrīd šķiet, ka tie bija jautājumi- būs jānoskatās kāzu filma, lai pārliecinātos :))

Augustīne 28.06.08. 01:38 | Kāzu datums: 30.05.2008

Atkal aizbēgam, lai taptu skaistas bildes! Šobrīd, tās skatoties, pašai smiekli nāk par sevi, ka kādā brīdī pirms kāzām aizdomājos, vai esmu nopirkusi īsto kleitu! Kā tādas muļķības var ienākt prātā, jo tagad nevienu citu kleitu es vispār nespēju sev mugurā iedomāties :)

Mūsu īpašie kausiņi, kas tagad mājās stāv uz plauktiņa un gaida nākamo piemēroto gadījumu, kad varēsim no tiem iedzert šampanieti.

Emocijas un sajūtas, ko vārdiem nav iespējams aprakstīt. Tāpēc paklusēšu.

Augustīne 28.06.08. 01:39 | Kāzu datums: 30.05.2008

Diemžēl iepriekšējās bildes stadijā nevar palikt bezgalīgi, tādēļ dodamies ceļā pretim nākamajam pārbaudījumam. Tiekam ievesti mežā, aprīkoti ar aizsargierīcēm un mums tiek ļauts vēl pēdējo (man gan tā bija arī pirmā) reizi sasist traukus, lai turpmāk pie tādām nodarbēm nekad nebūtu jāķeras.

Augustīne 28.06.08. 01:39 | Kāzu datums: 30.05.2008

“Labrīt, mīļum! Dod ēst!”. Iespēja kārtīgi izbļaustīties, lai turpmākajā dzīvē tas nebūtu jādara.

Augustīne 28.06.08. 01:40 | Kāzu datums: 30.05.2008

Pārliecināmies, vai ar kleitu viss kārtībā. Iespēja likt jauno vīriņu pie darba.

Augustīne 28.06.08. 01:40 | Kāzu datums: 30.05.2008

Bīriņu pils parkā mums paredzēts mazs pikniks. Ar šo punktu scenārijā vedēji, paši to nezinot, bija trāpījuši desmitniekā, jo mūsu attiecību sākumā šeit pavadījām romantisku nedēļas nogali. Un savā kāzu dienā mēs te atgriezāmies…

Augustīne 28.06.08. 01:41 | Kāzu datums: 30.05.2008

Tūlīt seko nākamais uzdevums, ar kuru gan galā netiekam. Mums jāsaslēdz kopā divas sirdis, bet caurumiņi ir pārāk mazi iedotajai atslēgai. Vai arī atslēga pārāk liela paredzētajiem caurumiem. Tā nu tas paliek uzdevums nākamajam gadiņam. Bet vēl šodien abi lauzām galvu, vai tā bija jābūt, jeb tas mazs “čē-pē”. Būs jāpajautā vedējiem. :)