FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu kleitas un apavi

Otra kāzu kleita

E
EB 14.05.21. 14:53 | Kāzu datums: 18.06.2022

Sveikas!

Vēlējos noskaidrot vai kāda ir mainījusi kleitu pēc mičošanas vai arī visu dienu/nakti pavadīja vienā kleitā? Šobrīd esmu nedaudz apmulsusi, jo ir dzirdēts ka dažas līgavas savu kleitu uz vakaru nomaina, bet es par šo līdz šim nebiju aizdomājusies. Kāpēc kleitas tiek mainītas? Vai ir jābūt rezerves kleitai, kuru vilkt, ja orģinālajai kaut kas dienas laikā notiek? 

9 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
M
Minncis 18.05.21. 00:00 | Kāzu datums: 14.05.2022

Cik es saprotu, tas vairāk ir tradicionāli - pēc pusnakts pāriet no līgavas sievas godā un arī nomainīt kleitu. Es savu noteikti nemainīšu! :D Gribu kāzu kleitā būt cik vien ilgi varēšu, kāzas nebūs katru dienu :D

zwaigzniite88 19.05.21. 16:27

Sveikas!

Es arī noteikti palikšu savā kāzu kleitā līdz rītam :)

A
AgyPinky 24.05.21. 15:08 | Kāzu datums: 30.07.2022

Noteikti palikšu kāzu kleitā, lai var izbaudīt pēc iespējas ilgāk. :) 

R
Rabby 26.05.21. 15:24 | Kāzu datums: 11.08.2021

Parasti kleitas maina tradīciju dēļ - līgava kļūst par sievu un bla bla bla, vai arī tāpēc, ka gribas daudz dažādu smuku bilžu ar dažādiem tērpiem. Es personīgi ļoti vēlos palikt vienā kleitā, jo neuzskatu, ka tas ir racionāli pirkt otru, ko uzvilkt pēc miķošanas uz pāris stundām (jo vairāk tas ir stulbi, jo fotogrāfs un videofrāfs būs līdz 1:00, kas nozīmē, ar otro kleitu nebūtu daudz bilžu). Taču manā gadījumā man ir neadekvāta māte, kas ar visu sirds ienīst manu kāzu kleitu (līdz histērijām, krokodila asarām un citiem tāmlīdzīgiem brīdumiem. Un kāpēc? tāpec ka es izvēlējos gaumīgu boho kleitu bēša tonī, neviss kuplu princešu kleitu sniegbaltā tonī ar swarovski kristāliem pēc 2005-2010 modes). Nezinu, cik ilgi es vēl varēšu pretoties manas mātes bērnišķīgai uzvenībai, tāpēc pieļauju, ka varbūt tomēr viņa man nopirks otru kleitu par savu naudu, kuru es novilktu vai nu uzreiz pēc ceremonijas, vai nu pirms ierāšanas viesu namā (mums starp ceremoniju un viesu namu ir pāredzēta fotosesija). 

M
Minncis 27.05.21. 18:08 | Kāzu datums: 14.05.2022

Rabby, šausmas, cik neforši. Es droši vien tavā vietā turētos pie sava... tās tomēr ir tavas, nevis mammas kāzas. Bet, nu jā, katrai mammai un meitai savas attiecības. 

Es savu kāzu kleitu tiešām nepārvilktu - kur nu vēl mātes iegribu dēļ. Kuram tad kāzās jājūtas laimīgam - tev vai mammucim?

L
LR 02.06.21. 10:32 | Kāzu datums: 30.07.2021

Jā, tā vecākajai paaudzei ir pieņemts. Esmu bijusi gana daudz kāzās, neviena meitene nav mainījusi kleitu. Arī es šogad savās kāzās plānoju pilnībā  izbaudīt savu skaisto kleitu līdz rītam.

K
Kotovica 03.06.21. 17:14 | Kāzu datums: 31.07.2021

Rabby, tiešām traki. Cerams, ka atradīsiet kopsaucēju. Es noteikti paliktu pie sava! Mani apbēdinātu jau doma vien, ka jāvelk kas tāds, ko nevēlos. Kāzas tomēr vienreiz mūžā. :/

Mana mamma arī ir ar iesīkstējušām idejām par aubi, 7 tiltiem un visādām citādām tradīcijām. Tēvs pārdzīvoja, ka sēdēsim pie apaļajiem galdiem un nevarēs ar visiem sarunāties. Laikam nesaprot, ka, lai arī kā sēdētu, ap 50 cilvēkiem nevar nekādīgi sasēdināt tā, lai var "visiem būt blakus". :D Teicu, ka nosēdīnāšu viņu plāna vidū uz augstā bāra krēsla, varēs griezties un runāties ar visiem. :D

Bet tā jau ir, kāzas ir manas un mana topošā vīra, nevis vecāku. Pagāja laiciņš, līdz nomierinājos pēc sarunām ar vecākiem.

Es palikšu vienā kleitā līdz svinību beigām. Tāda nauda izdota, gribu izbaudīt to kleitu! :)

c
caaliitis 18.07.21. 18:36 | Kāzu datums: 05.07.2019

Es paliku savā līgavas kleitā līdz rīta gaiļiem, kamēr gāju gulēt. Nemaksāju tādu piķi par kleitu, lai to pēc 24:00 novilktu

z
zanez 19.07.21. 13:37 | Kāzu datums: 21.06.2021

Mainīju kleitu pēc mičošanas praktisku apsvērumu dēļ  - vēlējos uzvilkt ko vieglāku un īsāku, lai varu kārtīgi izdejoties (lai kleita nepinas pa kājām ne man, ne vīram), ja reidz tik daudz esmu maksājusi par dzīvo mūziku.