Kāzu plānošana
Kāzu kleitas un apavi
Šuvēja Inta Grase
Sveikas!
Vai kāda ir šuvusi kleitu pie Intas Grases? (www.grase.lv/par-mani) Iepazinos ar viņas mājas lapu un darbiem, un liekas, ka varētu būt ok. :)
Inta shuva manu kaazu kleitu sajaa vasraa. Njemot veeraa ka nedziivoju latvijaa man likaas ka uzshuut kleitu uz pasuutijuma ir gandriiz neiespeejami, bet nekaa. Inta to paveica bez probleemaam, izpildot visas veelmes un piedaavaajot savus ieteikumus, jo tomeer no malas man liekaas labaak var redzeet. Kleita izdevaas fantastiska un gala rezuultaats bija veel labaaks kaa biju cereejusi. Kaa arii kleitas kvalitaate ir uz visiem 100% ar rokaam izshuutas mezgjiines. Intai ir zelta rokas in ar lielaako prieku ieteiktu shuut kleitu pie shiia lieliskaas sievietes.
Iesaku Intu, tiešām dara savu darbu no sirds, no sākuma ļoti uztraucos par to, kā izskatīsies kleita, jo nebiju mērījusi nevienu kleiti, bet viss bija super. Galvenais pašai zināt, kādu kleitiņu gribi ;)
Sveika!
Esmu šuvusi kleitu pie Intas. Esmu ļooooti apmierināta. Biju ar punci, tādēļ patika, ka Inta palīdzēja izdomāt dizainu, lai kleita būtu skaista un svinīga, bet tajā pašā laikā ērta puncim, un silta, jo kāzas bija decembrī. Veikalos pirktajām kleitām, īpaši uz punci, atrast ko tādu nav iespējams ;-)
Darbojās ļoti ātri un rūpīgi. Kopā bija 4 tikšanās reizes - pirmā, kad izdomājām dizainu, tad otrā, kad atvedu audumu, trešo reizi, kad pielaikojām un tad 4. - kleita jau bija gatava.
Gala rezultāts iepriecināja un patika ļoti, jo kleita tika radīta īpaši man, uzklausot manas idejas, kā arī pielāgojot manam augošajam puncim; kleita derēja perfekti - nekur nevilka, nespieda, nekrakšķēja vīles dejojot, bija silti un jutos sievišķīgi un skasti. Īpaši siltu sajūtu padarīja viņas ceļa vārdi un attieksme pret darbu. No sirds iesaku!
Kādās cenās Jums sanāca sapņu kleitas pie viņas? Saprotu, ka tas individuāli, bet viņas bildes man tiik ļoti iepatikās, baidos, ka cena nesanāk pārāk augsta :(
Es noteikti rekomendēju Intu Grasi. Pie viņas esmu šuvusi arī ziemas mēteli. Kāzu kleitas un plīvura šūšanas procesā mums bija 4 - 5 tikšanās reizes. Arī tad, ja nedzīvojat Latvijā, Inta ir ļoti ātri un viegli sasniedzama - uz epastu atbild jau tajā pašā dienā. Milzīgs pluss ir tas, ka viņa ir ārkārtīgi atsaucīga, ir gatava iet un piemeklēt daudzas nepieciešamās lietas pati.
Kāzu kleitas sakarā pirmo reizi satikāmies ziemā, tad tika noņemti izmēri un izrunāts par audumiem, es pati izvēlējos un nopirku tikai mežģīni, pārējos audumus sagādāja Inta. Tā kā nedzīvoju Latvijā, nākamo reizi tikāmies jau pavasarī - 3 nedēļas pirms kāzām. Šajā laikā jau iepriekš iesāktā kleita tika pabeigta. Mana kleita bija klasiska - atbilstoša Greisas Kellijas kāzu kleitas "kategorijai", ja tā var teikt, bet ar "knifu" - noņemamu kuplo daļu. Šo risinājumu izdomāja Inta, un, kā vēlāk izrādījās, tas bija ne tikai ērti, bet arī praktiski, proti, mūsu kāzu dienā Atēnās bija ārkārtīgi karsts, ceremonijas laikā + 45 (un tas bija 7 vakarā!), bet naktī +36.
Kāzu kleitai bija bagātīgas, bet ļoti harmoniskas mežģīņu un pērlīšu aplikācijas, izšuvumi, šķita, ka Inta ir pārdomājusi katru kleitas cm2, ikvienu kleitas maliņu, šķēlumu utt. Tikpat pārdomāts bija arī plīvurs, par kuru varu droši teikt, tas ir skaistākais, kādu esmu redzējusi. Plīvura apakšējā daļa bija garāka nekā kleitas "aste" un pa perimetru apšūta ar ziediem no tās pašas mežģīnes, kas kleitai. Ziedu mežģīnes bija arī augšējā, īsākajā plīvura daļā - tās izskatījās ļoti skaisti uz matu sakārtojuma fona. Pabeigtības sajūtu plīvuram piešķīra ar rokām darinātā satīna maliņa.
Intai tik tiešām ir zelta rokas, to apliecina ikviena manas kleitas un plīvura detaļa. Samaksa par šo lielo darbu bija saprātīga un man "paceļama". Par izmaksām mēs vienojāmies laikus, pašā darbu sākumā. Darba gaitā izmaksas mazliet auga, bet tas bija pamatoti. Intas šūtā kleita, plīvurs man radīja tieši tādu koptēlu, kādu biju vēlējusies. Kā mans vīrs vēlāk teica - īsta lēdija!
Sveika!
Arī manu kleitu pirms diviem gadiem darināja Inta, un jāsaka, ka kleita bija patiešām īpaša un neatkārtojama. Lai arī man jau bija vīzija par kleitas izskatu, Intas pievienotās detaļas (muguras šķēlums, garākās piedurknes, mežģīņu kakla līnija) kleitu pārvērta īstā brīnumā. Kāzu viesi un vīrs bija sajūsmā.
Liels paldies par noderīgo informāciju. :)
Sveikas! Rekomendēju Intu drošu sirdi - viņa ir radoša, pretimnākoša un tiešām prasmīga šuvēja. Tā kā arī es dzīvoju ārzemēs, praktiski visa mūsu komunikācija noritēja ar interneta starpniecību. Galarezultātam tas netraucēja it nemaz, gluži otrādi - Inta pat no attāluma organizē darbu ar apbrīnojamu vieglumu. Kleita bija burvīga, un visas kāzu dienas garumā uzklausīju sajūsmas pilnus komplimentus. :) Par izmaksām gan vislabāk aprunāties ar šuvēju pašu - tās, protams, ir atkarīgas gan no kleitas modeļa un materiāliem, gan darbam atvēlētā laika. Iesaku! :)
Tikko, tikko ir noslēgušās manas kāzu svinības, kurām mani sapost palīdzēja arī Inta! Jau iepriekšējās atbildēs redzams, ka ikvienai Intas līgavai par savu kleitu ir īpašs stāsts, arī man. Šuvēja profesionāli palīdzēja pārvērst manu ideju reālā kleitā, pielaboja, ieteica, iedrošināja. Rezultātā - biju pārliecināta, ka man ir visskaistākā iespējamā kleita (tieši tā būtu jājūtas ikvienai līgavai!) Protams, saņēmu arī neskaitāmus komplimentus, ne tikai no ģimenes un draugiem, bet arī no kāzu organizēšanā iesaistītajiem, kas ir redzējuši jau ne vienu vien līgavu.
Tā kā man gandrīz neviena no veikalos nopērkamajām kleitām neuzrunāja, ne mirkli nenožēloju, ka bruņojusies ar savu ideju, attēliem un domām, lūdzu tieši Intas palīdzību. Galarezultāts bija lielisks!
Arī es no sirds iesaku!
Šodien biju pie Intas. Viņa ir super. Daudz ko ieteica, visu labi apstāstīja. Tiešām nekāda uztraukuma vairs.
Par Intu Grasi varu teikt, ka viņa ir tērpu māksliniece ar „zelta rokām”. No mežģīnēm viņa rada īstus mākslas darbus, apskatot gatavās kleitas, nav skaidrs, kāds vispār izskatījies audums, no kā tas skaistums radīts.
Šķiet katra viņas radītā kleita padara tās valkātāju par skaistāko līgavu, un arī es tā jutos. Par to, cik skaista kleita un cik labi tā man izskatās, kāzu dienā saņēmu komplimentus, šķiet, no katra viesa un arī no svinību vietas saimniecēm, kuras teica, ka tik skaista un gaumīga kleita sen nav redzēta, un, protams, arī no vīra, kurš, ieraugot mani, sākumā bija bez vārdiem :)
Mana līdzšinējā pieredze pie citām šuvējām nebija diez ko pozitīva un tādēļ biedēja doma, ka nezināšu to, kā kleita man izskatīsies un kā tajā jutīšos, līdz pat pēdējam brīdim. Taču, jau aizejot uz pirmo tikšanos ar Intu, lai apspriestu manas idejas par to, kādu kleitu gribētu, sapratu, ka būs labi un Intai droši varu uzticēt savu kāzu kleitu.
Inta, ļoti reālistiski skatoties, palīdzēja izdomāt un piemeklēt manām idejām un manam auguma tipam piemērotāko kleitas modeli. Viņa bija ļoti atsaucīga, palīdzot izvēlēties audumus kleitai. Līdz gatavai kleitai bija jāiet tikai uz divām pielaikošanām. Turklāt ar manas vēlmes - garo kleitu kādreiz nākotnē pārvērst kokteiļkleitā - īstenošanai piemeklēto risinājumu viņa mani patīkami pārsteidza, paredzot iespēju to izdarīt vien pāris minūtēs. Attiecīgi pēc pusnakts es pārsteidzu viesus, parādoties tajā pašā tikai īsā kleitā, kas bija ļoti piemērota dejām līdz rītam. Katra kleitas detaļa nostrādāta līdz pilnībai un pārdomāta tā, lai būtu gan ērti, gan izskatītos lieliski.
Esmu ļoti priecīga, ka izvēlējos tieši Intu par savas kāzu kleitas mākslinieci. Iesaku! :)
Arī es noteikti iesaku Intu kā kāzu kleitas dizaineri :) Kaut gan pagājuši nu jau nedaudz vairāk nekā divi gadi, sadarbību ar Intu vienmēr atceros ar lielu prieku. Kāzu kleitu vēlējos vienkāršu, bet tajā pašā laikā tikai un vienīgi savu, un kopā ar Intu tas realizējās izsapņotajā kleitā, turklāt viņa spēja pilnībā nomierināt manus satraukumus tā, ka zināju - viss būs lieliski :) Kāzās jutos ļoti īpaša ne tikai tāpēc, ka mana īpašā kleita bija radīta tieši man, bet arī tāpēc, ka tā tiešām tika šūta ar mīlestību un gaišiem ceļavārdiem :) Intai piemīt milzīgs talants, mīlestība radīt, ārkārtīgi liela rūpība, kā iepriekš tika minēts - cilvēks ar "zelta rokām", turkāt ļoti atsaucīga, ar vērtīgiem ieteikumiem, cilvēks, kas ar sirdi un dvēseli ir iekšā tērpu radīšanā.
Varētu arī aptuvenās cenas nosaukt!
vai no 300-500 vai sākot no 500?
Jā, es arī varu teikt tikai tos labākos vārdus par mūsu sadarbību ar Intu. Izmaksas ap 500 eur.