Kāzu plānošana
Likuma burts
Ziemeļu rajona dzimtsarakstu nodaļa
Lai gan mūsu kāzas bija izdevušās lieliskas, nedaudz aizēnoja notikumi dzimtsarakstu nodaļā, protams kāzu dienā centāmies nedomāt par negatīvo, toties tagad pēc divām nedēļām no kāzām atceramies, ka notikumi dzimtsarakstu nodaļā laikam bija vienīgais kas mums kāzās nepatika. Pirmā daļa dzimtsarakstu nodaļā bija tā ko neredzējām bet ko pastāstīja vedēji, mēs sēdējām limuzīnā un tikai vērojām apkārtējos cilvēkus, tātad pie dzimtsarakstu nodaļas vārtiem bija miskaste, neliela, kā jau garām ejot visiem veikaliem un u.c. iestādēm, bet daudzo kāzu rezultātā tajā dienā (mums bija 16:20), tā bija ar papīru kaudzi no puķēm un ejot iekšā pa vārtiem nu kāds skats paverās jaunajai līgavai..., kad vedējmāte centās runāt ar kādu lai vismaz savāc ja ne visu tad kaudzi, tad daļu no tās miskastes, pāris cilvēku atbildēja, ka dzimtsarakstu nodaļas teritorija ir tikai līdz vārtiem un par tālāko viņi neatbild, un tikai tad, kad vedējmāte pateica, ok, labi nevāciet, iedodiet maisu un es viņu savākšu pate bet tūlīt tā miskaste tiks nofotogrāfēta un aizsūtīta uz laikrakstiem, lai redz, tā uzreiz atradās cilvēki, kas tomēr spēja savākt to bardaku. Tā bija pirmā daļa, ko mēs uzzinājām no vedējiem, otrā daļa, bija jau tad kad mēs bijām iekšā. Pašā sākumā ejot iekšā es jau redzēju vēl divas kāzas, vieni kas fotogrāfējās ārā, bet otri vēl bija ziemas dārzā, bet tajā uztarukumā īsti nepievērsu uzmanību. Toties tad kad beidzās svinīgā ceromonija un gājām uz ziemas dārzu, tad atlika pāris viesiem saskandināt ar mums glāzes un visiem nofoķēties, kā jau redzam nāk pa iekšā nākamie, solītas pustundas vai vismaz 20 min vietā mums bija kādas labi ja 15 min., es biju šokā, jo viesi pat nebija paspējuši izdzert katrs pa glāzei šampja, kad jau viss mūs palūdza iet ārā.. Es biju iedomājusies, ka dzimtsarakstu nodaļās ir konveijera režīms, bet ne līdz tādai stadijai, jo arī ceromija mums nebija pārāk ilga, lai mēs tiešām pārtērētu to laiku un visu aizkavētu. Tā kā topošās līgaviņas padomājiet par dzimtsarakstu nodaļas izvēli, ja jums tas vēl priekšā. Vēl jau jātzīmē tas ka viesu mums bija apm. 35 un tajā ziemas dārzā ir tik šauras taciņas, ka īsti nevar tā nostāties tā lai visi viens otru pārredzētu, izņemot vietu kur fokējāmis, bet tur jau tika klāts šampja galds nākamajiem. Kad biju uz draudzenes kāzām Latgales pr-tas nodaļā, jāsaka ka galv. zāle bija daudzreidz lielāka un sieviete, kas vadīja cerominiju runāja daudz emocionālāk un sirsnīgāk. Tā kā viela lūdzu viela pārdomām...
Paldies par padomu. Jo tieši šo dzimtsarakstu nodaļu biju tā kā nolūkojusi.
Vēl otrs variants bija dzimtsarakstu nodaļai, kas Dzirdiema ielā atrodas, bet man jau tur tik strupi atbildēja, ka dūša papēžos vispār ceremoniju rīkot dzimtsarakstu nodaļā.
Mēs ar tagad esam dz/nodaļas izvēles priekšā, par Ziemeļu rajonu šis jau ir 4 sliktais stāsts ko dzirdu, tāpēc to esam atmetuši uzreiz. Tad zvanīju uz Dzirciema ielas nodaļu (tur ir ļoti smukas, plašas telpas, interjers ar ļoti patīkams, neuzbāzīgs, šī nodaļa mūs visvairāk piesaistīja) un man tāāāā es Jums teikšu atbildēja strupiem, īgniem teikumiem, pilnīgi vienaldzīgi, nometot klausuli vēl pirms uzdevu pēdējo jautājumu. Nezinu, dūša pat apskrējās, draugs saka, ka vajagot aizbraukt klātienē parunāties, tad varbūt viedoklis mainīšoties, bet nu pagaidām es nez ko darīt, kur iet.
Jā šis konveijers ir traki tieši šā iemesla dēļ mēs izvēlējāmies nevis Liepājas dzimtsarakstu nodaļu, kur konvejers ir tāds pats, bet gan Grobiņā, un ceremonija bija vnk fantastiska, sirsnīga mīļa, bet ne pārāk "uzspēlēta", kā teikt labāku ceremoniju mēs nevarējām vēlēties...
Kā kāzu vadītāja - nevienam savam pārim neesmu ieteikusi šo dzimtsarkaxtu nodaļu. Lai piedod man šīs nodaļas darbinieces...
Labi ka es plānoju precēties baznīcā, atkrīt šādas izvēles... Es tieši vakar biju Dzirciema ielas nodaļā uz kāzām, man personīgi jau atbaida tas, ka tur tiktiesām ir nu tāds konveijers!!! Es skatījos un domāju - ja man tā būtu jāprecas, tad es labāk atnāku darbadienā ar vīru, parakstu dokumentus, palūdzu liecieniekiem izdarīt to pašu un uz mājām... Nop nop, es nespētu izturēt šādu ceremoniju ar šādu konvejera grafiku.. Man vispār neradās svētku sajūta šajā vietā, tāda formalitāte ar briesmīgu vienu tanti, kas runaja kā bērēs nevis kāzās! Labi ka tā galvenā kundzīte vēl bija ok, netaisīja teātri uz katra vārda... Labāk tad ziedojiet kādu latu, un uztaisiet savu ceremoniju savā izvēlētajā vietā un pieaiciniet kādu, kas ir tiesīgs jūs salaulāt!!! Es domāju, ka tās noteikti ir iespējams par atsevišķu samaksu.. Tad vismaz tie būs 100% jūsu svētki, nevis vieni no 50 kas tajā dienā ieiet dzimsarakstu nodaļā...
Izlasot šo stāstu un citu piezīmes, nezinu, ko īsti iesākt. Biju noskatījusi šo Ziemeļu dzimtsarakstu nod., arī pēc telefonsarunas radās patīkams iespaids, jo atbildes bija laipnas un izsmeļošas. Pēc visa izlasītā saprotu, ka būs vien jāapbraukā visas nodaļas Rīgā un tad varēs spriest tuvāk. Saprotams, kāpēc veidojas šāda situācija. Ja laulību ceremonija paredzēta 30min., ziemas dārzā uzkavēties drikst 20-25min., tad parēķinām un sanāk, ka viens pāris ar saviem viesiem dzīvojas apmēram 50min. Ja laulību reģ. sākas , nu piemēram, plkst. 10, tad 2 stundu laikā normāli var sareģistrēties un šampi iedzert, drusku nobildēties 3 pāri. Tātad, ja nodaļa reģistrē līdz 17, tad normāli ar svētku noskaņu sanāk 10-11 pāri, bet ko darīt, ja pieteikušies ir 25???????????????
Tāpēc ir šis konveijers un jaunais pāris ar viesiem zaudētāji,bet nodaļa tiek pie vairāk naudas.
Jā, viela pārdomām, jo man situācija tāda, ka tuvākie ir gados un varbūt vajadzēs ratiņkrēslu(mammai).
Kekavā reģistrēties noteikti negribu, jo šeit tā attieksme tāda vidēji vēsa. Un viesu ar mums pašiem būs 73! Labi, šampi varētu iedzert arī ārpus Rīgas.
Varbūt, kāda no bijušajām līgaviņām var pateikt, kā ir citās dzimtsarakstu nodaļās?
Apžēliņ, tikko ieraudzīju Vinchuka tekstā pāru skaits -50!!!!!!!!Tā taču ir ņirgāšanās par cilvēkiem un apzināta svētku bojāšana! Kāzas tomēr nav jubileja vai ģimenes ballīte, kur vienu reizi paņem tādu viesu namu, bet nākamājā gadā rīko visu mājās.
Tad kāpēc liek pieteikties laicīgi, jo tikpat labi varētu izlīdzēties ar numuriņiem un dzīvo rindu pie dzimsasarakstu nodaļu durvīm? Kas nokavējis, pats vainīgs!
Ziemeļu rajona dzimtsarakstu nodaļā esmu bijusi uz 4 ceremonijām, neko sliktu gan nevaru teikt... telpas glītas, ziemas dārzs ļoti skaists - tas, ka tur nav vietas 70 cilvēkiem, manuprāt, katram pašam loģiski jāsaprot - un par to sūdzēties šķiet kaut kā jocīgi...
no savas pieredzes varu ieteikt Siguldas dzimtasaraksut nodaļu:) ceremonija ir ļoti sirsnīga, konveijera nav - mēs nesatikām pārus ne pirms, ne pēc mums:) kā arī ceremonija notiek Siguldas pilī.
Mēs laulāsimies savas draudzes baznīcā Rīgā, bet rēķinamies ar to, ka mums arī varētu būt neliels konveijers. Esmu daudz dzirdejusi, ka Torņkalna baznīcā esot konveijers, viens pāris aiz otra, pati tur gan uz kāzām neesmu bijusi.
Par Dzimtsarkastu nodaļām labas atsaukmes varu teikt par Saulkrastu nodaļu :)
Drosi varu ieteikt Latgales pr.nodalu,sirsniga vaditaja,mus patikami parsteidza ka ceremoniju novadija krievu valoda,kaut ari nebijam to nemaz jautajusi vai ta var,bet laikam noprata pec uzvardiem,ka krievu val.bus labak:)ta ka iesaku:)
Nu par to konveijeru!!A ko darit ja mes neesam vienigie kas velas taja diena sarakstities?Mes uzskatam ka ta ir musu ipasa diena,bet viniem ta ir karteja noslogota diena kad ir tik daudz paru jasaraksta:)
risinājums varbūt ir izvēlēties dzimtsarakstu nodaļu ārpus Rīgas? Ja arī svinību vieta ir ārpus Rīgas, gan jau viesiem nebūs iebildumi arī uz ceramoniju izbraukt pārdesmit km ārpus galvaspilsētas. Skaidri jau apgalvot nevaru (jo skaidri nezinu), bet minu, ka citur varētu nebūt tik liels konveijera variants kā šeit tiek minēts (25-50 pāri dienā).
Kaut vai tie paši Saulkrasti - tur ir pavisam cita atmosfēra!
Paldies par ieteikumiem! Pagaidām sazinājos ar Salaspils dzimtsarakstu nodaļu. Mani pārsteidz neviltotā laipnība no darbinieces puses. Izstāstīja visus jautājumus, kas varētu interesēt. Viņu nodaļā dienā nelaulā vairāk kā 5 pārus( laulību reģistrācija ir piektdienās un sestdienās). Doma pēc reģistrācijas doties ar viesiem uz Doles muzeju, kur parkā varētu būt pirmais tosts. Tas pagaidām.
Vai es pareizi saprotu, ka laulāties var jebkurā dzimtsarakstu nodaļā, ja arī esmu deklarējusies citā pilsētā un mans līgavainis citā? :)
Jā, var laulāties jebkurā. Tikai, ja neesat izvēlētās vietas iedzīvotāji, tad jāmaksā drusku vairāk par ceremoniju. Par cik neesam Salaspilī piedeklarēti, tad jāmaksā kādi 15-20Ls vairāk.
Pirms kāzām es ļoti interesējos kā ir ar ceremonijām Rīgas dzimtsarakstu nodaļās, dzirdēju ik pa laikam pozitīvu atsauksmi, bet pārsvarā bija negatīvas...Tā nu ar vīru izdomājam, ka skatīsimies arpus rīgas. Un tā sagadījās, ka mūs sarakstīja Saulkrastu novada dzimtsarakstu nodaļā. Ceremonija bija super. Mēs visi pat nemanījām kā pagāja 40 ceremonijas minūtes. Tikai tad kad jau bijām beiguši fočēties un citas lietas darīt, tad ieradās nākamie. Galīgi nebija nekādas konvoja sajūtas.
Ceremonija bija sirsnīga - pat ļoti.
Augustā precējās mana vīra māsa, kur kāzās bijām vedēji. Ceremonija notika Ķekavas dzimtsarakstu nodaļa un mums un viesiem ļoti patīka. Laipna sieviete, kas vadīja ceremoniju, tad vēl meitene spēlēja vijoli (tas bija ļoti aizkustinoši un skaisti). Neko sliktu nevaru pateikt par šo nodaļu. Mums pat sanāca nedaudz nokavēt (tehnisku iemeslu dēļ), un vadītāja bija ļoti laipna, teicot, ka viss var gadīties.
Es pati esmu no Ķekavas. Savam mīļajam pateicu uzreiz, ka Ķekava būs pēdējā no vispēdējām nodaļām, kur reģistrēšu savu laulību. Bēsī, ka izliek pārus koridorā apskatei un katra ziņkārīga tirgus sieva var atnākt un izpētīt, kurš ar kuru precās! Pasaulīt, ja vēl tie ir zināmi cilvēki!!! Svešā dzimsarakstu nodaļā vieglāk - neviens tevi nezin un nav ziņkārīgo skatītāju.

.jpg)