Kāzu plānošana
Likuma burts
Pases maiņa
Sveikas, varbūt kāda varēs dot padomiņu.Esmu tādā situācija, ka man kāzas paradzētas jūnijā, bet pasei derīguma termiņš beidzas maijā.Negribētos pasi mainīt divas reiezes, vai baznīcā varēs aprecēties, ja arī pasei derīguma termiņš būs iztecējis.Esmu tik tiešām neziņā.
Domāju,ka nē.
nu ja negribas mainīt pasi,kāpēc gan kāzas nevar pārcelt uz maiju?
apprecēties ar nederīgu pasi nevarēsi, vienkārši vari to nomainīt jau laicīgi, vai arī pēc kāzām nemainīt uzvārdu
taa gan - pasei jaabuut deriigai, citaadi juus vienkaarshi nelaulaas.
bet varbuut tu vari nomainiit pasi un jaunajaa jau uzreiz rakstiit jauno uzvaardu? es nedomaaju ka tas ir neiespeejami. :)
mm, bet pirms kāzām nevar mainīt uzvārdu? Tikai vai tas Tavs pamatojums uzvārda maiņai patiks tiem, kas pieņem dokumentus.
Jā, čābīgi, nāksies vien taisīt jaunu pasi un pēc tam atkal.Datumu negribu mainīt, jo termiņš beidzas maija sākumā, bet mums jau daļēji daudz kas rezervēts uz noteikto datumu.
bet ja laicīgi baznīcā vai zagsā uzrakstat iesniegumus, teiksim martā vai aprīlī tad jau var dot vecos pases datus... un kāzu dienā jau neviens nepārbaudīs tavas pases derīguma termiņu... vismaz mums baznīcā Rīgā kāzu dienā pases līdzi ņemt nevajadzēja...
Jā, bet anketā bija jānorāda pases derīguma termiņš - vismaz mums.
nu es domāju, ka visdrošāk šo jautājumu ir pajautāt tajā zagsā vai baznīcā kur laulāsieties...
mums gan maaciitaajs savlaiciigi pabriidinaaja - paseem jabuut deriigaam, pie tam veel ne tikai liigavas un ligavainja, bet arii abu liecinieku paseem. mums teica ka ar nederiigu pasi nevar juridiski visu tur nokaartot kaa vajag. pasei jaabuut deriigai un taa ir negrozaama prasiiba. toties uzvaardu gan man shkjiet ka drikst mainiit, bet to vislabaak ir noskaidrot attieciigajaa iestaadee. :)
mums vedēju pases gan neprasīja
Vēl ir iespēja aiziet uz zagsu sarakstīties - uztaisīt pasi un tad kāzas svnēt jau ar jauno uzvārdu... Tad laikam baznīcā sanāk tikai svētīt laulību, bet varbūt vajag iet parunāties ar mācītāju - mūsējais bija ļoti pretīmnākošs un iskautko varēja sarunāt...
Nāks tuvāk, būs tas viss jānoskaidro, varbūt kā nu kurā baznīcā un priekšpilsētā.Es jau arī domāju, ka juriģiski nebūs pareizi,pēc tam vēl atklāsies, ka nemaz nebūšu precējusies, ja aiziešu ar nederīgu pasi.:)) :((
Man bija tada pati situacija- deriguma termins beidzas aprili, bet kazas septembri. Pasu galda teica, ka diemzel neko darit, jamaina 2 reizes. Pie tam vel pabridinaja, ka nevar but vienadas bildes. man jau liekas forsi- tik daudz pasu bus majas un visas dazadas. Un vel- maini laicigi vai ari uz atro, jo veco pasi Tev atnems, bet ja nu kaut kur vajadzes.. Uz atro samainis 3 dienu laikajebkura pasu dalja, bet maksas 15 lati. Pa piecuku gaidisi pasi 3 nedelas un jamaina bus pieraksta vietaa!
nekādā gadījumā!!!

.jpg)