Kāzu plānošana
Likuma burts
Par izmaksām...
Meitenes, sakiet , cik izmaksā papīra lietu nokārtošana uzvārda maiņas sakarā. Tas ir- pase, mašīnas tiesības, tehniskā pase. Kā ir ar bankām un kredītu pārformēšanu? Vai to dara? man tas viss kopā liekas diezgan pamatīga summa... Vai tā ir?
Pase - 5Ls
Tiesības - vajadzētu būt 12 Ls.
Norēķinu kartes - it kā saka ka var nemainīt, kamēr beidzās termiņš, bet problēmas var sanākt, ja maksā summu virs 150 Ls. Tad pēc likuma var prasīt personu apliecinošu dokumentu. Nu viena karte parastā - 5 Ls. Ja kredītkarte, tad dārgāk.
Es piemēram, mašīnu pārrakstīju uz topošo, vismaz tehniskā nav jāmaina.
Zemesgrāmata - nav ne jausmas, cerams ka par 10 Ls vairāk nebūs.
Tad vēl studentu apliecība - ISIC - 5 Ls.
Kaut kādas klienta kartes, apdrošināšanas kartes, darba vietas caurlaides, utt.
DRAUSMAS - vajadzēja palikt pie sava uzvārda..... :))))
Principā, ir jāinformē jebkura iestāde, kur figurē tavs uzvārds. Es pati daudz kur ceru izbraukt uz to, ka man būs dubultais uzvārds, tā ka man tās izmaiņas nebūs tik lielas.
karti , cik zinu nomaina laikam tapat, ja nemaldos. bet viss cits - nu maz tas neizmaksas:( man viena draudzene kopa saskaitaija - visu papiru izmainishana vinjai izmaksaja 450 lati aptuveni. Pec tam pukojas, ka butu labak palikusi vecja uzvarda - jne naudas del, bet del laika iztereta un chakareshanas, kas ir lai visus izmainitu...
Miika - doma tad bus citadak?Man ar tada doma ir, bet cita iemesla del - mani visi zin pec mana uzvarda un foto joma jau tas nav mazsvarigi, tapec uzvardu negribetos mainit.Bet bernu del, lai vinjiem, kad paaugsies lielaki - nebutu jauzdod jautajumi - kapec mammu tev cits uzvards - doma pievienot otru.
Tikko kārtoju visus papīrus un varu padalīties pieredzē.
Pase:5 Ls
Zemesgrāmata: Notāram (katram savi izcenojumi) 16 Ls (tas par lūguma sagatavošanu un laulības apliecības kopijas apstiprināšanu) + 5 Ls nodeva valstij
Bankā: nekas nebija jāmaksā un teica, ka karti var lietot veco, līdz tai beidzās termiņš. Kredītu nevajadzēja pārslēgt, vnk kredītvēsturei tika pievienota laulības apliecība
Arī līgumu pārslēgšana ar visām iestādēm, kas piesūta rēķinus (Latvenergo, NĪP utt.) bija bezmaksas.
Par tiesībām gan nezinu, jo man tādu nav!
Esmu nomainījusi pasi (5 Ls), tiesības (12.50 Ls), tehn. pasi (ap 9 Ls), medicīnisko izziņu (neko nemaksāju, jo mana ģim.ārste to uzdāvināja). Šai izziņai bija beidzies termiņš, tāpēc gāju interesēties turpat CSDD - uz vietas tas maksā 25 Ls!!!, bet pie ģim. ārsta - 7 Ls.
Bankas karti nemainīju, tikai aiznesu laulības apliecības kopiju, ko pievienot manam līzinga līgumam.
Zemesgrāmatā vēl neesmu bijusi. Jāsaņem alga un tad jādodas uz to bardaka kantori.:)
Paldies, kopā tīri daudz sanāk...
Varbūt stulbs jautājums, bet vai zemesgrāmata obligāti jāmaina?
Es vispār esmu nomainījusi tikai tiesības un pasi, un aiznesusi laulības apliecību uz banku, lai pārformē uzvārdu kredītam.
Līgumi ar Latvenergo utt..- pagaidām ar veco uzvārdu, kāda starpība...?
es gan vēl neesmu tam ķērusies klāt, jo nevaru izlemt mainīt vai nemainīt uzvārdu, jo laulājos ar veco. Abi uzvārdi tik līdzīgi....nezinu, ko iesākt. Dilemma :)
liec abus:) Man zināmi šādi salikumi - Ozola - Ozoliņā; Stūre - Stūriņa vai kkā tā tas pedējais. Pat smuki skan
Ja gribi, lai visi papīri kārtībā, tad zemesgrāmatu vajag. Bet, principā, man ir vairākas draudzenes, kuras neko nav kārtojušas. :)
Mēs kārtojām gadījumā, ja izdomāsim dzīvokli pārdot, lai nebūtu jāskraida un jātērē lieki laiks - tomēr 3 nedēļas paiet, līdz dabū jauno zemesgrāmatas apliecību. :)
hmmm, tad jau laikam būs man vien arī jākārto tā lietiņa. Taisni tagad gribam pārdot savu dzīvokli..
Neiepriecināji mani Siice :))))))
tad man būs smieklīgi - gulbinska-bruzinska.
Man ar būs Zane Zande_Daukste un viss :))) Domāju, ka lielām problēmām tur nevajadzētu būt ar dokumentu kārtošanu. Man būs jāmaina tikai pase!
es vēl apdomājos -varbūt tas būtu reāls joks - pielikt klāt vīra uzvārdu :)
gulbinska - bruzinska
vai
bruzinska - gulbinska
Manuprāt ģimenē ir jābūt 1 uzvārdam vienalga kādam un no cik uzvārdiem sastāvošam, bet vienam un kopīgam visiem. Tas ģimenes tēlu padara vienotāku un spēcīgāku :) Vismaz man tā liekas...
bet man atkal šķiet, ka nejau uzvārds ir tas kas vieno ģimeni, tas tikai papīriem :)
vispār cik ilgā laikā var mainīt uzvārdu un papīrus?
Vārds vietā! :) Uzvārds ir tikai skaista piedeva, ja par to var vienoties! :)
Tagad pat negribu domat, kas jaadara, lai latviskotu uzvardu. Bet kaut kad tas bus jasak noskaidrot...

.jpg)