Kāzu plānošana
Likuma burts
Stavokli
Cik zinu,ja esi nepilngadiga tad ir vajadzigas abu vecaku atlaujas,bet diemzel man ir tada situacija,ka mana mate ir arzemes un nevar ierasties uz kazam,bet ar tevu man jau vairakus gadus nav nekada kontakta...ja es atnesu izzinu no arsta,ka esmu stavokli,tad mus salaulas????
Likums ir likums - tas ka stavoklii - vel nenozimee, ka esi lemtspejiga par sevi. Jo pilngadigs ir no 18 gadiem. Un punkts.
jā, un pēc likuma skatoties tavs dzeks ir nelietis....sorry, tas nav sliktā domāts, bet viņš nedrīkstēja gulēt ar tevi, jo esi nepilngadīga- pēc likuma.neuztver personīgi.
atceros to bumu krievija par to jauno meiteni, kura bija stāvoklī.kādi divi gadi atpakaļ
tādās situācijās nesaprotu likumu.
es tiešām kaut ko nesaprotu- pēc taviem topikiem šķiet, ka tev par katru cenu gribas apprecēties jau nepilngadīgai esot. Vai tiešām nevar pagaidīt gadiņu vai varbūt pat mazāk (nezinu, cik tev gadu un kad paliec pilngadīga) un tad neko nesasteidzot uzrīkot skaistas kāzas tā lai visiem prieks. Tas taču nav dzīvības un nāves jautājums- no bildes vismaz tā neizskatās :D Likumus vienkārši tev neapiet, lai kā tu vēlētos. Pret laulību ir jāatiecas ar veselīgu attieksmi, nevis ar slimīgu vēlmi par katru cenu tikt "apgredzenotai". Lai man piedod tās, kuras jūtas aizskartas, bet es vienkārši izsaku savas domas:)
Saskaņā ar Civillikumu
Laulības noslēgšana un izbeigšanās
I. Šķēršļi laulības noslēgšanai
32. Aizliegta laulība pirms astoņpadsmit gadu vecuma sasniegšanas, izņemot 33. pantā paredzēto gadījumu.
33. Izņēmuma gadījumā ar vecāku vai aizbildņu piekrišanu var doties laulībā persona, kas sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, ja laulība tiek noslēgta ar pilngadīgu personu. Ja vecāki vai aizbildņi bez svarīga iemesla liedzas dot atļauju, tad atļauju var dot bāriņtiesa pēc tās vietas, kur dzīvo vecāki vai iecelti aizbildņi.
Vajga aiziet uz bāriņtiesu un aprunāties - ja viņi dos atļauju un ja līgavainis plngadīgs - tad varēs precēties!!
tlusēn, tas ir jaunatnes maximālisms :)) 16, 17 gados ne to vien ļoti gribas kā apprecēties ar skaistu jaunieti. Man ir 25 un kopā nodzīvojām 3 gadus, mazajai jau ir 2 gadi un nu tik tiešām zinu, ka gribu šo vīrieti precēt. Domāju, ja mīlestība ir patiesa var pagaidīt pat 3 gadus, lai būtu pilnagdīga un visu varētu pati kārtot. Nu tās ir manas domas par precībām nepilngadīgai.
Es vispār domāju, ka nepilngadīgai meitenei nevajadzētu steigties ar kāzām, jo jaunības maximālisms var paŗiet un saprast citas dzīves vērtības, jo reti kurš pāris nodzīvo kopā visu dzīvi apprecējušies tik ātri (gados ātri). Piedod angelina - neuztver to personīgi
ja cilvēkam ir tās sajūtas, tad ir jāpilda tas, ko saka sirds. Angelina, tavā situācija tiešām labāk vērsties bāriņtiesā, ja abi vecāki nav sasniedzami un ja viņi dos atļauju, tad precēties varēsi. Pēc bildes izskataties laimīgs pāris, domāju, ka atteikuma gadījumā varat apprecēties arī tad, kad sasniegsi 18 gadus un varbūt bērniņš jau būs piedzimis. Labāk tomēr kāzas svinēt, kad vari tās izbaudīt!
jūs nevar salaulāt uz ārsta izziņas pamata.
ja tu esi nepilngadīga, tad IR vajadzīga vecāku atļauja un viss.
atzīšos- es arī vēl nepilgadīga būdama biju saķērusies vienā vīrietī un šķita- ka nu ar viņu līdz pasaules galam un ne to vien.. bet tagad saprotu, ka nu nē- ar viņu jau no tiešām nē. Taga jau daži gadiņi pēc 20 un saprotu, ka nu ir tas cilvēks, ar kuru tiešām vēlos visu mūžu nodzīvot un kopīgus bērnus izaudzināt:)
nuu ... nelikumīgi līdz 16.g.v.:
Krimināllikums:
161.pants. Dzimumsakari, pederastija un lesbiānisms ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu
Par dzimumsakariem, pederastiju, lesbiānismu vai dzimumtieksmju citādu apmierināšanu pretdabiskā veidā ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu un kura ir materiālā vai citādā atkarībā no vainīgā, vai ja šo nodarījumu izdarījusi pilngadīga persona, —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 18.05.2000. likumu, kas stājas spēkā no 15.06.2000.)
neviens jau tapat neklausisies pieauguschos, ja grib preceties vai dzimumatiecibas staties(ka sakas par spiti visam), kamer neizdzivos uz savas adas visu un tad tik sapratis vai bija verts preceties vai nee nu tas manas domas ta ir vinju dzive
nu reku kanādā kādu 13 gadīgu skuķeni vaino savas ģimenes nogalināšanā - sapinās ar kaut kādu 23 gadīgu narķi un senči iebilda pret attiecībām un seksi, tāpēc džeks narkotiku skurbumā(ne jau mīlas) nožmiedza ģimeni un lika meičai savu mazo brāli nobendēt. tas tā- no atkāpes par pedofīliju :D
Lauminja paldies, es jau dzīvoju vecos likumos.
man māsīca arī precējās nepilngadīga, bet tas 15gadi apakaļ, ja ne vairāk un bija problēmas.
nenosodiet meiteni, kura grib precēties.viņai noteikti ir savs dzīvesstāsts, savi iemesli.
varbūt viņa precās ar bagātnieku un pēc laulībām dabūs lielu kaudzi naudas...:))joks
beidz... gan jau ir savi iemesli (kā tu saki). Katrs pats savas laimes kalējs!
jaaa, jaaa, jaaklausa jau savai sirdij, kaa saka!
bet es nu no pieredzes, visvairaak jau no savas, varu vien teikt to ka sirds tais 17-18 gados ir viena riktiiga muljkje... :) iet gadi, naak padoms!
protams ka meitene dariis ka pati gribees, bet nu man jau liekas dikti diivaini - ja mate un teevs nevar nokaartot lauliibu atljauju, vai tik vinji to visu nedara slepeni?
un preceeties taapec ka beerns pieteicies ir riktiigi dumji! tad aju labaak pagaidiit kad beerninjsh piedzimst un peec tam riikot kaazas. vismaz varees shampi par godu savaam kaazaam iedzert! ;)
Katram liekas, ka attiecīgajā brīdī ir pieaudzis un prātīgs cilvēks ... 50 gados liksies, ka 30 (vai cik nu katrai no mums tagad ir) nebijām īpaši gudras un savos viedajos 50 rīkotos savādāk :)
Galu galā kāzas nav nekāds pasaules gals - nebūs labi, izšķirsies. Var būt arī, ka laimīgi dzīvos nākamos 70 gadus :).
Likumīgā laulībā tomēr lielāka aizsargātība tieši bērniņam - kaut vai no uzturlīdzekļu piedziņas viedokļa, ja nu kas līdz galam nenostrādā ... (man manos 16 - 17 tas būtu svarīgi, jo stabili un pietiekami ienākumi tajā laikā vēl nebija, angelinai - varbūt cita situācija)
bet ir vēl ko cilvēki runā...
ja precēra un bērns ir savādāk.
ja viena un bērns ir cits.
man ar ir gadījušies jautājumi:jūs precēties netaisaties???
man liekas, ka cilvēks arī 17 gados var būt lemtspējīgs un labāk visas novēlam Angelinai laimi un izturību, viņai tā noteikti būs vajadzīga!
Nu paga - atļauju var saņemt arī pa pastu....
nē, dzimtsarakstu nodaļā jāierodas kopā ar vecākiem

.jpg)