Kāzu plānošana
Likuma burts
cermonijas vieta?
Es vienmēr esmu sapņojusi par kāzām brīvā dabā- arī mans mīļotais labprāt gribētu šadu cermonijas veidu. Bet vai ir iespējams laulāties ārpus dzimsarakstu nodaļas?
Tagad jau arī Latvijā ir pieņemts tāds likums, ka var.
Jums visas iespējas izdomāt ko orģinālu:)
nav gluži tā, ka var brīvā dabā salaulāties. parasti tā procedūra notiek tā, ka īsi pirms kāzām, piem., iepriekšējā dienā, pāris dodās uz dzimtsarakstu nodaļu, svinīgi saposušies paraksta savus laulību dokumentus un tad to visu pārējo var darīt, kur vien iepatīkas, var aicināt arī personu no dzimtsarakstu nodaļas, kura vēlreiz, viesu klātbūtnē pasludina jūs par vīru un sievu, jāpiezīmē gan, ka tas notiek par papildus samaksu. Šo zinu no paziņu pieredzes kā arī izlasīju kāzu katalogā, ko mums nesen iedeva dzimtsarakstu nodaļā pie pieteikuma iesniegšanas
man taads jautaajiens:)?
a kuraa dzimtrakstu nodaljaa jaaiet pieteikties lauliibaam.. vai tas ir vienalga, vai kaut kaads pieraksts to visu nosaka?
pieteikties lauliibaam var vienalga kuraa dzimtsarakstu nodaljaa. pieraksts vairs neko nenosaka. briiva izveele :)
esmu bijusi kaazaas Igates pilii un jauno paari salaulaaja aiz pils daarzaa pie diika, loti skaisti un romantiski, bet tas bij iespeejams. jo tajaa raj. tik daudz cilveekiem lauliibu reg. nebij piemeerotas telpas , taapeec piekrita to dariit aaraa, briivaa dabaa.Citos gadiijumos paari ir saregistreejushies piem.dienu pirms un notiekoshais briivaa dabaa ir teaatris . . . . skumji ,bet mums arii taa visticamaak buus !
jaa, patieshām skumji! un arī mums tā visticamāk būs! tadā veidā,man liekas pazūd tas svinīgums un satraukuminjsh! un tas liktenīgais JĀ. jo par visu jau ir parakstijushies! vai tad ari seit LV kādreiz pārstās lauzt laulatajiem spārnus? un arī tas,ka problēmas ir arī ar celjojumu kāzu dienā! vai ad tiehsām nevar to nedēļu pagaidīt un tad nomainīt uzvārdu arī visos datos? Jums neliekas,ka tas tiesham ir skumji??! bet tai kazu dienai ir jābūt skaistākajai dzīvē!
Mums bija tā, ka izvēlētajā dienā mūsu pilsētā nestrādā dzimsarakstu nodaļa. Beigās izdomājam meklēt citu vietu. Atradām Jaunpils pili, kur pils pagalmā mūs salaulās zem kuplas liepas. Skaisti, tā kā sen senos laikos.