FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Svinību vietas

Jaunpils Pils!!

R
Rutiņa 17.08.07. 16:28

Skatījos cauri visu forumu, meklējot kur kādas atsauksmes par kāzām Jaunpils pilī. Uzkrītoši, ka vairums atsauksmju bija 3-4 gadus vecas, bet starp jaunākajām gandrīz vairs nav. vai neviens nav tur šogad precējies? Paredzētas kāzas pēc mēneša, bet jau tagad gribam noskaidrot, kam jāpiegriež uzmanība, kas var noiet šķībi. Jau sapratām, ka jāuzmanās ar ēdienkarti, bet tagad tur ir cita pavāre, izstrādāta ēdienkarte, visu sarunājām, parakstījām līgumu, nu jācer, ka vieis badā nebūs! Bet kā ar visu citu? Kā ar apkalpošanu pie galdiem, vai vedējiem nav jāiet vislaik uz virtuvi prasīt, nu kad tad būs kotletes? Vai puķu dekori tiek taisīti katrām kāzām no jauna un nestāv no iepriekšējās dienas? vai brokastis un pusnaksts torti uzliek normāli? Vai galds dāvanām tiek uzlikts? Vai lāpas un sveces pietiekoši? tas viss jau runāts arī ar pils vadību, bet gribētu tomēr dzirdēt jūsu atsauksmes no pakalpojumu izmantotājiem, ne tikai sniedzējiem.

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Africa 17.08.07. 16:38 | Kāzu datums: 21.07.2007

par pašu Jaunpils pili neko sliktu vai labu nevaru pateikt, jo kāzās neesmu bijusi, ēdusi esmu vienkārši pasākumā, bija garšīgi, bet daudz:) un negaršīgs vīns
Taču - tieši blakus pilij ir Viduslaiku spēļu darbnīca, varu ieteikt kā lielisku izklaidi viesiem, var šaut ar loku, staigāt koka kājām, šaut ar arbaletu un izkalt piemiņas naudiņas pie kalēja!

p
pecite 17.08.07. 16:39 | Kāzu datums: 17.10.2006

es arī zinu tikai to, ka mīnuss ir ēdienkarte. Lai gan man atsūtītais piedāvājums izskatās gana plašs un ar tradicionālo ēdienu izvēli, daudzi pāri ir sūdzējušies par to, ka pietrūcis ēdamais. Rutiņa, apsveicu Tevi ar to, ka Tev ir izdevies sarunāt Jaunpils darbiniekus tādam pasākumam, jo es veselus 3 mēnešus pateicoties pils darbiniekiem nevaru sarunāt tikšanos, lai visu izrunātu savām kāzām. Jāsāk secināt, ka Jaunpils pils nav domāta man! :))))))

R
Rutiņa 17.08.07. 16:42

Par tām viduslaiku spēlēm zinām, bet tam diez vai sanāks laika, viņi pili dod tikai no 15.00 līdz nākošās dienas 12.00, bet vakarā ir viduslaiku kāzu vceremonija un kurš tad gribēs šaut ar loku agri no rīta? Jā, par ēdienkarti arī bažījos, bet kā lai pārliecinās, ka viss būs kārtībā? Un kā ar visu citu? Visvairāk mani baida ka man jau uzreiz pateica, ka brīvdienās vienmēr paralēli notiek 2 gab kāzas, un vai tās otras netraucēs mūsējām un otrādi?

Mazā 17.08.07. 17:04 | Kāzu datums: 02.06.2007

Mums Jaunpils pilī bija ceremonija pils pagalmā.
Bet divām meitenēm, ja nekļūdos Lauritai un Mīļotai bija tur 2 dienu kāzas. Atrodi viņas forumā un uzraksti vēstulītes ar sevis interesējošiem jautājumiem, viņas tev noteikti palīdzēs.

R
Rutiņa 17.08.07. 17:11

Paldies par ieteikumu! Kās šīs meitenes atrast? Es šai forumā jauniņā, nemāku rakstīt privātās ziņas.:)

Mazā 17.08.07. 17:31 | Kāzu datums: 02.06.2007

Pamēģini ieiet forumā kur ir sadaļa Kāzu apraksti. Tur ieraudzīsi (trešo no apakšas aprasktu) kuru pievienoja Mīļotā. Tālāk ieej Anminkas kāzu aprakstā un pie komentāriem atradīsi Lauritu. Uzspied kur ir rakstīts "Atbildēt privāti" un aiziet!

Laurita 17.08.07. 22:01 | Kāzu datums: 07.07.2007

Es jau arī pirms savām kāzām biju ielikusi postu par Jaunpils pili, bet tā arī neviens neatsaucās. Tagad varu dalīties savā pieredzē. :)
Ar ko lai sāk? Nu, pirmkārt, sarunāt tikšanos ar pils tantēm bija diezgan viegli, tas laikam pateicoties manam vīra tēvam, kurš viņas pazīst, būdams pagastvecis blakus pagastā.:) Bet nu tas tā. Tāpat tad, kad aizbraucām otrreiz skatīties guļamvietas un saskaņot ēdienkarti, nācās gaidīt pusstundu, kamēr ieradās kafejnīcas vadītāja. Nebija sazvanāma. Mūsu vedēji runāja ar pils vadītāju par visām atrakciju lietām - kur ko varam sadarīt. Ar floristi nācās pakaulēties. Sākumā viņa prasīja 200 Ls, bet nodiņģējām uz 150. Izdekorēts bija skaisti, nebija, kur piesieties. Visi ziedi svaigi.
Sāpīgākā tēma ir - ēdieni. Visa ēdienkarte tika izrunāta un saskaņota klātienē, taču beigās izrādījās, ka vistas gabaliņi ir mazāki, nekā tika rādīts un knapi apauguši ar gaļu. Visi siltie tika nesti nelielos traukos. Katrs ēdiens atsevišķi, nevis kā parasti lielos svētkos - visas gaļas uz viena šķīvja. Uz mūsu galda toties sanesa par daudz. Strādāja jaunas meitenes, tīnes, kam mūsu kāzas laikam bija pirmās viņu pieredzē. Apkalpošanas mazliet piekliboja, bet tajā mēs neiedziļinājāmies.
Augļi tika pasūtīti pietiekamā daudzumā, bet kaut kā nepamanījām, ka tie vispār ir...
Par pozitīvo - meitenes centās un izdarīja visu, ko un kā lūdzām. Edienu garša bija laba, par to gan nav sūdzību. Manuprāt, tas ir galvenais. Otrās dienas rīta skābeņu zupiņa bija ļoooti laba. Šis tas no ēdamā tomēr palika pāri.:) Bijām sarunājuši, kurus produktus liksim pēc siltā, kurus nākošajā dienā, lai nestāv par valti, jo visu vienā naktī uzreiz nevar apēst.
Dāvanām bija paredzēts žurnālgaldiņš. Tām visām pietika vietas, jo vairums dāvanu bija aploksnēs.:)
Lāpas mičošanai mūsu vedēji bija sagatavojuši paši. Tikko ieradāmies pilī, mums par godu tika izšauts trīs reizes ar lielgabalu. Iespaidīga atrakcija.:) Pirms mičošanas izbraucām vienu līkumu pa dīķi ar katamarānu. To arī vedēji bija sarunājuši.
Par telpām. Mūsu kāzu mielasts notika Lielajā zālē, bet otrās kāzas tajā pašā laikā bija tajā mazākajā pie kafejnīcas. Viens otram galīgi netraucējām, jo katram ieeja bija no savas puses. Vienīgi tad sastapāmies, kad gājām gulēt un no rīta - uz brokastīm, jo iekšpagalmā viņiem bija uzstādīta skatuve un danču placis.
Mums bija atvēlēti četri numuriņi - Barona, Baroneses, Viduslaiku un Baltā istaba. Pārējie viesi gulēja blakus baznīcai esošajās kopmītnēs. Numuri - SUPER! Tik augstā gultā sākumā bija bail kāpt, ka pa nakti neizkrītam ar lielu blīkšķi.:) Kopmītnes bija OK.

Ko vēl gribēju teikt? Hmmm. Labāk jautājiet, ja vēl kas interesē. Centīšos izstāstīt. :)

Laurita 17.08.07. 22:15 | Kāzu datums: 07.07.2007

Pils šāvējs ar savu "darbarīku" :)

Laurita 17.08.07. 22:20 | Kāzu datums: 07.07.2007

Ziedu arka un galda rotājumi.

Laurita 17.08.07. 22:23 | Kāzu datums: 07.07.2007

Rotājums pie ieejas.

Laurita 17.08.07. 22:25 | Kāzu datums: 07.07.2007

...:)

R
Rutiņa 18.08.07. 00:19

Paldies par info, un arī bildes ļoti skaistas! Vai jums bija arī tā sauktas "viduslaiku kāzas" jeb tikai lielgabala šāviens? Ja pareizi saprotu, jūs svinējāt Lielajā zālē, mums paredzēta mazā, laikam tāpēc arī par pušķošanu cenas atšķiras - mums prasa Ls 120, bet neiznu, kā ar tām kolonām, kas tev bildēs - mums pie ieejas tādu nav. Kurā datumā tev bija kāzas, kā sauca saimnieci un dekoratori? Jautājumus par mičošanu nezinu vai vareši atbildēt, jo mums paredzēta pagalmā. Vai to karamarānu peidāvāja paši pils saimnieki? Kādas atrakcijas pilī vēl viņi piedāvā?
Katrā gadījumā liels paldies par visu informāciju, man tas tiešām ir ļoti svarīgi!

R
Rutiņa 18.08.07. 00:55

Jā, vēl gribēju paprasīt, kur vedēji jūs veda "mazajā ceļojumā" pirms svinībām, resp., kur tur pa ceļam uz Jaunpili (ja braucāt no Rīgas) ir kādas smukas un / vai interesantas piestāšanas vietas?

R
Rutiņa 18.08.07. 01:11

Un vēl ko, vai jūs svinējāt piektdienā vai sestdienā? Vienkārši mums plānojas sestdienā, un citā forumā izlasīju, ka Jaunpilī tad esot vakarējās diena spuķes un bezmaz arī ēdieni, personāls neizgulējies un neuzmanīgs - pilnīgi bail paliek... vai tā var būt, ka atstāj iepriekšējo kāzu puķes un ēdienus arī liek galdā tos, kas palikuši pāri???

R
Rutiņa 18.08.07. 01:35

Un vēl atcerējos nupat - vai pils saimnieki piedāvā ari kaut ko pie mičošanas? dzirdēju, ka iespējams pasūtīt, ka dzied serenādes?

p
pecite 18.08.07. 12:05 | Kāzu datums: 17.10.2006

Ja jau tik daudz rūpju un negatīvu atsauksmju, tad kāpēc tādu vietu izvēlēties? :))))

R
Rutiņa 18.08.07. 13:10

Nu par vairumu vietu vienmēr būs kādas negatīvas atsauksmes, parādi man to ideālo vietu, par kuru tādu nav.

Ruby 18.08.07. 13:30 | Kāzu datums: 04.08.2007

Mums kāzas bija sestdienā un nebija nekādas iepriekšējas dienas puķes un viesmīles kaut gan jauniņas savu darbu padarija lieliski. Kaut gan floristi man bija sarunājusi krustmāte, kādu no vietējām jaunpils meitenēm. Ziedu dekori bija fantastiski, es biju izvēlējusie tumši sarkanās rozes un lilijas un samaksāju tikai 80ls.. Par vidusliakiu kāzām gan nezinu, man draudzenai tas pasākums bija pāris gadu atpakaļ, un nu nebija tur nekā tāda.

R
Rutiņa 18.08.07. 13:56

Ā, nu tad ir baigi labi, ka ar puķēm viss ok. Arī par ēdienu un apkalpošanu tagad cik var atrast atsauksmes ir labākas nekā 2-3 gadus atpakaļ, nezinu, vai serviss uzlabojies vai kas.
Galvenais jautājums tomēr ir par mičošanu pusnaktī pagalmā, vai saimnieki tur paši kaut ko arī piedāvā, vai arī - pagalms jūsu, dariet ko gribat!? Mums stāstīja ka super ir tieši pats pagalms ar lāpām, bet man kaut kā liekas ka tradicionālā mičošana ar priekšautiem un karotēm tur tā nevisai iederētos.

Laurita 20.08.07. 12:01 | Kāzu datums: 07.07.2007

Nu tad par visu pēc kārtas.
Par visām atrakcijām pilī runāja mūsu vedēji. Pati zinu to, ka viņi piedāvā Viduslaiku kāzas (mums tādas nebija), lielgabala šāvienus, ar lāpām izgaismotu pagalmu. Tas izskatās ļoti labi. Manuprāt, pinīgi savietojams ar tradicionālo mičošanu. Par sereneādēm gan neko nezinu, bet var taču piezvanīt pils (kult.nama) vadītājai un pajautāt visu, kas intersē. Viņa ir jauka un atsaucīga. Ar katamarānu braucām no pilij pretējās mājas pāri visam dīķim. Domāju, ka pilī zina, kā to nokārtot.
Kāzu datumu tu vari redzēt zem nika.:) Tātad - sestdiena. Puķes un ēdieni bija svaigi. Nezinu, varbūt arī piektdien neviens pirms mums nesvinēja kāzas. Bet ja arī svinēja, viss bija OK. Mums ieeja pilī bija no ielas puses (skatoties no vārtiem - pa labi). To durvju priekšā zālītē arī notika mičošana.
Mazajā ceļojumā braucām kopā ar visiem viesiem pa Liepājas šoseju. Iegriezāmies Lāču maiznīcā, tad nogriezāmies uz Ventspils šosejas pusi, jo vajadzēja apciemnot vīra dzimto pusi. Pa ceļam uz Jaunpili vēl var iebraukt Cinevillā (kas būs uz Tukuma ceļa). Rīgā arī vēl var šo to pasākt. Tā jau ir vedēju lieta - izdomāt, kur doties un sagādāt jums pārsteigumus.