Kāzu plānošana
Ziedi un dekorācijas
Ielūgumā rakstīt bez ziediem
Sveikas, meitenes!
Kā lai uzraksta ielūgumā, ka nevēlamies saņemt ziedus savā skaistajā dienā, jo pasākums ir paredzēts ļoti plašs, bet tas būs ziemā un mājās tiešām nav vietas, kur pēc tam tās visas puķes novietot + vēl ir kaķis, kuram ļoti garšo lapiņas, bet pēc tam viņš no tām vemj. Un tad mēs nolēmām atteikties no ziediem šajā dienā. Kā lai skaistāk to noformē, ka ziediem paredzēto naudiņu, var pievienot dāvanai, jo dāvanā vēlēsimies saņemt naudu?
Nu, tā arī rakstiet tad. Vai nu piebilde ielūgumā vai punkts pavadvēstulē. Formulējumu jau vislabāk paši mācēsiet atrast, jo tie jau jūsu draugi/radi :)
ja es sanemtu taadu ieluugumu tad man vispaar nebuut unekaaadas velmes iet uz kaazam ,kur cilveekus interesee tikai nauda-naudinju paredzeto ziediem var pievienot davanai.es to saprastu taa kaa juus mums daviniet naudu un plus ekstra naudu arii vajag ziedu vietaa....piedot,bet kaazas ir tavas personiskaas viesiibas,kaut kas skaists un iipashs,bet izskataas ka taisa kaazas,lai tikai naudu naudu un veelreiz naudu sagraabtu peec iespejas vairaak....pat ziedu vietaa....
P.S ja ziedus nav kur likt,tad var jau vecaakiem uz maajaam sanest,omiiteem...gan viniem tas priecees un atgaadinaa sjaukas atminas...jaa jau jums nevajag tos ziedus
Vēlmei, kā tādai, nav ne vainas, tikai jāprot to smuki noformēt. Ārzemēs vispār brīnās, ka pie mums visi uz kāzām iet ar ziediem...
Ja puķes nevajadzētu dāvināt pēc jaunā pāra vēlmes, tad vienkārši tās nepirktu, bet nevis vēl domātu, ka man šī it kā "ieekonomētā" nauda būtu papildus jāpieliek klāt pie naudas, ko jādāvina kā dāvana pārim!
Kaut kur sen lasīju, ka viens pāris ielūgumā norādīja, ja vēlas dāvināt ziedus, lai nes vienu , piemēram, baltu rozi. Rezultātā būs viens skaists rožu klēpis, kuru gan jau atradīsiet, kur likt un gan jau kaķis ar visu nenoēdīs :) Manuprāt tas ir labs kompromiss...
Jā, es šeit šķiet, redzēju oriģinālu ielūgumu, kur pāris bija sacerējis par sevi skaistu dzejolu (tādu īsu) un apakšā elegantas norādes:
datums: xx.xx.xxxx.
laiks: xx:xx
vieta: xxxxx
ziedi: rozes
Nu, lūk, un jūs varat izmantot šādu ideju šādam askētiska stila ielūgumam (vēl tikai jāsaskaņo dizains, lai nav tamborētas puķes). Un pie ziediem ierakstiet: viena balta roze.
Manuprāt, ja skaisti pasniegsiet - būs pietiekami eleganti un arīdzan netradicionāli.
Nupat biju vienās kāzās, kur atsevišķā lapiņā pie ielūguma (kur bija arī norādīta karte, kā aizkļūt līdz ceremonijas un svinību vietai) bija norādīts lūgums - atturēties no ziedu dāvināšanas un gadījumā, ja kāds tomēr ļoti vēlas, tad no katra viesa maksimums viens zieds.
Rezultātā katrs viesis tiešām atnesa pa vienam ziedam un bija jauki:) ziedu tāpat bija daudz, jo bija vairāk kā 60 viesi.
Turklāt jaunais pāris uzreiz pēc kāzām devās divu nedēļu kāzu ceļojumā un izbaudīt ziedu skaistumu tāpat nesanāktu
Man jau patik ideja, ka ziedu vieta to naudinu aicina noziedot kadam labdaribas projektam, bus kadam kaut nedauds palidzets Jusu skaistaja diena un pat semantiski skan lidzigi - ziedi=ziedosana.
Ar vien vairak paru ta dara, seviski ja nakamaja diena paredzets medusmenesa celojums.
Piekritu rakstitajam pirms tam, ka davanu un ziedu nauda isti sava starpa nekonvertejas, vismaz manuprat.
jā, jā tas bija mūsu ielūgums - daži gan nopukstēja, kā es tā atļāvis ierobežot baltās rozēs - bet es kaut kā vispār neieķēru kreņķi - man diena kā gribu, tā daru - bildēs pa smuko tā kaudze
Tekstu var te ielūrēt - http://www.precos.lv/forum/index.php?bid=1406876&pid=1022564&from=1.
Un ar cik pēc kāzām devāmies prom un pat nebija, kas tiem ūdeni nomaina - visu milzu klēpi aizvedu mammai uz kapiņa noliku - arī mammai kaut nedaudz balta diena.
Domāju, ka ne visai smuki skan - pievienojiet ziediem paredzēto naudu pie dāvanas, tas mazliet atgrūž, bet vienkārši pierakstīt, lai ziedus nedāvina, tas man šķiet - ok. Tad jau katrs izlems, vai uzdāvinās vairāk naudiņu vai tik, cik iesākumā ieplānots. Cik zinu, viena mācītāja kāzās, lūgtajiem viesiem arī tika teikts, lai ziedu naudu labāk noziedo labdarībai.
Bet es esmu PAR, ka ielūgumā ierakstāt -ziedus nedāvināt (domāju daudzi viesi priecāsies, jo ziemā ar ziediem nav nemaz tik viegli).
Ne visai jauka man šķiet ieteiktā doma, ka visus ziedus pēc tam atdāvina radiniekiem, viesi jutīsies vēl sliktāk, jo, pērkot ziedus, daudzi piedomā, ka tie priecēs tieši jūs, nevis mammu, vecmāmiņu vai tanti.
Mums ar kāzu ielūgumos bija norādīts par konkrētiem ziediem ko vēlamies saņmet__baltas lilijas,jo balto liliju kāzas..
tāpēc man liekas pilnīgi normāli,ka ielūgumā ir iekļauts punkts par ziedu nedāvināšanu..un nekā nosodoša tur nav-ta sir tā pat,kā ierakstīt par naudas dāvināšanu:))
Būšu nejauka, bet labāki rakstīt, ka nevēlas saņemt ziedus, nekā manis dāvātos ziedus aiznest uz kapiem.