FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Ziedi un dekorācijas

Kurā brīdī līgavainis līgavai dāvina ziedu pušķi?

K
Klade 25.01.12. 14:52 | Kāzu datums: 24.08.2012

Sveikas!

Es tikai nesen izlasīju, ka līgavas pušķi līgavai dāvina pats līgavainis, nevis kaut kā savādāk.
Bet kurā brīdī tad līgavainis to pušķi viņai dāvina?

15 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Dachus 25.01.12. 14:55 | Kāzu datums: 10.08.2012

Mūsu gadījumā esam izlēmuši,ka jaunais vīrs brauks man pakaļ uz manu vecāku mājām un arī tad uzdāvinās līgavas pušķi.

Angyy 25.01.12. 15:01 | Kāzu datums: 28.07.2012

Arī man līgavainis ar pušķi ieradīsies pēc manis uz manu vecāku māju :)

K
Klade 25.01.12. 15:19 | Kāzu datums: 24.08.2012

nu jā.. mūsu gadījumā braukšana uz vecāku māju sanāk diezgan ilga :D
līgavainis mani gribot ieraudzīt tikai pie altāra, tas nozīmē, ka viņam tur arī ziedi jādāvina?

p
puķu_meitene 25.01.12. 15:19

Tā kā mēs jau 3 gadus dzīvojam kopā, un manu vecāku mājas ir relatīvi tālu no vietas, kur plānojam svinēt savas kāzas, tad izpirkšanu neplānojam.
Mēs satiksimies baznīcā (līgavainis iepriekšējo nakti pavadīs vecāku mājas, es - mūsu mājas) un tad nu man ejot pie altāra - galā ziedu pušķis man tiks pasniegts, bet baznīcā ieiešu bez tā...

V
Vin:) 25.01.12. 15:41 | Kāzu datums: 24.07.2010

Klade - jā,parasti šādā gadījumā līgavainis ar pušķi sagaida pie altāra un tur arī ziedus pasniedz :)

v
viena_meitene 25.01.12. 16:04 | Kāzu datums: 04.05.2012

njā..es arī tikai nesen izlasīju, ka līgavainis dāvina pušķi. nezinu, kād darīt manā gadījumā, jo mums būs tikai ar lieciniekiem. Baznīcā ieiesim kopā, tad sanāk, ka ziediem jau jābūt rokās?? Mācītājs teica, ka dara dažādi-var iet tikai līgava, vai ieved tēvs ( šis variants atkrīt), vai var iet abi kopā. ..

p
pekausiss 25.01.12. 16:45 | Kāzu datums: 03.08.2012

Mums arī tā būs, ka ieradīsies ar ziediem :)

Y
Yessic 26.01.12. 13:07

es biju jau ar ziediem un gāju kopā ar līgavaini ;)

p
puķu_meitene 26.01.12. 14:19

Tas ir citādāk - ja jau ej ar līgavaini baznīcā, tad, protams, ka ziedi tev jau ir. Tos līgavainis savai līgavai pasniedz satiekoties - vai nu tas ir mājās izpirkšanas laikā, vai pie altara vai kā jau ir plānots... :)

D
Daiguu 26.01.12. 17:21

Kādas konfesijas baznīcā laulāsieties? Katoļiem pieņemts, ka priesteris iet pa priekšu un viņam seko jaunais pāris - abi kopā, satikušies jau mājās, pie baznīcas vai priekštelpā. Luterāņiem pamatā tāpat, bet biežāk tēvs ved meitu pie altāra, kur jau gaida topošais vīrs ar mācītāju.
Manā izpratnē pušķi var pasniegt kā pie altāra satiekoties, tā arī iepriekš.

V
Vin:) 26.01.12. 17:48 | Kāzu datums: 24.07.2010

Daiguu - tās nu gan ir muļķības - arī katoļu baznīcā var iet kā sirds kāro - neesmu redzējusi nevienu pāri, kas tiktos priekštelpā. Nav pilnīgi nekādu nosacījumu - ja iet iekšā abi, tad mācītājs iet pa priekšu. Ja tēvs vai kāds cits vīriešu kārtas pārstāvis ved līgavu, tad mācītājs ar līgavaini gaida pie altāra. Neatkarīgi no konfesijas

D
Daiguu 27.01.12. 09:11

Cik priesteru, tik viedokļu. Es aprakstīju standartvariantu, kas starp citu tiek stāstīts arī katoļu saderināto kursos. Jā, protams, var īpaši vienoties arī par citu variantu, bet PARASTI katoļiem mācītājs iet pa priekšu, tad jaunais pāris un tad liecinieki.

K
Klade 27.01.12. 10:38 | Kāzu datums: 24.08.2012

ak vai..
es tikko iedomājos, kā vispār būtu iet vienai? - man šķiet, ka man vienā brīdī kājas saļodzītos un būtu 1 liels blīkšķis :D

Zhagatinja 30.01.12. 19:12 | Kāzu datums: 15.07.2011

nav tik traki....
mans viirs man ziedus uzdaavinaaja peec izpirkshanas , tad bija fotosesija .....

un man teetis diemzheel netika un neveda mani pa sarkano paklaaju , pirms manis gan gaaja pukju meiteniite un es ejot biju gan satraukusies , bet bliikskja nebija , skatiijos uz savu toposho viiru un man asaras bira :)

V
Vin:) 30.01.12. 20:57 | Kāzu datums: 24.07.2010

Nu mums katoļu saderināto kursos (Rīgā) neko tādu nestāstīja, un cik esmu bijusi katoļu kāzās, pārsvarā visi iet atsevišķi. arī paši negājām, līdz ar to man šķiet, ka šis sen nav PARASTS variants - bet ne par to stāsts :) Lai izdodas līgaviņai atrast īsto brīdi ziedu puška pasniegšanai :)