FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vīnu turēšanu.

d
dzegara 24.02.14. 12:13 | Kāzu datums: 02.08.2014

Meitenes vai kāda ir kaut ko dzirdējusi par to, ka vīnu nedrīkst ātrāk iepriekš pirkt, jo viņš var sabojāties? Man te daži visas ausis piežužināja, ka tikai mēnesi pirms kāzām drīkst pirkt!

5 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
C
Crexcrex 24.02.14. 12:30 | Kāzu datums: 10.05.2014

Tas strikti attiecas tikai uz specifiskiem jaunvīniem, tādiem kā Beaujolais Nouveau, kuriem ir noteikts uzglabāšanas laiks, jo tie nav iepriekš noturēti mucās un ir ar nogulsnēm. It kā avoti internetā vēstī, ka parastos veikala vīnus labāk patērēt uzreiz pēc pirkšanas, jo tie nav domāti ilgstošai uzglabāšanai, bet nedomāju, ka pudelēs iepildīts vīns dažu mēnešu laikā dramatiski zaudēs garšas īpašības.
Te ir tabuliņa ar rekomendācijām http://www.eatbydate.com/drinks/alcohol/wine-shelf-life-expiration-date/ Uzglabājot vīnus, kas nopirkti ilgāku laiku pirms kāzām, vēlams tos turēt tumšā vietā (vai iepakot kastēs).

d
dzegara 24.02.14. 13:37 | Kāzu datums: 02.08.2014

Paldies, savādāk es biju galīgi apjukumā.
Bet ja man viņš stāvēs 5 mēnešus pagrabā, aukstumā, viņam taču nekas nenotiks?

C
Crexcrex 24.02.14. 14:23 | Kāzu datums: 10.05.2014

Pagrabā vispār ideāli, tikai vīnus, kuriem ir dabiskie korķi, labāk glabāt slīpi vai horizontāli, lai korķis ir mitrs un nesāk žūstot plaistāt un laist gaisu. Vari pameklēt internetā pēc "wine shelf life", var atrast daudz padomu.

A
Agnese11123 24.02.14. 16:55

Nebiju neko dzirdējusi par vīna sabojāšanos. Ļoti gribēju paturēt kādu no kāzu vīna pudelēm uz 10to gadadienu :D Laikam šī doma jāatmet!

C
Crexcrex 24.02.14. 17:06 | Kāzu datums: 10.05.2014

Domu neatmet, bet, ja gribi vīnu saglabāt, jāievēro divas lietas:
1) Tam jābūt labam un samērā dārgam vīnam, jo tikai tādi novecojot kļūst garšīgāki (aizej uz kādu no smalkajiem vīna veikaliem un pakonsultējies ar pārdevēju, noteikti kaut ko ieteiks);
2) Ir jābūt piemērotiem glabāšanas apstākļiem - vislabāk vēsā, mitrā pagrabā; noteikti ne gaismā, siltumā vai mainīgā temperatūrā, piemēram, netālu no plīts.

Vispār laba doma, man nemaz nebūtu ienācis prātā, bet varētu kādu vīnu šim nolūkam sagādāt. Pagrabs vecākiem ir, var blakus ievārījuma burkām vīna pudeli arī nolikt :)