FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par alkohola servēšanu

Spicausis 20.08.13. 23:36 | Kāzu datums: 09.07.2014

Mans jautaajums ir sekojoshs - Es savaa galvaa domaajot par kaazu scenaariju gluzji automaatiski pienjeemu, ka alkoholu mees serveesim peec skandinaavu modes, t.i., viegli dzeerieni sagaidiishanas galdam; viins, alus un uudens pie vakarinjaam; peec vakarinjaam kafija un konjacinsh. Un tad jau pirmaa deja, visas paareejaas dejas un katrs var dzert tik stipru vai vaaju cik sirds kaaro. Liigavainis piekriit, ka izklusaas sapraatiigi, it kaa es arii nedomaaju, ka kaads no maniem radu onkuljiem taisiis dumpi, ka vinjam tas grakjiitis pie vakarinjam nav, bet ja nu tomeer. Ir kaadai pieredze ar taada formaata alkohola serveeshanu un kaartiigu latvieshu reakciju uz to?

7 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
V
Vecmeita 20.08.13. 23:52 | Kāzu datums: 21.07.2013

Ir gan pieredze. Latviešu radi šādu variantu nesaprata. Viena daļa aizgāja uz mašīnu un atnesa savu pudelīti (o`jā, ir viņiem vienmēr kas bardačokā noglabāts). Otri, nejauži uzzinājuši, ka stiprais alkohols tomēr ir, tikmēr dīca un piekukuļoja viesmīļus, ka tie šiem šnapstu sulas krūzēs pa kluso atnesa par ūdentiņu saukdami.
Tie, kas šos abus variantus palaida garām, pēcāk spļāva ugunis, jo bija sausu vīnu sadzērušies, domādami, ka nekā prātīgāka nebūs, un kad saņēma `normālu` dzērienu, īsti negribēja to vīnam pa virsu likt. Bet nu kad uzlika, `brālis Pālis` bij ātri klāt. Torti tā arī nesagaidīja.

Varbūt kādam šķitīs, ka es te par traku `dzērājkompāniju` runāju, bet patiesībā par pilnīgi parastām kāzām, kur jaunais pāris ar bij izdomājis Latgaļu radus pie kārtības audzināt un vīnu pie vakariņām `piespiest` dzert. Rezultāts kā jau rezultāts. Ne ko ietaupīja, ne panāca.
Ja kāds no vīriem ir viskija dzērājs, tad viņš var arī lēni malkot savu kokteili. Ne Tu pēkšņi kultūru ieviesīsi, liekot vīnu dzert, nedz arī kādfs trakoti ātri piemetīsies, ko štengrāku dzerot.
Savās kāzās es šādu variantu netaisītu. Tas gluži vienkārši nozīmētu, ka daļa no viesiem dzīvotu sausā līdz tortei,un tostus sauktu ar sulasglāzi (Kas protams nav peļami), bet vai to vajag? savukārt, tie, kas mīl iedzert, vēderā uzjauktu pamatīgu kokteili ar neprognozējamām sekām.

Dachuks_maijs 21.08.13. 09:28

Ir kāzas, kurās alkahols vipār netiek pasniegts. Tas, ka katrs pats nevar "tikt galā" ar vēlmi pēc alkaholu ir viņu pašu problēma, manuprāt. Kāpēc alkahols jāceļ tik augstu un jālauza galva par to. Un ņemt savu alkaholu no sava auto - vispār kaut kas fenomenāls.

R
Rockn´roll_Bride 21.08.13. 12:51 | Kāzu datums: 19.07.2013

esmu bijusi kaazas kur vechi pie sagaidiishanas piekukuljo saimieces lai dabutuu shnjabja pudeli, lai nav janiekojas ar kaut kaadu alinju kameer taa lielaa gaidiishana.

Muusu kaazas uzreiz viss baarinjsh bija valjaa,bet varbuut taa arii nebija baigi labaa doma, Jo, kameer mes braucot peec oficiaalaa papiira uz stundinju pazudaam, mana tante neljaava nest siltos aaraa kameer mees neesam atpakalj, lai gan es liku dariit taa. Uuun taa kaa bija auksts un visi knakstiijas ap ruminjiem un viskijiem, kad atbraucaam atpaklaj ljoti daudiz bija jau miiskti pustukshaa duushaa sadzeerushies. Kaa arii labais stirpias alkahols bija mejzoniigaa aatrumaa pazudis. Bet taja paasha laikaa ja buutu tikai viininji un alinji, domaaju ka buut dumpis. Vajadzeeja venkarhsi uzreiz dod kaartiigi paeest cilvekeiem, tad arii nebuutu laiks sadzerties.

Varbuut vienkaarshi paariitis pudeles pie taam pusdienaam izliec, tiem paaris , kas nedzer viinu, vai negrib jaukt. Bet spied uz viiniem. Taa nu cilvekei sapratiis, gan ka ir stiprais , bet ka nav domaats tagad to baigi dzert. Kaut kaa taa..

k
kakene99 21.08.13. 15:06

Protams, katrs dara kā grib, bet ne jau katrs dzer tos vīnus un katram ir sava gaume uz vīniem...es gan liktu stipra pudeles, jo nevajag jau dzert ka lopam, cilvēki var to malkot pa drusciņai,,,bet tie kas piedzerties gribēs tapat piedzersies līdz tortei vai pēc tortes...piemēram es stipros vispār nedzeru, vīnu dzeru tikai oti labu un dārgu, bet pašsaprotami ka kazās tādu vīnu daudzi atļauties vairuma nevar tad labprāt iemalkoju kādu glāzi šampānieša...domāju par šo situaciju padomā, jo neviens cits labak tavus viesus nezin ka Tu

Spicausis 21.08.13. 18:17 | Kāzu datums: 09.07.2014

Sasmeejos par tiem juusu trakajiem pastaastiem, meitenes! :)))) es nebiju domaajusi, ka man te tas pasaakums tik riskants
Mani apsveerumi gan ir sekojoshi - mani norveegju radi vareetu shito nesaprast un vismaz dazji personaazji ( ieskaitot viirateevu un vedeejteevu) paaraak sapriecaaties un tad nu buutu kaa buutu vai nu seja rosolaa vai zem galda... Turklaat neviens no maniem radiem un draugiem nekaadas skruuves jaukt nemeedz - visu dzer labu, tiiru un malkojot, bet tas tak man liekas kudish vairaak der pie deserta un kafijas, nevis pie karbonaadeem. No organizatoriskaa viedoklja arii - nepatiik man taas shnabpudeles uz galda, paeediis starteri un otro, noklausiisies visas 8 runas un tad ies laukaa uz terases, kur ir kafijas galds ar kaut ko garshiigu, cigaari un konjaks. Un paaris pudeles kaut kaa cita. Un tad tikmeer kameer mees kafijojam var gan galdus normaali novaakt, gan muuzikji savus aparaatus uzstelleet.
Veel es domaaju vispaareejai skaidriibai uzlikt smuku menu noraadi ar to cikos kas buus :)

k
kakene99 21.08.13. 18:27

nu ja jau tu esi visu izlemusi kadēļ tad šo tēmu te tirzi? dari kā vēlies...tavas kazas tachu

Spicausis 21.08.13. 19:23 | Kāzu datums: 09.07.2014

Apzinu riskus :)))