Kāzu plānošana
Alkohols
Alkohola aprēķināšana - alkolātors
Atvainojos, ja atkārtojos. Droši vien daudzām, tā pat kā man, sagādā problēma saprast, cik tad īsti alkoholu vajadzēs kāzām. Nejauši atradu alkolātoru. Varbūt jums noder.
http://www.spiritsandwine.lv/?m=57
:)Paldies noderēja...pārliecinājāmies,ka nebijam paši rēķinot daudz kļūdījušies ;))
labs :D :)
rēķinot pēc tieši šī kalkulatora, nopirkām alkoholu 2,5 kāzām... :p
Katrs alkolātors man saka kaut ko citu un man nav ne jausmas cik viesi var izdzert.. un ko viņi dzers.. :) Šis jautājums reāli mani nomoka visvairāk no visiem pagaidām..
.. nu vismaz vīna krājumi man jau mājās noglabāti.. bet ar pārējo nesaprotu ko iesākt..
Jūs aliņu arī domājat ņemt?
paldies! noteikti noderees! :)
Mums alus būs, jo mans topošais vīrs saka: "Kas tās pa kāzām bez alus!" :D
Mums alus palika pāri daudz, kaut gan kāzas svinējām vasarā, toties stiprie dzērieni, vīni un šampji tika izlakti visi, ņemot vēl vērā, ka pirkām ar riktīgo rezervi! mans secinājums - ja ir kvalitatīvs alkohols, viņu arī dzers vairāk nekā lēto un negaršīgo...
Neviens alkolators nezina jūsu viesus un viņu paradumus labāk par jums!!!! Ja būtu pirkusi alko pēc šī alkometra, aizietu galīgās auzās. Es pēc sentēvu metodes mēģināju savilkt galus kurš ko dzer un cik varētu izdzert 2 dienās. Protams, vissa kā palika pāri :))
Vakar piesédámies sim jautájumam.
Rékinájám péc dzirdétas "tautas metodes", ka vidéji 0.7 l stiprá pudele uz vírieti un 0.75 l vájáka pudele uz sievieti. Tad nu vidéji vajadzétu pietikt. Atseviski papildus vél izskaitolajám, cik vajadzés sampaniesa pudeles (tíri matemátiski - 1 pudelé 5 glázes, katram pa vienai glázei trís piegájienos - péc ceremonijas, pirmajam tostam un pie tortes péc micosanas), ka arí alu un sidru nákamajai dienai un tiem, kas (to vajadzígo daudzumu grúti noteikt, jo nezinam, cik viesi uzkavésies nákamajá diená, cik dzers u.t.t.).
Salídzináju ar augsták minéto alkolatoru - mums bús par 3l vairák stipro, par 7 l mazák vínu, par 2.5 l vairák Martini (aperitívs), par 7.5 l vairak sampis, alus un sidrs kopá apméram tikpat, cik tur minéts alus.
Pagaidám orientéjamies uz so daudzumu, bet 100% párliecíba nav. Drosi vien, ka laicígi sáksim iepirkt, un ja beigás vél bús saubas, tad gan jau kádu pudeli piepirksim klát.
man liekas ka sievietei 0.75l vājā ir par daudz mēs cikk esam tusinjus rīkojuši vienmēr vājā ir palicis pāri ļoti daudz , jo nezinu ka citi pie mums ir tā ka priekšroku sievietes dod šampanietim ko dzer visu vakaru nevis vīniem, citas sievietes dzer arī stipro...nu tas tā mana pieredze..varbūt varat kāda ieteikt kādu labu vīnu?
Par alko..... nu nezinu, man viss ir sapirkts - šņabis, viskijs, šampi, vīni, alus, colas, priekš vārtiem un kūjiniekiem - 150 Ls.
Meklēju internetā kur ir atlaides, un tad braucu pirkt.
Pati alkohola daudzumu biju sarēķinājusi pirms atradu alkolātoru. Un izrādās apmēram vienādi "domājam" ( vīnu ņēmām gan mazāk kā alkolātors rādīja, un stipros ņēmām vairāk.).
Tad jau sestdien/svētdien redzēs, vai pietika ;)
Šodien savilku visas izmaksas, tomēr esam aizrāvušies - 2600 Ls (gredzeni, kleita, kleitas meitiņām, uzvalks, apavi, viesu nams, ēdināšana, alko, dekori, kāzu vadītāja, degvielas, fotogrāfs, muzikants, make up, manikīrs, torte, puķes, dāvanas vecākiem, vedējiem).
Principā jau sīkumos nenormāli salasās.
ups, tas nebija domāts šai tēmai :D
Man pazīstamā nupat precējās, viņi ņēma alkoholu kaut kādā iestādē, kur sistēma tāda, ka neizdzerto pēctam var atdot atpakaļ. Manuprāt ideāli! :)
Valmierā "Dzērienu fabrikā" arī ir tāda iespēja.
Bet nu - kad viņi man sastādīja tāmi, par dzērieniem, ko izvēlējos..... Veikala Nika bāzē to visu var dabūt krietni lētāk. Un ja ņem kasti, tad dod atlaidi, arī tad ja plauktā redz, ka ir atlaide. (iznāk- atlaides summējās).