FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Cik alkohola nepieciešams kāzu viesiem? Alkohola kalkulators?

m
madaramadara 09.02.12. 20:07 | Kāzu datums: 20.07.2012

sveikas meitenes!cik alkaholu ir jarekina uz vienu cilveku???

13 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
P
Precos.lv 09.02.12. 20:10 | Kāzu datums: 20.05.2023

Līdz gramam to laikam nepateiks neviens :)
Bet šeit ir atrodams aprēķina ieteikums no alkohola lielveikala WineStock.

i
inesiic 09.02.12. 22:43

te ir labs kalkulators:

http://www.rswo.lv/?m=57

Man liekas diezgan reāls

Ferbija 10.02.12. 11:05 | Kāzu datums: 27.04.2012

Kalkulators tiešām reāls :) pati rēķināju sapirkto alkoholu un dzērienus, bet sarēķinot šeit aprēķini nu ļoti tuvi :)

Ms_Lyndinette 10.02.12. 11:07

Kā rēķināt,ja alu un aperatīvu nevēlamies kāzās? Šampanietis arī redzams,ka pietiek tikai vienam tostam(piem.zagsā), bet mičošanai ne...

A
Agny 10.02.12. 12:29 | Kāzu datums: 02.06.2012

Šampanieti, kāreiz ir visvieglāk aprēķināt. Viena šampanieša pudele ir uz 5 cilvēkiem (5*150 ml=750 ml). Mums piemēram būs 50 cilvēki, tātad 10 pudeles uz katru šampja dzeršanu. Mums tāda paredzēta 3 reizes - pēc baznīcas, ierodoties viesu namā un pēc mičošanas. Tātad 3*10=30 pudeles.

Ms_Lyndinette 10.02.12. 13:00

Mums tāds pats viesu skaits- es rēķināju pudeli uz 4 cilvēkiem, uz vienu "tostu" aizietu 12 pudeles. Līdzīgi kā tev, taču šaubas rada šampānieša dzeršana pei viesu nama... vai vajag?Tur jau tūlīt galds un visi alkoholi... un visi uz tukšu kunģi iedzers šampi.. par to vēl domājam.
Pierēķinājām arī klāt pāris pudeles vārtiem un atrakcijām,lai nav par maz... grasijos pirkt 30 pudeles uz 2 tostiem(zagss un mičošana) un paliktu vēl pāri pudeles atrakcijām.
Klau,varbūt padalies(var privāti) ar pārējo alkaholu daudzumu,es te rēķinu un rēķinu... un netieku galā. Un cik daudz sulu?Pēc viena no šiem kalkulatoriem parādijās 93 L sulas, tas manuprāt ir ārkārtīgi daudz...

A
Agny 10.02.12. 15:38 | Kāzu datums: 02.06.2012

Nujā, par to dzeršanu pie viesu nama tas ir diskutabls jautajums. Bet mums tas ir rezerves variants gadijumā, ja kavēsim, jo plānojam fotosesiju bez viesiem. Un kavējot praktiski vienmēr :) Tiem kas gaidīs, būs uzkodas un šampis :)
Par pārējo alkoholu... Mums būs tikai šņabis, konjaks vai brendijs un sarkanvīns. Es reāli darīju tā, ka ņēmu viesu sarakstu un katram pretī atzīmēju, ko katrs parasti izvēlās dzert, vairāk vai mazāk jau katrs savus viesus zina. Ja nezināju, tad večiem rakstīju šņabi, bet sievietēm - brendiju, savukārt manas draudzenes pārsvarā visas dzer vīnu. Nu un tad es rēķināju 1 litru šņabi uz veci vai 0,5 litru šņabi uz sievieti (kas to dzer), brendiju rēķināju 0,5 litri uz katru dzerošo un pudeli vīna uz katru vīnu dzerošo. Rezultātā man sanāca (nedaudz noapaļoju uz augšu gan) - 20 l šņabja, 10 l brendija un 15 pudeles vīna. Plus 30 pudeles šampja.
Par bezalkoholiskajiem mums būs 28 l pepsis un 24 l apelsīnu sula, nu tas ir reāli 0,5 l no katra uz cilvēku. Tas būs pilnīgi pietiekami, jo uz galda būs vēl morss un citronūdens. bet nu jāņem bija priekš tiem, kas jauc kokteiļus. Vispār pepsi nebiju domajusi ņemt tik daudz, bet uz jauno gadu bija tik lēti,ka nevarēja neņemt - 4 litri par 0,99 :) Nu tā apmēram. Bet katra kompānija jau savādāka. Mums vecākā paaudze mīl iedzert, tāpēc tas šņabis daudz, savukārt jaunā vairāk uz vīniem. Ā vēl paņēmām 6 pudeles "Mežezeru" tiem, kas pie stūres un dažiem bērniem. Vēl domājam varbūt, ka alu vajag otrai dienai, jo svētdien mums ļauj dzīvoties pa pirti līdz pašam vakaram... Unkādi tev rēķini sanāca?

Ms_Lyndinette 10.02.12. 15:48

Paldies tev par atbildi!
Es arī rēķināju uz papīra un man sanāca- aptuveni 30 šampji(bet vēl domāšu vai vajag pie viesu nama, tad vairāk), 15 l šnabja, 10 L brūnais(viskijs,brendijs), vīns tikai 13 pudeles.
Pirkšu aptuveni tikpat daudz nealkaholiskā :) viss vēl priekšā, domāju uz Jāņiem dzeramos pirkt, būs lētāk. Mežezeru domāju iepirkt vismaz kasti,j odaudzi šoferēs pie stūres, kas palisk pāri to liesim nedzērājiem/bērniem mičošanā.
Man bija doma iepirkt uz akciju RedBull vai tml., un salikt kaur kur stūrītī, jo mums aptuveni 15 cilvēki pilnīgi nedzers, negribas lai viņiem nāk miegs un arī pie mičošanas viesu varētu "uzlādēties" lai ballīte līdz rītam turpinās.

L
Labinjaa 10.02.12. 22:24 | Kāzu datums: 30.06.2012

Ms_Lyndinette uz cik cilvēkiem tas rēķināts?

Ms_Lyndinette 11.02.12. 09:08

Uz 50 :)

Zhagatinja 16.02.12. 15:32 | Kāzu datums: 15.07.2011

pirmo reizi redzu shampi 150 ml , straadaaju gastronomijaa .... man jau liekas ir 100 ml , tostam saskandinaashanai pietiek ...

gold-karina 19.02.12. 22:01 | Kāzu datums: 28.07.2012

ar to alkoholu ari pati nevaru tikt galaa...tajos kalkulatoros ir diemats uz vienu vakaru jaa cik vajag?...bet ja man kaazas buus 3 dienas?...no sestdienas lidz pirmdienai?kaa tad alkoholu rekinat?palidziet luudzu kaads!!!!viesu buus 50.

p
pekausiss 20.02.12. 09:43 | Kāzu datums: 03.08.2012

nu es domāju otrai un trešai dienai vajag kopā tikpat cik pirmajam vakaram :)