FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzās tikai vīni

t
tourniqet 27.01.12. 15:49 | Kāzu datums: 26.05.2012

Kā jūs uz to skatāties? Vairākas pudeles dzirkstošo un mazākā skaitā sarkanvīnu.
Etiķetes domājam savas līmēt.
Mēs gribētu tieši ietaupīt uz alkohola rēķina un nepirkt šņabjus, brendijus,viskijus u.c. stipros dzērienus. Varbūt pasniedzot ielūgumus, minēt to,ka ja ir īpašas vēlmes attiecībā uz alkoholu,lai paņem vīri paši līdz?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
K
Katrina173 27.01.12. 16:00 | Kāzu datums: 28.07.2012

nu nezinu gan!!viesim japadoma par davanu jaunajam parim par abgerbu ar ko ierasties uz pasakumu,frizuru,transportu iespejams un tad vel ari par alkoholu!!visada zina man bus dazads alkohols.un ka tas izskatisies kad viesi naks un liks savas pudeles uz galda!!

v
viena_meitene 27.01.12. 16:11 | Kāzu datums: 04.05.2012

ja gribat taisīt paši etiķetes, tad var jau arī sataisīt gan brendijam, viskijam utt. lai tad ir uz visiem 100%. Labi, ka mums nebūs lielas svinības, jo, ja tādas būtu, zinu ka gribētu, lai alkohols ir labs , bet tās jau uzreizi ir izmaksas..

t
tourniqet 27.01.12. 16:11 | Kāzu datums: 26.05.2012

Ja nepatīk,lai nenāk. Gribēs dzert - paņems.
Nezinu, vai uz kāzām nāk tikai piedzerties! Mums tāds kāzas nelielas, nešķiet nekas dīvains,ka veči saliek uz galda savu pudeli, lai tak.
Es labāk naudu atvēlu labākiem mūziķiem un izklaidēm,kas viesus izklaidē, jo nezinu vai alkohols būs tas labākais izklaidētājs.

t
tourniqet 27.01.12. 16:13 | Kāzu datums: 26.05.2012

viena meitene, ne par etiķetēm es runāju. Par izmaksām, kas saistītas ar alkoholu,ko viesus ne padzidīt,bet piedzirdīt.
Es joprojām cītīgi palieku pie sava, ka stiprais alkohols uz pašu sirdsapziņas.

r
rutuxs 27.01.12. 16:24 | Kāzu datums: 20.02.1993

Atmet bargo nostāju.
Ja gribi, lai viesi nes līdzi savu alkaholu, tad tas viņiem OBLIGĀTI ir jādara zināms (mutiski, ielūgumos...). Neaizmirsti, ka ir cilvēki, kas vīnu nedrīkst dzert. Ja tu uzskati, ka alkohols nebūs tas labākais izklaidētājs (bieži tieši tas ir tas, kas viesus atslābina un atraisa), tad rīko bez alkaholiskās kāzas. Ja atklāti, tad tāda doma par līdznešanu man liekas garām. Tad katrs dzers tikai savu pudeli? Ja kaimiņš nepaņēma līdzi, atvaino, es ar tevi nedalīšos.

Dūdausis 27.01.12. 16:27 | Kāzu datums: 18.08.2012

Man personīgi tas liekās nesmuki! Tikpat labi ielūgumos var rakstīt- ierašanās ar saviem groziņiem!
Nu katrs jau dara kā vēlās, bet tāda situācija man liekās nepieņemama, ka uz kāzām jāiet ar savu pudeli ķešā. Un te jau vairs neiet runa par kautkādu piedzeršanos vai ko tādu.

L
Labinjaa 27.01.12. 16:42 | Kāzu datums: 30.06.2012

Nezinu cik sen atpakaļ, bet kādreiz tā bij pieņemts, ka uz kazām nāk ar savu dzeramo!
Mēs kāzām paši pirksim.

r
rutuxs 27.01.12. 16:55 | Kāzu datums: 20.02.1993

Nezinu, kamēr es dzīvoju, tādus brīnumus neesmu redzējusi. Pat "sausajā" laikā viesi nerūpēja sev dzeramo.

K
Klade 27.01.12. 16:57 | Kāzu datums: 24.08.2012

tieši to pašu gribēju rakstīt, ko Labinjaa!!

mēs ar saviem draugiem nu jau kādu laiku atpakaļ esam atkal ieviesuši šo tradīciju - katrs nāk ar pats ar savu polšu, ja grib dzert.. nav jau tie laiki, ka visus var piedzirdīt!

pie kam - pagājušo vasar tieši biju tādās kāzās, kur bija tikai vīns - tas gan nebija LV, pieļauju, ka tajā valstī ir citas tradīcijas attiecībā uz alkoholu kāzās, bet vienā brīdī tas vīns arī beidzās, neviens nekur pakaļ neskrēja, neviens, izņemot vienu letiņu pāri (mēs tādi bijām tikai 3), nepiemetās..

un tieši tā - uz kāzām jau nenāk tik pieēsties+piedzerties

E
ElīnaPelīna 27.01.12. 21:43 | Kāzu datums: 04.09.2010

Tas jau jāskatās no viesiem, cik tiem patīk iedzert. Es zinu, ka manās kāzās bez stiprajiem neietu cauri, lai gan nebija tā, ka piedzērās un pa zemi vārtījās :D
Uz ielūgumā ierakstīto, ka jāņem savs alko līdz skatītos ļooooti dīvaini. Un tad man sava atnestā pudele būs arī visu vakaru jāuzrauga, lai citi neizlkok? Un ja kāds "aizmirsis" paņemt, dzers citu atnesto? Manuprāt, tā var ļoti nejauku un saspringtu gaisoti iegūt, jo pieņemu, ka ne jau visi kāzās būs savstarpēji pazīstami, un ja man tusiņā nav žēl padalīties ar savām draudzenēm vai draugiem, tad kāzās kaut kā šķībi skatītos, ka nepazīstams tēviņš izlok manu dārgo visīti, jo viņa paņemtais trīsgraudnieks jau izdzerts...
es ieteiktu tad jau samazināt viesu skaitu un alko tomēr pirkt..vai atrast citas pozīcijas, kur ietaupīt.

t
tasmina 28.01.12. 04:08

Ari man skiet, ka labak meklet citas pozicijas, kur ietaupit.
Ja kazas ir nelielas lidz max 30 cilv. tad var meginat shadi ietaupit, bet nedomaju, ka ta ir labaka izeja.
Mani draugi noteikti butu samulsushi, ja viniem pasiem alko kazam jagada butu. Man draugos ir vairaki cilveki, kas vinam pat virsu nesktatas un shampja glazi tur rokaa tikai, lai saskandinatu.
Kaut ka negodigi - tie, kas dzer vinu var nakt bez pudeles, bet parejiem japerk pasiem.

t
tourniqet 28.01.12. 11:38 | Kāzu datums: 26.05.2012

Jums kāzās alkohols liekas tik pašsaprotama lieta?

G
Gabrielle 28.01.12. 12:21 | Kāzu datums: 21.05.2011

Katrs jaunais pāris pats labāk zina savus viesus. Ja viesi ir pārliecināti atturībnieki, tad uz alko rēķina kāzu budžetu var labi samazināt. Savukārt, ja zinat, ka viesi vīnus negrib / nedrīkst dzert, tad prasīt, lai katrs nāk ar savu polšu, būtu, mazākais, diezgan dīvaini.

Kāzās pašsaprotams nav ne alkohols, ne karbonāde, ne kāzu torte, viss ir atkarīgs no tā, kā redzat savus viesus un ko esat gatavi viņiem piedāvāt.

Vienīgi, ja esat lēmuši mazliet paaudzināt savus viesus par veselīgu dzīvesveidu, tad paturiet prātā, ka svinību laikā labākais tusiņš var norisināties pie automašīnu bagāžas nodalījumiem, kā nereti ir dzirdēts par "sausajām" kāzām. Pašiem lemt, vai jūs tas apmierina.

krix 28.01.12. 16:19 | Kāzu datums: 07.08.2010

domāju, ka tas ir atkarīgs kādi viesi. Ir kāzas, kurās lielākoties ir viesi, kas lieto tikai stipro alko, un ir kāzas, kur vīns lielākā cieņā. Viss atkarīgs, kādi uzskati ir Taviem viesiem. Mums kāzās lielākoties bija tikai vīns - labs baltvīns un sarkanvīns, bet simobliski iepirkām arī stipro - 4 pudeles viskija, 3 pudeles vodku (saku aptuveni, jo vairs neatceros, cik tur precīzi bija) - ja nu gadījumā tiešām ir kāds viesis, kuram vajag stipro alko. Bet beigās bija tā, ka visi viesi dzēra vīnu un pēc tam tās stiprā alko pudeles kaut kam atdāvinājām, jo tās atvērtas bija laikam tikai pa vienai no katra :)
mums bija 55 viesi un kāzas bija līdz pl.01.
Bet ielūgumā domāju, ka gan nevajag norādīt, ka lai nāk ar savām pudelēm... Tas kaut kā tā nevisai labi izklausās...
Lai skaista gatavošanās faktastiskajai dienai! :)

r
rutuxs 28.01.12. 17:32 | Kāzu datums: 20.02.1993

Tad kādēļ tev vajadzīgs vīns, ja uzskati, ka alkohols nav pašsaprotama lieta? Tavs jautājums bija- Kā jūs uz to skatāties? Tev meitenes atbildēja, bet cik saprotu, tu jau esi visu izlēmusi arī pirms jautāji.

a
alpuvijolite 28.01.12. 20:42 | Kāzu datums: 03.06.2011

Mana draudzene bija tadas kazas,kur bija tikai paris pudeles sampaniesa!Ka tas beidzas??Viesi pie galda sedas plkst 19.00 un lielaka dala jau plkst 22.00 bija aibraukusi projam uz kadas pazinas pirti tuset!Un runa iet nejau par alkoholu ka passaprotamu lietu,bet gan par attieksmi pret viesiem-ja grib dzert lai pasi nem lidz!!Kas ta par taupisanu?Varbut tad viesi ari ejot uz kazam gribes ietaupit un palugs Tev apmaksat vinu cela izdevumus un pie reizes varbut ari ziedus:))

t
tourniqet 29.01.12. 12:24 | Kāzu datums: 26.05.2012

Ielūgumā nerakstīsim neko par alkoholu, to pateiksim mutiski.
Vīns tika izvēlēts tādēļ,lai sievietēm nebūtu jānāk ar pudelēm. Lai ar pudeli ierodās mūsu tētiņi, kas savus stipros dzērienus nesmādē un vēl pāris vīrieši.

Bailey 29.01.12. 16:41

Es personīgi gan sen atpakaļ, bet savas kāzas svinēju brīvā dabā un man bija gaišais un tumšais alus mucās + vīns + šampanietis. Es gan nedomāju par ietaupīšanu, bet man bija tāda koncepcija ar grilētu sivēnu utt. man gan bija dažas pudeles konjaka, lai, ja nu gadījumā kādam ļoti gribas ko stiprāku, var dabūt :) Bet tas palika neizmantots. Bija karsta vasaras diena un visi veldzējās ar vēsiem vīniem un alu :) Savukārt esot vakara vadītājas lomā man ir nācies būt latviešu - krievu kāzās, kur aŗī tikai vieglais alko un kungi, šito sapratuši, saka man, ka iedošot naudu, lai es atvedot ko nopietnāku dzeramu...

Bailey 29.01.12. 16:44

Citā gadījumā līgaviņai likās, ka nevajag tik daudz stiprā alko un rezultatā viņas tētis līdz 22 brauca uz tuvējo veikalu, pārmaksājot un iegādājot mazāku pudeļu skaitu nekā varēja nopirkt iepriekš...

E
ElīnaPelīna 29.01.12. 17:36 | Kāzu datums: 04.09.2010

Es neesmu nekāds tētiņš, bet vīnu nevaru iedzert un viss, man no vienas glāzes paliek slikti, tāpat arī šampanieti. Lai gan neesmu vispār nekāda lielā dzērāja, tad jau labāk iedzeru kādu kokteili. Tāpat, arī zinu, ka vecāka gada gājuma cilvēki vīnu nedzer, es, piemēram, negribētu, ka mūsu opīšiem un omītēm jāierodās kāzās ar pudeli somiņā.. Tas tā, pārdomām.