Kāzu plānošana
Alkohols
CIK dzērienu vajadzīgs? Vai ar šo daudzumu pietiks 60 cilvēkiem?
4 pudeles šņabja (1l)
14 pudeles konjaka (0,7)
3 pudeles ruma (1l) - jaukšanai ar kolu
2 pudeles Baileys (0,7)
2 pudeles Rīgas melnā balzama
30 pudeles šampanieša (0,75)
30 pudeles vīna (0,75) - 18 sarkanais, 12 baltais
20 litri kolas
30 litri sulas - upeņu, tomātu, apelsīnu
+ ūdens un dzēriens uz galda
Man bus pieaugusie kadi 30,mums bus majas alins,un daudz,loti daudz smigas,jo manejie,kad dzer,tad ta,ka skaties tik...:)
Mums bija 45 viesi. Bija 7 litri brendija, 7 litri degvīna, 15 pudeles vīna, un šampanietis pie kūkas. Vīnu izdzēra visu (pietrūka), brendiju arī (pietika), palika kāds 1,5l šņabja pāri. Mums bija daudz aktivitāšu un nebija piedzērušos viesu, bet diena bija auksta, un vakara pasākums sākās jau pulksten 17, un zinu ka bija viesi kas vispār neaizgāja gulēt. Domāju, ka no tā arī daudz kas atkarīgs. Ja ir karsta diena, pasākums sākās 19, un gulēt visi aiziet jau ap 4riem, tad tiks izdzerts mazāk. Un protams, ja visi sēž un nav ko darīt, tad arī izdzers vairāk!
Man māte un krustmāte ēdināšanas sfērā strādā un arī teica, ka aptuveni šāds alkohola daudzums vajadzīgs, kā tu minēji...Man sākumā likās, ka ir par maz, bet tā padomājot un paskaitot un arī balstoties uz tavu pieredzi, izskatās, ka būs ok :)
lasu un bik šausminos, kādi te mežonīgi daudzumi tiek pieminēti!:)
No mūsu pieredzes - 55 viesi, puse no tiem motociklisti (!:)!!) 4 l šņabja, 4 l viskija, 10 pudeles vīna un 24 pudeles šampja - it kā maz, tāpēc bijām nelielu rezervīti sagatavojuši, kas stāvēja mašīnā, bet - pēc tās gan nenācās doties, jo alko bija pat pāri palicis un nākošā dienā tika izspēlēts atrakcijās!;)
Ja ir foršas un interesantas kāzas, tad grādus, acīm redzot, tik ļoti pat neprasās....:)
No pieredzes es tā neieteiktu darīt. Bet nepiekrītu aŗī tam, ka tiek piedāvāts tik plašs dzērienu klāsts kā min Freulein. Man liekas, ka jābūt pieejamam kaut kam stipram baltam (šņabim) un kaut kam stipram brūnam (brendijam, konjakam vai viskijam) tiem, kam patīk stiprie dzērieni. Un tad noteikti vajag vieglos dzērienus, kaut tikai baltu un sarkanu pussausu vai pussaldu vīnu - atkaŗībā no viesu vēlmēm. Nedr ikst visus spiest dzert stipros...
Manuprāt labi linki, kur var aprēķināt, cik alkohola būs nepieceišams - katram sava pieeja - var izmantot atkarībā no zināšanām par viesu alkohola patēriņa "tradīcijām"
http://www.evite.com/pages/party/drink-calculator.jsp
http://www.perfect-party-planning.net/drinks_calculator.html
http://www.thatsthespirit.com/en/drinks/party_calculator.asp
Mums plānā 1 l stiprais uz galviņu. Mums ir pārsvarā visi jaunieši, visi balējās kā dulli, tā kā vajadzētu pietikt :) Vīnu nepirksim vispār. Lai dzer vājākus kokčas vai nedzer nemaz.
tas protams jāsaktās, kādi cilvēki, cik lieli dzērāji ( :DDD ) utt, bet man uz pirmo acu uzmetienu liekas par maz...
ne baltvina nebus un sulas jau ir pats par sevi uz 1 litru jarekina vismaz 1.5- 2 litri uzdzeramais :)
precizu skaitu sulam nepateiksu vel jo paslaik mes esam pieversusies stiprajiem,sakam lenam iepirkt :)
jus baltvinu nepiedavasiet?
un ka ar kokteiliem un sulam?!
mums ari bus 60 viesi :)
Kniebejkjirsi... :)
Kniebekjkirsi, cik viesu jums būs?
mes planojam :
12 pudeles degvinu 1l
10 pudelesgaisa ruma 1l
10 pudeles brunas dziras-vel neesam izdomajusi ko tiesi 1l
18 pudeles sarkanvins 1l
50 pudeles sampaniesa
Ta ka manam virinam ir daudz draugi barmenisi,tad nu vini teica ka bus pa daudz ,bet labak ta neka kad pietruks :)
mees veel iisti liidz galam neesam izleemushi kaa labaak dariit nu alus un viins tiks pie galdiem serveets , kaa ar riktiigi graadiigajiem , vai to uzticeet arii oficantiem , vai varbuut uztaisiit baara veidaa galdu , aiz kura buus baarmenis un salies stipro alko , jo ja viesim gribaas izlociit kaajas , vinjsh pie baara galda pats var aizstaigaat vai arii pateikt oficiantam , ko lai atnes? tas veel taads domaajam jautaajums
es tava vieta liktu uz katra galdina pa palinkas pudelei un oficiantiem iedotu vel kasti vai divas un ja dzeriens beidzas, tad var vismaz papildinat :)
taa ka man tieshaam uz kaazaam buus manas tuvaakaas draudzenes un vecaaki , tad par tiem visu konkreeti zinu , ko vinjas un vinju viiri dzer , tur nav probleemas saviem viesiem esmu aptuveni sareekjinaajusi , bet taa kaa mums pasaakums Ungaarijaa , vinjiem ir snabja vietaa palinka , protams uz visiem galdiem buus , bet nu man bail ka nesareekjinu pa maz saviem viesiem to palinku ( snjabja veidiigs )
patiesi novērojumi.
bet krievi arī mēdz būt dažādi. gandrīz puse mūsu viesu bija krievi, bet dzēra galvenokārt konjaku, nevis degvīnu. laikam jau vislabākais tiešām ir, ja pazīsti savus viesus un apmēram vari aprēķināt, cik un ko katrs izdzers.
un par laiku - mūsu kāzu dienas vakarā bija ļoti auksts, bet svinību telpā - ļoti silts! līdz ar to laikam daudzi drīzāk izvēlējās vīnu nekā degvīnu.
Šai sakarā ir trīs novērojumi:
- aukstā laikā dzer ievērojami vairāk un stiprākus dzērienus;
- jaunieši alkoholu lieto ievērojami vairāk nekā vecāki cilvēki;
- krievu tautības pārstāvji lieto alkoholu daudz vairāk nekā latvieši.
kāzas pagājušas un varu noziņot, kā tad bija. salasījos atbildes šeit, forumā, un nopirkām manis minētajam daudzumam vēl rezervē 6l degvīna un 12 Rīgas šampaniešus. tieši tik arī nākamajā rītā bija palicis pāri, plus vēl abi balzāmi un Baileys, pāris konjaka pudeles un dažas šampanieša pudeles. vīni aizgāja pa tīro. tā lūk, tā kā nebija nemaz tik traki. šeit visi rēķina milzīgus kvantumus. bet var jau arī saprast, jo negribas jau, lai aptrūkstas.