Kāzu plānošana
Alkohols
CIK dzērienu vajadzīgs? Vai ar šo daudzumu pietiks 60 cilvēkiem?
4 pudeles šņabja (1l)
14 pudeles konjaka (0,7)
3 pudeles ruma (1l) - jaukšanai ar kolu
2 pudeles Baileys (0,7)
2 pudeles Rīgas melnā balzama
30 pudeles šampanieša (0,75)
30 pudeles vīna (0,75) - 18 sarkanais, 12 baltais
20 litri kolas
30 litri sulas - upeņu, tomātu, apelsīnu
+ ūdens un dzēriens uz galda
Kniebejkjirsi... :)
mums ari bus 60 viesi :)
jus baltvinu nepiedavasiet?
un ka ar kokteiliem un sulam?!
ne baltvina nebus un sulas jau ir pats par sevi uz 1 litru jarekina vismaz 1.5- 2 litri uzdzeramais :)
precizu skaitu sulam nepateiksu vel jo paslaik mes esam pieversusies stiprajiem,sakam lenam iepirkt :)
tas protams jāsaktās, kādi cilvēki, cik lieli dzērāji ( :DDD ) utt, bet man uz pirmo acu uzmetienu liekas par maz...
Mums plānā 1 l stiprais uz galviņu. Mums ir pārsvarā visi jaunieši, visi balējās kā dulli, tā kā vajadzētu pietikt :) Vīnu nepirksim vispār. Lai dzer vājākus kokčas vai nedzer nemaz.
Manuprāt labi linki, kur var aprēķināt, cik alkohola būs nepieceišams - katram sava pieeja - var izmantot atkarībā no zināšanām par viesu alkohola patēriņa "tradīcijām"
http://www.evite.com/pages/party/drink-calculator.jsp
http://www.perfect-party-planning.net/drinks_calculator.html
http://www.thatsthespirit.com/en/drinks/party_calculator.asp
No pieredzes es tā neieteiktu darīt. Bet nepiekrītu aŗī tam, ka tiek piedāvāts tik plašs dzērienu klāsts kā min Freulein. Man liekas, ka jābūt pieejamam kaut kam stipram baltam (šņabim) un kaut kam stipram brūnam (brendijam, konjakam vai viskijam) tiem, kam patīk stiprie dzērieni. Un tad noteikti vajag vieglos dzērienus, kaut tikai baltu un sarkanu pussausu vai pussaldu vīnu - atkaŗībā no viesu vēlmēm. Nedr ikst visus spiest dzert stipros...
lasu un bik šausminos, kādi te mežonīgi daudzumi tiek pieminēti!:)
No mūsu pieredzes - 55 viesi, puse no tiem motociklisti (!:)!!) 4 l šņabja, 4 l viskija, 10 pudeles vīna un 24 pudeles šampja - it kā maz, tāpēc bijām nelielu rezervīti sagatavojuši, kas stāvēja mašīnā, bet - pēc tās gan nenācās doties, jo alko bija pat pāri palicis un nākošā dienā tika izspēlēts atrakcijās!;)
Ja ir foršas un interesantas kāzas, tad grādus, acīm redzot, tik ļoti pat neprasās....:)
Man māte un krustmāte ēdināšanas sfērā strādā un arī teica, ka aptuveni šāds alkohola daudzums vajadzīgs, kā tu minēji...Man sākumā likās, ka ir par maz, bet tā padomājot un paskaitot un arī balstoties uz tavu pieredzi, izskatās, ka būs ok :)
Mums bija 45 viesi. Bija 7 litri brendija, 7 litri degvīna, 15 pudeles vīna, un šampanietis pie kūkas. Vīnu izdzēra visu (pietrūka), brendiju arī (pietika), palika kāds 1,5l šņabja pāri. Mums bija daudz aktivitāšu un nebija piedzērušos viesu, bet diena bija auksta, un vakara pasākums sākās jau pulksten 17, un zinu ka bija viesi kas vispār neaizgāja gulēt. Domāju, ka no tā arī daudz kas atkarīgs. Ja ir karsta diena, pasākums sākās 19, un gulēt visi aiziet jau ap 4riem, tad tiks izdzerts mazāk. Un protams, ja visi sēž un nav ko darīt, tad arī izdzers vairāk!
Man bus pieaugusie kadi 30,mums bus majas alins,un daudz,loti daudz smigas,jo manejie,kad dzer,tad ta,ka skaties tik...:)