Kāzu plānošana
Alkohols
CIK dzērienu vajadzīgs? Vai ar šo daudzumu pietiks 60 cilvēkiem?
4 pudeles šņabja (1l)
14 pudeles konjaka (0,7)
3 pudeles ruma (1l) - jaukšanai ar kolu
2 pudeles Baileys (0,7)
2 pudeles Rīgas melnā balzama
30 pudeles šampanieša (0,75)
30 pudeles vīna (0,75) - 18 sarkanais, 12 baltais
20 litri kolas
30 litri sulas - upeņu, tomātu, apelsīnu
+ ūdens un dzēriens uz galda
Domāju,ka noteikti nepietiks.
Biju daudz dzirdējusi un paši rēķinājām 05,l uz cilvēlu,protams,palika pāri,bet labāk tā,nekā par maz.
0,5l uz cilvēku. bet kā? absolūtā alkohola? vai šņabja? vai vīna?
lasīju forumā, ka 0,5l stiprā un 0,5l vīna, bet vai tas ir UN vai VAI?
Nezinu ká ar stiprajiem, tas mums palika pári diezgan daudz. Mums bija 40 cilv. un bija nopirktas 45 pudeles šampanieša pári palika tikai dazas :)
Stiprie ir par maz - es pirktu vēl šņabi un sulas.
Par vīnu un šampanieti - man šķiet, ka ir uz robežas, ka pietiek.
paldies! būs laikam tiešām jāiepērk vēl šampis un drusku šnabis rezervei. par šampi runājot - jums personīgi garšo Rīgas šampanietis? jo tostiem iepirkām franču sausos dzirkstošos vīnus, kas man garšo daudz labāk...
Lieta tāda, ka katrs jau vislabāk pats zin savus viesus... Kas dzer stipros, kas vīnus, kas ko citu, utt.
Es teiktu, ka nepietiks...
Mēs taisījām tabulu un rēķinājām katram cilvēkam cik aptuveni izdzers un ko dzers. Beigās uzrēķinājām vēl pa virsu...
Es ieteiktu labāk vairāk nekā, ka pietrūkst un nežēlojiet uzdzeramo, jo būs arī tādi, kas gribēs dzert, piemēram, tikai sulu vai kolu, kaut gan būs uz galda arī limonāde...
un trāpījāt ar' tā rēķinot? vai kaut kas tomēr pietrūka? cik palika pāri?
ja tā godīgi, par dauziem viesiem nemaz īsti nezinu, ko viņi varētu dzert. citi savukārt ir visdzērāji - atkarībā no laika un garastāvokļa...
Mēs rēķinājām vispārēji 0,5 stiprais uz katru cilvēku, visa veida alkaholu un tad aptuveni rēķinājām ko vajag vairāk - vīnu, viskiju,šnabi...Palika pāri 8 pudeles šampis un 5 šnabis, 4 pudeles Martini, ja nemaldos viskisju izdzēra visu. Par sulām,kolām gan neatceros.
Mums pietika un palika pāri!
Tagad vēl kopā ar draugiem mielojamies! Bet mums arī bija mērķis, lai paliek pāri nevis lai pietrūkst!
Noteikti,ka nepietiks,jo mums bija 20 cilvēku un arī ne visai lieli dzērāji,bet izdzēra 4 l šņabja...domāju,ka Tev noteikti vajag kādus 15l šņabja uz 60 cilvēkiem.
šampis mums bija 4 kastes -40pudeles un palika tikai kādas 2 pudeles.
Noteikti ir par maz, ipasi jau stipro dzerienu. Esmu redzejusi, ka ir ,ka 1.00 nakti beidzas alko. Nu nav forsi, ta ka no sirds iesaku piepirkt vel.
Tas īstenībā ir ļoti atkarīgs no tā, kāds ārā laiks. Konkrēts piemērs - gan vīra brālis gan draudzene precējās jūlijā -apmēram 90 cilv. kāzas - patērējās galvenokārt vīns un daudz stipro dzērienu palika pāri.
MUms kāzas bija septembrī un uz 90 cilvēkiem ( dzērāji aptuveni kādi 60) aizgāja ļoti daudz stiprā alkohola , savukārt pāri palika ļoti daudz vīna.
Laiks bija diezgan vēss un MUms izdzēra aptuveni 25 litrus šnabja, 10 litrus nastoikas jeb " dzērvenītes" ( stiprais sarkanais alkohols) , aptuveni 30 pudeles mežezera, aptuveni 25 pudeles šampanieša. Vīns bija 60 pudeles, bet ļoti daudz palika pāri, varbūt kādas 15 tikai izdzēra.
Papildus tam visam vēl bija alus un sidrs arī.
Kopā iztērējām aptuveni 500 latus. Tauta reallitātē "nodzēra" 400 latus . Tas , kas palika pāri bija aptuveni 100 ls vērtībā.
kāzas pagājušas un varu noziņot, kā tad bija. salasījos atbildes šeit, forumā, un nopirkām manis minētajam daudzumam vēl rezervē 6l degvīna un 12 Rīgas šampaniešus. tieši tik arī nākamajā rītā bija palicis pāri, plus vēl abi balzāmi un Baileys, pāris konjaka pudeles un dažas šampanieša pudeles. vīni aizgāja pa tīro. tā lūk, tā kā nebija nemaz tik traki. šeit visi rēķina milzīgus kvantumus. bet var jau arī saprast, jo negribas jau, lai aptrūkstas.
Šai sakarā ir trīs novērojumi:
- aukstā laikā dzer ievērojami vairāk un stiprākus dzērienus;
- jaunieši alkoholu lieto ievērojami vairāk nekā vecāki cilvēki;
- krievu tautības pārstāvji lieto alkoholu daudz vairāk nekā latvieši.
patiesi novērojumi.
bet krievi arī mēdz būt dažādi. gandrīz puse mūsu viesu bija krievi, bet dzēra galvenokārt konjaku, nevis degvīnu. laikam jau vislabākais tiešām ir, ja pazīsti savus viesus un apmēram vari aprēķināt, cik un ko katrs izdzers.
un par laiku - mūsu kāzu dienas vakarā bija ļoti auksts, bet svinību telpā - ļoti silts! līdz ar to laikam daudzi drīzāk izvēlējās vīnu nekā degvīnu.
taa ka man tieshaam uz kaazaam buus manas tuvaakaas draudzenes un vecaaki , tad par tiem visu konkreeti zinu , ko vinjas un vinju viiri dzer , tur nav probleemas saviem viesiem esmu aptuveni sareekjinaajusi , bet taa kaa mums pasaakums Ungaarijaa , vinjiem ir snabja vietaa palinka , protams uz visiem galdiem buus , bet nu man bail ka nesareekjinu pa maz saviem viesiem to palinku ( snjabja veidiigs )
es tava vieta liktu uz katra galdina pa palinkas pudelei un oficiantiem iedotu vel kasti vai divas un ja dzeriens beidzas, tad var vismaz papildinat :)
mees veel iisti liidz galam neesam izleemushi kaa labaak dariit nu alus un viins tiks pie galdiem serveets , kaa ar riktiigi graadiigajiem , vai to uzticeet arii oficantiem , vai varbuut uztaisiit baara veidaa galdu , aiz kura buus baarmenis un salies stipro alko , jo ja viesim gribaas izlociit kaajas , vinjsh pie baara galda pats var aizstaigaat vai arii pateikt oficiantam , ko lai atnes? tas veel taads domaajam jautaajums
mes planojam :
12 pudeles degvinu 1l
10 pudelesgaisa ruma 1l
10 pudeles brunas dziras-vel neesam izdomajusi ko tiesi 1l
18 pudeles sarkanvins 1l
50 pudeles sampaniesa
Ta ka manam virinam ir daudz draugi barmenisi,tad nu vini teica ka bus pa daudz ,bet labak ta neka kad pietruks :)
Kniebekjkirsi, cik viesu jums būs?