Kāzu plānošana
Alkohols
Alkohols jūlija kāzās
meitenes, ka jums bij ar alkohola pietiekamibu kazas un pec kadiem principiem jus rekinajat?!
mums kazas planotas malpils muiza un draugs saka,ka varbut vajadzetu ari alu iepirkt?! ko jus par to domajat?! man skiet,ka alus gluzi tai vietai nepiederas un nebutu isti forsi, jo kad stadijam sarakstu un skatijamies ko kurs dzer, tad visi dzer vinu, bet lai velak butu ari kas stipraks, domajam iegadat ari viskiju, burbonu un snabi... domajam darit ta,ka parsvara vins, bet tiem kas velas ko stipraku, tie griezas pie barmena,kas ielie vai nu tiraja, vai ari sataisis musu ieprieks sastadittus kazu kokteilus (whisky sour, moscow mule, margarita)...un protams sampis....
rit brauksim vinu ture pa vacijas dienvidiem un nemsim vinus....120 pudeles baltvins un 60 pudeles sarkanvina pietiks?! neesam lieli dzeraji, bet gribam,lai nav mazuma sajuta (sliktakaja gadijuma vai ari labakaja paliks pasiem ar ko mieloties:))
ko sakat par idejam un daudzumiem ?!
varbut vajag gluzi preteji?! - daudz ruma, snabja, likieru utt utjp?!
paldies jau par atbildem :)
uz cik ļaužiem tieši Jūs šo skaitu domājat? Jo manā skatījumā ir ļooti par daudz. Mums uz pilnu 2 dienu kāzām (ar brokastīm, siltām pusdienām 2. dienā utt.) saimnieces ieteica rēķināt 0.7 pudeli uz cilvēku - attiecīgi proporciju rēķiniet paši, kas vairāk - vīrieši vai sievietes un ko vairāk dzer Jūsu viesi.. daudz ir atkarīgs no laikapstākļiem - mums bija +36 grādi un pat stipro dzērienu cienītāji dzēra šampi un baltvīnu, ko parasti šī kompānija nedzer vispār.. bet aizrauties neiesaku - arī pie šādas rēķināšanas tabulas daudz alko paliek pāri :)
Mūms arī bija kāzas Mālpils muižā un uzskatu ka alus tadā vietā neder.'
Par alkohola daudzumu, jāskaita apmēram 0.5 l uz cilvēka un arī jāskatas uz laika apstākļiem. Mūms bija 30 viesi, mēs paņēmam 30 pudeles vina, 11 l šņabi, 12 pudeles šampi un mūms ļoti daudz palika, jo bija drausmīgi karsti...un turklāt ja ir laba kāzas vadītāja,kura jautri un interisanti organizēs pasakumu, tad arī viesiem nebūs laika dzert.
Lindukiii, domāju ka Jus plānojāt parāk daudz vina ņemt, ja Jums protams nebūs 360 viesi :))))
mes nemsim pari 100 litriem alus (pudeles, lai nav problemu ar izliesanu un dzesesanu). Tas tapec, ka musu vaciesi jebkuras svinibas dzer praktiski tikai alu No stiprajiem vini loti atri noreibtu, jo vienkarsi nav pie tiem pieradusi
Vinu nemsim rose (roza), jo tas ir atsvaidzinoss un deres gan baltvina, gan sarkanvina cienitajiem Rekinam gan tikai 12 pudeles Vel mums bus degvins, Martini un viens garsigs dzervenu uzlejums
ja jūlija mēnesis būs tāds kā šogad, tad zini, ka vieglos padzērienus strebs tā, ka nemetās :) mums kāzas bija 17. jūlijā ar vairāk nekā 30 grādiem karstuma, ka šampi un vīnu dzēra kā ūdeni un stipros vispār gandrīz neaiztika.
Par alu varu pateikt vienu - ja kāzas ir uz divām dienām, ja būs kāda ūdens izklaide, ja vasara būs karsta, tad nākamajā rītā alus varētu aiziet uz urrā. Tā bija mūsu kāzās. Vīram tika bezmaksas alus kaste nedēļu pirms kāzām un izdomājam to paņemt līdzi. No rīta kaste tika iztukšota tik vien tā. ;)
Šņabis vispār netika dzerts. Domājām, ka nepietiks, bet neviens pat nepiedūrās (labi, ja vien apudele tika iztukšota). Pārsvarā dzēra viskiju, konjaku, kāds arī brendiju. Sievietes cēla glāzes ar vīnu.
Mums kaazas bija Diklu pilii un saprotu, ka varetu likties, ka alus taadaas vietaas nepiestaav. Tomer sagaidiishanas galds mums sastaaveeja no baltviina, uzkodaam..un alus mucas :) Vairak neatceros, vai bija 15 vai 30l muca, bet tieciet vai nee - stundas laikaa alus bija izdzerts un viesu skaits bija ap 60 un ne jau visi dzeera to alu. Mums paveicaas, ka Valmiera (neemaam Valmiermuizas alu) nav taalu no Dikliem, vecaaki fiksi aizbrauca un savaaca mucu un veda uz sviniibu vietu. Piekriitu Axeriana, ka, ja paredzeeta 2 dienu kaazas, tad 2.dienaa alus ir ies uz urraa!
Mums paveicaas, jo kaazas bija 3.juulijaa un tad bija riktiigi silts, bet nebija vel uznacis tas nenormaalais karstums. Mums bija uz galdiem viins, sampis, snabis, viskijs, brendijs (bet dazadaas kombinaacijaas, nevis uz katra galda visi 5alko). Shos vareja dzert eeshanas un tostu laikaa, bet pec tam bija baars (to, protams, vareja izmantot ari mielasta laikaa), kur vareja dabut visus iespejamos kokteilus (mojito, protams, bijs vispieprasiitaakais un tam vajag rumu). Dzeera ari stipros, bet palika ari shis tas paari - ipashi brendijs, to izdzera tikai 1pudeli un mums bija 4. Snabi gan dzeera. Bet nu neko dariit - viss, kas paliek paari - paliek kraajumos :) Galvenais ir zinaat, kaadu alko dzer juusu viesi. Mums bija loti raibs puulis, tapec gribeejaas dazaadiibu!
Divu dienu kāzām (pat trīs) rēķinājām: 0,7 L uz cilvēku (sievietēm - vīns, vīriešiem - šņabis) un šampis katram pieaugušajam viesim 150 ml (viena glāze) x 3 (pirmā glāze pēc baznīcas; 1.tosts pie galda; pie tortes). Bija arī lauku alus (laikam 40 L), jo vīrs uzstāja. Tas bija viesu iecinīts pastaigas laikā un 2.dienā.
Mūsu gadījumā neattaisnojās ieteikums, ka cilvēki vairāk dzer sarkano vīnu nekā baltvīnu.
Alus ap 20 L palika pāri. bet es domāju tas tāpēc, ka lauku alus ir krietni stiprāks un viesi kontrolēja, lai nepiedzertos no vienas glāzītes. Piekrītu, ka 2.dienā alus iet uz urrā ;)
mils paldies par ieteikumiem:)
mums kazas planotas uz 80 cilvekiem +/-...drizak jau ka + .
ar draugu nolemam,ka alu kazu dienai nepirksim, bet gan tikai kadu kasti otras dienas pasacienam,kas notiks citur, ne malils muiza.
ari par alkoholiem tures laiak tikam skaidriba...nemsim aptuveni tik cik sakuma bijam ieplanojusi, bet tikia dazadas skirnes - pie juras veina veida vinu, tad pie vakarinam 2 dazadus baltvinus un sarkanvinus, 2 atskirigus sektus un par stiprajiem alkoholiem un nedzerajiem domasim k-kad krietni velak...un vins galu gala stavot paliek tikai labaks, ta ka nolemam nemt ta,lai nepietrukst un pietiek vel kadam laicinam un atkazam :)
Tā kā kāzas augustā tad domaju ka vajadzētu arī izlejamo alu bet atkal jautājums kādu? Brenguļu,valmiermuižas....
Es kā liela alus mīle ieteiktu Užavas gaišo.. Ja ieņem bišku par daudz, galva nesāpēs.. Brengulis ir gards, bet.. no tā ātri reibst un bieži vien nākamajā dienā dūša ir čābīga..
Alus parasti tiek piedāvāts otrā rītā.... pirmajā dienā lielākoties piedāvā stiprākus/smalkākus dzērienus.
Mēs pagaidām esam rēķinājuši, ka ņemsim 1l šnabi uz cilvēku, ~150ml labo šampanieti pēc pusnakts. Pārējo vēl neesam rēķinājuši, bet zinam, ka ņemsim vēl brendiju, vīnus, kādu Martini un arī šampanieti, ko uzreiz likt uz galda.
Katrā ziņā, mūsu uzskats - labāk lai paliek pāri vairākas kastes alkohols, nekā pietrūkst. Tas jau nav ne kotlete, ne rosols, kas bojājas :)