FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Alkohola daudzums kāzās

i
i__k 22.03.10. 20:02

Mums kāzās būs 60 cilvēki.Kāds ir aptuvenais alkohola daudzums pēc jūsu personīgās pieredzes.cik šņabja 1 litra pudeles?cik konjaka un brendija 0.7l pudeles?cik šampanieša pudeles?cik vīna pudeles?cik viskija pudeles? PALDIES

18 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
lily_v 22.03.10. 21:18 | Kāzu datums: 14.08.2010

Mani arī tas interesē.. tikai 30 cilv :)

J
Jena 22.03.10. 21:26 | Kāzu datums: 17.07.2010

Jāskatās citā kontekstā: cik būs vīriešu, sieviešu un bērnu. Proti, tev var būt 60 viesu, ja puse no tiem ir bērni, tad alko vajag krietki mazāk. Vīrieši dzer vairāk nekā sievietes u.c. nianses.

bubītis 22.03.10. 22:27 | Kāzu datums: 15.05.2010

Varu padalīties ar saviem aprēķiniem - alkohols tiks likts 6 vietās uz galdiem, viena alkohola "čupiņa" paredzēta uz 7-8 pieaugušajiem (kopā 45 pieaugušie) Tātad sanāk uz katrām 4 sievietēm + 4 vīriešiem ir pa ~ vienai pudelei no sortimenta + šņabis nomaiņai, vēl būs arī šampis, bet nedomājam likt uz galda - tikai pēc ceremonijas un ja kāds pie tortes gribēs.

6 - 0,7 šņabis
7 - 0,7 Šņabis nomaiņai
7 - 0,7 brendijs
6 - Moka
6 - 0,5 Martini Bianco
6 - ķiršu liķieris
6 - baltvīns
6 - sarkanvīns

v
veta123 23.03.10. 08:20 | Kāzu datums: 07.08.2009

bubītis - kāpēc neliksiet šampi uz galda?

V
Vin:) 23.03.10. 09:13 | Kāzu datums: 24.07.2010

Man ome, (kas ir kāzu saimniece) iesaka rēķināt DIVU dienu kāzām - pudeli stiprā dzēriena uz vīrieti un pudeli "maigāka" - vīni, uzlējumi utt. uz sievieti - tad pietikšot un nevajadzēs lauzīt galvu - vai tante Alma dzers daudz un onkulis Pēteris maz.. Mēs tā arī rēķinājām :)

bubītis 23.03.10. 10:10 | Kāzu datums: 15.05.2010

Nezinu kāpēc, visi kam esmu jautājusi, saka ka šampi pie galda neviens tāpat nedzeršot. Apmēram jau zinam savu viesu ieradumus - mūsu vīrieši dzer pārsvarā šņabi, daži brendiju, un sievietes - vīnus, liķierus. Tā arī visos svarīgākajos ģimenes svētkos bijis - pirmajam tostam šampis, pēc tam ko jau kurš vēlas, praktiski neviens neturpina šampi dzert. Bet tas jau tiešām katrai jāskatās individuāli, kādi viesi utt.

V
Vin:) 23.03.10. 10:13 | Kāzu datums: 24.07.2010

mēs arī uz galda šampi neliksim - tas būs pirmajam tostam un pēc tam pēc mičošanas pie tortes - cik esmu bijusi kāzās- parasti tieši tā arī ir - šampi neviens tikpat nedzer pie gada :)
ā- jā, tajā mūsu aprēķinā šampanietis nav iekšā. To rēķinām vienai reizei uz 5 cilvēkim pudeli.

D
Desperado 23.03.10. 10:20

Mums arī bija 60 cilvēki, gandrīz visi pieaugušie. Daudzumus vairs precīzi neatceros, bet skatījām cauri viesu sarakstu un zinot viesu gaumi rēķinājām, kādus dzērienus katrs varētu dzert. Un pēc tam, izejot no tā, daudzumus. Vīriešiem, kas nav pie stūres un, kas lieto alkoholu laikam rēķinājām 0.7 stipro dzērienu. Sievietēm uz katru vismaz kādu pudeli vīna vai pat vairāk. Plus vēl visam klāt šampanietis. Stiprie dzērieni palika pāri ļoti minimāli. Vienīgo neiesākto viskija pudeli uzdāvinājām muzikantiem. Vīns un šampanietis gan vairāk palika pāri, bet ārā jau tāpat nav jālej. Noderīgi, ja mājās ir normāls vīns, kas iepirkts par labu cenu - kad jāiet ciemos, var paķert līdzi vai kādu vakaru mājās sakārojas...

bubītis 23.03.10. 10:25 | Kāzu datums: 15.05.2010

Par aprēķinu viriešiem piekrītu, tikai jautājums - PUDELE stiprā - tas ir cik - 0,5 vai 0,7 ?
Par pudeli vīna sievietei uz divām dienām - nu nezinu gan... Es drošības pēc paņemtu dažas pudeles rezervei.

Bet vispār jau nav tādas formulas pie kuras var dzelžaini pieturēties, vienmēr jāņem vērā kādi viesi, kur notiek pasākums, vai viesiem otrā dienā no rīta jābrauc (noteikti mazāk dzers) Ja visa otrā diena paredzēta pavadīt turpat, vīrieši pirmajā dienā nebaidīsies iedzert vairāk. Un galu galā - arī atkarīgs no svinību atmosfēras - ja jautrība sit augstu vilni, vienmēr kādam atradīsies svarīgs tosts, par kuru nevar nepacelt glāzes :D

s
skypresent 23.03.10. 11:38 | Kāzu datums: 09.07.2010

Mēs rēķinājām tieši tā kā Desperado - vispirms viesu sarakstā katrai personai pievieno alkohola veidu, tad daudzumu (nedaudz lielāku kā parasti) un beigās sasummē!

T
Trīnīte 23.03.10. 13:06 | Kāzu datums: 10.07.2010

Mēs tieši tāpat kā Jena, Desperado un skypresent rēķinājām alkohola veidus, patēriņu un daudzumu!
Sanāca neticami maz vajadzība pēc šiem dzērieniem!
Puse viesu vispār nelieto grādīgos, bet tiem kas lieto pasūtījām ar rezervīti!
Šampanietis būs paredzēts dažiem tostiem izbraukumos!

V
Vin:) 23.03.10. 14:09 | Kāzu datums: 24.07.2010

es jau neteicu sievietei pudeli vīna, bet pudeli vieglāka dzeramā - mums ir vīni, uzlējumi utt. zin - un formula pierādījusies tik daudzās kāzās, ka nav pamata neticēt. turklāt ne jau visas arī vīnus dzer :) kāzās, kur esmu bijusi pati, tieši vīni visbiežāk paliek pāri.

par stipro - piebilde vietā, neprecizēju - mēs rēķinājām 0.7

Harlita 23.03.10. 14:20 | Kāzu datums: 28.08.2009

Mums arī aptuveni tāds pats daudzums cilvēku, bija:

4l šņabis
4l viskijs
8 pudeles 0.7 vīna (2 sarkani, 2 balti, 4 pašbrūvēts)
2 kastes/24 pudeles šampja (viena kaste pēc ceremonijas, viena kaste viesu namā)
30l gaišā alus 2. dienai
Jāsaka gan, ka alko palika pāri diez gan:) visām pudelēm bija speciālās etiķetes ar mūsu simboliku un īpašie uzraksti, tāpēc šampjus otrā rītā varēja ar priekšnesumiem nopelnīt vai atrakcijās laimēt, pārējo izdalījām un paši uz mājām vedām. Tikai, izrādās, draugi bija paslepus vēl drusku visīša paķēruši un no tās pdeles stiprinājušies:)
Un visu cieņu - visi bija iedzēruši normas robežās un uzvedās ļoti labi (draugi ir motociklisti, kam parasti patīk iemest;) ), kā vēlāk paši atzina - lai radītu labu iespaidu mūsu mammām un vecāmammām:)

a
aurora 24.03.10. 10:06
Madeline 30.03.10. 08:23 | Kāzu datums: 14.08.2009

Viss atkarīgs no tā, kādi ieradumi Taviem viesiem... Ja es uz savām kāzām būtu gādājusi alkoholu pēc tādas formulas, kā te piedāvā meitenes, būtu pēc tam varējusi atvērt vairumtirdzniecības bāze.
Man bija kaste šampanietis (12 pudeles) - mičošanai un pēc baznīcas, apmēram divas kastes vīna (baltā un sarkanā), kādas 6 pudeles brendija... neviena viskija, konjaka vai šņabja... toties lielāks daudzums bezalkoholiskā vīna šoferīšiem (jo ne visi nakšņoja) un tiem, kas ar alkoholu uz Jūs... viesu skaits ap 55... un arī - palika pāri stipri daudz. Reizēm brīnos, vai kāds vispār kaut ko dzēra...Šampis vēl Vecgada vakaram pietika, bet vīnu tagad izcienājam pa jubilejām. :))

bubītis 30.03.10. 12:22 | Kāzu datums: 15.05.2010

Nu mums pārsvarā visi viesi ir vienkārši cilvēki no laukiem, arī mēs paši vēl nesen tādi bijām. Nav mums tādi, kas visu vakaru knakstīsies ap vienu vīna glāzi, tāpēc arī aprēķins ir tāds kāds ir. Zinu, ka paliks pāri, bet labāk tā, nekā pietrūkst. Dažus gadus atpakaļ biju vienās kāzās, kur jau vakarā beidzās ēdiens, un no rīta bij palicis tikai šņabis + brokastīs NEKĀ, jo laikam bija paredzēts pasniegt pārpalikumus. Un tad vēl jaunie apvainojās, ka prakstiski visi viesi no rīta aizbrauca mājās, negaidija pēcpusdienā paredzēto šašliku. Aizbraukt uz veikalu jaunajiem vairs nebij par ko, bet līdz pusdienām pārtikt no šņabja - diez kas nav. Un nez kā izskatītos, ja viesi čupā brauktu uz veikalu katrs pēc savas sardeles un maizes klaipa :D Tā nu visi atvadijās un čau! Lūk tādu kaunu es savās kāzās negribu piedzīvot, tad jau labāk dzersim atlikušo šmigu visu gadu pa svētkiem un palikušo rosolu laukos cūciņām sabarosim.

V
Vin:) 31.03.10. 09:03 | Kāzu datums: 24.07.2010

Njā, mums arī tāda pati pārliecība, kā bubītim. :) Mums kāzas ir divas dienas ar klātiem kārtīgiem galdiem un siltām pusdienām, nevis pārpalikumiem arī otrā dienā - labāk lai paliek pāri, nekā pietrūkst. Un kas par to, ka varbūt šampis vēl Jaungadā jādzer, nebūs jāpērk uz Jaungadu :)
esmu bijusi kāzās, kur ap pusnakti vedēji skrēja uz tuvējām mājām pēc kompota ar ko morsu uztaisīt un otrā dienā u veikalu pēc desām, ko uzgriezt.. un vēl tagad visi radi runā, ka kāzas jau jautras, bet ēst gan ko nebija :)

s
ssaauull_iittee 09.04.10. 19:04 | Kāzu datums: 18.07.2009

Piekrītu Madeline - viss atkarīgs no viesiem! Mēs zinājām, ko mūsu viesi parasti izvēlas no alkohola - un tad rēķinājām daudzumu :) Par šampanieti uz galda - tas ir individuāli... Mūsu kāzās sievietes pārsvarā dzēra tikai šampanieti, vīni un liķieri palika tikpat kā neskarti. Es pati arī parasti izvēlos tikai šampanieti... Tāpēc brīnos par to, ka te meitenes saka, ka šampanieti parasti pie galda nedzer. Mūsu kāzās šampanietis tika izdzerts pilnīgi viss, no stiprā alkohola palika pāri ļoti daudz.