Kāzu plānošana
Alkohols
Nodokļa pacelšana alkoholam
Velejos pajautat, vai kada zin vairak par to, vai alkohola nodoklis no 1.julija tiks pacelts visam slkoholam vai tikai alum?
Cik sapratu no paziņojumiem presē, tad alum un stiprajam alkoholam.
Citāts no diena.lv:
"Saeimas komisija vienojās, ka alum palielinās akcīzi no 1,45 līdz 2,18 latiem par katru absolūtā spirta tilpumprocentu. Bet stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem deputāti vienojās palielināt akcīzi no 825 līdz 890 latiem par 100 litriem absolūtā spirta."
Bet par cik tas palielinās cenu es, diemžēl, nesaprotu...
Paldies apr atbildi. Es ari isti nesaprotu, par cik konkreti mainas cena, bet no proporcijam ir skaidrs, ka alums tas ir kadi 40%...
Katraa zinaa, laikam bus jaieperk alkohols pirms 1.julija, jo pec tam letak vairs nebus.
Es arī jau visu sapirku lai ir miers. Stipro alkoholu tētis dabūja lētāk, šampānieti un vīnu es nopirku ar atlaidēm. Mežezeram, kolai un spraitam arī tagad bija atlaides. vēl palika tikai sulas nopirkt, bet tās es pirkšu tuvāk kāzām.
Un vēl nopirku Spilvas veikalā to spainīti ar sīrupu. tas arī baigi izdevīgi sanāk, ja pa 10 Ls var uztaisīt veselus 80 L padzēriena.
kur ir tas Spilvas veikals? Man ar tādu spainīti vajag :)
Pie Spilvas ražotnes Babītē, Zvaigžņu ielā 1. Tur pārdod visas tās pašas garšas, kas pieejamas veikalos, tikai 10 L spainīšos. Mēs nopirkām dzērveņu :o)
Vēl labāk un lētāk ir pērnā gada jāņogu, upeņu un ābolu sulas:) Atšķaidīt ar ūdeni+cukurs un padzēriens pa pirmo! :)
mēs pie šī varianta paliksim... :) Celsim ārā no pagraba jāņogu sulu... :)
labi, ja ir pagrabi no kuriem izcelt :) tiem, kuriem nav, jāiztiekas ar citiem veidiem :)))
vēl gardāka un atspirdzinošāka jāņogu zemeņu vai citas suliņas ir tad ja pievieno sulas krūzē vai arī lielajā katlā kur sulu atjaucam citrona ripiņas mmm gards un atspirdzinõs padzērnies sanāk. Mums būs tieši tā jāņogu sula ar cukuriņu un citronu.
Jā, citroniņš vienmēr uzlabo garšu un izskatu :)