Kāzu plānošana
Alkohols
Mani aprēķini, palīdziet.
Lūdzu padalieties, ko jūs domājat, vai ir adekvāti uz 70 viesiem (visi dzer):
1) Viskijs 10 litri
2) Šņabis 7 litri
3) Džins 3 litri
4) Vīns (balts un sarkans) 40-45 pudeles
5) Šampanietis vēl kādas 40 pudeles?
Viesi pārsvarā dzer vīnu, šampanieti un viskiju. Nekādus uzlējumus, vermutus nelieto.
Aions,
Cik lasiju, jarekina kaut ka taa : Snabis - pudele uz 2 cilvekiem; Vins - pudele uz cilveku; Sampis - pudele uz 2 cilvekiem. Kaut kaa taa :) Mums bus ap 50 viesiem, un doma ir pirkt :
Snabis - 20 L litri
Viskijs - 15 Litri
Vins - ari ap 40 pudelem
Sampis - tam jabut visvairak vispar kazu diena :))) gan lidz, gan viesu majaa ! Mums doma kadas 40 pudeles arii pirkt.
Jo mums viesi parsvara dzer vai nu snabi, vai nu viskijs.
Nu ja tev dzer vinu, viskiju - tad mans padoms panem vairak viskiju.
Pēc savas pieredzes - iesaku ņemt vairāk stipro alkoholu. Ja Tavi viesi vairāk dzer viskiju, tad ir jārēķina 0.5l uz personu. Šņabi tad var attiecīgi mazāk. Mums aizgāja uz nepilniem 20 cilvēkiem 30pudeles šampja, 10l šņabis, 7l brendijs,10 sarkanvīni.
Nekā īpaši daudz pāri nepalika, pēc šampja 2 dienā vēl gājām uz veikalu:D
Viskijs tik maz tāpēc, ka stipros plānojam dot tikai pēc vakariņām, kad sākas dejas (ap 22viem), līdz tam būs tikai vīns un šampanietis. Kopējais rēķins izskatās tā:
1) 15 pudeles šampanieša pēc baznīcas
2) 50 pudeles vīna/šampanieša no plkst. 19:30-22:00
3) Pēc 22:00 rēķinājām, ka puse dzers vieglos, puse stipros
35 cilv. * 0.5 l stiprie = 17.5 l
35 cilv. * 1 = 35 pudeles vīna/šampanieša
Izskatās kaut cik reāls tas aprēķins?
Tev sanāca, ka katrs viesis izdzēra 2 pudeles vīnu/šampi plus vēl (10+7)/20=850 grami stiprais alkohols? Cik ilgā laikā tas notika?
Piekrītu, ka izskatās pamaz... lai gan grūti, jau paredzēt, man viesi neviens nepiedzērās un līdz pat nakamajai dienai nodejoja, daži pat gulēt neaizgaja! 40viesi - 1kaste(12*1L) šņabis, 1kaste(12*1L)brendijs, 2kastes(2x12 pudeles)šampanietis, 18 pudeles sarkanvīna, 6 pudeles baltvīna. Rezervē bija vēl viena kaste brendija, bet ta palika neaizstikta un nakamaja diena mums bija pirts ar kasti alus. Viss bija vienkarši lieliski!
Mes rekinajam 0,5 stipra dzeriena uz katru cilveku,ari omi,opi utt...mums prakse rada,kas varetu but pietiekami:)
man arī šodien tas sagādāja galvas sāpes :DD kādi 50 cilvēki varētu dzert šampi (dosim divas reizes- atbaucot uz viesu namu un pēc mičošanas) un plānojam pirkt 23 pudeles šampja... (it kā pēc aprēķiniem vajag 20, bet labāk lai bik vairāk;))... trakākais sekoja, rēķinot pārējos dzērienus.
Plānojam
25*0.7l sarkanvīnu
13*0.7l baltvīnu
8*0.7l šņabi
17*0.7l citus stipros dzērienus
man gan nav ne jausmas vai tas ir pietiekami, bet rēķinot, sanāk, ka uz katra vīna dzērāju varētu būs mazliet vairāk par 1l vīna un arī stiprais uz katru iespējamo lietotāju sanāk aptuveni 1l ;) varbūt kādai ir nojausmas, vai tas ir pietiekami???
Šampanieti uz galda neliksiet un mičošanā?
šampis uz galda nebūs, tikai sagaidot un pēc mičošanas... rēķinam, ka vajadzēs aptuvebi 10 pudeles vienā reizē,,,
Alko pudeles (īpaši šampi) var droši pirkt ar rezervi, jo noderēs vārtiem :)
Kāzas notika 2 pilnas dienas (2 dienā līdz 23:00).
Es piem.par sevi varu teikt, ka izdzēru 3 šampanieša pudeles noteikti! Vīrieši daudz dzēra stipro alkoholu. Un kas ir pats interesantākais, ka neviens nebija līdz kliņķim piedzēries un nevienam nesāpēja galva no alkohola jaukšanas un izdzertā daudzuma:)
aa.. un nelikt stipro alkoholu uz galda pirmajiem tostiem ir diezgan neapdomīgi. Jo: 1) jau zaksā tiek dzerts šampanietis 2)pie sagaidīšanas tiek dzerts šampanietis 3)pēc mičošanas atkal šampanietis.
Vienk pēc pieredzes gribu teikt, ka tad, kad ieradāmies svinību vietā, aizdedzinājām sveces un pirmajam tostam katram tika ieliets tas, ko viņš vēlas dzert, nevis tikai šampi. Manuprāt, vīrieši labāk dzer stipro alkoholu, nevis galvassāpes pudelē:)
Es ar esmu pret to, ka pirmais lielais tosts pie galda ir ar šampanieša glāzēm rokās... ir vīrieši un arī sievietes, kas nedzer to burbuļūdeni, bet labāk stiprākus dzērienus, bet šādi Jūs piespiežat viesus dzer to ko Jūs gribat...njā... es savus viesus tā neapcelšu...
Tā arī ir! Viesi ir pa laikam ieēd, iedzer un to alkohola daudzumu nejūt, tāpēc arī otrā dienā, lai arī būtu viens cilvēks izdzēris 0.5 vai pat vairāk - jūtas samērā labi. Tāpēc mani satrauc tas alko daudzums :( Ieēd - tosts, ieēd, tosts un tā var būt ik pēc 20min., ja tādi gausāki viesi uz dejošanu un citām izdarībām - tik sēd pie galda un tik salej!
Mums nebūs sēdēšana pie galdiem, būs zviedru tipa galds, kur paredzēts, ka stundas/pusotras laikā visi ir paēduši (un pie ēdiena klāt vīns) un tad sākas dejas, uz zviedru galda paliek uzkodas un tad var sākt dzert stipros vai ko nu katrs grib. Mēs galīgi negribējām, lai būtu baigā izēšanās un izdzeršanās. Hmm, domājat tiešām tai ēšanas laikā vajag jau stipros? Itkā pie ēdieniem vīns labāk, es nevaru saprast :)
Arī mums bija furšets:) Visi ēda un dzēra, ko paši vēlējās. Vienam patīk vīns pie ēdiena, otrs grib ko stiprāku:) Nav iemesla nedot viesiem izvēles iespējas. Un visi mēs dejojām un pie galda nesēdējām, bet izdzerts tika daudz vairāk kā apēsts, ar to gan jārēķinās:)
Juus nereekinaat alkoholu arii otrajai dienai? Vai tas ieklaujas tajaa skaitaa?
Cik es zinu, tad otraas dienas galdaa parasti liek viinus, sampjus un reizeem alu. Kaa jums skiet?
(nemot veeraa, ka otraas dienas tusinsh notiek liidz kaadiem 16-17 dienaa).
2 dienai nevajag reekjinaat, jo paliks paari no pirmaas dienas. Papildus 2 dienai var panjemt 1l alu uz cilveeku un buus gana atliektiem galiem:)
es aicinu padomāt par to, ka otrajā dienā vēl cilvēkiem arī mājās jātiek, tātad tur jau to dzert drīkstētāju būs krietni mazāk nekā nedrīkstētāju :)
Nav tik traki.. cilvēki jau paši zin cik un ko var. Pie stūres jau galu galā ir tikai viens, no mašīnā esošajiem un viesi nav mazie bērni, ka jākontrolē cik katrs izdzer. Tas tā :)