Kāzu plānošana
Alkohols
Alkohola aprēķināšana
Zinu jau, ka tēma bijusi, tomēr man nav skaidrs, kā tieši jūs rēķināt, cik un ko uz vienu cilvēku (paskatījos dažas tēmas zemāk, bet tur jau konkrēts skaits - tik un tik pudeles uz tik un tik viesiem, bet baigi daudz likās :D) Piemēram, mani viesi pārsvarā būs "vīnotāji" un ar alkoholu vispār ne pārāk draugos... cik man rēķināt uz vienu cilvēku? un cik "stipros" iepirkt?
Jau iepriekš paldies par atbildēm! :)
nu re tu jau pati pateici priekšā,ka lieli vīnotāji,tātad dažādi vīni,mums kaut kā gāja baltie,sarkanie ne visai,ar to rēķināšanu ir tā kā ir,jo vieniem viesi tendēti iedzert pavairāk citiem tādi atturīgāki,ja tev trāpījušies atturīgie,tad nepārforsē un man šķiet muļķīgi,kad uztraucās a ja nu pietrūkst,nepietrūks....izrēķini kur kas ko dzers,nu piemēram,ja pa ceļam jums ir pieturvieta,tad noteikti pusi no dzeramajiem bezalkoholiskos,mēs mērijām uz manu sievietes intuīciju un pallika pāri un stāv vēl šodien...galvenais zināt kas uz ko tendēts un tad tā arī pērc...
es domāju, tā kā līdz kāzām vēl pailgs laiciņš, tad var jau arī mēģināt izdibināt, uz kādiem alkoholiskajiem dzērieniem katrs viesis ir vairāk "tendēts". Un tad savukārt rēķināt atkarībā no alkohola veida. Jo loģiski, ka šampanieti viens cilvēks var izdzert attiecīgi vairāk nekā vīnu un vairāk kā teiksim kādi viskiju vai šņabi...
nu, re, man ir tās mūžīgās bailes, ka tik kādam kas netrūkst :D iznāk, ka pirms tam jātaisa aptauja viesu vidū -sakiet, ko Jūs, lūdzu, dzersiest? un cik daudz? :D labi, smejos tikai...
īstenībā jau arī tā domāju vairāk uz intuīciju iziet...
mums nebija nekas daudz,par cik mājās ir tāds sadāvināto pudeļu bāriņš iemetām mašīnā,ja nu tiešām kādam stipri par maz,bet neskatoties uz to,ka vismaz viena trešā daļa tika izlieta pa galdiem un grīdu palika ļoti daudz ko aizvest mājās un tagad stāv,mēs jau vairāk kā kolekcionāri...
ā par to aptauju,nu mēs gan netaisijām tādu,bet no citiem pasākumiem bijām noskatījuši,kas kam garšo labāk ,jo kā nekā aicinājām tādus tuvākos...tāpēc vienam viesim bija pat 3graudnieks,bet ko darīt,ja viņam garšo:)
:D es topošā vīriņa radu gaumi tik labi nepazīsu... par savējiem jau tomēr zinu, kas kuram tīk... bet par viņējiem - galīgi ne... tagad tā ir, ka nevar saprast - sapirkšu vīnus, bet pēkšņi izrādīsies, ka Tevis minēto 3graudnieku arī vajadzēja :D tāpēc jau iesmēju, ka vajadzēs to aptauju veikt tiem, par kuriem nav skaidru ziņu :D
nemoki sevi ar lieku domāšanu un izdevumiem, vienkārši izlem kas būs kāzās galvenais dzēriens piem. vīns,šampanietis,vai vēl sazin kas...tiko atcerējos,a kāpēc nevar lielā stikla traukā sataisīt boli,stūrīti vīniem un šampanietis pusnaktij,tici man tā bole labi izskatīsies un neviens nemēģinās iebilst,ka nebija viņa mīļais šnabītis...jo viņi iet jūs apsveikt, nevis dzert savu iecienīto...arī ejot uz banketiem visi dzer kas ir un nesūdzās vai ne tā?!?un ja kāds pirms tam nav ko tādu dzēris varēs dot novērtējumu...
par boli super ideja! paldies Tev! Tas man tiešām nebija ienāvis prātā! :))
un tādā gadījumā viesiem būs kauns čīkstēt,un ar tādu mantu kas gribēs var arī pielieties ne pa jokam...varēs dzert abi dzimumi un kāds konjaciņš,ja nu kungi kādi trāpās un cik atceros tas laikam jādzer silts,tā tad atkal problēma mazāk...:)
prieks palīdzēt...tik kur man idejas bij savās kāzās?!?:)
ne velti saka - vajag parunāt ar gudriem cilvēkiem! :)) domāju, ka bole būs ļoti labs risinājums...
tā jau ir - labākās idejas parasti atnāk, kad tās vairs nav aktuālas... ;) kaut gan - izmantosi ideju kādā jubilejā vai citos svētkos :)
jā gadās,ka tās idejas atnāk arī tieši laikā,jo brīdī,kad mums pateica-tagad jums jādejo,apjuku,jo pēkšņi sapratu,ka nav vietas kur un uzreiz ideja-viesi stāv uz balkoniņa a mēs tur lejā uz terases un vedēji fiksi salika prožektosus un viss bija super...prieks,ka varu palīdzēt un kādam ieteikt ko labu...
Laba improvizācija sanāca :)
Man tāpēc arī šis forums patīk - te var fantastiskas idejas atrast :)
1) uzzini, cik daudz brauc pa nakti mājās. Tie točna nedzers
2) 0,5 l stiprā uz cilvēku
3) vīns 1 pudele/cilvēku
4) jaunākā tendence - cilvēki dzer šampi!!! Torlejam bija Maximā laba akcija
paldies par info! :)
Mēs rēķinājām pudeli stipro uz vīrieti, pudeli vīna uz sievieti un no katra veida vēl kādas 5-7 pudeles pa virsu. Stipros, zinot, ka liela daļa viesu vairāk dzer brūnos, dalījām tā- no 40 pudelēm 25 brūnie, 15 baltais, vīnus pusi uz pusi sarkano un balto, papildus šampis 2x 1pudele uz 5iem cilvēkiem. Papildus šampji vārtiem. Sanāca tā, ka palika pāri, bet es arī labāk vados pēc principa- labāk, lai paliek pāri, nekā pietrūkst. Patiesībā dzēra jau ar dikti maz salīdzinoši, ja dzertu kā pārsvarā tusiņos un viesībās, varbūt tā tik vien būtu.
Es domaju, ka par to vispar nevajag uztraukties. Labak noperc mazak nevis parak daudz un tad nav kur likt. Vakara gaita tak var uzmest aci un ja liekas, ka sak aptrukties, tad pirms 22.00 lai kads atri aizsauj uz veici un viss!
Vēl ļoti izdevīgi, ja alkaholu pasniedz bārmenis. Tad viņš var kontrolēt kam pietiek un vajag vairāk atšķaidīt :D
mūsu viesiem ļoti patika, ka ir bārmenis, visi par kokčikiem bija sajūsmā -- un -- daudz alko starp citu pāri palika, jo dzer mazāk ... :D