FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Vīna izvēle

b
baibinnaa 18.06.08. 15:41 | Kāzu datums: 05.07.2008

Sveikas! Gribēju painteresēties kādu vīnu labāk pirkt kāzu galdam? Tā kā pati vīnu dzeru ļoti reti, tad godīgi sakot diezgan slikti orientējos to klāstā. Varbūt varat nosaukt konkrētas markas?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
shtelle 18.06.08. 15:48 | Kāzu datums: 26.07.2008

nu ja tas atkarigs kas pasam pie sirds vairak iet.parcik man loti,tad jau vairak vai mazak man tas nesagada ipasas grutibas.Domaju ka loti labi vasaras laika ir roza vins,kas nav ka baltais,bet ari sarkanais ne,dzer vesu.Markas?Lielakoties jau orenteties var pec razotajvalsts,ka piemeram sarkaniem vieniem(mani favoriti)-francija,ciile,argentina,dienvidafrika/vinogu skirnes-siraz,merlot,zinfandel,visiem ap 13%alkohols,lidzigi ir ar roza,bet skirnes vairak cabarnet sauvignon vai merlot,baltais vins/Vacija,francija,argentina.

b
baibinnaa 18.06.08. 15:51 | Kāzu datums: 05.07.2008

liels paldies :) man šī tēma tiešām salīdzinoši sveša

v
vishy 18.06.08. 15:53 | Kāzu datums: 08.08.2008

es nosliecos iepirkt sarkanos pussausos un baltos.
sakotneji padegusteju dazus pussaldos, bet no tiem kaut ka par daudz reiba :) Pec tam uzzinaju, ka pussaldos medz speciali stiprinat, nevis laut tiem dabigi rugt.

Tapec, lai iet pussausie, kaut gan pashai loti tiik ari sausie

a
amnesia 18.06.08. 15:55 | Kāzu datums: 23.08.2008

mmm, kā reizi arī tiko sāku par šo tēmu runāt - arī es nedzeru vīnus un nekā no tiem nesaprotu, ja man pasaka, ka jāskatās kas pašam labāk garšo, tad priekš manis tā nav nekāda palīdzība
arī vairāk interesē konkrēti ko varu ieiet veikala un nopirkt, kas ir atzīts par labu esam utt
ideālā variantā, ja pasaka, ka tādi un tādi razotāji tādi un tādi nosaukumi ir ok
bet ja man nosauc n valstis un vēl nez ko, tad būtībā ir tas pats, kas ieiet veikala un tā arī nesaprast, ko pirkt
brrr
morzas ābece

E
Enki 18.06.08. 15:56 | Kāzu datums: 02.08.2008

mēs ņemsim izlejamo itāļu vīnu. Sauso galda-sarkano un balto. Lai arī sausie ne visiem patīk, tomēr šie bija tādi ļoti viegli un atspirdzinoši. Turklāt turpat var nopirkt glāzi un nogaršot. Varbūt noderēs, tas veikals saucās Vinoteca, bija arī citi sarkanie, baltie, rozā, dzirkošie.

D
Digna 18.06.08. 15:58 | Kāzu datums: 01.09.2007

Ja zini kāds vīns ir viesu iecienītākais, tad pērc to. Varbūt veic nelielu aptauju viesu vidū, kas kuram garšo. Mums ar vīnu problēmu nebija, jo zinu, ka lielai daļai draudzeņu garšo saldais Kagors, tad arī to likām galdā. Arī pārējā alkohola izvēlē problēmu nebija, orientējāmies pēc viesu iecienītākajām viskija, konjaka, degvīna markām... .

v
vishy 18.06.08. 16:02 | Kāzu datums: 08.08.2008

Jā, Vinotecaa ļoti labi vīniņi, vienīgi tad papildus jādomā par karafēm uz galda.

a
amnesia 18.06.08. 16:06 | Kāzu datums: 23.08.2008

parasti jau lielie vīnu dzērāji tādus saldos un kagorus nedzer
nu vismaz cik es esmu noverojusi - visiem jau tie sausie garšo

ja nopirktu kagoru, domāju, ka izblamētos nepajokam :D :D

p.s. man pašai arī garšo kagors, laikam tāpēc arī skaitos vīnu nedzērāja, ka, ja dzeru, tad tikai saldu

D
Digna 18.06.08. 16:11 | Kāzu datums: 01.09.2007

Domāju, ka labu vīnu pazinējs par kagorviedīgiem tikai vīpsnā :) Atzīšos, ka tādus nepazīstu (varbūt pazīstu, bet tikai nezinu.. maskējās...). Man pašai vīna plašie plaukti neko neizsaka :)

Kukainiitis 18.06.08. 16:31 | Kāzu datums: 05.07.2008

Es neesmu nekāda lielā vīna cienītāja..., bet nu mums kāzās ar būs vīni ... Mēs vairākus pirkām uz mājām un garšojām... :) Līdz beidzot nonācām pie baltā FREEGOLD vīna..., viegls un salds, garšīgs tiešām, it sevišķi auksts un pie tā paša rozā FREEGOLD.... Mums abiem ļoti iegaršojās... Cena ar pieņemama, zem trīs lati, es pat kaut kur redzēju tagad viņus akcijā.. ap 2 ar mazām kapeiciņām...

Knope 18.06.08. 16:52 | Kāzu datums: 26.07.2008

Mēs ar vīriņu pagājušo gadu vācām nost izcili padevušos mājas zilo vīnogu ražu, un vēl nezinot par konkrētu kāzu plānu (bildinājums nebija vēl par 100% noformulējies) jokojām, ka jāraudzē vīns kāzām. Sacīts, darīts, noriskējām un pirmo reizi taisījām vīnu. Uz ZSV, nobaudījām paši un viesi pirmās pudeles - visi saka, ka izcils saldais vīns rubīnsarkanā krāsā (stipruma ziņā gan nikns). Tā nu tik tiešām sanācis, ka kāzās viesus viesu namā sagaidīsim ar pašu meistarotu vīnu :) Sanāk nosacīi pa lēto un reizē pa šiko, jo ir arī simboliskā nozīme :)

b
baibinnaa 18.06.08. 16:53 | Kāzu datums: 05.07.2008

jāiet uz veikalu jānopērk un jānogaršo :))

Knope 18.06.08. 18:41 | Kāzu datums: 26.07.2008

Piekrītu Baibiņai, ar šampanieti mēs tieši tā arī darījām/ savlaicīgi uz dažādiem jubilārijiem un tusiņiem pirkām dažādas "zortes", nevis tikai kadu savu iecienīto, lai līdz kāzām saprastu, kuru ir uz atlidēm vērts ņemt, kuru ne.

i
inly 18.06.08. 19:27

Arī es noko no vīniem nesaprotu, arī kagorus nedzeru. Priekš manis visgardākais ir plūmju vīns - salds un biezs. Kur tādus veikalā var nopirkt un ka viņu īsti sauc nemaz nezinu, zinu tikai pāris labas kafejnīcas, restorānus, kur tāds pieejams....
Priekš kāzam gribētos kaut ko vieglu un saldu, tā lai nevelk mēli čokurā...

D
Digna 19.06.08. 08:03 | Kāzu datums: 01.09.2007

Tam pašam kagoram arī ir plūmju vīns (šis pat man garšo, cena aptuveni virs 4 Ls :) ), kā arī veikalos ir nopērkams dažādu ražotāju plūmju vīns, bet jāskatās gan būs uz augstākiem plauktiem. Cena vidēji 8 Ls.

19.06.08. 08:49

Mēs uz sava galda likām 2 pretmetus - saldo un maigo Blue Nun un Austrālijas skābo Jacobs Creek

i
inly 19.06.08. 08:58

zinu par to Kagor plūmju vīnu, tas gan manuprāt nav plūmju vīns bet vīns ar plūmju piedevu, vai kaut kā tā... bet nu tas nav tas, kas īsti man iet pie sirds...

ashele 19.06.08. 09:06 | Kāzu datums: 14.07.2007

nu kas attiecas uz vīniem... neesmu jau baigā pazinēja vai dzērāja, bet es domāju freegold baltais un sārtais ir ok pie deserta. ja vīns ir paredzēts arī ko dzert vakariņu laikā būtu labi padomāt arī par tādu kas ir piemērots pie gaļas/zivju ēdieniem. un tam jābūt pussausajam vai sausajam.
markas gan ieteikt nevarēšu.

ja gribas kaut ko neitrālu - man patīk baltais vīns Blue Nun. nav ļoti salds un nav arī pārāk sauss! (bet skaitās pussausais). vienīgā vieta kur es esmu viņu redzējusi ir veikals cento, cena virs 2 lati. :)

Annaleah 19.06.08. 09:14 | Kāzu datums: 31.05.2008

ha ha, tēmas nosaukumu izlasīju kā vīra izvēle :)

a
amnesia 19.06.08. 09:37 | Kāzu datums: 23.08.2008

ko vīna pazinēji saka par šo?: Jacobs Creek Riesling
http://www.jacobscreek.com/apps/wine/Wine.php?WineID=13&RangeID=1&WineCountryID=

esmu nonākusi pie kopsaucēja, ka vasarā vairāk der baltvīns, jo sarkanvīns ir pasmags un vairāk der aukstajām ziemām pie gaļas ēdieniem, bet baltvīns ir veldzējoš karstajās vasaras dienās
man ieteica ņemt Riesling, jo tas vairāk derot vasarai, Jacobs Creek izvēlējos, jo darbā priekšnieks vienmēr pērk šo vai Lindemans darba tusiņiem

Ja runājam par Lindemans, tad kuru no šiem baltajiem jūs ieteiktu, un kapēc tieši šo?
http://www.lindemans.com/uk/our_wines/europe/cawarra.asp

Linedemans Cawarra White:
Colombard Chardonnay
Semillon Chardonnay
Chardonnay

un kuru tad galu galā labāk - Jacobs Creek vai Lindemans?
/tikai neatbildiet ar: kurš labāk garšo!, jo man vīni vispār negaršo, ja nu tiešām vienīgi augstākminētais plūmju vīns)