FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

vai es pareizi rēķinu alkohola daudzumu?

sigita123 13.05.08. 11:21 | Kāzu datums: 07.06.2008

Mums būs aptuveni 90 cilvēku...Pēc šeit forumā citu aprēķiniem, man sanāk, ka mums vajag
-70 pudeles 0,7l stipros (šņabis, brendijs)
-25 šampjus (pie tortes)
-45 vīnus
-30 l alus (d-light u.c.)

Kā tur īsti ir ar tiem stiprajiem, vai tiešām 0,7 l uz cilvēku?!...mums lielākoties jaunieši, bet sievietes ar vīriešiem aptuveni vienādā skaitā...

Esmu neizpratnē, bet alkoholu jau nedēļas beigās gribam nopirkt...

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Karolina 13.05.08. 11:36 | Kāzu datums: 28.07.2007

http://www.perepoloh.lv/ru_nazametku.htm - alkohola kalkulators - varbūt noder :)

naughtygirl 13.05.08. 11:54 | Kāzu datums: 25.07.2008

Mums viesu nama saimniece tā arī teica - ka jārēķina uz cilvēku 0.7L stiprais...

M
Milaa_Princesite 13.05.08. 12:12

mums sanāk apmēram 1 litrs stiprā uz dzerošo cilvēku. Nezinu vai tas daudz vai maz, bet ir gadījies dzirdēt, ka viena vakara laikā dažs labs izdzerot pat trīs reizes vairāk nekā parasti... nu nezinu, bet ceru, ka mums pietiks un ideālā variantā arī pāri paliks, galvenais, lai nepietrūkst.

sigita123 13.05.08. 15:22 | Kāzu datums: 07.06.2008

ir viela pārdomām ;) vnk, mani tas pudeļu daudzums biedē...

lady-di 13.05.08. 15:26 | Kāzu datums: 26.07.2008

mes nopirkamv 70 pudeles šampanieša uz ap 80 viesiem, neko citu pagaidam nepirkam

Susurinsh 13.05.08. 15:28 | Kāzu datums: 26.04.2008

Es reķināju 0.5L stiprā alkohola, 1 glāzi vīna un pudeli šampanieša un pudeli alus uz vienu cilvēku. Stiprais alkohols un šampis palika pāri. :)

sigita123 13.05.08. 15:36 | Kāzu datums: 07.06.2008

Man arī tomēr liekas, ka 1l uz cilvēku padaudz...

a
amnesia 13.05.08. 16:01 | Kāzu datums: 23.08.2008

mums cilvēku uz 50 rēķināti, bet tāpat jau vienmēr kāds netiek un tā ...
mums stiprie sanāk pat nedaudz vairāk kā 1l uz cilvēku, sākuma nebijām domājuši tik daudz, bet ja sarakstā 20 pud, tad ņēmām vnk 2 kastes, kas ir 24 pudeles, tāpēc arī sanāca vairāk, bet tā kā pirkām tādu alko, kā arī tusiņos lietojam, tad nekas, ja paliks pāri
šampjus daudz pirkām, jo paredzēts šampis, gan pēc baznīcas, gan pie sagaidīšanas, līdz ar to 3 kastes martini nopirkām, mego bija laba atlaide :)
vermutu - martini arī nopirkām vienu kasti
vīnus vēl neesam izdomājuši cik pirkt un kādus
tad mums vēl būs dažādi citi dzerieni mazākos daudzumos, lai ir izvēle
izklausās pēc alko plūdiem, bet mums galvenais, lai nepietrūkst

:D :D -- laikam jāsaka viesiem lai paņem vēl pirmdienu brīvu :D :D :D

sigita123! vai tad pēc baznīcas vai pa ceļam nedosiet viesiem šampi?
vēl man liekas, ka pie tortes nav vairs īsti prātīgi tas šampis, jo ir jau viskas stiprāks sadzerts ... vismaz mēs šampi plānojam līdz galdiem, pēc tam lai katrs dzer ko vēlas

un alu kurā brīdī? -- jeb tas nākamajai dienai?

sigita123 13.05.08. 16:36 | Kāzu datums: 07.06.2008

alus nākamā dienā
par šampi- vadītāja teica, ka labāk, kad pēc ceremonijas būsim parkā, dot šņabi, ne šampi...par to vēl runāsim...
ko iesaki pie tortes?

pucci 13.05.08. 17:09

pie tortes pieredze rāda, ka pasniedz kafiju.....
kurš dzers, kurš nē tas jau paliek viesu ziņā

a
amnesia 13.05.08. 17:14 | Kāzu datums: 23.08.2008

interesanti, kāds vadītājai pamatojums
šampi taču visi var iedzert, bet šņabi - šoferīši, nu nez, es vismaz ja braucu stipros nedzeru, šampi, vīnu gan var izdzert glāzi ...
nē es jau neko nesaku, katrs dara kā vēlas, tikai interesanti, kapēc viņa tā

a par torti, zini, es kā toršu neēdāja vispār attiecos tā, ka, torte vispār nav vajadzīga, jo ap divpadsmitiem visi ir tiko tā saēdušies, ka torti apēd tikai pieklājības pēc, bet no otras puses, smuka tradīcija tā torte, tāds svētku rituāls un tā tortes griešana
tāpēc arī mums būs torte, bet man patīk varianti, kad visi tiek lūgti atpakaļ pie galdiem, tad jaunais pāris griež torti un visiem izdala, katra paša ziņā vai apēst visu vai nē un klāt piedzer tos pašus vīnus, sulas vai kas nu galdā ir, bet tajās reizēs, kad tortes griešana notiek atsevišķā telpā, tad sanāk tāda mīņāšanās ar to torti rokās tiem, kas nevar apēst, nu man piemēram, un tad pēc tam nezini, kur viņu grūzt :D :D
a tā - atstāj uz galda un viss, amoš pēc kādas trakas dejas sagribēsies un apēdīs :))

Žozefīne 13.05.08. 22:50 | Kāzu datums: 07.06.2008

Ka nesanāk tāDA NODZERšANāS AR 70 PUDELēM ŠŅABJA!!!
Piem. ja nopērk tikai vīnu, šampi un vīriem konjaciņu, iznāk daudz civilizētāk. Varbūt var kādu viskiju.Tas mans plāns un viedoklis..

p
pekainite 14.05.08. 00:15

Mēs arī par alkaholiem netiekam vēl īsti skaidrībā... Dzerošu cilvēku skaits būs max 50, no tiem apm. puse sievietes, puse vīrieši, no sievietēm kādas 4-5 ir vīnu dzērājas, pārējās uz stiprajiem :) pagaidām rēķinu 25x 0.7 konjaku, 15x 0.7 šņabi, ~10pudeles vīnu, ja nu vēl kādam sagribas un 30 pudeles šampi, 2 kastes alu nākamai dienai, nevaram saprast būs ok, vai vēl kko vajag....

i
ingreta 14.05.08. 07:38 | Kāzu datums: 20.02.2016

Nu saprotu ka izklausās briesmīgi -kāzās uz galda šnabis.Un labi saprotu tevi ka vēlies smalkus dzērienu.Bet no manas lielās kāzu organizēšanas un vadīšanas pieredzes varu teikt tā.
Parasti visi jau grib smalkus dzērienus,bet izvērtējiet tomēr ko draugi dzer.Jo ir bijis ka jaunie uzskata ka vajaga tikai viskijus,rumus -bet es pielaužu ka vajaga kādu šnabīti.Un ziniet-šnabis sen tukš ,bet lepnajiem klāt neķeras.Ir bijis ka nolemj tikai vīnus,boles,šampanieti,.Viesi ;sok''a un paši lec no galda nost un brauc uz veikalu pēc šnabja.Alkohols ir slidena lieta un jāapdomā viss par un pret.

magdalena 14.05.08. 08:54 | Kāzu datums: 19.04.2008

mes uz 60 viesiem nopirkam 100 pudeles 0,5 snabi,bara bija pieejams alus un uz atseviska galdina bija 8 sampji,ja nu kadam sagribas.Snabis drusku palika pari,izdzerti tika 20 alus kausi un 3 pudeles sampja.japiebilst,ka mums sampis tika pasniegts tikai sagaidot viesus viesu nama un tas no restorana puses,nevajadzeja pirkt.

marin4ix 14.05.08. 10:27 | Kāzu datums: 09.08.2008

mums ir aptuveni 35 viesu, puse jauniešu, jaunieši pārsvarā viskiju, martini vai vīnu dzers. mēs rēķinājām šņabi 30 pudeles 0,7l, 14 pudeles vīna (gan baltais, gan sarkanais kopā), 4 konjaka pudeles (domāju, ka aizies mazāk, bet mums ir interesants galda izvietojums un tur tad sanāk, ka uz galda tad jāliek vismaz 4 pudeles), 4 viskija pudeles, 20 šampja pudeles un vēl uz sagaidīšanu viesu namā nopirkām 3 lielās 1,5l šampja pudeles. un otrai dienai kasti alus. :) man laikam slikti paliksies, kad ieraudzīšu visu to alkohola kvantumu kopā :)P

a
amnesia 14.05.08. 12:07 | Kāzu datums: 23.08.2008

viens ir skaidrs - būs vajadzīgs atsevišķš brauciens uz viesu namu, lai aizvestu tikai alko vien :P
ja paveiksies, saies arī uzdzeramie :D

B
Baibs 14.05.08. 12:22 | Kāzu datums: 16.05.2008

man liekas ka tie stirprie var būt par daudz, bet tie jau nebojājas un var palikt nākamām ballītēm...
mēs jau iepriekšējās radu sanākšanās pavērojām, ko mūsu radi dzer, līdz ar to vieglāk ir izvēlēties kādu alkoholu pirkt. šņabis mums vispār neiet (būs tikai tik daudz cik no māsas kāzām palicis, jo viņas kāzās arī izdzēra tikai vienu pudeli šnabja)
un šampjus pie tortes arī var nerēķināt visiem, jo torti pasniedz pēc mičošanas un tad jau daudzi būs dzēruši stipros un ar šampi vairs negribēs jaukt kopā, lai galva nesāp...

K
Kristux 14.05.08. 12:32 | Kāzu datums: 01.03.2008

0,7 l uz cilvēku stiprā alkohola ir ļoti daudz!!
mēs rēķinājām ar milzu rezervi 0,5 l uz cilvēka (jo parastā formula, vismaz cik zinu no lielu pasākumu rīkotājiem LV ir 0,3 l) un mums palika pāri apmēram 1/3. viskiju izdzēra vairāk kā šņabi. alus mums bija tikai nākamajai dienai pirtij un tā. ja svin vasarā, kad karsts, tad iespējams, ka alu vaja vairāk.

šampi rēķina 0,075 l uz vienu cilvēku jeb pusglāzi, jo šampanietis ir domāts saskandināšanai, nevis dzeršanai (vismaz parasti, var būt arī izņēmumi un citas parašas). līdz ar to no 1 klasiskās šampja pudeles ir jāpietiek 10 glāzēm. tiesa gan, šampanieti vienmēr vajag ar lielāku rezervi pirkt :)) tomēr ņem vērā, ka ja tu to dosi tikai pusnaktī, tad nav ko cilvēkiem atvēlēt iespēju "taisīt bākā kokteili" - viņi jau līdz tam būs lietojuši citu alko un ja būs daudz šampja, tas var baigi sareibināt.

Shuko 15.05.08. 12:21 | Kāzu datums: 02.08.2008

Parasti gan rēķina 3 glāzes uz 1 pudeli šampja, bet tas laikam ir no glāzēm arī atkarīgs.